Új hozzászólás Aktív témák
-
bprubin
tag
válasz
regenyyz #194 üzenetére
Simán letöltöd az alkalmazást a play áruházból-ból, majd beütöd azt a telefonszámot amihez szeretnéd a viber elérést, majd kapsz egy megerősítő sms-t, és azt kódot megadod neki amikor kéri, utána működnie kell.
Csak aktív internetkapcsolat esetén működik.Milyen romot használsz?
(#196) jimbord
Legfőképpen más romok-ból emeltem ki a részeket...
-
regenyyz
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni nekem abban, hogy hogyan tudnám feltelepíteni a Viber-t? Esetleg küldene valaki egy linket, ahonnan az apk-t leszedve működik? Mert azok esetén, amiket én találtam, elindítom a telepítést, majd mindjárt az elején leáll ezzel az üzenettel: "Application not installed".
Előre is köszönöm! -
duke640
csendes tag
A789_S228_120913-ydss-maomi
eddigi negativ tapasztalatok:
-Rejtett szám vagyok.
-facebok apk nem megy, bejelentkezésnél kilép.
-QR kód olvasó program egyik sem működik.
-fényképezésnél nincs GPS-adat lehetőség.Valamelyikre esetleg van valakinek megoldása?
-
RBJ
addikt
Ha jól tudom ebben nincs alapból magyar nyelv viszont az az érdekes az etotalkon a lenovoe a660 ban a videoban ott van a magyar.
-
bprubin
tag
Megjelent andrea új romja is, a változások:
andrea_d86-lenovoa789-4.0.4-121113.zip
13/11/2012
- Fixed Camera problem (green hue in low light condition)
- Updated library modules with S230 ones
- Updated boot.img with S230 one
- Updated bin and xbin folders
- Resetted Stk1.apk and Stk2.apk because name change caused problems
- Minor updates from S230 -
mikrofon
veterán
Szia,
ezt a hozzászólást javaslom elolvasni. Elég sok minden le van írva. Egyébként én is az etotalk-ról rendeltem!
Üdv!
-
Spiggy
csendes tag
Sziasztok.
Telefont akarok venni, és nézegettem a magyar piacot, de eddig elég elkeserítő a helyzet, a magyar netes boltok "csalós" hozzáállása.
Szóval látom, hogy vannak ezek a kínai dolgok. Eddig a Huawei-t néztem a G330-at (2mag), de látom, hogy néhányatoknak van ez a Lenovo készülék.
http://etotalk.com/in-stocklenovo-a789-3g-wcdma-dual-sim-android-v40-ics-cpu-mt6577-dualcore-10ghz-wvga_p3047.html
paramétereket tekintve megfelelőnek tűnik, sokkal inkább kérdéses számomra, hogy is megy a rendelés-szállítás-vámolás-áfáztatás és társai téma, és nem utolsósorban esetleges garanciális dolgok kérdése... Elég jó áron kínálják a telefonokat, azt látom, de kérdés, hogy a végén nem kerül-e többe a leves, mint a hús. Érdemes-e beleugrani ilyenbe, vagy inkább maradjon az ember a hazai boltokban megvehető készüléknél?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
mikrofon #177 üzenetére
Amit mi láttunk, az az volt, hogy IMEI számokat, GPS koordinátákat, MAC címeket küld át kódolatlan formában egy webes felhőbe. Kerestük a fejlesztőt és kértük mondja el ezek mire kellenek, mert igazából neki erre semmi szüksége, de csak azt a választ kaptuk, hogy ezekből statisztikát készít. Nem tartottuk kielégítő válasznak, így kértük, hogy mutassa meg a vonatkozó kódrészeket. Mivel erre nem volt hajlandó, így a továbbiakban biztonságosabbnak tartottuk figyelmeztetni a többieket is.
A gond ugyanis nem az adatgyűjtés, hanem az, hogy erre nem is figyelmeztet, sehol, semmi formában! Kértük, hogy tegyenek bele ilyen figyelmeztetés, de erre is csak a negatív reakciók érkeztek. Többen próbálták kiiktatni ezeket a kódrészeket, de nem tudom ez mennyire volt eredményes. Én ezek után nem szeretnék pl. egy bankkártyaszámot ilyen rendszeren keresztül küldeni...
Alapvetően nem kérhet pénzt egyik fejlesztő sem Android rendszerért külön, mivel az nem az övé! Tehát hiába egy rakás extra funkció, nem adhatja el más rendszerét, ami ráadásul GPL kódokat tartalmaz! Jól is nézne ki, ha csinálok egy skint a Windows főlé és utána árulom a rendszert, mint sajátot...
A Cyanogen Mod Team, vagy a MIUI is remek munkákat végez, mégsem kérnek semmit. A mi csapatunk is max. adományokat fogad el, de SOHA nem követelünk valakitől pénzt rendszerszoftver után, vagy segítségért.
-
mikrofon
veterán
válasz
Keeperv85 #174 üzenetére
Én is köszönöm a segítséget a nép nevében is!
Ezt szomorúan hallom! Egy nagyon jól összeszedett OS! Minden beállítás pont kéznél van! GPS egyéb dolgok is igazán jól működnek. PL.: sokkal hangosabb lett a készülék. Igazán profi rendszer! Annyira bejött, hogy szerettem volna magyarításra jelölni....
Az való igaz, hogy letöröltem egy smsReg.apk-ot ami állítólag adathalász szoftver!
Ezen kívül lehet még benne valami? Anyagi kárt is okozhat, pl sms-sel hívással, NET_tel?
Meg lehetne valahogy tisztítani?
Egyébként sejtettem, hogy kell lennie valami "trükknek", mert egy jól összerakott, folyamatosan fejlesztett OS, sok készülékre, és mindez INGYEN! Nah, az utóbbi miatt gyanús! -
bprubin
tag
Ezt a hirdetést most találtam szánalmas, hogy ennyi pénzt kér érte egy szar modolt "magyar" rom-ért:
http://mobil-telefon.teszvesz.hu/mobiltelefon/dual_sim_2_kartyas_mobiltelefon/lenovo_a789_4_dual_sim_3g_1ghz_4gb_magyar_menu_1664980202.html
Remélem senki se veszi meg itt...
-
Keeperv85
nagyúr
Hogy én is tiszteletem tegyem itt -ha már meg lettem említve- (
).
A LeWa OS-t én nem igazán tenném fel a helyetekben. Adathalász cucc. Mi elkezdtük anno fordítani Blade-re, de aztán lebukott a készítő és a MoDaCo-ról is kidobták topickal együtt...
-
bprubin
tag
Kész a kamera is a teszt romban, már nem zöldes a kép, már csak a magyar rész hiányzik belőle...
-
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #169 üzenetére
Nagyon FONTOS!
A kiegészítőcsomagból csak kető zip-et szabad telepíteni, a harmadikat a ICS_MTK_locationfix_v1.3.zip-et nem szabad. Bezavarja az egész rendszert és csak a ROM újrarakása segít! A probléma az, hogy ez MTK-s cucc. Sajnos a LeWa nem kompatibilis az MTK-s programokkal. Emiatt a Mobileuncle sem használható. MTK engineer mode elindítása után ki fagy az alkalmazás. Jó lenne egy ilyen szoftvert szerezni, amivel LeWa alatt lehet ilyen szintű beállításszerkesztés.....
A gps-t ma délután tesztelem! -
duke640
csendes tag
Üdv mindenkinek én is tegnap óta A789 tulaj vagyok...
két "apróság" így kezdésként..: hívószám kijelzés(kifelé) beállítása és primo magyar kezelő felület beállítása ezeken akadtam meg most...
gyári facebook alkalmazás betöltődés után kilép...
Tapasztalat eddig: Tetszik csak még a másik telóról a régi alkalmazásokat adatokat át kell töltenem hogy betudjam lakni az is android csak még 2.1
Ehhez a tipushoz "gyári" kézikönyv(manuals) valahol elérhető? -
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #162 üzenetére
Kicsit próbálkoztam, így az alábbi kiegészítéssel, már használhatóbb lesz. Elvileg belekerül az új APN (lesz 3G), a google fiók, GPS fix és első indításnál ki lehet választani az angol nyelvet. Tehát a kiegészítőlépések:
...
