- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti05
őstag
Írtam tegnap ezzel kapcsolatban a Digi-nek, de még választ nem kaptam, hogy kell-e Box vagy sem, ugyanakkor nekem mindenképpen szükségem lesz egyre, mert édesanyám szobályába is szeretnék digitális adást, márpedig a TV-je nem képes önmagában fogadni a digitális jelet. Ezt most jól "beofftopikozom", mert máshol jókora adagot kaptam a fejemre, hogy másról beszélek, mint a fórum konkrét témája.
Sajnos nem rendelkezem olyan ismerőssel, aki most jól jönne.
USB-s tunerből nem bánnám, ha DVB-C és T lenne egyszerre. Árgépen 16e alatt nem találtam... ezek tényleg ennyire drágák? -
zichie
senior tag
válasz
jolti05 #13555 üzenetére
A Digikábeles topicban ezt írtad: "Jelenleg a Diginél analóg kábeltv adásra fizetünk elő..."
Ez alapján nem dvb-t, hanem dvb-c tunerre lesz szükséged.
Az "analóg" szó megtévesztő, mert nem arra fizetsz elő, hanem kábeltv szolgáltatásra, amit ha analóg tunerrel nézel, akkor analóg, ha digitálissal, akkor digitális. A lényeg, hogy dvb-t tunerrel nem fogod tudni nézni, csak dvb-c tunerrel. A dvb-t földi antennás vételre való, a dvb-c kábelesre.
-
rooney8
aktív tag
sziasztok
kicsit utánanéztem a dolgoknak, meg olvasgattam a témában is, nagyjából össze is állt a kép, de azért még nem teljesen világos.
upc-nél van előfizetésem digitális és analóg kábel tv-re (tehát van egy set-top-box, a többi tévére pedig az analóg szórás megy). na most leginkább a digitális adást szeretném a számítógépemen élvezni. alapesetben ehhez dvb-c képes tuner kellene, de olvastam, hogy a upc-nél kódolva van a digitális adás, úgyhogy csak a ci+ kártyával (mediacard) lehet ezeket fogni. azt is olvastam, hogy nincs olyan tuner pc-hez, amibe lehetne ilyen kártyát tenni, szóval akkor nálam kilőtt a digitális tv-zés pc-n?
ha ez kilőtt, akkor marad az analóg, ezen viszont nem lesznek hd csatornák, ha jól sejtem. viszont analógon is megoldható pl. a rögzítés, műsorújság, a csatornanevek kijelzése? -
modflow
veterán
válasz
azbest #13520 üzenetére
"A dvb-c adás vételére akkor van esélyed, ha a szolgáltatód kódolatlanul adja azt. Szóval mielőtt dvb-c tunert veszel nem árt ennek utánajárni."
Ezt hogy lehet kideríteni?
Ha beledugom a kábelt a TV-be, akkor azon simán jön analóg is és digitális HD adás is.
Digitálisan bejön pl. 100 csatorna, amiben van kb. 20 amire a TV azt írja kódolt.
Ez helyi/térségi szolgáltató, szóval nem ismert kábeltévés cég, mint pl. a digiTV. -
modflow
veterán
Sziasztok!
Villámcsapás miatt tönkrement a TV tuner kártyám.
Egy Leadtek WinFast PXDVR3200 H kártyám volt.Most venni szeretnék egy újat. Tudnátok olyat ajánlani jó áron, amivel tudom fogni a kábelen a HD adást is? Tehát gondolom DVB-C tuneres kellene.
Szóval van ilyen kártya ami DVB-C tuneres?
-
azbest
félisten
válasz
Avermedia_hu #13516 üzenetére
Igen, tényleg sok helyen akad még analóg. Bár újat már nem nagyon engednek kötni, meg egyre kevesebb csatorna van rajta... a telekom a dvb-c adást sem köti új előfizetőknek a hírek szerint. Az iptv-t nyomatják. Végülis az iptv boxhoz is az analóg videokimenetes felvétel a legolcsóbb megoldás.
A digi kivétel, analóg és dvb-c szempontból is korrekt. Bár más kisebb szolgáltatóknál is hasonló lehet a helyzet.
-
modflow
veterán
Sziasztok!
Villámcsapás miatt tönkrement a TV tuner kártyám.
Egy Leadtek WinFast PXDVR3200 H kártyám volt.Most venni szeretnék egy újat. Tudnátok olyat ajánlani jó áron, amivel tudom fogni a kábelen a HD adást is? Tehát gondolom DVB-C tuneres kellene.
-
Avermedia_hu
senior tag
-
he7edik.
addikt
Sziasztok!
Remélem jó helyen teszem fel a kérdést.
Szeretnék olyan (androidos?) tv tunert/setup boxot vásárolni amivel tudok digitális (DVB-C) adást rögzíteni. A szolgáltatom nem ad külön setup box-ot hanem a koax közvetlenül a tévébe csatlakozik. Tudnátok segíteni hogy pontosan milyen eszközt is kell keresnem. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Eduardo89 #13465 üzenetére
Nem írtad, ki a mostani szolgáltatód.
Egyedül a Digi TV az kábelesen, amit lehet fogni kódkártya nélkül. De valószínű, hogy neked nem Digi TV kábeles analógod van.
