Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Intruder2k5

    MODERÁTOR

    válasz NowWhat? #6408 üzenetére

    Azért egy jobb modem hozhat némi javulást az eredeti állapothoz képest... A régi C3 és B3 verziójú (szürke-kék színű) DSL-360R modemek gagyi Trendchip Chipset-el vannak szerelve, ezáltal elég lehervasztó eredményeket produkálnak, mind sebességben, mind stabilitásban. Mint lentebb láthatod majd, nem feltétlen kell a 8 ezer HUF-os 321-es modemet venned, bőven megteheti egy olcsóbb DSL-360R T1 (fekete) példány is, amire majd egy alternatív firmware kerül utólag. Maga a művelet nem bonyolult, bár azt hozzá kell tennem, hogy visszaút nincs, mivel ennek a modemnek jelenleg sehonnan sem lehet letölteni a gyári szoftverét. Én is egy ilyen eszközre cseréltem a régi 360R modemet, és természetesen lecseréltem a firmware-t is rajta. A szoftver csere előtt egyébként nem hozott semmi különleges eredményt, szinte hajszálra ugyanazokat az értékeket mértem, mint a régi modemmel. Aztán belevágtam dchard leírásába, és lecseréltem a firmware-t. Bár a beállításokkal egy picit megküzdöttem, mert az Invitel a honlapján nem tesz közzé minden ehhez szükséges dolgot, és úgy kell összevadászni fórumokról... Nem igazán supportálják a saját eszköz használatát. Na de végül sikerült, és akkor jöjjön a lényeg, az elért eredmények...

    Az első képen a régi firmware-el tesztelt feltöltési sebesség látható, 10 perces intervallumban. Ha megnézed az értékeket, láthatod, hogy az átlagos feltöltési sebesség 54,3KB/s, tehát messze elmarad a névleges 64KB/s-től, a 10 perc alatt feltöltött adatmennyiség pedig 31,82MB.

    A második kép a firmware csere után készült, szintén 10 perces intervallumban. Bár az ingadozása jóval nagyobb volt, de az átlagos sebesség 71,9KB/s, az egységnyi idő alatt feltöltött adatmennyiség pedig 42,13MB!

    Hmm... Ugye, hogy elég szembetűnő a változás?! :)

    Az igaz, hogy a második képen a sebesség eléggé ingadozó, de ha figyelmesen megnézed, láthatod, hogy az ingadozás csak az 55KB/s feletti sávban volt, amit viszont az első teszt alkalmával szinte át sem lépett! Magyarán mondva az első teszten elért sebesség a második alkalommal is folyamatosan megvolt, az ingadozás csak az e-feletti sávban történt...

    Amit még hozzátennék, hogy a vonalam szerencsére elég jó erőben van, a modem által becsült maximális sebessége ~23/1,5MBps, tehát sokkal több, mint amennyit jelenlegi előfizetésem (8M/512K) lehetővé tesz.

    Magától értetődik ugyan, de azért leírom, hogy természetesen semmilyen garancia nincs arra nézve, hogy a művelet mindenkinél hasonló eredményeket hoz!!!

Új hozzászólás Aktív témák