1.1.: Az alábbi kiegészítő csomag kicsomagolása után a 3db zip fájlt a LeWa ROM-mal együtt az SD gyökérébe kell másolni.
...
7.1.: Recovery/Intsall menüből fel kell installálni, mind három zip fájlt a ROM installálása után.
....
11.: A megjelenő instrukciókon végig kell menni.
... -
mikrofon
veterán
van az az sh kiterjesztésű script az általad készített teszt ROMban, amivel meg lehet cserélni a külső és belső SD-t. Ezt szeretném beiktatni a LeWa ROM-ba. Elég a megfelelő helyre bemásolni a fájlt, és elindítani? Ha igen el tudnád küldeni, az érintett fájl(oka)t? Sajnos nekem nincs meg!
-
bprubin
tag
válasz
mikrofon #166 üzenetére
Én most még csak bele néztem kinézetre, hogy milyen meg sebességre.
Ha kész A750-re akkor biztosan áttesszük A789-be.
Nem tudom mikor lesz rá időm foglalkozni vele sajnos.
Próbáld meg a másik fórumon aki írta is, hogy magyarítaná...
Mondjuk elég sok a Lewa program is benne amit magyarítani kell ám, sok idő lesz az nagyon.
A zöld kamerát minél hamarabb meg oldjuk remélem. -
mikrofon
veterán
Fel tudnád tölteni valahova a LeWa olyan változatát, ami már használható (új APN, 3G, GPS, Google Market, ilyesmikre gondolok). Ha elkészül az A750-hez a magyarítás, bele tudod rakni ebbe is?
A másik ROM-ból csak a zöld kamera zavar! Egyelőre ez van fent, de ha lenne egy használható LeWa, nem baj ha még nem magyar, akkor azt raknám fel!
-
bprubin
tag
válasz
mikrofon #162 üzenetére
Feltettem megnéztem, nekem nagyon tetszik és jó a gyorsasága és a kamerája is.
Elvileg elkezdték az A750-re való Lewa romot magyarosítani, ott kell érdeklődni ezzel kapcsolatban.
Sikerült a teszt romot megcsinálni végül is Keeperv85-nek köszönhetően, sok sok köszönet érte.
Már "csak" a zöldes kamerakép és az a-gps maradt, amiket pl Én nem használok, de hogy teljes legyen az elégedetség remélem valamikorra meg lesz -
mikrofon
veterán
Tehát a LeWaOS telepítésének menete:
1. Szükséges állományok letöltése: Alapcsomag, LeWaOS_ROM_20121109, FlashTool_MTK6577
2. LeWaOS_ROM_20121109-t kicsomagolás nélkül az SDkártyára kell másolni a gyökérbe, többi maradjon a gépen kicsomaglás után.
3. FlashTool-lal telepíteni kell az alapcsomagot, ennek a leírásnak megfelelően. Az alapcsomagban található a MT6577_Android_scatter_emmc.txt. Ennek betöltése után automatikusan betölti a fájlokat és be is ki is jelöli, kettő kivételével. Azt a kettőt később, külön kell felrakni az új LeWa Recovery-ből.
4. Újra kell indítani a telefont és be kell lépni a recovery menübe.
5. Recovery/wipe/Data/factory majd a sárgás-zöldes csúszka jobbracsúsztatása (ez az OK gomb) - fontos, mert nélküle nem fog elindulni az új ROM
6. Recovery/wipe/Data/cashe majd a sárgás-zöldes csúszka jobbracsúsztatása (ez az OK gomb) - fontos, mert nélküle nem fog elindulni az új ROM
7. Recovery/Intsall - LeWaOS_ROM_20121109 kiválasztása majd a sárgás-zöldes csúszka jobbracsúsztatása (ez az OK gomb)
8. Várni türelmesen
9. Újra kell indítani a rendszert
10. Várni türelmesen
11. Kínai lesz minden. Nem kell megijedni, mert a fölső állapotjelző lecsúsztatása után látszik a beállítások szokásos ikonja, majd az így előjövő menü legalján a kínai Egyéb feliratra kell kattintani. Ezzel egy bővitett tartalmu menüt kapunk és ott már megtaláljuk a nyelvválasztás ikonját. Ha arra kattintunk, utána legfelső menüpontra kattintva már előjön a várvavárt English felirat!
12. Tesztelni, ismerkedni, véleményezni.... -
mikrofon
veterán
találtam az apkhot ROMban egy SMSreg.apk alkalmazást. Ha jól emlékszem Te is írtad már, hogy ezt törölni kell, mert kártevő szoftver! A dolog érdekessége, hogy miután megtaláltam, telepítettem egy vírusirtó progit (AVG) de a vírusírtó nem találta meg! Kézzel kellett törölni! Ismersz még ilyen progikat, ami kártevő?
Én találtam egy listát! -
válasz
mikrofon #154 üzenetére
a vaku nem zavar ... az irányjelző kicsit ... tényleg céges telefon lenne (később egy lumia l 920- lenne saját telefonnak ...) ezen kívül még a htc one st,sc... -tal szemezek, de az jelenleg nem igazán beszerezhető itthon... Illetve jóval drágább is ennél
hangminőség milyen? mennyit bír az akuja? milyen sim kell bele? honnan érdemes rendelni? mennyibe jön ki? milyen android van jelenleg rá?
-
mikrofon
veterán
Legjobb helyen jársz!
Itt részletes infókat találsz. Ha mégsem kérdezz és valaki biztos válaszol rá!Gyenge pontjai:
- vaku hiánya
- mágneses érzékelő (iránytű) hiánya
- talán gyengébb fényképkészítés....Előnye minden más! Én csak ajánlani tudom, szerintem ebben a mérettartományban (4") a legjobb vétel! Most is ezt venném!
-
hol lehet részletes infókat kapni erről a telefonról érdekelne egy jó minőségű dualsim-es telefon (céges telefonnak) és nem szeretnék mellé nyúlni... mivel 1 chinaphone-nal már sikerült ... sebbessége milyen? (wp7-em van magántelefonnak
-
mikrofon
veterán
Most akadtam a Waze közösségi navigációs programra! Javaslom mindenkinek! Nagyon jó!
-
bprubin
tag
válasz
mikrofon #149 üzenetére
Ground-Package -t fel tennéd valahova, mert nekem 5-órát ír letöltésnek, azért sem foglalkoztam vele a múltkor.
Ha fel tetted a romot egy pár képet küldenél róla?
Nézd meg, hogy nincsen e benne smsreg progi meg furcsa programok, mert Lewa bele szokott dobni a rom-jaiba olyanokat hogy küld mindenféle adatokat a telo a tudtod nélkül. -
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #146 üzenetére
Sikerült ezt is feltennem az itt található leírás és google translate segítségével.
Flash Tool-lal fel kell rakni a Ground-Package -t
Az így létrejött, teljesen új felületü recovery-ből a LeWa_Lenovo_A789_ROM_12.11.09_59eb0 ROM-ot!
Az uj APN listát biztos bele kell rakni... további tesztelés után lehetne megállapítani, hogy mennyire használható... -
-
mikrofon
veterán
Szia,
Köszönöm a lehetôséget, szívesen tesztelem. Jelenleg az andrea ROMot használom, de mint korábban írtam ezt le akarom cserélni a kamera miatt. Néhány dolgot kérlek írj a link melé: milyen alapra épül, milyen negatívumokat találtál eddig, apkhot-os szett telepítéséhez link, leírás. Alig várom hogy tesztelhessem!
-
bprubin
tag
válasz
mikrofon #140 üzenetére
Mindjárt meg van az új rom módosítás, majd átküldeném neked a linket, tesztelnéd te is?
Annyi hogy az alap romra amit flashels "S228+ApkhotSystem+S22XApkhotRecovery.zip" utána zip-ként rányomod a frissítést.
Egy pár plusz program van benne, de mindent tudsz törölni a systemapp removerrel ami be is van építve.