Egyébként 20e Ft körül már tudsz venni DVB-C tunert, csak nincs értelme, ha nem Digi a szolgáltató.A szolgáltatód már most is tudja a digitális jelet is adni neked (valószínűleg), ha arra fizetsz elő.
Szóval most maradjunk az analóg témakörnél, mivel neked az van. És ezt tudod nézni PC-n.Az említett MindigTV-t egy sima antennával tudod fogni most is. Az analóg mellett is. Ott néhány csatorna HD lesz. Ez plusz opció, ha Hybrid tunered van.
A Leadtek 3200-as és az AVerMedia H727 is jó neked. Dönts belátásod szerint.
Az pedig régi (USB1-es) történet, hogy a stick gyengébb lenne egy PC kártyánál. Felejtsd el.
-
franconero
csendes tag
A brazil VB-hez közeledve döntésre kellett jutnom tuner ügyben, ezt vettem az Amazonról:
[Terratec H7]Windows7 64 bithez és DVB-C-hez kellett, és USB-s megoldást kerestem. Ez drága, 135 euró körül van (szállítással 150 euró volt), de nem ér véget a drivertámogatás a Win7-nél, van Win8-as driver is.
Sok időt még nem tudtam rászánni, csak installáltam, kerestettem adókat, talált kellően sokat, bár néhány még mintha hiányozna, meg kell nézzem még a csatornakeresést bővebben.
A standard minőségű digitális adók mellett pár bejön HD-ben is, ill. rádióadók is bejönnek. A kép és hangminőség szuper, főleg a HD adások nagyon szépek. Egyes adók többnyelvűek, itt ki lehet választani, melyiken nyelven nézem, ill. van olyan is, aminél lehet feliratot bekapcsolni.
Készítettem egy tesztfelvételt merevlemezre, egy .TS fájl íródott, amit prímán le tudtam játszani. Időzített felvételt még nem próbáltam.
Van hozzá távirányító, a csatornaváltást és a hangerőt próbáltam eddig ki, azok működtek.
Egyelőre jó vételnek tűnik.A projektorom a tuner beüzemelésekor nem a grafikus kártyára, hanem a Core i7 3770K HD4000-es IGP-jére volt kötve. Fura módon kb. 5 másodpercenként ugrott a kép tévézés közben, miközben a monitoron meg jó volt. Miután átdugtam a projektor HDMI kábelét a grafikus kártyába, onnantól megjavult a kép. Azaz úgy tűnik, az IGP ereje valahogy kevés hozzá, ami azért meglepő, mert a 1080p-s filmeket simán vitte, a tévé meg szerintem csak 720p.
-
bLL^
senior tag
Sziasztok!
Digi kábeles TV adást fogni képes tv tunert keresek, ha jól vettem ki az utolsó pár tíz kommentből akkor ehhez DVB-C-s eszközre lenne szükségem. Amihez kéne az úgy néz ki, hogy döglődik a samsung hdtv elektronikája, ezért egy olyan külső tv tuner (box?) kéne, amit egyből lehetne tv hdmi portjára kötni.
Előre is köszi a segítséget!
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
SkyLine3000 #13387 üzenetére
Igen, de ez a digitális a DVB-T, kódolatlan antennás mindigtv.
Kábeles digitálist a DVB-C fogad. -
NdF
csendes tag
Sziasztok!
-Egy Avermedia Homefree Combo tv-tuner kártyám van. A közelmúltban laptopot cseréltem, viszont sajnos csak Windows 8 támogatott rajta. Valakinek esetleg sikerült már életre kelteni rajta az avertv programot? Telepítés után a csatorna keresésnél nem talál semmit.-Ha nem lehet megoldani Windows 8 alatt, akkor tudtok ajánlani hasonló eszközt? A lényeg hogy wifi-n keresztül lehessen tv-t nézni. Az sem lenne baj, ha tudná a DVB-C szabványt is (digitv).
Köszi.
-
Avermedia_hu
senior tag
Ajánlani majd a többiek. Elfogultság miatt ugyebár. Saját PCIe kártyám kb. 1 hónap múlva lesz: [link] Rövidesen lesz magyar oldal is, és bár ezen a weboldalon nincs ott a lényeg: a magyar verziónkon ott van a DVB-c tuner.
A Delock típusszáma 61959, így keress rá.
Kártya vonalon a Hauppauge, Terratec vonal elérhető leginkább itthon, azokra érdemes ránézned. -
Avermedia_hu
senior tag
Szia! Ez nagyon nehéz lesz:
- 20 ezer forint alatt DVB-C tunert venni szinte lehetetlen (újonnan)
- USB verzió nagyon ritka. Itthon talán csak a Delock.
- Az USB3 inkább kompatibilitási akadályt, nehézséget fog okozni.De legalább a Digi adásait valóban tudod fogni PC-s tunerrel.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Bazsa01129 #13315 üzenetére
Szia,
a Volar HD Pro tunerrel csak a DVB-T (mindigtV) adásokat tudod nézni.
Kábeles DigiTV-hez DVB-C tuner tuner. Ez AVerMediaból még bő 1 hónap mire lesz.
