- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joeker67
aktív tag
Ha valakit érdekel eladósorba került a készülék!
-
Joeker67
aktív tag
Jó hírem van!
Itt egy új hivatalos rom a telefonra! -
Halloween
újonc
Üdv Nokia Lumia 735, jó kis teló megvagyok vele elégedve, csak ajánlani tudom
gyors, pontos a gps is, Nokiákra jellemző, hogy ingyenes gps van benne. Zártrendszerű ugyebár a wp és emiatt vírus kizárva. Program is van hozzá áruházba ami kell. Egyszóval 57-et megért persze előfizetésbe vettem move s díjcsomagba.
-
-
bati1989
csendes tag
Sziasztok! Egyik ismerősömnek segítettem rendelni egy ilyen Otium Z2 készüléket, mert nem igen van képben a Paypal, vám stb. dolgokban. Készülék megjött, nagyon szép minden ok. Telenoros kártyával használja nincsen mobilnete, ismét hozzám fordult segítségért hátha tudok valamit kezdeni vele. Telenor honlapján találtam egy beállítási segédletet, hozzáférési pont stb. Az jól volt beállítva. Beleraktuk az én Vodas sim-emet, ugyanezt csinálja. Térerőt maxon mutatja, írja h 3 G mégsem működik. Bp.-től kb . 51 km-re lakunk délre, fél úton Bp. és Kecskemét között. Ez azért lényeges, mert azt mondja, hogy Bp.-n működik neki a mobilnet. Ötletek? Térerő probléma lehet? Nem hiszem, se voda se telenor nem megy. Mindkettőnél térerő baj lenne? Készülék csak nem rossz, mert ha Bp-n működik akkor nem lehet hardveres baja. Remélem csak valami beállítási nyűg. Valakinek vmi ötlet esetleg?
-
Halloween
újonc
konkrétan az érdekel kicsit utánanéztem a dolgoknak, hogy valóban az a cucc van-e benne a telóba mint amit tényleg írnak róla, de ezt így nem tudom kideríteni te már tapasztalt vagy mert megvetted és lehet, hogy én is megrendelem és egészen mást kapok
de megfelel köszönöm.
-
Halloween
újonc
Köszönöm a gyors válaszodat! Találtam egy oldalt ott 42.000ft-ért árulják+ magyar menü 4.000ft csak még egy valami nem hagy nyugodni. most akkor 8MP a kamerája vagy 13MP?
http://androidvasar.hu/Otium-Z2-Android-44-3Gs-fekete-okostelefon?search=otium
Minden stimmel csak a kamera nem, esetleg egy szívességet kérhetnék tőled? letudnád fényképezni a telefonodat az adatokkal? Antutu benchmark képre gondolok. Köszönöm előre is!
-
Joeker67
aktív tag
válasz
Halloween #33 üzenetére
Igy van nekem is kb. ennyibe volt!
Csak a vételárat fizeted kintre, a többit (ÁFA) majd itthon a postásnak! + 1500Ft a vámeljárás díj a postának!
Más nincs!
Egyébként itt találsz több infót!
Üdv -
Halloween
újonc
Szóval akkor összegezzük és bocs, hogy ennyit kérdezősködök de nem szeretnék koppanni a számlánál amikor fizetek
132.99$ a vételár akkor arra rájön a 27% ÁFA ami 168.89$ igaz? Forintba átszámolva 41.557Ft. Más költség nincs akkor pluszban? mert elvileg a szállítás ingyenes, worldwide free shipping! és még egyszer bocs a sok kérdésért! Üdv
-
Joeker67
aktív tag
válasz
Halloween #31 üzenetére
Szia!
Szerintem megéri aza árát a készülék, most is ezt venném! Ezidáig minden progi ment rajta, jó a GPS része is, a kamera az én igényeimet kielégíti (igaz komlyabb képekhez van fényképezőgép itthon)!
Úgy számolj, hogy 99% ban meg fogják vamolni, ill. nem vám jön rá, hanem a 27% áfa, mert a vám értéket nem éri el a vételára!
Ez inkább időben sok, mert a vámeljárás során tőled is bekérik a fizetési bizonylatokat, majd 3-5 nap alatt tôrténik meg a vámeljárás (de lehet 2 hét is), utána ismét 3-5 nap a kiszállítás! Ha DHL-el kéred rövidebb idő alatt megvan, de drágább és a DHL mindig vámoltat (náluk a vámeljárás díja is drágább)!