Én teljesen kigyomlálom az összes felesleges alkalmazást mindig.
Nálam fagyás és újraindulás nem volt. -
bprubin
tag
válasz
mikrofon #140 üzenetére
Kell írni Andreának, hogy javítsák ki a kamerát, gondolom mások is jelezték már a problémát...
Meg azért is kéne vele egyeztetni,hogy tegye bele a magyar nyelvet ezentúl a romjaiba
A hangerő növelésére szolgáló program a Mobileuncle Tools,
az engineer mode-on belül az auido értékeket a gyári 128-ról 160-ra kell állítani.
Továbbá dsp manager progival lehet szórakozni a hangszinten hogy hangosabb legyen.
Zte Bladen is ez vált be anno. -
mikrofon
veterán
válasz
Mathiax Rex #138 üzenetére
-
Mathiax Rex
csendes tag
A mai napon megérkezett a Lenovo A789. További költségek nem merültek fel...
-
bprubin
tag
válasz
mikrofon #136 üzenetére
Mert nem úgy kell felrakni.
Van hozzá leírás az oldalon természetesen kínaiul én is nem rég google translatertem.
Le kell hozzá tölteni valamilyen béka nevű programot meg két másikat.
Én most ott tartok, hogy a béka programmal összekapcsoltam a telefont és most rom1 néven valamit tölt
Izgalmasan várom a végétViszont megpróbáltam az átparticionálást a newman 1-félét feltenni flashtools-szal, az eredmény azt hittem tégla lett.
Nem reagált semmire sem a telefon,nem kapcsolt be,nem töltött,sehogy sem látta a flashtools-sem addig, míg nem jöttem rá, hogy az összes gombot lenyomva kellet tartani plusz a menü-t és az akksinak bent kellet lennie végig...A Zte rom-ból adoptál magyar menüből a Zte hotline rész eltávolítása most van folyamatban,
egy fórumtársunk jó voltából
Az egész beállítások menü 99%, google alkalmazások 99%, alap programok 99%-ig magyarok.
Kivéve: Fm-transmitter
új kontakt hozzáadásánál amikor kérdi hogy hova hozza létre, sim1, sim2 google résznél
híváslista: melyik sim kártyát mutassa beállításnál
billentyűzár feloldásánál az a rész hogy "itt nyomja meg"A többi alap programnál nincsen említésre méltó hiányos rész.
Integrálva lett a legújabb:
google-naptár-play áruház-play zene-galéria-gmail-dsp manager-AC/D sound mod stb.
Boot animáció lecserélve CM10-re
A hangerőt jó hangosra be lehet lőni... -
bprubin
tag
-
bprubin
tag
Lewa Romok:
http://bbs.lewaos.com/download.php?rom=release
-
karpi2261
csendes tag
Nem lehet ezt a vamos afa fizetest valahogy kisakkozni? Ha peldaul nem kerem a szamlat a kinai feltol es rairatom vele hogy ajandek? A szamlaval amugy is kitorolhetem mivel valos garancia nincs.
-
bprubin
tag
Akinek van ideje és türelme a programok magyarításhoz egy kis leírás:
http://hungariandroid.com/androidfans/viewtopic.php?t=204
-
bprubin
tag
válasz
Mathiax Rex #123 üzenetére
Még jó hogy
Annyi még a változás, hogy a billentyűzetzár feloldása,nem a lenovoé benne, hogy mitől azt nem tudom,
pontosabban sehogy sem tudok rájönni.Béna vagyok ehez.
Valaki majd biztosan felvilágosít,hogy mit milyen filera kell kicserélni. -
Mathiax Rex
csendes tag
-
bprubin
tag
Letöltőlink : http://data.hu/get/5787175/Skin_A701_CsL.rar
A rar fájlt letöltése után ki kell csomagolni.
Célszerű a Primo program save könyvtárát törölni a személyes fájlok kivételével.
A Skin_A701_CsL.zip fájlt a program Content\Skin könyvtárába kell bemásolni, ezután a skin kiválasztható.
A skin:
A startmenü át lett dolgozva a sokak által is ismert változatra. A kijelző jobb alsó részén lévő két ikonnal az útinform szolgálat és a rendőrség kamerás ellenőrzéseinek előjelzése tekinthető meg az internet segítségével.
A skinbe beépítésre kerültek az alábbi további funkciók (melyek nagy része az Extra menüben be- illetve kikapcsolhatók!):
A térképnézetben jobb oldalon található a Kezelőelemeket összefogó panel, melyen a képrögzítő, a 2D/3D váltó, a némító és a helyi menü ikon kapott helyet. A helyi menü átalakításra került.
A panel fölött található az úticél megnevezése, ahol folyamatosan ellenőrizhető, hogy jól van-e az megadva.
Gyorshajtás esetén (és ha be van kapcsolva) e fölött jelenik meg a villogó rendőrlámpa, melyen a jelenleg aktuális bírság tétel is megjeleníthető.
A kurzorra (navigációs nyílra) bökve az éppen aktuális pozíció elmenthető a Kedvencek közé.
Akinek szüksége van rá, az kérheti a nagy kijelzést a következő manőverhez, melynek megjelenítési és kikapcsolási távolsága fixen be van állítva. A kijelzés 300 - 50 m között látható!
Az aktuális város neve a következő utca neve előtt jelenik meg.
A házszámok hozzá vannak adva a jelenlegi utca nevének két végéhez.
Bekapcsolható a Xenon magyar iránytű a térképen, de a cocpitban megjeleníthető iránytű is magyar felületű.
Át lett alakítva az útszakasz kizárása funkció.
És egyéb apró változtatás történt a programban.Én az éles használat során csak a legszükségesebb elemeket szoktam megjeleníteni, amire éppen szükségem van.
A skin kialakításakor igyekeztem olyan megoldásokat keresni, amikkel a legkevésbé avatkozom be a program szerkezetébe. Ezért egyes megoldásokat elegánsabban is el lehetett volna készíteni, de egyéb fájlokat is át kellett volna alakítani._________________________________________________________________________________________
MiniSkin_v1.8_mod_CsL skin androidos Primo-hoz 800x480-as felbontásbanLetöltés: http://data.hu/get/5756100/MiniSkin_v1.8_mod_CsL.rar
A rar fájl letöltése után azt ki kell csomagolni. A MiniSkin_v1.8_mod_CsL.zip fájlt a Content/Skin mappába kell bemásolni. A letöltés tartalmazza a Zsiga által készített nyelvi fájlt, melyet a Content/Lang könyvtárba kell bemásolni.
_________________________________________________________________________________________MiniSkin Igo Primo Android raf04 v1.7
http://data.hu/get/5692651/Pack_Miniskin.1.7.rar
1.7
Enlarged signals: driver alert, turn signals and speed limit (yellow overspeed)
Distance alert approaching drivers (figure rare)
Option speed limit in and out of town
8 colors added to the text of the streets and house numbers
Substitute key settings with the settings miniskin.
Changed the sequence speedcam (see first post section speedcam Android)
Fixed error icons hidden in the menu miniskin.
Small box DirIcon (arrows turning) in the top left, only portrait
other corrections
_________________________________________________________________________________________Gurjon mester legújabb munkája:
http://data.hu/get/5764926/GjAk_v.1.4800480_480800_480x320_320x480_gurjon__arkoko.rar?pid=2300261287
Első Hozzáadott város nevének kijelzőn.
Második Hozzáadott Tiltott manőver kijelzés (a turn korlátozás).
3. Hozzáadott gyorsított felvétel start / stop. Hosszan nyomja meg a gombot Fizetős utak
4. Azonnali hozzáférés priegarso szabályozás. Hosszú kattintson a Beállítások gombra az alsó menüben vagy Quick, vagy tegye az egyik gombot a főmenüben Quick.
5. POI keresés révén gyorsmenü bőr fehérnemű hozzáadva sugár Settings 50-300-10000 км.
6. kisebb javítások.