Egyéb brandek között tudsz most keresgélni. -
törölt tag
válasz
Tex Murphy #13304 üzenetére
Az első kártya műholdas vételre van, a második földfelszíni digitális és analog vételre. DVB-C-re egyik sem jó.
Melyik szolgáltató egyáltalán?
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
franconero #13282 üzenetére
ok, mivel kódkártya nincs, így jó bármelyik DVB-C tuner.
Elnézve egy-két linket [link], lehetséges, hogy a nálunk is egyedül kártya nélkül dolgozo Digi leányvállalata, testvére vagy ilyesmi. -
franconero
csendes tag
válasz
Avermedia_hu #13279 üzenetére
A szoltáltatóm ez: Salzburg AG.
Itt azt írják, hogy a kínálatban lévő 150 szabadon fogható digitális adás vételéhez DVB-C képes tévé kell, vagy DVB-C Receiver.
A szolgáltató nem ad dobozt, hanem ezeket a készülékeket kínálják 130-tól 600 euróig: készülékekAusztriában van egy csodálatos GIS Gebühr, ami egy tévére fizetendő adó, havi 25 euró (=7500 forint). Ezért jelenleg az 51 centis katódsugárcsöves tévém a szekrény alján tartózkodik, meccs esetén kiemelem, átcipelem a nappaliba, összekötöm mindennel, és a projektoron nézem a meccset. Meccs után ugyanezt lejátszom visszairányba. Kéretik nem nagyon röhögni...
Könnyebb lenne egy kis tunert eltüntetni, igazából emiatt keresgélek DVB-C tunert, lehetőleg valami külsőt, amit nem kell fixen beépíteni. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
klaczi #13280 üzenetére
Én a tendenciáról beszéltem.
A valahol van 1-1 szolgáltató, melynek van esetleg kódolatlan csomagja is, nem alapozza meg a tervezhető termék fejlesztést és értékesítést.
Már az is jó hír nekem, hogy a DVB-C tuner iránti igény elért egy olyan szintet, hogy ismét foglalkozik vele a cég. Az igényt globálisan kell nézni, több ország tud összehozni rentábilis mennyiségeket.
Magyarország lakossága egy nagyobb világvároséval egyenlő. Kínai városok közül egy közepessel.Külön nekünk, de még az osztrákoknak sem fognak gyártani semmit.
A kódolt-beltéris TV-kel kapcsolatban pedig azt olvastam, hogy az amerikai-nyugat-EU- Japán- ausztráliai TV nézők kényelmesek. (a legjobb piacok) Ők maguk választják sokszor a beltéri egységet. Mert az 1 gombnyomásos. Még a csatorna listát is távolról állítják be. Hogy ez mennyire igaz, nem tudom megítélni. De semmiképp nincs nagy nyomás a szolgáltatókon, hogy ezen a rendszeren változtassanak.
Ez sok szempontból előnyös is a szolgáltatónak. Teljes a kontrol, kevesebb a technikai támogató munka, tartalom védelem, STB bérleti díjakból plusz bevétel, stb. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
franconero #13278 üzenetére
Már benne vagy a zsákutcában.
Igen, a CI kártya és védett kódolások miatt haldoklik ez a piac.
Arról nem írtál mi a szolgáltatód. Ha Digi, akkor szerencsés a helyzet. Ha nem, akkor felejtsd el inkább a PC tuner kérdést.
Kösd Össze a szolgáltatótól kapott dobozt a projektorral.A legtöbb gyártó szép lassan kivezeti a DVB-C tunereket. Sőt sokan az összes tunert.
Nekünk lesz új DVB-C tuner (ha minden jól alakul), de ezt is a nagy orosz piacnak köszönhetjük. Ott hasonlóan balkániak a körülmények, mint nálunk. Nem oly' kényelmesek az emberek, mint tőlünk nyugatra. -
franconero
csendes tag
Sziasztok,
DVB-C tunert keresek a számítógépemhez, HD adások vételéhez, a megjelenítőm egy fullHD projektor. Asztali tunert is vehetnék, de a gép már össze van kötve a projektorral és a hangrendszerrel is, és így spórolnék 2 kábelt, és egyből felvenni is tudnék a benne lévő merevlemezre.
Szempont az is, hogy hamar el tudjam pakolni a cuccot, mert errefelé adózni kell a tévévevők után, ezért USB-s megoldáson gondolkodom.Egyelőre ezt találtam, nem olcsóság, USB-s és van CI kártya hely benne:
Terratec H7
Tudtok erről valamit, hogy jó-e?
Vannak pendrive méretű USB tunerek is. Jók azok, tudják a fullHD-t, szép a képük? Ha igen, akkor miért gyártanak nagyobb dobozokat, saját tápegységgel? Csak a CI kártya miatt?
Van esetleg bevált, ajánlott modell, lehetőleg megfelelő driver támogatással?A TechniSat CableStar Combo HD CI olcsóbb, de azt olvastam az Amazonon, hogy nincs Win8 támogatása, mert a gyártó leáll erről a termékcsoportról. Nem akarnék egy zsákutcába belevenni.
-
realmadrid92
tag
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
JackFeryll #13229 üzenetére
Ahogy daa-raa írta, most nincs DVB-C tunerünk.
Ha az égiek is úgy akarják, nyár elején lesz majd egy PCIe kártya, DVB-C tunerrel is.