Úgyhogy, ha karácsonyra rendeled, akkor szerintema héten rendeld meg, mert később már sokat fognak késni a csomagok!Nem tudom még nem számoltam ki mennyiért adjam, mert csak hirtelen ötlet volt, hogy odaírtam, mivel pont tegnap tudtam meg,hogy céges telefont kell majd használnom!
Talán úgy 38-40 körül gondoltam eladni, de csak elseje után mikor megvan a céges!
Üdv -
Halloween
újonc
Üdv! Szóval ha nem fogják meg akkor nem kell fizetni vámot ha jól értelmezem
és ő mennyi idő alatt hozzák ki? még mindig olyan jó telefonnak tartod így pár hónap után is mint ahogy előző kommentekben leírtad? Érdekel a telefon mindenképp csak még nem rendeltem netről telót főleg nem kínából azért az elég messze van
és te mennyiért adnád el?
-
Joeker67
aktív tag
válasz
Halloween #29 üzenetére
Szia!
Mostanság majd mindegyiket megfogják a vámon, de van a Pandánál most valami vám-biztosítás, ha 10%-ot fizetsz, akkor visszaadják a vám és az áfa értékét, ha megfogják, de nem találtam még róla semmit, hogy valóban működik-e!
De ha esetleg érdekel, akkor az enyém eladó lesz jövő hónap elsejétől, mert kapok céges telefont( valami Lumiát :-( ( éssajna azt kellmajd használnom a céges levelezésmiatt)!
Üdv -
Halloween
újonc
Üdv, szeretnék venni én is egy ilyen telót és látom te is a pandawillen vetted és felmerült bennem a kérdés, hogy ugyan a szállítás ingyenes elvileg,viszont mi a helyzet a vámmal? kell pluszban valamit fizetni? vagy annyi összesen amennyi neten van? ezesetben 132.99$? Köszönöm a választ előre is!
-
Szilvocska
csendes tag
Köszi a gyors választ!
Alapvetően nekem tényleg csak telefonálásra kell a telefon, kicsi gyerekek mellett sokat vagyok itthon, kényelmesebb a laptop, ha netezek, itthon van wifi, máshol meg max. gyorshíreket, menetrendet, merre találom a... oldalakat nézek csak telefonról, így a 2G-vel nem lesz gond. Letöltögetni sem akarok rá túl sokat, mert ha rájönnek a kölykök, hogy bármiféle játék van a telefonomon, akkor úgy járok, mint az apjuk, hogy a négyéves mutat neki új funkciókat a telefonján, ha előbb ébred fel, és megkaparintja pár percre... Én eddig megúsztam, az enyémet békén hagyják, mert buta... Mivel jórészt tényleg csak telefonálásra használom, képeket néha, mert az a 2MP sem egy nagy szám, de a semminél jobb. A magyar menü meg persze kényelmesebb lenne, de azért annyira megy az angol, hogy használni tudjam, ha nem lehet lecserélni, de akkor megpróbálom majd jelezni a vásárlásnál, hogy rootolt legyen. /már ha eldöntöm, hogy ez legyen.../
Sajnos én sem találtam róla szinte semmit, még az angol oldalakon sem, lehet, hogy várni kéne pár hónapot, amíg jönnek a vélemények? De a többi készülékük is jónak tűnik, egész jól eltalálják az arányokat, mondhatni elegánsak a készülékeik - pl. az M8-as is nagyon szép, de egyrészt nekem mániám a kinyitható telefon, másrészt nekem felesleges egy drágább készülék. A jelenlegi 2.000Ft-os Alcatelemnél meg bármi jobb lehet! De legalább türelemre, toleranciára és nyugalomra tanított az elmúlt egy évben, hogy egyszer sem vágtam a falhoz, pedig nagyon sokszor akartam!
Még egyszer köszi, azért még rágódom rajta, és kutakodok a fórumokon!
-
Joeker67
aktív tag
válasz
Szilvocska #25 üzenetére
Most vettem észre: ez a készülék csak 2G-t tud, ezért ha neteznél nagyon lassú lesz vagy majd wifin tudsz csak normálisan netezni!
-
Joeker67
aktív tag
válasz
Szilvocska #25 üzenetére
Szia!
Én a saját készülékemmel kapcsolatos tapasztalatok alapján ajánlanám a készüléket, de sajnos a kínaiaknál minden sorozat más és más!