_________________________________________________________________________________________Android primo Skin Dimka 1.1.3 Mod Dodobird V3
http://verzend.be/gfxe8c8vxgia/diMkaWA_aP113_DodobirdV3.zip.html
A classic Dimka Skin wich has included most of the UX functions inside. It has a 480x800 , 800x480 resolution base. It has been made for tablets having 1024x600 , but for shure it can be used with other resolutions. If any elements are not corecttly axed on map you can put it yourself where you want (just modifying the templates portrait and landscape, lines are explained inside the files).
- invisible button (near second button from down to up, in the right part)
- Transit country
- Transit town
- speed POI search buttons in main menu
- Double function buttons in mini map (home/work, backround light/volumes, skin change/regionals, Favorites/History.
- In extra settings : block screen, Titan Arrow , Titan Led's, normal Led's, Text Now 9in the middele of the virage - distance is variable by cursors), voice saying "Now" -lua and TTS in the middle of the virage - distance variable by cursors, activation of auto mode 2D-3D before the virage - distance variable by cursors, Display of transit country flag, Voice saying from 10 to 10 minutes important travel info (speed, remain distance, remain time, hour of arrival), voice saying the travelk speed (when overspeeding) with LUA or TTS.
- 2 types of dirrection arrows (data = classic and skin = dimka modes) independently selectable and independently colorized day/night (any color).
- TTS - message when radar /camera passes (editable text) + test button
- Geochaching indications (lat, lon, alt)
- Neon compas and Direction to destination.
- TTS added :TTS Wiman, Toolboth Warning, Pois Category
- TTS , all TTS from Dimka 156 added (battery mesages are not finalized yet).
- Map Menu buttons can be classic (black/white) or colored any color (by cursors).
- etc -
bprubin
tag
válasz
mikrofon #117 üzenetére
Egyáltalán nem értek a linux-hoz, csak próbálkozom.
A harmadik kép a panoráma kép készítése...
Ahoz sokkal több idő kellene,de amint lesz ráküldöm valahogy csak hát elég béna vagyok.
Az y-gps program fent van és működik is, mondjuk soha nem használok a-gps-t,mert felesleges hiszen gyors és pontos a beépített gps.
Egy a lényeg,hogy minden magyar benne aminek az kell hogy legyen, így oda adhatom a barátnőmnek a telefont.
Primohoz vannak új skinek, küldjem a linkeket? -
mikrofon
veterán
csak így tovább Meg lesz az A-GPS is!
Pl azt hiszem az Y-GPS nevű szoftverre szükség van hozzá!hátulról a harmadik képen lévő szöveggel sosem találkoztam! Ez mi?
Az átpartícionálos dolgon nem gondolkodtál még? Működik zte v970 és Newman N1 is már. Vajon át lehetne átalakítani Lenovo A789-ra? Ha ez működne, az nagyon király lenne!
-
bprubin
tag
Valaki tudja, hogy hogyan lehetne felhúzni a procit, vagy meg kell várni hozzá az új kernelt ami engedi?
-
mikrofon
veterán
válasz
Mathiax Rex #108 üzenetére
kell:
root
cwm recovery: flash from zip menüvel
ROM zip-fájlban! -
bprubin
tag
A szomszédból új rom: andrea_d86-lenovoa789-4.0.4
http://forum.china-iphone.ru/viewtopic.php?p=782768#p782768
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1958905
-
Mathiax Rex
csendes tag
válasz
mikrofon #107 üzenetére
Szerintem ez inkább fordítva lesz majd így! Elvileg rootolt a készülék, legalábbis így hirdeti a tmallbox, így felraknám rá ezt az új cybermaus rom-ot, ha jók a tapasztalataid vele. Magyarul tud a rom esetleg? Mi kell még a rom-cseréhez nekem? Andriodban nincs túl nagy tapasztalatom.. Köszönet!
-
mikrofon
veterán
válasz
Mathiax Rex #106 üzenetére
Én is remélem!
Kíváncsi leszek a tapasztalataidra! -
Mathiax Rex
csendes tag
Vám előtt a Lenovo A789, remélem, hogy hamarosan kezembe kerül...
-
mikrofon
veterán
Újabb jó hír:
Megérkezett az új ROM cybermaus-tól az XDA-n:
A789_ROW_S106_cybermaus_ICS_v3.11Volt egy nagyobb hibája az javítva lett. Azóta elvileg megy. Mivel a ROM tegnapi, a javítás ma hajnali, ezért még lehetnek benne hibák!
Ha ez valóban működik hosszabb tesztelés után is, akkor én ezt a ROM-ot javaslom mindenkinek! -
berigazek
őstag
válasz
mikrofon #101 üzenetére
Pedig itt van,neked is fel kellett volna ajánlja a rendszer miután kifizetted az elsőt:
,,Wie Sie Ihren 15 € Geld-zurück-Gutschein einlösen!Sie erhalten Ihren 15 € Geld-zurück-Gutschein, wenn Sie sich für alle Vorteile von Shoppen und Sparenanmelden, kostenlos für die ersten 30 Tageund nur 12€ im Monat danach.
Als Shoppen und Sparen Mitglied erhalten Sie einen 15 € Geld- zurück -Gutschein auf Ihren nächsten Einkauf bei MyMemory, jederzeit vor dem 18/1/13.
Um Ihre 15 € zu erhalten, schicken Sie Shoppen und Sparen einfach Ihre Online-Kaufbestätigung und Ihren Geld-zurück-Gutschein innerhalb von 30 Tagen ab Kaufdatum. Versichern Sie, dass Ihre Kaufbestätigungsnummer und Datum beinhaltet sind.
ANMERKUNG: SENDEN SIE IHREN GUTSCHEIN NICHT AN MYMEMORY. BITTE SCHICKEN SIE IHREN GUTSCHEIN UND BELEG AN Shoppen und Sparen UM IHRE RÜCKVERGÜTUNG ZU ERHALTEN.
Shoppen und Sparen wird Ihnen dann einen Scheck über 15 € senden. Bitte räumen Sie 4-6 Wochen für die Zustellung ein. Wir können Anhänge in Emails nicht öffnen, also fügen Sie bitte keine Anhänge bei, wenn Sie uns Ihren Kaufbeleg per Email schicken.
Ihr 15 € Geld-zurück-Gutschein ist gültig für einen beliebigen MyMemory Einkauf vor dem 18/1/13.
Dieses Angebot ist nicht übertragbar und auf eine Person pro Haushalt begrenzt." -
mikrofon
veterán
Nekem nagyon hiányzik a hívásátirányítás beállítás! Egyszerûen nem találom a beállítások között! Ez egy menüpontban szokott lenni a hívószámküldés és hívásvárakoztatás beállításokkal. Hol van ez a menûpont?
-
mikrofon
veterán
válasz
berigazek #97 üzenetére
Szia,
kb. egy hét! De ugye neked pont beleestek az "ünnepek", ezért gondolom feltorlódtak kicsit a küldemények, itt nálunk! Egyébként azt írták, ha 21 napon belül nem érkezik meg akkor jelentkezzek náluk.... Remélem nem kell megvárnod a 21 napot, és a jövő héten megkapod!
-
mikrofon
veterán
válasz
Mathiax Rex #94 üzenetére
hajrá, hajrá!
remélem te is elégedett leszel! -
Mathiax Rex
csendes tag
Sziasztok! Úgy néz ki, hogy hamarosan megérkezik a Lenovo A789-em a Tmallboxtól. A MP weboldalán már feltüntették, hogy "Célországba elküldve". Mindez tegnap délutáni dátummal. Ha jól sejtem ez még nem az itthoni landolás, hanem a SG értesítése alapján történő közlés. 16-án rendeltem, de jó pár napig nem történt semmi, de most talán pár napon belül megérkezik. Izgatottan várom!
-
bprubin
tag
Ezen az oldalon is van egy jó pár rom, valaki elárulná,hogy lehet letölteni innen?
http://products.mobileuncle.com/forum.php?mod=forumdisplay&fid=400&page=1&mobile=yes -
plusztig
csendes tag
Hali!