-
törölt tag
válasz
JackFeryll #13229 üzenetére
Az AVeR kínálatában jelenleg nincs PC-s DVB-C eszköz.
-
JackFeryll
őstag
válasz
Avermedia_hu #13223 üzenetére
DVB-C-re árultok valamit ?
Diginél vagyok elvileg ugye a szabadon jön az analóg jel mellé a digitális adás kábelen. (STB nélkül)
Ha minden igaz ez jó lett volna (AVerMedia A717 Aver3D Quadro HD PCI-E tuner) ,de már ilyet nem árultok.
Mit kéne vennem ?
PC-n keresztül projektoron szeretnék TV-zni, szóval semmi extra funkció nem kell. -
törölt tag
válasz
SuperMario #13222 üzenetére
Ott van rajta a jobb alsó sarokban a DVB-T logo. Csak azt tud kezelni, se analogot, se DVB-C-t, se semmi mást. Ezzel a STB-szal nem értek jelen esetben semmit.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
SuperMario #13224 üzenetére
Ha beltéri egység nélkül, közvetlenül a TV-n tudod fogni az adásokat, és a TV-d nem képes DVB-C csatornát fogadni, akkor biztos analóg, vagy az is érkezik a a kábeleden.
Nézd meg a TV-d specifikációját, így biztosra mehetsz.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
SuperMario #13222 üzenetére
Néhány példa: argep
Friss cucc nálunk, még most listázzák a webshopok.
De csak akkor jó neked, ha nem DVB-C (digitális), hanem analóg a TV jel.
-
törölt tag
válasz
SuperMario #13219 üzenetére
Ugye nem DVB-T STB-ot vett DVB-C jelhez? Mert akkor ne csodálkozzon azzon, hogy nem talál semmit.
-
törölt tag
válasz
kokopo #13182 üzenetére
Sikeresen elírtam...
Szóval DVB-T tuner nem alkalmas a kábeles, azaz DVB-C adás vételére. Más modulációt használ a kettő, plusz DVB-T esetén ott a megkerülhetetlen COFDM, ami viszont DVB-C-nél nincs. COFDM nélküli jelet pedig nem tud demodulálni egy DVB-T demodulátor.
Szóval mindenképpen DVB-C tunerre van szükséged. De mielőtt bármit is vennél nézz utána, hogy a szolgáltatód nem alkalmaz-e kódolást. Mert ha igen, akkor kb a STB az egyetlen megoldás, az is szinte biztosan csak a szolgáltatóé lesz jó.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Irmscher 353 #13160 üzenetére
DVB-T, tehát nem. A Digi-hez vagy analóg vagy DVB-C tuner kell, attól függően, hogy analóg vagy digitális az adás.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Narakh #13128 üzenetére
Te írtad az analógot, ami biztos, hogy jön azon a kábelen. Ha jól emlékszem, akkor csak a Digi küldi kódolatlanul a digitális csatornákat, a UPC nem. De ebben majd megcáfolnak, ha tévedtem.
Ha a UPC-nél is jönnek a digitálisok mindenféle kódolás nélkül, akkor meg DVB-C tuner kell. Viszont azzal meg az analóg adást nem tudod nézni. Én azt mondom, vegyél egy hibrid tunert. Azt most nem tudom, hogy van-e analóg/DVB-C ilyenből, de a sima DVB-C is elég drága sajnos. Az analóg/DVB-T viszonylag megfizethető, azzal viszont csak a földfelszíni digitális adókat tudod nézni az analógokon kívül, amihez viszont antenna kell. -
SirAlo
aktív tag
válasz
Avermedia_hu #13120 üzenetére
DVB-C-s tunerek miert nincsennek?
-
zichie
senior tag
válasz
laszlodomoko #13103 üzenetére
Ehhez digitális kábeles (dvb-c) tunerre van szükséged. A Leadtek nem gyárt ilyen tunert, csak max. földi digitálist (dvb-t), az meg kábelre nem jó.
-
törölt tag
válasz
Mistvan9 #13065 üzenetére
A DVB-C kártyák alapból nem olcsóak. A kicsit is komolyabbak, amelyek már két tunerrel vannak felszerelve meg 40k körül indulnak. Ha egyáltalán be lehet őket szerezni. Szóval ezt olcsón nem lehet megoldani.
HA PC nélkül akarod használni, akkor meg STB kell. Ezekből is léteznek többtuneresek, vagy éppen bővíthetőek, de azok meg még drágábbak. Ráadásul akkor nem fogsz tudni felvenni gépre.
-
ZaXXoN
tag
Használ valaki linux alatti dvb-c tunert, amivel a upc adása nézhető (mediarcard-ot megeszik)? Windows alatt működő megoldás is érdekel.
Nyilván a upc honlapján csak tv-ket sorol fel, amivel működik a ci moduljuk, de tényleg csak azokkal, pc-s tunerekkel nem?
-
klaczi
aktív tag
válasz
#65675776 #13035 üzenetére
Az egy nagyon jó tuner. (Delock) A drájverjével sincs semmi baj. Úgy jó ahogy a hozzáadott lemezen van. A lemezről a szoftvert nem használtam. Már régebben vettem egy DVB Viewert, ami bolondbiztos. Mellesleg 2 db tunert talált, T és C ahogy kell.