Kicsit utánanéztem ennek a készüléknek és a kinézete alapján nem tűnik rossznak!
Amire használnád arra szerintem megfelelő a hardver, bár a két kijelzőhöz lehet, hogy kevés lesz az 1500 mAh-ás akksi! Kínai telefonoknál a kamera és a gps sajnos mindig lutri, ezért ha komolyabban használnád ezeket, akkor azért keresni kellene egy fórumot, ahol a készülékkel foglalkoznak és több véleményt is lehet róla olvasni, de ez, mivel viszonylag új készülék lehet hogy még nem nagyon lesz! (sajnos én sem találtam)
Rootolással és romok felrakásával nem kell foglalkozni, átlag felhasználóknak megfelelőek a telepített gyári romok, de ha szükséges, a legtöbb eladótól lehet rootoltan kérni a telefont! Inkább a mentések miatt, romok módosításához vagy főzött romok felrakása esetén szoktuk rootolni a telefonokat!
A legtöbb Android változatban van magyar nyelv, ill. ha nincs könnyen magyarosíthatóak (ehhez viszont lehet, hogy rootolni kell majd, ha fontos a magyar nyelv akkor kérd így, biztos ami biztos)), de sokakat ismerek, akik angolul használják, bár nem beszélnek angolul!Remélem tudtam segíteni! Üdv
-
Szilvocska
csendes tag
Szia!
Hátha tudsz nekem segíteni, vagy legalább ötletet adni. Kissé szőke vagyok a témában, de kinéztem magamnak az Otium 2014 Classic Dualsreen - MTK6572 - flip phone-t, - valamiért ez a perverzióm, hogy összecsukható legyen, és csak ezt találtam - de sehol nem írnak róla semmi, még ez a fórum áll témában a legközelebb. Az eddig leírtak szerint nem rossz ez a gyártó, látom, hogy te nagyon meg vagy elégedve a telefonoddal. Igazság szerint nekem nem sokat mondanak a leírt adatok, én leginkább telefonálásra, esetleg sms-re, fényképezésre használnám, néha gps, net, játékot csak minimálisan, kb. tetris-szinten. Annyit én is látok, hogy ez meghaladja ezt a szintet - tudom, minek az ilyennek okostelefon, egyelőre nincs is, elég a laptop. Az eddigi tapasztalatod alapján akkor mered ajánlani ezt a gyártmányt? Hallottál valamit már róla?
És akkor most az igazán szőke kérdések következnek: írtátok, hogy rootolás így meg úgy... meg rom a gyártótól. Foglalkozzam én ezzel, mi ez egyáltalán, vagy az én felhasználói szintemen ez ne érdekeljen? Ha igen, akkor rendelésnél erre külön figyelni kell? Van ezekhez magyar nyelvű menü, programverzió? Ezek csak "nemhivatalosan" érhetők el, vagy legálisan is beszerezhetők?
Bocsánat, hogy téged találtalak meg ezzel, de úgy látom, képben vagy!
Előre is köszi segítséget!
-
Joeker67
aktív tag
válasz
mariopapai04 #23 üzenetére
Van hozzá flippes tok is, ha ezt használod ez védi! Én farmer hátsó zsebben vagy ha nem abban vagyok, akkor ingzsebben szoktam hordani, mikor leülök legfeljebb előveszem, nehogy ráüljek!
Csak megszokás kérdése szerintem! Előző telóm is ekkora volt, nekem nem zavaró a mérete. -
mariopapai04
csendes tag
Sziasztok újra
Eldöntöttem ezt a telefont fogom megvenni, csak még arra lennék kiváncsi hogy mivel elég nagy a kijelző 5'5-ös igy azért elég nehézkes a mobilt cipelni, gondolom nagy hely kell neki a zsebben, Jó mondjuk ez Phablet nem is csodálkozok, de azért bennem van hogy talán nem fogom tudni cipelni..
Ti mit gondoltok? -
mariopapai04
csendes tag
Wow, Köszönőm a gyors válaszokat. Ténleg nagyon elgondolkoztató hogy egy ilyen mobil mennyire jó is lehet ilyen olcsó áron. A tesztképeket is megnéztem köszönöm és azt kell mondjam a képeket is szépen készit a masina. Jó hallani hogy minden okés vele föleg user-ektöl. Igy már nyugodt szivvel rendelem meg ha eljőn az idő. (Kicsit még útánna kell járjak a kiszállitásnak stb. Angliában élek és biztosra épségben szeretném majd megkapni a mobilt..