Nekem iGO8-am van, amit egy szerb oldalról szedtem le. :-) Van benne magyar nyelv természetesen, de nem nagyon tetszik a GUI. A PNA-mon lévő iGO8 100x jobb, pedig abban csak 400 Mhz-es CPU van... Szóval elbírna jobbat, de valami nagyon töketlen a design...
Kíváncsi lennék, hogy a Primo nektek mennyire vált be? Egyébként van friss térkép hozzá? -
-
mikrofon
veterán
Csak a lényeg, maradt ki: Itt a link
-
mikrofon
veterán
Jó hír azoknak akik navigációt szeretnének:
A Navigon-ból beszerezhető tört verziót nem lehet feltenni a telefonra, mert a telepítés után az első indításnál nem jut túl a szerverregisztráción. Egyébként a legtöbb telefonon megy, de ezen a készüléken nem. Találtam egy leírást ami alapján fel lehet rakni, és elvileg a Navigon összes funkciója elérhető lesz vele. Nekem a leírás alapján sikerült felrakni. Már csak tesztelni kell. A leírás egy német oldalon van. És regisztrálni kell a letöltési linkek eléréséhez. Sorglospaket letöltése után ehhez a telefonhoz a Installation Android Geräte mit Massenspeicher R6.1 mappában található leírást kell követni. Nekem 19. pontban lévő frissítés nem ment, ezért helyette a "Navigon Select Europa Direktdownloads (HINWEISE BEACHTEN!!!):" Menüpont alatt lévő 4.5 verziót letöltöttem, bemásoltam az mnt/sdcard2/navigon mappába installáltam és kész! -
mikrofon
veterán
Magyarítás mértékét le tudnád ellenőrizni?
Ha a beállításokban mászkálsz az magyar?
Vagy csak a progik egy része?Elviekben három féle magyarítás létezhet:
1.: Minden teljesen magyar: ez egy darabig sajnos nem lesz, mert ehhez valakinek le kellene fordítani a teljes rendszert és integrálni a ROM-ba. Ez ügyben én egyeztettem cybermouse-val, de elutasította a kérésemet. Azt mondta nem foglalkozik különböző nyelvekkel.2.: Magában a ROM-ban is van már magyarítás. Pl: az etotalk-os is ilyen valahonnan szereztek egy magyar ROM-ot és azt belepasszírozták ennek a telefonnak a ROM-jába. Ezen kívül beállították a telefon lokalizációját magyarra (hu/HU), így minden apk magyar lesz, ami tartalmaz magyar nyelvet.
3.: MoreLocale 2 app-pal feltelepítése után bármelyik telefonnak meglehet adni a lokalizációját. Így be lehet állítani a magyart is, és minden app, ami tud magyarul, magyar nyelven kommunikál. Itt arra kell figyelni, ha nincs magyar nyelv, akkor az eredeti nyelvet használja néhány progi. Ez a kínai app-oknál lehet probléma, mert ha angolt állítasz be akkor, ha a kínai app-nak van angol szövegezése, akkor angol lesz!
-
kotec
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Csatlakozom én is az A789 tulajdonosok közé.
Én mo-n vásároltam az egyik aukciós oldalon, magyar tulajtól.
Már magyarított (nem teljesen) op volt rajta, azt hogy milyen nem tudom. -
plusztig
csendes tag
Ja, nem mondtam?
Ez full kínai, de nagyon könnyen rá lehet jönni!
Menüsor:
- a nagyítóval keresel
- a Lótusz jel a frissítések. Azon belül balról jobbra haladva az egyes fülek:
1. Éppen letöltés alatt lévő appok
2. Azok az appok, aminek van újabb verziója
3. Minden más telepített program
4. Az utolsó meg a "vörös csillag" az valami legnépszerűbb appok dolog
- 3 pont a Settings, ezen belül felülről lefelé:
1. Account
2. Settings, de ezt én sem értem
3. Frissítés
4. Share
5. FAQ, sajna kínai
6. Version
7. Segítségkérés
De ezeket én mind nem használom, egyedül a frissítést. Közvetlenül el tudod érni a főképernyőről is, amennyiben a lótuszt otthagytad, a közepére nyomva indul a Lenovo Appstore.
Üdv,
LPui.: csináltam 2 screenshotot is.
https://dl.dropbox.com/u/1487522/Screenshot_2012-10-25-11-08-54.png
https://dl.dropbox.com/u/1487522/Screenshot_2012-10-25-11-12-02.png -
plusztig
csendes tag
Hali!
Nekem az FMTransmitter hozzávetőleg 4 perc után lép ki. Megnéztem, kemény "version 1.0".
FMTransmitter.apk: 87332 byte, 2008.08.01
FMTransmitter.odex: 114704 byte, 2008.08.01Azt írtad, hogy neked ezekben a custom ROM-okban jól működik. Megkérhetlek rá, hogy felrakod valahová az FMTransmitter.apk és FMTransmitter.odex-et, hogy kipróbálhassam?
Üdv,
LP -
bprubin
tag
Megint egy újabb rom:
P700i S106 mod a789 by Thienhoa3
https://www.dropbox.com/s/97b1shbrs1qgua8/P700i%20S106%20mod%20a789%20by%20Thienhoa3.zip
-
mikrofon
veterán
Én a Z - Device Test progit használom tesztelésre. Egyik ROM-ban benne volt kimentettem! Ez a program is megmutatja milyen érzékelő van, ill. nincs.
Így igaz, a Snappea tényleg jobb!
Ezeket a store-s dolgokat nem tudtam, köszi az infót! -
plusztig
csendes tag
Hali!
Mágnesesség érzékelő nincs a telefonba beépítve! Ha Sky Map-et megnyitod, akkor ezt ellenőrizheted is: hiába forogsz a telefonnal, az égnek mindig ugyanazt a szegletét mutatja!
Ezzel szemben ha mondjuk egy Xperia Mini Proval forogsz, akkor lassan bár, de követi, hogy melyik csillagkép van előtted.
Tedd fel az Android Sensor Box nevű appot! Ingyenes, és azzal tudod tesztelgetni az egyes érzékelőket. Eszerint (és a gyári speckó szerint is) 3 érzékelő van benne:
- Accelerometer
- Light
- Proximity
+1 a Sound, bár én a mikrofont nem nevezném külön érzékelőnek -
plusztig
csendes tag
Hali!
Az Ideatool tényleg csak szinkronizál (naptárat kivéve, úgyhogy ment is a kukába), és a telefonodon (Ext. USB drive "kínai" nevű alkönyvtárában) ott az újabb verzió, már nekem is valami 1.1.7 volt rajta.
Viszont a Snappea az "helyi" Google Play Store-ként is funkcionál. Én egy csomó warez cuccot szedtem le onnan! Simán letölthetők fizetős alkalmazások is...
Emellett nem árt a Lenovo store-t is beizzítani (lenovomm-ről letölthető az apk, ha telefon böngészőből nyitod meg), minden frissítés 1-2 héttel hamarabb fenn van, mint a Google-on! -
mikrofon
veterán
találtam két érdekes windowsra telepíthetó programot a telefonhoz:
1.: SnapPea: szinkronizálni lehet az adatokat PC és mobil között
2.: IdeaTool: Ezzel is szinkronizálni lehet az adatokat.Két program feltelepítésének előnye, hogy rendbe rakja a windowsos drivereket. Így már nem jelenik meg, ismeretlen és hiányzó driver-ként az eszközkezelőben!
-
mikrofon
veterán
Nekem úgy tűnt, hogy mindkettővel ugyan az a helyzet. Te hogy látod, ha a két mappa képeit összehasonlítod, látsz közte ilyen jellegű eltérést? Jó lenne tudni másnál milyen! Ki próbálom egy másik ROM-mal, meg majd ha kijön cybermous új ROMja azzal is.... De ez így elég siralmas. A dolog érdekessége, hogy nem nagyon olvastam ilyen jellegű észrevételt másnál. Lehet hogy hardveres hiba?!