Tudom, hogy tunerszakértőnek számítasz, de hány DVB-C tuner volt nálad? Nálam legalább van kettő és baromi jól működnek. -
Robart
csendes tag
válasz
nemtabo #12827 üzenetére
Szia!
Basszus én is így jártam! Mondjuk a DVB-C tunerral bejön 46 csatorna de a többi nem.
DIGI azt írta és mondta is (visszahívtak) hogy oldjam meg, nem az ő dolguk.
Már 2 tunert is vettem a másodiknál ők mondták hogy csak vegyek DVB-C t és minden jó lesz...Mit kell beállítanom (A Total Media 4.5 nem enged más egyedi beállítást) vagy mit töltsek le, hogy nézhessem az összes digitális adót? Próbáltam a Windows Media Centert, ProgDVBt, ProgTV-t, Homesys4-et, stb. de a helyzet csak rosszabb volt!
Te meg tudtad azóta oldani? Írd meg légyszi!
Köszi. -
Bozek
nagyúr
válasz
Toto2000 #13018 üzenetére
A MindigTV Extra PC-n nézéshez a legegyszerűbb megoldás, ha veszel egy kártyaolvasót és feltelepíted a Homesys programot. Én is azzal nézem hamarosan a magyar - cseh kézimeccset.
(#13025) kosiboy: Az említett tuner DVB-T, azaz földfelszíni sugárzáshoz való. A Digikábel digitális adásaihoz DVB-C tuner, az analógokhoz meg analóg tuner kell. Esetleg DVB-C/analóg hibrid, de ha létezik is ilyen, akkor szerintem elég drága.
-
Toto2000
tag
Sziasztok!
TV Tuner területén nincsenek még tapasztalataim, de most tervezem egynek a beszerzését. Két szolgáltatáson gondolkodom:
- MinDig TV (első körben sima, aztán Extra)
- UPC (már úgyis bent van a kábel, amiről a net és telefon megy)Ha jól értem, akkor egy tunerrel nem igazán oldható meg, mivel az egyikhez DVB-T (antennás) a másik meg DVB-C (kábeles). Kérdéseim:
- létezik-e jó hibrid kártya, esetleg külső tuner, ha esetleg mindkettőt használnám? (örülnék, ha PCI-E lenne a dolog, de nem baj, ha USB)
- a MinDig TV Extrához elméletileg kell egy kártyaolvasó? Az mennyibe kerül és melyiket érdemes?
- Budapesten a VII. kerületben milyen a jelerősség? Szépen jön a MindigTV beltéri kis antennával?
- ha előfizetek egy digitális csomagra a UPC-nél, akkor kell külön set-top-box is?A gép:
Gigabyte X48-DS5
Intel Core 2 Q6600 @ 3.2Ghz
Sapphire Radeon HD7850 2GB OC
Asus Xonar DGX
8GB 1066Mhz DDR2 RAM
Windows 7 64bitKöszi előre is!
-
busman83
csendes tag
-
SomogyiG
csendes tag
Szervusztok!
Segítséget szeretnék kérni. A kábelTV szolgáltatónk digitálisra váltott, ezért beszereztem a PC-hez és a notebook-hoz 2 db. TechniSat CableStar Combo HD CI tunert, mely tartalmaz DVB-T és DVB-C tunert, valamint CI bővítőhelyet. Egészen addig kiválóan működött minden, amíg meg nem történt a csatornák kódolása. Kaptunk ugyan CA modult és kódkártyát, de nem hajlandó együttműködni velük a tuner, a kódolt csatornákat nem lehet nézni. Szépen kijelzi, hogy látja a csatornát, ki is írja az infót, de hang és kép nincs. ProgDVB6 programot használok, látom a "TV források" között a tunert, az "Eszköz beállításai" aktív, de a "CAM interfész" kiválasztásakor azt írja az ablakban: Menu closed. Mi lehet az ok? Annyit még tudok, hogy a szolgáltató párosítja az eszközeit a kártyával.
Van esetleg olyan CAM, ami garantáltan működik ebben a tunerben, vagy esetleg más lehet az ok?Előre is köszönöm.
-
klaczi
aktív tag
válasz
makkai #12972 üzenetére
Kilátások az Atomhoz!
Régebben próbaképp ráakasztottam egy 2,8 Ghz Nortwood processzoros gépre, alaplapi videóval egy Avermedia (039) ultra usb tunert. Anno baromi drága volt.Tetőantennám van, korrekt jelszinttel. Mit mondjak, szinte állóképet kaptam.
Később újrapróbálkoztam. A legkisebb C2D 1,8 Ghz processzorral viszont gond nélkül ment. A videókártya valamelyik HD2000-széria volt. Én ezt tekinteném minimum rendszerigénynek.
Majd egy szintén kétmagos HTPC-ben is kipróbáltam Win7 MCE programmal. Még telepíteni sem kellett semmit, pikk-pakk tökéletesen működött. Mivel Digis vagyok átálltam a DVB-Cre. Azóta a tunert csak VHS digitalizálásra használom. -
ClayMore
aktív tag
vmi jó és olcsó dvb-c tuner mi lenne a piacon?
