Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SaGa59

    őstag

    válasz SaGa59 #11951 üzenetére

    A fenébe, a végét lenyelte szerkesztés után.

    Szóval az asztal integráció azt jelenti, hogy a guest ablaka eltűnik, a desktopja beépül a host-éba, agy pl a W8-on megjelenik az XP "tálcája" startgombostól, meg za ikonjai is ott vigyorognak, csak amikor elindítod, akkor a program a virtuális gépben fut.

    Nekem itthon most 3 virtuális masina van, egy XP, egy Linux, meg egy chromeOs. Ezek a hosttal, egymással és a nettel is tudnak kommunikálni. Illetve az XP már csak a hosttal, a netre már nem engedem ki.

    Tipikus otthoni felhasználás pl amikor letöltesz a netről egy virtuális appliance-et, amiben semmi más nincs, csak egy böngésző és egy víruskereső. Ezen netezel, így ha valamit sikerül bekapni, elég letörölni a virtuális diszket és előkapni a klónját, már mehet is tovább minden, a hostodra semmi sem jut ki. A letöltött programokat is a virtuális gépben ellenőrzöd és csak ez után rakod át a hostra...

    A másik tipikus házi alkalmazás, amikor pl valaki linuxozik, de mégis kellene a photoshop és nem akar a gimppel megismerkedni. Ilyenkor a linux a host és abban fut egy windows guest.

    Vagy az ilyen célszoftok, mint amiről itt is szó van.

    Esetleg oldschool játékos, akinek kell egy w98, mert a régi kedvenc játéka már újabb oprendszeren nem megy...

    Az a "régi felállás", amire gondoltál a dual boot, vagy újaban multiboot. Egymás mellé van telepítve többféle oprendszer (W7, xp, linux) és a gép bekapcsolásakor a boot program menüjéből lehet kiválasztani, melyik induljon. Ilyenkor egyszerre csak az egyik működik és még az sem biztos, hogy a másikhoz tartozó lemezterület elérhető...

    [ Szerkesztve ]

    STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

Új hozzászólás Aktív témák