Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hooper

    őstag

    válasz fogtunder #13606 üzenetére

    Igazából mindkettőt :)

    Az alap elképzelés az volt hogy veszek egy popcorn hour a400 lejátszót és mellé egy Syno 215J NASt.
    A lejátszómat már szeretném fejleszteni mivel fullhd projektor és 106" vászon van itthon, a nas meg kiváltaná a sokat fogyasztó gépet ami sokszor csak a lejátszó etetése miatt megy valamint torrentezik, esetleg feltöltök felhőbe munkákat (k*csög Tnél vagyok és 15/1 Mbps a max netem, így sokszor mikor munkát kell feltöltsek éjszaka csak emiatt marad bekapcsolva a gép, mert csiga lassú a feltöltésem)

    Apropo, igazából félek is hogy mennyire van létjogosultsága a nasnak nála: a feltöltésem vérszegény.. ha nem vagyok itthon nem hiszem hogy tűréshatáron belül lenne a várakozási idő mire elérek/letöltök bármit is a NASról.
    Itthon dolgozok PCről, eddig nem igazán fordult elő hogy kellett volna valami ami itthon van és én nem a gép előtt ülök. ezen kívül megy a torrent és a letöltött tartalmat a lejátszó átlövi az erősítőre és megy a mozi.
    Tableten csak netezek, laptopon szintén.
    Persze lehet ha lenne használnám... de a félelmem továbbra is az hogy ilyen sz*r feltöltéssel amúgy se érnék el semmit távolról.

    Szóval lejátszót szolgálna ki a nas és torrentezni.. nyilván tárolnék is ott mindenfélét, de azokra amugy is 90%ban a PCn van szükségem.

    Visszakanyarodva:
    nézegettem a synokat használtan is és akkor találkoztam ezzel az asrock q1900 alpra épített NAS-al.
    Elvileg DSM fut rajta, és mindent tud amit egy Syno 214+, sőt még gyorsabb is.. mindezt szinte fele áron.
    aztán ahogy nézegettem a perifériákat láttam h ez valójában egy HTPC, ami kiválthatná a popcorn A400at is..

    Szóval most az a gond hogy ez a hardver tudna lenni NAS is és HTPC médialejátszó.. attól függ mit telepítek rá... Csak a kettő egyszerre nem?
    Tehát ha veszek kettőt akkor egy egyikre "DSM"et telepítek és nasként virít a másikra mellette meg XMBC-t és akkor az onnantól lejátszó? :D

Új hozzászólás Aktív témák