-
mikrofon
veterán
válasz
szivose0907 #57 üzenetére
Én nem hiszem, hogy a60+ az lenne. Nem írják a leírásban és túl olcsó. Amiket én ismerek dual aktív telókat azok 300-500 USD körül vannak márkától függően. Én is átirányítósdit használok, nekem megfelel. Nem szeretném ezt a felárat megfizetni érte... Nekem is céges kártyám van. Ezt a jelszavas dolgot nem értem. Az átirányításhoz semmire nincs szükség csak a telefonon kell beállítani.
-
szivose0907
csendes tag
-
mikrofon
veterán
Készítettem képeket a gyási camera app-pal és a camera FV-5 app-pal is!
Hát elkeserítő! Olyan mintha távolba nem tudna fókuszálni az autófókuszrendszer!
Másnak milyen? Ugyan ilyen borzalmas? -
mikrofon
veterán
válasz
szivose0907 #52 üzenetére
Szia,
lenovo a789 biztos nem dual aktív! De a ZTE u960 igen! De mint látod más árkategória! Egyébként biztos kell az aktív mód neked?! Pl. nagyon sokan használnak átirányítósdit a nem aktív telefonokon, így nem maradnak le egy hívásról sem!
Üdv!
-
szivose0907
csendes tag
Sziasztok, engem is érdekelne Lenovo mobil dual sim-es. Az a helyzet, hogy elég sok fajta van fenn a neten. Néztem az A789-et, A60+-t, A 690-et. Nekem olyan kellene amelyik activ dual sim-es, vagy is mind a két sim kártya aktív és ha az egyiken beszélek és a másik kártyára hívnak akkor azt kijelzi és nem kapcsol be a hangpostája a kártyának. Most Samsungom van az tudja, de nem okostelefon. Tudtok esetleg más androidos activ dual sim-est?
-
bprubin
tag
Csak ajánlani tudom 猫咪移植P700iS111 A789 尝鲜版 卡刷包 移动叔叔-romot.
- a hívásnaplóban nincsen semmilyen kínai szöveg csak angol
- működik a mágneses érzékelő (SkyMap, játékok stb.)
- fm transmitter jó
- Bt: tökéletes (küldés/fogadás,kihangosítás, folyamatos file transfer autóhifire)
- ebben a romban állítólag javítottak a hang minőségén a leírás alapjánÉn semmilyen lenovo programot nem használok, így nincsen bajom a naptárral és a szövegbevitellel sem.
Egyszer sem fagyott még le a telefon és nem akadozik,
pl: Primo (3d épületek,domborzat bekapcsolva) közben folyamatos zene átvitel bt-on a fejegységre,folyamatos viber és whats up használat közben ide-oda ugrálva semmi baja.
Használok task killert, így auto kill után 223-235Mb a szabad ram.Szerintem próbáld ki ezt a romot is, meg ha van időd az orosz és az apkhot romokat.
-
mikrofon
veterán
Szia,
köszi a részlete leírást. Sok érdekes dolog van benne.
A vaku nekem is hiányzik.
A mágneses érzékelő hiánya eddig nem tűnt fel. Kár érte...
Tárhelyekkel kapcsolatban nekem az alábbi infóim vannak és nálam így is van:
- 512MB RAM (memória)
- 4GB tárhely: Ebből 1,87 GB szabadfelhasználású (mnt/sdcard), a többi helyet a rendszer és a telepített alkalmazások foglalják el.
- ehhez jön még hozzá a micro SDkártya (mnt/SDcard2)Igen én is olvastam cybermaus-nál az Etotelkos ROM problémájáról. Én ezeket még nem tapasztaltam, de az is igaz, hogy csak néhány napja használom. Tegnap megpróbáltam felrakni cybermaus újabb romját A789_ROW_S105_cybermaus_v3.03 , azonban ebben nincs benne az FM transmitter. Ezért gondolkodtam, hogy helyette az általad is említett a789_S228_cybermaus_V2.1 ROM-ot rakom fel, de most elbizonytalanítottál. Egyébként cybermaus fórumában írnak írnak a kínai naptárak és híváslistás problémáról. Azt hiszem azzal lehetett kiküszöbölni, hogy amikor valaki felrakja az új ROM-ot, akkor törli, a naptár és névjegyzék bejegyzéseket a ROM csere előtt. Azt hiszem utólag is van rá megoldás. A v3.03-as ROM-ban már Android naptár van. A híváslistás kínai szöveg az ETOTALKos romban is megtalálható.
Javaslom olvasásra, és kérdések felrakására a telefon XDA-s topikják, sok hasznos infó van benne.
Egyébként létezik hozzá még egy harmadik féle ROM, amihez a link egy korábbi hozzászólásban található.
-
plusztig
csendes tag
Hali!
Nekem augusztus közepe óta van A789-esem, úgyhogy van már némi tapasztalatom. Érdekelne más tapasztalata is, hogy csak az enyém szórakozik?Koncepcionális hiba (tehát tervezéskor rontották el):
- nincs rajta vaku (semelyik Lenovon nincs)
- a kamera síkban kiemelkedik a házból -> sérülékeny
- nincs benne mágnesesség érzékelő -> egy rakat alkalmazás használja ezt, nagyon látványos pl. Google Sky Map
- Beépített 2GB memóriát nem tudom használni. A teló valami számomra ismeretlen algoritmus mentén 700 MB-ot lát belőle, amiből 400 Mb szabad szokott lenni, ha mindent SD kártyára telepítesz, de használni nem tudom. Ezen kívül van egy 2 GB-os "USB drive", arra pakolhatsz, meg a "külső" SD kártyára is természetesen.Én gyári ROM-mal vettem Hongkongból, nem is volt rootolva. Nagyjából működött, csak a sok kínai cucc idegesítő volt rajta, valamint hogy nem volt rajta Google account. És mivel nem volt rootolva, nem is tudtam rá felrakni.
Utána feltettem a cybermaus féle 228-as custom ROM-ot. 1000x jobb, mint a gyári! Etotalkos ROM-ról cybermaus sok rosszat ír (pl. caller ID bug, backup szar stb.)
De azért ez sem fenékig tejfel, van benne bug bőven!Magyar: nekem kifejezetten idegesítő, amikor az angol szövegre méretre szabott gombról kilóg a magyar szöveg, ezért visszaálltam angolra. Amit nem tudtam kiirtani belőle, hogy a hívásnaplóban minden bejegyzés mellett kínai szövegek vannak. Valszeg a hívószám alapján megállapítja az országot vagy települést - nemtom.
Billenyűzet: ha valami megmondja hogy tudom kikapcsolni, az automatikus space beszúrást egy-egy szó után, akkor visszatérek a gyárira, addig Multiling.
Helyesírás: csak 6 nyelv van benne, úgyhogy még egy pár hónapig eltart, mire a gyakran használt 2 ezer magyar szót egyesével mind felveszem az angol custom dict-be...
Fagyás: Mondjuk nekem kifejezetten nem fagyogatott, csak havonta 1x kb., mindkétszer a Plant vs Zombies játék közben fél óra játék után, de ekkor már a telefon is forró volt! Ez azért érdekes, mert máskor 1-2 óra játék utána sem forrósodik fel...
FM transmitter: pár perc után magától kilép! Kb. mikor a képernyőt is lezárja, utána nem sokkal - gyanítom valami akku lemerülés elleni funkció eredménye...
Gyorsmenü funkciók: egy rakat gyorsmenü funkció nem működött a gyári ROM-mal. Etotalkoson sincs állítólag Le Sec, így a child mode, guest mode-ot biztosan nem tudjátok használni. Szerencsére ezen cybermaus romja segített. De az energy smart kifejezetten idegesítő tud lenni, mikor kikapcsolja a soft billentyűkről a rezgést, de nem kapcsolja vissza, és ez nem testre szabható!
Bluetooth: eddig még csak fogadni tudtam rajta adatot, azt mérettől függetlenül (még 70 MB-ot is). Küldéskor "Küldés sikertelen" hibaüzenettel kilép. De ebben is van valami rapszodikus, mert a múltkor tesztből sikerült egy képet átküldeni a galériából...
