Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ákinard

    aktív tag

    Akkor én is felteszem a magam kis kérdését :)

    Hosszú ideje filózom egy NAS vásárlásán.
    Nálam az a helyzet, hogy helyből mindig hiányom van, szeretek filmeket sorozatokat letölteni, ezek erősen foglalják a helyet. Van egy WD TV Live streaming médialejátszóm, hozzá Samsung UE32EH5000W TV-m. Eddig a laptopon megosztott mappából "lőttem át" a médialejátszóra a tartalmakat, de a torrent és a filmezés folyamatosan terheli a gépet, ráadásul a seedhez mindig mennie kellene.

    Van egy külső 1T-s meghajtóm de az is kezd megtelni, gy úgy gondoltam kellene egy NAS, ami éjjel-nappal torrentezik, ha kell, nem kell miatta a gépet bekapcsolnom. Emellett elérhetem róla a filmeket a médialejátszóval, illetve hálózaton a család bármelyik gépe eléri a tartalmakat róla. (Vagy adott esetben 1-1 mappát)

    Egyelőre 1 darab 3 terrabájtos HDD-ben gondolkodtam (Ez a WDRED 3TB), mert elsődleges a hely most, viszont a későbbiekben nem zárom ki, hogy adatbiztonság miatt ezt a "tükrözős" (raid?) megoldást választanám, de még egy +30 ezres HDD most nem fér bele a keretbe, de lehet fél éven belül bele fog. (Fontos dolgok úgyis mentve vannak legalább 2 helyen most is.)

    Kérdés, hogy ha esetleg úgy adódik, hogy mégsem veszek bele 2. lemezt, akkor lényeges a többletenergia felhasználása az 1 lemezes verzióhoz képest? Egy 20W kontra 22,49 W miatt nem dőlök kardomba azért de mondjuk többszörös energia esetén meggondolnám kell-e 2 lemezes.

    Egyelőre a Zyxel NSA325v2-t néztem. Az a helyzet, hogy panelban lakom, nincs garázs ahová eldugnám. Mennyire hangos? A hálózatom kialakítása miatt az ágyam mellett a fejemtől úgy 1-2 méterre tudnám elhelyezni, vagy kinti szobába más fejétől 2-3 méterre, tehát folyamatos zavaró búgás esetén halott a dolog... Mennyire hangos ez a verzió?A korábbit olvastam, hogy az volt. Buherálni szeretek, de garanciás dolgokat nem, tehát nem vállalnám a venticserét-fúrásfaragás megoldást.

    Egyáltalán mennyire ajánlott ez a modell? Azt tudni kell, hogy a WIFI annyira nem érdekel, úgyis kábelen megy a normális kommunikáció.
    Jelenleg 2 régi Dlink DI-524-es router van a rendszerben, ezek NEM gigabitesek. Viszont a DIGI 100 megabitre emelte fel a netem sebességét, ezt sem tudja rendesen használni a NAS, ezért a két router a NAS projektben cserés lenne egy gigabitet támogató megoldásra. Bírná a 100 megabites netet?

    Torrentezni NAGYON szeretnék vele. Az nem érdekelne, ha egyszerre nem tud 50 torrentet fel/le tölteni, de a kliensben igencsak lenne 100 vagy annál több torrent is. Bírná? Attól nem esek kétségbe, ha nem azonnal szívja le a fullHD filmet, és nem használja ki teljesen a 100 megabitet.

    Vállalkozó kedvű vagyok, leírások alapján megcsinálok "mókolásokat" de a programozáshoz, ide-oda kódoláshoz nem értek. Tudnám használni a torrentet és a többit?

    Úgy KB összefoglalva:
    Zyxel NSA325v2:
    - Fogyasztáskülönbség jelentős az 1 vagy 2 lemezes verziónak?
    - Mennyire zajos?
    - 100 megás nettel elbírkózik?
    - Soksok torrent a kliensben, abból kevesebb aktív fel/le töltéssel elbírkózik? Közben TV-re tudja lőni az adatot?
    - A gépen egy hálózati meghajtóként látni fogom, és dobálhatok rá adatot, ahogy kedvem tartja, mintha beépített merevlemez lenne?
    - Vállalkozó kedvű tudatlan userként be tudom állítani?
    Felhasználás: tárhelybővítésre, rengeteg torrent tárolásra, a mentett filmek TV-re átlövésére (médialejátszóval, ilyen dlna akármi egyelőre nem érdekel, amíg ez a TV-m életben van :) )
    - Milyen router ajánlott hozzá? Tudja a gigabitet, és a wifi se 3 megabit legyen :) Ha egyszer beruházok akkor jó legyen.
    - Ha netán úgy döntök, megy mellé másik lemez, de nem ilyen tükrözéssel, hanem tárhely további bővítésére akkor a gépen 2 meghajtót tudok majd látni, vagy csak azt tudja, hogy egyiket tükrözi a másikra?

    Azt hiszem hirtelen ennyi, előre is köszi :)

    Jah, és akit érdekel: a Zyxel NSA325v2 most 29.900 pénz az extreme digitalban kuponakcióval. Nem vészesen olcsó, iponnál 31 és 39 között ingadozik fel-le ez most fixen ennyi lenne.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák