Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Nono0000

    tag

    válasz viperabácsi #1817 üzenetére

    Fúúú!

    Hogy is írjam hogy megértsd?

    1. IPTVSimle addon esetén a kliens az az addon amit feltelepítesz a KODI alá. A szerver pedig ahonnan az adatfolyamot megnyitod. Ez egy egyirányú kapcsolat, kapod az adatot, KODI megjeleníti, de a szerverhez csak egy nyitási kérelem érkezik és ennyi.

    2. Ez egy másik történet és ez már nem is IPTV. Vásárolsz egy usb-s DVB-T vevőt (szabadon fogható földi sugárzású digitális csatornák), és bedugod a számítógépbe vagy router-be, vagy NAS-ba. Itt feltétel, hogy a fogadó eszközre telepíthető legyen pl. a TVheadend nevű szoftrer csomag (a kliens egyébként a KODI-ban megtalálható a kikapcsolt kiegészítőknél). Ez a csomag fogja kezelni azokat a kéréseket és PARANCSOKAT, amiket a KODI alá telepített TVheadend kliens a számára továbbít. Itt már ugyebár meg van a szerver-kliens felépítés. A szerver oldalon be tudod állítani a felvételt, mondjuk egy router esetében egy rádugott usb-s vinyóra. Ekkor, ha a kliens oldalon (a KODI-ban) nyomsz egy felvételt, akkor valójában a szerver fogja a felvételt elkészíteni a fent említett vinyóra.

    Remélem érthető volt konyha nyelven, sajnos ezen felépítésről nincsenek mélyreható tapasztalataim, mikor az IPTV beköszöntött, akkor én is kerestem a lehetőségeket, akkor jutottam idáig. Ez IPTV szempontjából lényegtelen volt, így csak a felépítéséig jutottam. Soha ilyet nem üzemeltem be.
    Egy kis infó ezzel kapcsolatban, ha valakit érdekel.

    Csak akkor kérdezz, ha tudom is rá a választ!

Új hozzászólás Aktív témák