Ja Total Commander "Send via Bluetooth" gomb esetén a telefon szó nélkül újraindul, bár ez csak valami soft reset, mert a SIM pin kódokat sem kell megadni...
Akku: Ha estére nem kapcsolom ki a Wifit, akkor 30%-ot merül reggelre, ha kikapcsolom, akkor csak 5 %-ot. Egyébként "átlagos" használat mellett kb. 1 napot bír. Volt már, hogy nem kellett valamelyik nap tölteni, de akkro se wifi, meg nem is beszéltem rajta. Ha valami játékkal játszol vele, akkor 3-4 óra alatt csontra lemerül!
FM rádió: RDS nekem nem működik. Minden adót "ismeretlen"-nek könyvel el.
Hangminőség: kifjezetten jó, pl. asszony Xperia Mini Projához képest, csak nagyon halk. Pl. buszon nem lehet érteni rendesen, csak headsettel.
Naptár: a legidegesítőbb dolog a világon, hogy nem lehet kikapcsolni a gyári (kínai) naptárat, de minden meetinget "On time"-mal szinkronizál be. Ha meg átállítom meetingenként egyesével, hogy előbb szóljon, akkor a következő szinkronnál újra kiküldi mindenkinek a meeting requestet, és azzal az erővel újra "on time"-ra írja át az alertet. Hiába teszek fel fizetős naptár szoftvereket, a kínai szar is beleketyeg, ha az account&sync-en keresztül kapcsolódom. Kénytelen voltam Touchdown felrakni, mert annak saját sync metódusa van, viszont én még nem láttam olyan naptár alkalmazást, ami képes lenne a képernyő lockot felülbírálni - ezt sajna csak a gyári szar naptár tudja... És hibáa lövöm ki cache-ből is mindenhonnan, újra elindul egy idő után, Disable gomb meg mindig ki van szürkítve...
Sebesség: először tök gyors volt, de már feltettem minden hülyeséget rá, így már akadozik rendesen...Ennek ellenére egy baromira jó telefonnak gondolom, bár ha akkor már lett volna, biztos, hogy A660-at veszek. Csak annyira idegesítő, hogy ilyen nüansznyi apró hibák vannak benne!
Ha valakinek van valami bevált megoldása a fenti hibákra, kérem jelezze!Üdv,
LP -
RBJ
addikt
Én is ezzel a telóval szemeztem sokáig mert ez a legmegbízhatóbb a sok nevesincs kínai teóhoz képest.
Nem kevés a 512 Mb? Mondjuk konkrétan a lenovo a660 érdekelne mert nem tudok ügyelni a telóra.
Csak hát még drága a kicsike. -
mikrofon
veterán
Tegnap este kicsit hackeltem a telót.
Ki is próbáltam két ROM-ot, de végül is visszaraktam az etotalk-osat! Jól összerakott, minden be volt állítva, még a magyar rádió állomásokat is behangolták....
A recovery is etotalkos volt, de azt le kellett cserélni, mert a backup és restore nem működött. (Gondolom, valahogy így védi az etotalk a ROM-ját) Ezért ezt cserélnem kellett....Igazából egy dolog nem tetszik. Sok programot és engem is megzavar a telefon memóriakiosztása (sdcard; sdcard2). Ezek egyébként a többi ROM-ban fel vannak cserélve! Olvastam az újraparticionálásról. Ez szimpatikusabb, mert a külső SD és a belső tárhely mount-olásának felcserélése, valójában az sdcard2-re kerülő belső memória "elvesztésével" jár... Érdeklődöm, hogy ez bármilyen telefonon használható? Azt hiszem a v970-hez van leírás. Tudom ezzel a leírással a Lenovo a789-hez is alkalmazni? Vagy van valami más javaslatotok?
Ezt a kérdést feltettem az XDA fórumon is, ahol az alábbi választ kaptam cybermaus felhasználótól. Ő készíti egyébként az egyik ROM-ot:
Well, yes, I could, but my strategy is stability, not cutting edge. I have seen too many people complaining with Bruno that it failed, because they forgot to apply again after flashing.
Just uninstall all programs (or wipe data), which you would do for a re-partition also, but the very first thing you do when you start using this phone is to go into settings->storage, and select SD as default storage.
Now it is using you SD for everything. It is true it also means you now have 1.7GB unused space, but as you said, your SD is big enough.
-
mikrofon
veterán
Igen! Ha egy nap nem raktam töltőre, akkor másnap mindenképpen tölteni kellett! Max 2,5-et, de ugye az a hardverben, kijelzőben sokkal kevesebb! Az OT-918D, ilyen szempontból nagyon jó kis telefon! Megfelelő optimalizálás mellet, jól használható dualSIMes okos teló csak a RAM-ja picit kevés, meg a proci.....
-
mikrofon
veterán
Sokat gondolkodtam! A class 10 az valószínű túlzás... Időnként rengeteg adatot cipelek magammal. Ehhez jönnek még a Navigációhoz a térképek, zenék... ezért döntöttem a 32Gb, mellett, meg azért, mert ha belakom a telefont és kártyát, akkor nem akarok memóriakártya csere miatt szenvedni... Remélem hosszútávon beválik a telefon....
-
xhege
veterán
Milyen kártyát rendeltél? Innen kb mennyi idő,míg kiszállítják?
-
mikrofon
veterán
Beszámoló a hardverről:
Első bekapcsolás óta lenyűgöz a sebessége! Mondjuk előtte OT-918D-m volt az meg nem egyerőbajnok! Akadást nem vettem észre eddig sehol. Minden egyből nyílik, még a telepítések is gyorsak. Jelenlegi szabad memória ~200mb, úgy hogy semmilyen memóriaoptimalizálást nem végeztem még! Minden a gyári! Beszéljen helyettem az antutu:
Néhány kép a kamerával:
Szoftverről még nem nagyon vannak tapasztalataim, mert még várom hogy megérkezzen a memóriakártyám innen.
-
mikrofon
veterán
T.P300!
Megnézetem, én az etotalk-tól vettem ott ezt írják:
Dual Sim, supports W+G, G+G
2G:GSM/GPRS/EDGE: 850/900/1800/1900 MHz
3G:WCDMA/HSPA/HSPA+: 900/2100MHz
SAR: 0.44 W/kg -
mikrofon
veterán
Szia,
nem kell mást kérni, csak az ETOTALKos ROM-ért kell fizetni. Ha mellette rákattintasz a részletekre, akkor ott is le van írva, hogy tartalmazza a root-ot, a china-i app-ok törlését. Nekem még a magyar nyelv is be volt állítva (közel sem 100%-osan magyar), és amikor bekapcsoltam rádiót a Jazzy (magyar) állomás volt beállítva!
-
somogy
tag
Szia!
Látom Etotalkos rommal kérted, ha azzal kéred kell még külön kérni ,hogy rotolják vagy akkor már rotolva van?
Ja, és léci írd meg nekem is privátban, hogy menyibe és hogyan.Köszi!
-
Hát akkor hajrá belakni, és várjuk az újabb hosszú távú tapasztalatokat, pl. fényképek, amiket ezzel készítettél, hangminőség telefonálás közben, zenehallgatáskor (fejhallgatóval/bluetooth-tal).
Memória mennyi marad szabadon alapesetben?
Antutu teszt erermény (sd kártya és hálózati teszt nélkül, illetve ezekkel)C.
-
mikrofon
veterán
Beszámoló:
A csomagot a DHL hozta. 2,5 nap alatt érkezett meg Kínából és plusz egy napig tartott a vámkezelés. A rendelés napján fel is adta az etotalk. Mondjuk éjszaka rendeltem, tehát volt egy teljes munkanapja, amit ki is használt. A DHL-es zacskó egy felbontott fehér dobozt tartalmazott. A dobozban Kínai használati utasítás mellett Kínai garancialevél is volt. Ezen kívül a csomag tartalmazta a készüléket gagyi képernyővédő fóliával, akkumulátort, vezetékes headset-et, korrekt képernyővédő fóliát, USB kábelt, egy USB csatlakozójú töltőt. A töltő attól EU-s, hogy van egy átalakító hozzá.