-
Joeker67
aktív tag
válasz
mariopapai04 #19 üzenetére
Szia!
Én jó véleménnyel vagyok a készülékről! Fnetebb írtam, hogy a barátom vett először,
majd azt tesztelgetve nekem annyira megtetszett, hogy vettem én is egyet.
Képeket tettem fel, de ezt már írták az előző hsz-ben, azóta többször használtam fényképezésre
a telefont, nekem megfelelő, teljesen elfogadható képeket készít, sőt a videó is, amit a nyaraláson ezzel készítettem,mert a fényképezőt otthon hagytuk, bőven megfelel!
A kijelző szép, felbontása is elég, szerintem erre a képernyőméretre még pont megfelelő és így a
procit sem terheli annyira mintha HD felbontást kellene kezelni! Eddig még a fiam sem panaszkodott, hogy valamelyik játék ne ment volna, amit feltett rá!
Én elég sok zenét hallgatok ezen a készüléken egy JVC és egy Kanen (kínai márka) fülesen, mindkettővel
szép hangja van, de próbáltam már egy huszonezres Sennheiserrel is, amivel brutálisan jól szól (ennyit számít a jó füles) de ez nekem kicsit drága, majdnem annyi mint a teló!
Filmeknél is jól szól!
Hátrányként egyedül azt tudom felhozni, hogy nem lehet egyelőre rootolni és bár ígéretet kaptam a pandawill
magyar facebook oldalán, hogy beszereznek egy újabb romot a gyártótól, amit lehet rootolni, nem biztos hogy tényleg lesz hozzá!
Amennyiben csak használni szeretnéd és nem buherálni, akkor jó szívvel ajánlom a készüléket!
Külön kiemelném még a GPS-t , ami ebben a készülékben nagyon jól sikerült! Hamar talál jelet és nagyon pontos, ami sok drágább készülékről nem mondható el!Hirtelen ennyi, ha valami érdekel még, akkor írj! Üdv
-
mariopapai04
csendes tag
Helló, Lenne egy pár kérdésem a meglévő telefon túlajdonosokhoz!
Új mobil vásárlásán vagyok és rá találtam erre a mobilra nekem nagyon tetszik a specifikációja, főleg az újjlenyomat érzékelő.
A kérdésem az lenne hogy vélekedtek a kameráról? Megfelelő képeket készit?
A kijelző sem "pixeles" (hasonlitóm egy ZTE Blade L2-höz akinek volt/használt tudja miröl beszélek)
És végül a hang.Szeretném tudni hogy milyen hangzása van a kütyünek.
Elnézést a sok kérdésért de bizok a forum társakban hogy hiteles választ adnak. Elöre is köszönöm!
-
Joeker67
aktív tag
válasz
chelkid11 #17 üzenetére
Közben írtam a Pandawill magyar facebook oldalára és ezt a választ kaptam:
"Pandawill Hungary
Megkaptuk a választ!
Azért küldték root nélkül, mert a jelenlegi rom verzió nem teszi lehetővé a root jog megszerzését.
Felvették a kapcsolatot a gyártóval, ők azt írták, hogy kiadnak egy frissítést, amivel nyitott lesz majd a bootloader és lehetővé válik a root jog a szokásos root alkalmazásokkal.
Szóval addig is türelmed kérjük!
A friss romot elérhetővé tesszük majd a Pandawill fórumán."Remélem valóban lesz újabb rom, nem csak írják!
Mindenesetre várom! -
chelkid11
újonc
Jó a telefon szép is ..de így utólag másikat választottam volna....ugyanis erről a telefonról csak a kínai shopokon lehet adatot megtudni...nekem kellene a root
... Sok okból....pl. Biztonsági mentéshez a stock romról...hogy ne legyen tégla....én is használtam pár éve a három betűs navigációt...most hely híján nem..köszönöm a választ....5-6 módszert már kipróbáltam a rootoláshoz...de semmi eredmény.... -
Joeker67
aktív tag
válasz
chelkid11 #15 üzenetére
Valamivel biztosan lehet, mert a barátomé rootolva jött, viszont az enyém nem volt rootolva és még semmivel sem sikerült rootolnom. Eddig minden megy rajta, csak a három betűs navi miatt kellene rootolnom, mert a kitkat miatt másképpen kell telepíteni! Az appokat egyébiránt kézzel is át lehet tenni a menüben az sd-re!