-
törölt tag
válasz
ClayMore #12953 üzenetére
Hello!
Kb nem igazán létezik az a kártya, amit leírtál. A belső DVB-C kártyák ára tipikusan irreálisan magas (mondjuk az USB-sek sem szoktak éppen olcsóak lenni...).
De a többi pontot végigvéve:
-sw kérdése, nem a hw-é. Szóval mind tudja.
-lásd előző pont.
-részeltkérdés, ezt a VGA és a hnagkártya kell, hogy kezelje.
-emiatt kell DVB-C.
-nem sérülékenyebb, csak útban van maximum.
-Na ilyet nem fogsz találni. Minden tunerhez infrás távirányítót adnak. Persze ez nem feltétlenül probléma, van amelyiknek mindegy milyen helyzetből használod, de van amelyiknek nem. -
Tomikapc
aktív tag
Üdv! Létezik megfizethető árú USB-s DVB-C tuner? (digikábel adására)
Ilyennek lehet létjogosultsága? -
krealon
veterán
válasz
Bone123 #12879 üzenetére
"De én a set-topból vinném a jelet. A TV-hez is eljut a HD jel a set-topból, olyan tuner kellene, amivel ugyanezt a PC-vel érem el."
A Set-Top-Box-bol HDMI csatlakozason (High Definition Multimedia Interface) keresztul jut el a HD adas a TV-be.
A HDMI csatlakozason keesztul a TV-hez a HD adas HDCP titkositott (High-bandwidth Digital Content Protection) formaban jut el.
Ezt a titkositott adatfolyamot mas eszkohoz eljuttatva nem fogod tudni az eredeti keptartalmat visszanyerni.Letezik olyan eszkoz, amely kepes a HDMI-n titkositatlanul erkezo jelet (pl szamitogepes jatek kepernyoje) rogziteni, ezt szoktak HDMI capture-nek nevezni. De a televizio adas kepet ezek az eszkozok sem kepesek rogziteni a titkositas miatt, amellett, hogy nem is olcsok (pl gamecapture hd 180 EUR).
Az egyetlen mod, hogy a HD adast szamitogepen nezd, hogy a Kabeltv-zsinoron erkezo kodolatlan (kodkartyat nem igenylo, vagy STB-hez nem kotott) DVB-C jelet egy DVB-C tunerrel veszed es a hozza valo programmal megjelenited.
Sajnos a T-home HD adasanak vedelmerol nincs infom, igy az is elofordulhat, hogy hiaba veszel DVB-C tunert, a vedelem miatt nem jeleniti meg a geped a kepet.
Ezen kivul a T-home szolgaltat ADSL vonalon is televiziot, de ezt IPTV formaban teszi, ami egy zart rendszer, a Set-Top-Box-on kivul mas eszkozzel nem mukodik.
Remelm sikerult eleg reszletesen elmagyarazni a lehetosegeket.
-
zichie
senior tag
válasz
Bone123 #12879 üzenetére
Minek az stb? A tuner és PC kombináció sokkal többet tud, mint egy butított, lekorlátozott szolgáltatói box, ahol a HDMI kimeneten ott a HDCP másolásvédelem.
Jön a koax kábelen az összes digitális (beleérteve HD-ket is) adás jelfolyama. Ehhez kell PC + kártyaolvasó + dvb-c tuner. A koax kábelt nem a boxba kell dugni, hanem a pc dvb-c tunerébe, a kártyát meg ki kell venni a boxból és betenni a kártyaolvasóba. -
zichie
senior tag
válasz
Bone123 #12877 üzenetére
Ez egy Skytec Blackbox műholdvevőhöz jó, amibe dvb-c tuner is tehető. Ahhoz, hogy ezt a dvb-c tunert használni tudd kell venned egy ilyen Blackbox-ot, ami nem olcsó.
DVB-C tuner egyébként a THome set-top box helyett kell.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Jelenleg DVB-T tunerre megy a földi antenna HD-ban, de a THome set-top boxból is rá lehet vinni egy DVB-C tunerre a HD jelet ugyanilyen antennabemenettel?
Eddigi segítséget is köszi.
-
krealon
veterán
válasz
rikaaa #12863 üzenetére
"Van egy laptop, van egy digi előfizu"
1. lepes: Digi elofizetoi szerzodes elovetele (vagy ASZF a Digi weblapjan)
2. lepes: kikeresni, hogy milyen modon szolgaltatnak az elofizetett csomagban (analog, DVB-C)
3. lepes:
3.a, ha csak analog a szolgaltatas, akkor hybrid USB Tv-tunerre lesz szukseged.
3.b, ha DVB-C-t is tartalmaz az elofizetes, akkor a DVB-C tuner-re ajanlast a DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök (USB, PCI, PCI-e, STB) temaban talahatsz.
3.c, ha muholdrol erkezik az áldás, akkor csak katyaolvasos Set-Top-Box-al fogod tudni venni az adást."meg egy olyan fő media box, amiből az összes többi media box kábele jön ki, és ott még van hely."
Gyarto? Tipusszam? Feliratok rajta?
Sajnos a korulirasod nem sok tampontot ad, hogy mirol is van szo. -
zichie
senior tag
válasz
Avermedia_hu #12849 üzenetére
"Más formátumú (digitális, műholdas) esetén reménytelen. A T-home nem engedi."