A telefont kézbe véve nagyon kellemes tapintása volt. A két SIM-et és a microSD kártyát is könnyű volt a helyére rakni. Nem lötyögnek, nem szorulnak pont oda illenek. Azonban a memóriakártyát csak úgy lehet kivenni, ha az aksit és mind két SIM-et kiveszed, mert a két SIM alatt helyezkedik el. Az akkumulátor is illet a helyére, nem lötyög. A hátlap határozottan felpattan a helyére. Levétele is könnyű, nem kell erőltetni, ennek ellenére jól tart. Az illesztések is megfelelőek, nincs recsegés ropogás. A telefonon felül található a microUSB, a 3,5-ös négypólusú jack dugó és a bekapcsoló gomb. Oldalt találhatóak a hangerőszabályzó gombok és a a kétállású (kicsit és nagyon benyomható) kameragomb. A gombok rögtön az elején megtréfáltak, mert az oldalsó gombbal próbáltam bekapcsolni. Az alcatel OT-918D-nél ezt szoktam meg. Már majdnem elhittem, hogy rossz a telefon, mikor észrevettem, hogy felül van a bekapcsológomb. Egyébként ez a felső gomb a billentyűzár is. A hátlap "rücskös", gumihatású, ezért kellemes és jó fogású, belülről bordákkal erősített!
Amiatt, hogy először nem tudtam bekapcsolni töltőre dugtam, hátha teljesen le van merülve az aksi. Ekkor megjelent a töltést jelző szimbólum, kínai és angol felirattal. Bekapcsolás utáni első pozitív tapasztalat, hogy valóban etotalk-os ROM-mal jött, amiért külön kellett fizetni! Majd tovább lépve megjelentek az első magyar szavak is. Az érintőpanel nagyon jó. Jól és könnyen érzékeli a betűket, nem téveszt, még az én vastagabb újaimmal sem, igaz ez az álló qwerty kiosztásra is. Az is gyorsan kiderült, hogy az etotalk-os ROM-nak köszönhetően, nincsenek kínai szövegek és programok a telefonon. Sajnos a magyar nyelv nem 100%-osan magyar. A kijelző színei, felbontása és élessége nekem tetszik!
Egyelőre ennyi. Amennyiben majd lesz tapasztalatom, azokat is megosztom. Eddigiek alapján mindenkinek ajánlom!
-
MucsMDR
csendes tag
Szevasztok!
Nekem Etotalkos a telefenom, teljesen jól működik. Áruljátok el, minek kell rögtön ROM-ot cserélni?
Mit ad hozzá? -
bprubin
tag
Sziasztok!
Ezen az oldalon is találtok rom-okat és rootolással kapcsolatos leírásokat:
http://www.tinhte.vn/threads/1426052/
Én az apkhot rom-ot ajánlom mindenkinek,szerintem ez a rom a leggyorsabb...
-
mikrofon
veterán
válasz
Mathiax Rex #5 üzenetére
Saját tapasztalatomat majd leírom!
-
mikrofon
veterán
válasz
Mathiax Rex #4 üzenetére
Elvileg igen, 7. kép a videó alatt!
Az én rendelésemnél kíváncsi leszek a szoftverre, mert egy munkanap alatt feladták, így lehet, hogy a szoftveres átalakítás nem fért bele! De az is lehet, hogy ilyen gyorsak ott!
Jah, és érdemes regisztrálni és végig futtatni a rendelést a fizetésig, mert sok boltban olcsónak tűnik a készülék ára, de időközben sok egyéb járulékos költség (pl.: paypal eseten 4 v. 4,5%) rárakódik, így a vég ár nem biztos hogy olyan kedvező! Van olyan is pl: tmallbox ahol külön kell kérni, hogy engedélyezzék a paypal-t.Márpedig paypal-t érdemes használni, mert itt kérhető visszafizetés, ha valami problémád van!
-
Mathiax Rex
csendes tag
[link]
Ezen a linken láttam a termékleírás alatti fényképeken magyar nyelvet, majd alatta a fórumban valaki rá is kérdezett, és igenlő választ kapott... -
mikrofon
veterán
válasz
Mathiax Rex #2 üzenetére
Az alábbi oldalakról szerezhető be jelenleg:
ttmalls
mixeshop
tmallbox
pandawill
etotalkÉn utóbbitól rendeltem, DHl-lel, etotalkos ROM-mal, képernyővédő fóliával, és biztosítással. Más egyebet nem kértem. 3-4 napja rendeltem, és ma hívtak a DHL-től, adategyeztetésre a vámkezeléshez, mert már úton van a csomag, és hogy mire ideér az is meglegyen. Egyébként rendelés utáni napon már fel is adták!
Ez az első rendelésem Kínából, ezért nagyon izgulok, hogy mikor és hogy jön meg...
Az Android DUAL SIM (két SIM) okostelefonok topikjában most lehetett olvasni néhány rossz tapasztalatról!Egyébként a boltoknál érdemes előtte levelezni velük, raktárkészletről, szállításról, stb... A boltokkal kapcsolatos tapasztalatok a Android DUAL SIM (két SIM) okostelefonok topikjában lehet érdeklődni, keresgélni.
Memóriakártyát innen rendeltem: mymemory
Tokot pedig e-bay-on lehet találni, pl.: Itt és ITT. Utóbbiból kíváncsi lennék a kék, hogy néz ki?! -
Mathiax Rex
csendes tag
Gratula az új fórumhoz, még az is lehet, hogy ilyet rendelek...Valamelyik kínai webshop oldalán olvastam, hogy lehet magyar nyelvvel is kérni...
-
mikrofon
veterán
Úgy tűnik egyre gyarapszanak a Lenovo A789 telefon tulajdonosok, ezért itt az ideje egy saját fórumnak! Így könnyebb lesz megosztani és visszakeresni a tapasztalatokat, információkat.
Tulajdonságok:
CPU: MT6577 Dual Core 1,0 GHz-es
GPU: PowerVR SGX531 Ultra
Memória: RAM: 512MB / ROM: 4GB eMMC
Micro SD memóriakártya (TF-kártya), MAX támogatás 32GB
Méret: 126.5 x 65.3 x 13.1 mm
Súly 160 g
Képernyő: 4.0inch kapacitív Multi-touch képernyő
WVGA felbontás (800 x 480 képpont)
16 millió szín
Hálózat: Dual SIM, Dual Standby
2G: GSM 850/900/1800/1900 MHz
3G: WCDMA 2100 MHz
SAR: 0.44 W / kg
Támogatja a GSM szolgáltatás a világ minden tájáról
Szín: Fekete, Vörös
GPS Beépített GPS & A-GPS
Kapcsolat: Bluetooth EDR & A2DP
Wi-Fi: IEEE 802.11 b / g / n, támogatja a Wi-Fi hotspot
micro USB 2.0
Kamera: Dual kamera
Back 5.0 mega pixel / Auto Focus
Front 0.3 mega pixel, támogatja a Skype Video kéri
Video 3GP 720P (1280×720) hanggal
Érzékelő Gravity Sensor, Közelítéskapcsoló, Fényérzékelő
Rádió FM
Videó AVI , MP4 , FLV , 3GP , MOV , ASF , MPEG , RMVB , stb..
Hang MP3 , AAC , WAV , stb..
3.5 mm Audio Jack
Extra: Gravity Sensor, Közelítéskapcsoló, Fényérzékelő, FM rádió, Wifi, GPS,
Multi-touch kapacitív kijelző, Dual SIM, Auto Power On / Off
Akku Polimer Li-ion akkumulátor 2000 mAhRoot
ROM
[ Módosította: CoolMan ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- új aktiválatlan iPhone 16 128GB black fekete független 1 év Apple garancia
- újszerű iPhone 16 Pro Max 256GB white titanium fehér titán független Apple 3 év garancia iStyle
- iPhone 12 Pro Max 128GB Újszerű Független/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4360
- iPhone 13 128GB Újszerű Független/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4359
- Iphone 15 Pro 256gb-2027.05.10. Media M. Garancia - 99% akku
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest