Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • krealon

    veterán

    válasz Sholom #14963 üzenetére

    "LG 2014-es smart tv-m van Plex-szel. Szeretnem kikerulni a szamitogep hasznalatat. Foleg 720p a filmek felbontasa. Mi az ami elvinne ezt a felbontast akadas nelkul?"

    A felbontasnak szinte semmi koze a lejatszhatosaghoz. (Egy Full HD stream (tipikusan sokkal kisebb mint 20 Mbps) meg egy 54 Mbps WiFi link-en is atfer. )

    A DLNA lejatszas problemajat a DLNA szabvany szukos formatum tamogatasa jelenti. (A TV-k USB-rol tipikusan sokkal tobb mindent le tudnak jatszani, mint DLNA-n.) A PC-re telepitett Plex, a TV DLNA lejatszoja altal nem tamogatott formatumokat atkodolja, ezert tud gyakorlatilag barmit lejatszani.

    Egy, nem x86 kompatibilis NAS (az olcsok mind ilyenek), nem kepes atkodolni a filmeket, meg telepitett Plex szerverrel sem.

    Szeles formatum kompatiblitas ugy erheto el, hogy:
    - PC-t (vagy notebook, illetve egyeb x86 arhitekturaju gepet) hasznalsz Plex szerverrel, vagy
    - Intel CPU-val szerelt NAS-t veszel (ezek altalaban a dragabb, radasul tobbet fogyaszto darabok), amin a Plex transzkodolas mukodik, vagy
    - olcso NAS-t veszel, MIPS vagy ARM CPU-val, ami keveset fogyaszt, melle pedig egy halozatos medialejatszot, vagy mini PC-t, aminek szeles a formatum tamogatasa.

Új hozzászólás Aktív témák