Kábeles "T" esetében lehet használni dvb-c tunert, mert nincs a conax kártya a boxhoz párosítva. Műholdas és IPTV esetében van korlátozás.
-
nemtabo
aktív tag
válasz
#65675776 #12830 üzenetére
Digi kábelem van, hangolommindkét szoftverrel. A dvb vieweren érzékeli a dvb-t és dvb-c lehetóségét, beállítom a QAM256 6875MS/s transzponder listát, és beállítok széles frekitartományt, részhletes lassú kereséssel. Keresés közben alul az aktuális eszköz jelerősségénél semmikt nem jelez, és nem is talál semmit.
A total médiánál ilyen részletes beállításokat nem találtam, ott csak az országot lehet sztem belőni. -
nemtabo
aktív tag
Hahó!
Egy napja szenvedek Delock usb tv tuner és a Digi kábel összehozásával sikertelenül. Se win7, se xp, se total media, se dvb viewer. Utóbbi érzékei a dbv-t és dvb-c tunert, de az aktuális eszköz jelerősségénél nem jelez semmit. A kábel tuti jó, ha átdugom a tv kábel helyére, akkor jönnek a csatornák.Esetleg vkinek vmi 5let?
-
Milyen előfizetésed van?
Ha UPC analóg, mint nekem, akkor analóg tuner kell.
Ha UPC digitális, akkor digitális.
(Viszont a UPC-nél nem tudom, még mindig olyan-e a digitálisos adás, hogy csak a saját settopboxukkal megy, amibe az általuk adott előfizetői kártyát rakod...)Az analóg az a régifajta földi sugárzású TV-ket vette, megn ugye az analóg kábeltv ugyanaz, csak nem antennán jön.
Vannak hibridek is, amik analógot és digitálost tudják.
Digitálisból viszont van DVB-T (földi sugárzású. Mindigtv-hez), DVB-C (kábeltévéhez, ez kell neked), és DVB-S (műhódos). Szóval digitálisból DVB-C kell, hibridből meg analóg+DVB-C -t tudó. -
-
róland
veterán
válasz
Bal0924 #12776 üzenetére
Média/Felvevőeszköz megnyitása/Felvételi mód (TV digitális)
Ezután kiválasztod, hogy DVB-T vagy DVB-C csatornákat kívánsz-e hangolni.
DVB-T esetében a "Sávszélesség" 8 MHz.
Majd megadod a kívánt multiplex - nálad fogható - frekvenciáját. (Mindig Tv esetében [link]-en a "frekvencia táblázat" fül alatt van hozzá egy kis segítség.
HA bővebben érdekel, akkor az alábbi dokumentumban megtalálhatók az egye MindigTV csatornák "azonosítói"
-
Bal0924
senior tag
Ez a TotalMedia 3.5 nem tetszik egy másik program kellene, ami tudja kezelni ezt a tuner-t és a DVB-C-t is.
-
Bal0924
senior tag
Sziasztok!
Végre megérkezett a Delock tv tuner amit már 1 hónapja rendeltem meg..A következő a kérdésem.
Jóval kevesebb adót talált meg a tuner mint amennyit kellett volna. miért?
-Delock USB 2.0 DVB-T / DVB-C
DVB-C beállítással kerestem az adókat.
- Digi+ os előfizetésem van.
Sok külföldi adót megtalált, de egy csomó magyart nem. pl. CoolTV, Story4, Minimax, és a városi TV adót sem találta meg.
Hogyan lehet rávenni hogy megtalálja digitálisan az adókat?Ezt a programot tette fel. TotalMedia 3.5
Amúgy ez a program tud előre beprogramozott adókat felvenni? -
azbest
félisten
válasz
Tomcsi2012 #12731 üzenetére
Nos a cvbs, csak video jel a sárga kábel, a hangot is be kell kötni. Ha így kötöd össze a beltérivel, akkor az az adást mutatja a gépen, amire a beltérin váltassz.
A tuner dvb-t digitális sugárzást ismer. Ha dvb-c kábeltévéhez kötöd, annak adását nem mutatja. A kódolt dvb-c adáshoz ezen felül még az előfizetői kártyát is kéne használni, ami viszont az ő általuk adott beltérihez kötött. Analóg kábeltévés adást viszont tud venni, ha az antenna bemenetre van kötve.
Ha ip-tv az adás, azt közvetlenül nem tudja fogni a tuner, ott is a beltérivel való video/audio kábeles összekötés lehet egy megoldás. -
retexis
tag
Sziasztok!
Ha esetleg tudna valaki adni néhány tippet, hogy Digikábelhez milyen USB-s sticket érdemes vásárolni, azt meg köszönném. Gondolom oda DVB-C tuner szükségeltetik, ugye?
Esetleg a Telestick 2 jó lehet? -
mp51
csendes tag
válasz
kokler #12702 üzenetére
Köszönöm a választ, már próbáltam (elég sok mindent).
Azóta egy másik w7-es gépen is telepítettem a delock dvb-c eszközt (61959) és ott minden gond nélkül végigfutott...