Neked mi a véleményed a készülékről? Milyen nevit használsz,ha használsz?
Üdv -
chelkid11
újonc
Helló a Kit kat rendszer miatt elvett app2sd -t szeretném visszaállítani rootolással.Lehet az Otium Z2-t rootolni...?
-
Joeker67
aktív tag
Lehet, hogy ez is IPS kijelzős, ma összehasonlítottuk egy THL w7s készüékkel (aminek szintén IPS kijelzője van) és nem nagyon láttunk külömbséget, sőt a w7s tulajdonosa megjegyezte, hogy a z2- nek milyen szép színei vannak!
-
movax
őstag
Na, egyre jobban tetszik a Z2.
Csakhogy közben kijött a Leagoo Lead 2, ami elbizonytalanítóan szép.
-
Joeker67
aktív tag
Alap android, néhány kínai szofttal, de ezeket töröltem és mivel rootolva kértük a készüléket, a Pandawill rootolva küldte. Így elég könnyen leszedtük a felesleges progikat.
Telefonálásnál és vibernél is elfogadható a hangminőség, kocsiban is használtam, ott is hallottam a másik felet, de azért ha lehetne kicsit hangosabbra állítani, lehet, hogy feljebb tolnám.
Igen az a gumirozott hatású festéssel jött, plusz még egy fliptokos hátlap is járt hozzá a Pandánál. -
-
Joeker67
aktív tag
A lead sajnos ogs kijelzős, ami egybe van az érintőpanellel és ha sérül a panel akkor a kijelzőt is cserélni kell!
Egyébként a Z2 kijelzője teljesen jó, bőven vállalható, jó minőségű!
Ami még mellette szól, az a hihetetlen gyors és pontos gps!
Eddig minden megy rajta és fagyás még nem volt.
Az aksi inkább 2500 mAh-s lehet, kicsit több üzemidőt vártam, de az egy napot azért átlagos használat mellett kibírja.
Ha valami még érdekel, kérdezz bátran! -
movax
őstag
Nem tudom eldönteni, hogy Otium Z2 vagy Leagoo Lead1 legyen.
Előbbinek az akkuja 3200 mA, a Leadnek csak 2200,
viszont
az Otium képernyője csak 960x 540, a Leadnek 1280 x 720.
Az Otiumnak az előkamerája 8-as, a Leadnek 5-ös (ez nem szempont tulajdonképpen).
Az Otium TFT-t, a Lead IPS-t kapott.
A Lead olcsóbb 7 dollárral.
Elég nehéz a választás.
-
Joeker67
aktív tag
válasz
GoldhandRent #5 üzenetére
Igen, hasonló a kettő, de az Elephone erősebb hardvert kapott!
-
GoldhandRent
őstag
Ezek egymásról is kopiznak ?
-
Joeker67
aktív tag
-
Joeker67
aktív tag
Megjött a telefon!
Első benyomások:
Szép, igényes összeszerelés.
Nagyon jó kijelző ( bár azt írják, hogy sima tft, ennek ellenére nagyon jól látható napfényben is. Most is kb. 2/3 fényerő mellett szabadban írom ezeket a sorokat)
Gps minden féle beállítgatások nélkül kb 5 másodperc alatt talált jelet és 1-4 méteres pontossággal tartja!(lehet, hogy megvan a kínai telefonok gps bajnoka!)
Újlenyomat olvasó jópofa dolog, de inkább az érintésérzékeny vezérlőgombok világítását kellett volna beletenni, bár ezek megtalálása hamar megszokható!
A gombvilágítást egy állítható színű (minden értesítéshez más szín állítható) értesítésjelző led beépítésével kompenzálták!
Ma du. vagy holnap teszek fel fotókat is és ma még tesztelem a gps-t.
Kérdezzetek, ha valami még érdekel a telefonnal kapcsolatban! -
Joeker67
aktív tag
Megtaláltam Star C1000 néven is.
Egyik kollégám szemezget vele, ha megrendeli és megérkezik írok róla néhány sort. -
movax
őstag
Ha valakihez hozzávágnak egy ilyen ojjektumot, ne fogja vissza magát és számoljon be, hogy miféle herkentyű ez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- DUNE médialejátszók topicja
- iPhone topik
- Több mint 500 millió dollárt spórolt az AI a Microsoftnak
- PlayStation 5
- Opel topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest