Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- 1 mm-es kávákkal könnyű nagyot alkotni
- LG V30 - vezércsel
Aktív témák
-
guest
veterán
Az lenne a kérdésem, hánny °C ideális egy AMD procinak?
Mikortól kezdjünk el félni?
stb.
by Rogerprohardver vendég
-
BadGe
aktív tag
-
andorpapa
őstag
Na de ilyen pontatlan kérdést!
Ez pont olyan, hogy jó egy Intel processzoros gép. Persze, de csak ha nem 166 MMX van benne.
Szóval milyen proci, mert egy Athlon XP 1500+ jóval kevesebb hőt termel, mint egy Athlon TB 1400. Na meg a hűtőtől is függ.
Na de BadGe jól szólt, ha nem vagy hardcore, akkor legyen mindegy, csak tuning esetén foglalkozz vele. A hőmérsékleti adatok is stimmelnek.COOLNESS! - somebody ssssstop me!
-
guest
veterán
1400 Athlon Thunderbird.
Nincs huzatva.prohardver vendég
-
Zeratul
addikt
Változó alaplaptól is függ. Én először kényelmi okból megfordítottam a csatott a Fop32-n. Eredmény 68fokon bootoló proci ami 75 foknál lekapcsolt. Megjátszotta vagy 3x mire leesett hogy ez kúrvára túlmelegszik. Leveszem a bordát és látom hogy a procinak csak a fele érintkezett. Mivel a FOP klipsze aszimetrikus a nyomáspont nem a procira került és a borda elemelkedett a magról a proci kb fele felületén. Vissza fordítottam gyári helyezetbe rögtön csak 45-52 fok. azóta 1,5 éve megy. Részben szerencsém volt részben a Soltek deszkának köszönhetően nem sült meg a proci.
70fok felett már nem igazán egészséges neki. Ha olyan deszkád van ami belső hődiódát használja akkor 90 -95 fok amíg ne sül (Morgan, Palomino) -
guest
veterán
Szóval Abit Kg7 Lite-m van, és a belső hődióda szerint 45 °C , mind biosban, mind Windows alatt, Via hardvermonitorral.
Viszont ha Sisoft Sandrával megnézem, (ott is ugyanaz az eredmény) azt írja hogy valamelyik nem mér rendesen. Ilyenkor mi van?prohardver vendég
-
andorpapa
őstag
Bizony, nem mindegy. Amikor nem volt felkenve pasztával a procim, idle állapotban elvolt, netelni is lehetett, de amint egy Office fájl jelszavát fejtettem vissza brute force technikával, azonnal csonttá fagyott. Ugyanígy volt az UD project rákkutatóval is.
Szóval a hőmérséklet fontos dolog. 45 fok nem vészes, a Sandra meg irogat mindent, nem kell neki hinni, ha a BIOS és az összes célszoftver hibátlan működést jelez, akkor nem kell félni.COOLNESS! - somebody ssssstop me!
-
guest
veterán
Kösz a hozzászólásokat. megnyugodtam.
prohardver vendég
-
Belusmagus
csendes tag
Hali mindenki!
Nekem egy 1600+ -os Athlon xp van otthon, és a pocesszor alapbol felmelegszik 63-65 fokra, ha kicsit izzasztom gyakran megy 70 fok fölé is.
Ez árt a procinak vagy nem? Vagy csak lassul egy kicsit?
A házba sajna nem tudok belenyulni, mert akkor ugrott a gari. Vigyem vissza, vagy mi? -
guest
veterán
Sziasztok! Most akkor végül is a 950 Thunderbird-nek ASUS A7V vel sok az max. 65 fokom vagy sem?
prohardver vendég
-
TommyGun
őstag
Há szerintem vidd vissza azt mondd meg hogy pakoljanak rá valami jobb coolert mert szerintem tartósan sok az a 60 fok...nekem 42-45 fokon turbékol ha nyüstölöm bár nekem full réz coolink 111 van a procin és 2fan van a borda felet + ezüst maszat rajta....:))
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
twollah
nagyúr
Nekem általában 55 fokos a proci néha felmegy 59re.
Abit KT7A alaplap
AMD Thunderbird 1133Mhz húzás nélkül
A ház csukva van benne 2 HD, és egy CD véső.
A gép szinte 24 mindig be van kapcsolva (ftp szerver megy rajta). -
Eyeball
csendes tag
Sza mindeggykinek!
Nekem egy EPOX 8 KHA+ alaplapom van és egy AMD Athlon 1,4 Ghz-es proci, melyet alapban hajtom.
A hűtő GlobalWin, rézbordával ellátva.
Ezekkel a cuccokkal 48 és 52 foknál jobban nem melegszik fel még akkor sem, ha egy 3 Dmax programmal, vagy egy 3D-s grafikai játékkal játszom napi 4-5 órán át.
Én azt mondom, hogy az általánosságban vett hőmérséklet kb.: 47 és 55 fok körüli lehet az AMD Athlon típusú procik esetében, ami normális működési hőmérsékletnek számítana.
Ha több, akkor az gázos.
Vagy nem jó a cool, vagy a proci nem kóser, vagy illesztési gondok lehetnek.
Ily eseteknél ritkán lehet alaplapi problémákra gyanakodni.
( Remélhetőleg hogy te egy jó mínőségű alaplapot vásároltál...). -
guest
veterán
XP 1600+ most 55 fokon megy, konstans 100% proci terheles mellett (Seti)
viszont mindez csak akkor, ha a haz oldalat leveszem! Anelkul 70-72 fok....
-bocs-prohardver vendég
-
Joseph
tag
Nekem 1700+, D5TB titan coolerrel, ezüstel. Ha meghajtom a masinát akkor is csak 46 fokos, zárt házban
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentö példának.
-
Eyeball
csendes tag
Hmm............
Nálam 52 foknál jobban nem melegszik fel a proci.
Az érdekesség az egészben az, hogy a házam teljesen zárt, és a proci cooleren kívül nincs más venti a gépben.
Ha a házat szétszedem sem melegszik fel 47 foknál jobban.
Ez azért nem rossz, mi?
Elképzelhető az ugyan, hogy nem ''szakavatott kezek'' rakják össze a gépet.
Mindenesetre azt javaslom, ha nem értesz a gép szereléséhez (ami nem szégyen), akkor egy jó és megbízható szakemberrel csináltasd meg.
Egyébként az sem mindeggy hogy a proci milyen gyártó országból kerül ki a piacra. Ugyanis amelyik Malaysiai,-az általában jó, amelyik Szingapúri vagy Tájföldről érkeznek, azok pedig rendszerint rosszak. -
guest
veterán
Úgy gondolom ez sok mindentől függ.Legfőképp a hardware elemek minőségétől és legalább ilyen mértékben az egymással való kompatibilításuktól is.Ha azt nézem,hogy a felhasználók jó része alkatrészenként ''pakolgatja'' (össze)gépét,akkor jelentős a szerencse kérdése is.
(főleg kis Hazánkban)
Nekem pl.a proci-hűtőventi+ház minőségi cseréje hozta meg a változást.(coolink111+,Acorp Feel IV)
Apropó.Az AMD-s rendszereknél (gondolok itt az Alpha-tól örökölt rendszerbuszra) a táp nagyon sokat számit,rejtélyes dolgokat tud megoldani úgy 350-400W-nyi teljesítmény.
A legjobbakat............prohardver vendég
-
félisten
Hát engem akkor szivattak meg, amikor megvettem az 1600-os xp-t és vmi amatőr csávó a szervizben eladás előtt még megnézte a proci sorozatszámát.A szilikont persze leszedte, hülyét kaptam Cool111-el a 60 fokoktól. Elszállt a videom vmi miatt, a szervizben megnézték a procit is (1 hetes géphez nem mertem hozzányúlni kenegetni, szóval ne nézzetek lámának), bekenték rendesen, azóta 40 fok. :)
while (!sleep) sheep++;
-
guest
veterán
Errol a proci+paszta dologrol irjon mar valaki
tobbet!
Hol lehet kapni, es mit erdemes AMD XP-khez
hasznalni?
Tapasztalat szerint mennyit szamit, ha a sima
cooler cucc van, vagy ha kulon vesz valaki
ezust-csodat vagy mast?prohardver vendég
-
Pistok
csendes tag
Mint az előttem szólók már leírták, függ a procitól és a bordától.
Nekem egy 1000-es Duronom van, tulhajtás nélgül egy globalwin bordával (nem tudm a típust, az amelyiken a 8 cm-s sípoló ventillátor leállásjelző van). Ekkor 43-45 °c között ingadozik.
Ha be van kötve a házba pótlólag beszerelt ventik hada (2+1 db 8 cm-s, 2 db ''kicsi'' ventillátor), akor mégjobban leesik 40-42 °C.
Valamint függ a környezet hőmérsékletétől, mert most télen csak-csak megy a ventik nélkül, de nyáron a pii 300 is melegedett rendesen :))
PistokA tehén bonyolult állat.... De én megfejtem!
-
artesz
tag
Hali, Duron 1 Giga noname alaplap, és hűtő: üresjárat 28°C, terhelés: 36°C. Zárt ház, 10 centi magasan a földtől....
Kérlek privit írj, e-mailt ritkán nézem....
-
artesz
tag
Még 1 apróság, mindenkinek ajánlom a CPUCOOL nevü kis programot, mindent mutat, vamint engem már megvédett 1 ventileállás okozta mókától.:)
www.podien.deKérlek privit írj, e-mailt ritkán nézem....
-
marcee
addikt
Erre mondjatok valamit:
Csütörtökön (ápr.25) segítettem egy havernak gépet venni és összerakni.
Asus A7N266-E, TB 1800+, GW WBK-58II, Acorp Feel IV: bekapcs után 40 fok, 2 óra 100% terheléssel 45 fok.
Mi lehet az oka?
Ez sokkal jobb mint amire számítottam!
(egyesek szerint az Asus Probe még sokat is szokott mérni)\m/
Aktív témák
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Suzuki topik
- Facebook és Messenger