Az eszközkezelő szerint minden rendben van, de amikor a tv-csatornák kiválasztásához érkeznék, akkor hibaüzenetet küld a TotalMedia program: az eszköz nem elérhető vagy egy másik alkalmazás használja...Az eszközkezelő szerint ezen a helyen van az eszköz: Port_#0001.Hub_#0004, de fogalmam sincs, hogy mivel ütközhetne, vagy melyik másik program használná ...
Szóval eléggé reménytelennek látszik a helyzet...Ötletek?
Kösz előre is!
-
Bal0924
senior tag
válasz
zichie #12684 üzenetére
Köszi ziche, Bozek!
Azt hiszem most már értem.
Szeretném tudni hogy tényleg megértettem-e. :-)Akkor a tuner-em (DVB-T-s) attól hybrid hogy tudja fogni a DVB-T és a DVB-S ?
És csak akkor tudom fogni a rendes digitális adásokat, ha tudja a DVB-C-t ?Akkor ez a tuner megfelelő?
[link]és akár ez is jó?
[link]
Bár ezt nem lehet kapni :SHa lehetne kapni, melyik a jobb?
Egy 10-es skálán hányas adnátok az elsőre? (delock)
Jól olvastam a delock-nál, hogy "no DVB-T kompatibilis Windows Media Center-rel" ez azt jelenti hogy csak a saját szoftverjével tudom majd fogni a digitális adást? -
zichie
senior tag
válasz
Bal0924 #12680 üzenetére
Digikábel digitális adásához csak és kizárólag DVB-C tuner a jó. Arra vigyázz, hogy a szám.tech. boltok és műszaki áruházak kínálatában rengeteg dvb-t tuner van és sajnos próbavásárlások során kiderült, hogy több esetben az eladó próbálta meggyőzni a vevőt arról, hogy digitális kábelre jó lesz neki a dvb-t is. Természetesen ez átverés, a vevő megtévesztése. A lényeg: DVB-C!!! Ragaszkodni kell tűzzel vassal a "C" betűhöz! Ez a betű az angol Cable szó rövidítése.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Bal0924 #12680 üzenetére
Digitális adásból van a DVB-C (ami kábelen jön), a DVB-S (ami műholdon) és a DVB-T (ami meg itt-ott felállított antennáról, pl.: Kab-hegy). Ezekhez nem ugyanolyan TV Tuner kell, hanem az adásnak megfelelő. Tehát egy DVB-T tunerrel nem tudod fogni a DVB-C adásokat.
A szolgáltatók nyújtanak analóg adást is a kábelen, így Te a hibrid tunereddel ezeket fogod. Szóval ha a digitálisakat is akarod, akkor egy DVB-C képes tunert kell beszerezned.De mint mondtam, nem ez befolyásolja a felvételi gondokat. Csak mivel írtad, hogy új tuner beszerzésén is gondolkodsz, ezért említettem meg.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Bal0924 #12675 üzenetére
Hibrid, de a Digi féle adás DVB-C (kábeles digitális adás), míg az, amit a Te tunered tud, DVB-T (földfelszíni digitális adás). Így Te a hibrid részéből az analógot tudod csak használni a Digi által analógban sugárzott adások vételénél. Persze ez a felvételi hiba szempontjából lényegtelen.
-
stevyhard
csendes tag
válasz
tom2600 #12651 üzenetére
Szia,
Digitől bérlek havi 1.e-ért Technisat Hd boxot, akkor 30e volt egy ilyen készülék.
Ez ugye így 30 hónapra jön ki, de addig biztos a csere probléma esetén, ennél sztem nincs jobb.
Vannak olyan adások, amit néha kicsit szaggatva játszik vissza, de ritka 1 év alatt kb. 3 ilyen volt.
Ilyenkor pc-re másolás után nézem vissza pc-n vagy tableten. (Android mindent visz)
Másoló program ingyen van hozzá pc-re.
Régóta kerestem én is ilyet, egy digis fórumon írtak róla.
Meglepődésemre a digi ügyfélszolgálatán sem hitték el, hoooogy felvesz a kütyü?
Ajánlottam nekik a saját fórumuk olvasgatását.Most épp android stick-hez keresek DVB-c tunert.
DVB-t van már (tablethez is), de a DVB-c lenne a jó, akkor menne a Technisat.u.i. Technisathoz:
Gyorsan és könnyen lehet vele kivágni a reklámokat stb.
A pc sokkal erőforrás igényesebb. -
tom2600
csendes tag
Sziasztok!
Médiaboxot keresek (külső) a régi videóm helyett, Digi adások vételésre.(DVB-C)
Amit szeretnék:
HD felvétel (és persze lejátszás)
Tudtok ajánlani valamit?Köszi
Tom2600 -
Siriusb
veterán
Üdv!
Külső digitális tv tunert szeretnék T-Home kábeltévéhez (iptv). A nemrég linkelt DVB-C tuner listából tudja valaki, melyik működik linux alatt? Illetve milyen paraméterekre kell figyelnem egy adott kártyánál, hogy a fent említett szolgáltató műsorait nézni lehessen? Kösz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen egeret válasszak?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Autós topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Baldur's Gate 3
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T2000 4GB
- NVIDIA GeForce RTX 3070 Founders Edition (ingyéfox)
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest