Hirdetés

2014. szeptember 17., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Hangkártya probléma (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#1) idom


idom
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni, egy új hardver config miatt kerültem abba a helyzetbe, hogy az alaplapba integrált hangkárya nem bírja meghajtani a fejhallgatót, csak a jóval kisebb jelszintet igénylő HIFI-vel szól. :O A fejhallgatóval csak torzan megy, majd néhány sec múlva el is hallgat.
Van e olyan tippetek, amivel megoldhatnám azt, hogy a fejhallgató is szóljon, annál is inkább, mivel korábbi ABIT-os alaplapi integrált hangkártya két fejhallgatót is meg tudott hajtani egyszerre. (előerősítő???) :F
A segítségeteket előre is köszi!

Üdv idom

- - --== '' Az emberi világban az okos nők, a gyöngeségükből is erőt kovácsolnak! '' ==-- - -

(#2) frewa válasza idom (#1) üzenetére


frewa
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez vagy az alaplapi hangkari hibája vagy driver hiba!

Pü-t írjatok elöbb észre veszem téma megjelöléssel!!

(#3) Burki


Burki
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Sürgős megoldás szükségeltetik!

Szóval...
Újra lett rakva a gépen az XP Professional Service Pack 2, de a SIS 7012 Audio Device-hez nem lehet telepíteni az official oldalról letöltött drivert...:(

Ezt írja ki:

az ablak fejlécén ez áll:
UpdateDriverForPlugAndPlayDevices

Alatta egy piros X,és ez a szöveg:
-536870397

Valaki segítsen gyorsan!!!!!!!
Please!!!!

(#4) Burki


Burki
(fanatikus tag)

Valaki please!!!!
Nagyon sürgős lenne!

ezek a gép adatai:
Alaplap neve Abit SG-71 (3 PCI, 1 AGP, 2 DIMM, Audio, Video, LAN)
Alaplapi lapkakészlet SiS 651
Hangkártya SiS 7012 Audio Device

(#5) Sulphurie


Sulphurie
(újonc)

Hi!
Kéne egy kis segítség
Az a gond, hogy Xp alatt egy hangkártyával sem tudok felvenni line in device-ról. A régi gépemen eddig 98 volt, azzal lehetett, most Xp van rajta így nem jó. Nem driver probléma szerintem, mert lejátszani tökéletesen tud mindent. Be van állítva a felvételi eszköz is line inra de kuss van teljesen, nem vesz föl, Ja és a jelforrással sincs baj biztosan
Mi lehet a gond? köszi


(#6)



(PH! addikt)

Audigy1-eh hangkártyáról van szó.
Reggel indítom a gépet, és átállítottam a hanzgást fülesről 2.1-re, ahogy minden más reggel szoktam, közben lefagyott a hangkép állító szoftver.
Restart és azóta olyan félelmetesen hangos alapzaja van a hangkártyámnak hogy semmit nem tudok vele csinálni, már kb 5% hangerőn úgy bverezonál a mélynyomó hogy ugrálnak az asztalomon a kisebb tárgyak, többszörös restart nem segít mást egyelőre még nem próbáltam.

''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

(#7) Raymond válasza (#6) üzenetére


Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Start - Programok - Creative - SB Audigy - Restore Defaults

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#8) válasza Raymond (#7) üzenetére



(PH! addikt)

''There were some errors encountered while restoring your soundcard settings. Some settings could not be restored.''

szerk: hmm, de ettől függetlenül a zúgás megszünt. köszi:)

[Szerkesztve]

''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

(#9) Raymond válasza (#8) üzenetére


Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor meg a Diagnostics-ot futtasd le, lehet ujra kell rakni a meghajtokat.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#10) Torry


Torry
(PH! addikt)

Hi!
Nekem olyan hatalmas gondom lenne, hogy:
Amióta egyszer szétkaptam a gépem, home moddingra:D Nah azóta van ugye az alap déli híd csipogása az ok, de azóta előjött egy folyamatos búgás.
Aztán vettem egy pci-s hangkarit, a déli híd megszűnt, viszont az az idegesítő búgás sercegés meg megmaradt!
Mitől lehet ez?

(#11) GSXR_1000


GSXR_1000
(újonc)

Sziasztok!

A segítségeteket kérném. Átállnék XP X64-re, de ezt nem tudom megtenni a hangkártyám miatt ugyanis nincs hozzá X64-es driver.A kártya Terratec Sixpack 5.1.A kártyával meg vagyok elégedve(crystal csippes) és nem tudom hogy döntsek ugyanis a lapomra egy Realtek ALC850 8 channel-es van integrálva.A kérdésem az lenne jobb minőségű e ez az integrált cucc mint esetleg a Sixpack?Ha jobb a realtek egyértelmű hogy kiveszem a sixpack-ot és felteszem az X64-et, ha viszont nem akkor benne hagyom és várok még hátha lesz hozzá X64 driver.Addig meg használom a 32bit-es verziót.

Előre is köszi a jótanácsokat!

(#12) Tuareg0


Tuareg0
(kvázi-tag)

Hello!

Akadt egy kis problémám az utóbbi időben az ASUS K8N lapom hangkarijával. ALC850 típus, de az eszközkezelőben Realtek 97-ként szerepel, nem is ez a gond. Hanemhogy ugye kivan vezetve hátul, meg a ház oldalán is külön mikrofon+hangszóró kimenet van. Eddig hátra bevolt dugva a hangszóró, előre pedig a mikrofonos füles. Így ha filmet néztem/zenét hallgattam bekapcsoltam a hangszórót. Ha pedig játszottam és felmentem teamspeakre, akkor felvettem a fülest és hanszóró kikapcs. Namost egyszer véletlenül bekapcsolva maradt a hangfal és azóta akármit csinálok a fülesemmel meg bármivel rohadtul visszhangzok teamspeak-en ami nagyon idegesítő. Már mindent próbáltam, hátra bedugni csak a fülest, vagy csak előre, win reinstall stb. De csak nem sikerült megoldani. Régebben is jártam már így,de akkor pár újraindítás után elmult. Gyanakszom erre e hülye intelligens hangkártyára. Mert bár a mikrofonom is elég gyenge így csak microfon boost hsználatával tudom elérni a kívánt hangerőt, eddig mégsem visszhangzottam.

Valami ötlet?

(#13) Met


Met
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lenne egy kis problémám.
A pc rá van kötve a tv-re és a házimozira. Amikor nézem a filmet a hang elmászik a bal hátsó hangszóróba egy kis idő után és ott is marad.
Mp3 jól szól, dvd a gépről nézve (hallgatva) jó.
Crative Live 5.1 Digital-al és Creative Vibra PCI128-al is csinálja. K-Lite Kodek van fent a gépen, egy régebbit is kipróbáltam de nem változott semmit. Azóta csinálja, hogy újratelepítettem a gépet, előtte nem volt gond pedig ugyan ezek a progik és hardverek voltak meg.
Ezeket a lejátszókat próbáltam: Bs Player, Mediaplayer Classic, Power DVD
Nincs ötletem, hogy mit kellene átállítani:(

Itt vannak a filmek amiket néztem (még volt pár de azokra nem emlékszek)

Jól szóltak:

The World Fastest Indian

Audio Format.........: MP3
Encoder..............: LAME
Bitrate..............: 80 (CBR)
Hz...................: 48,000
Channels.............: 2CH Stereo
Video Format.........: AVI
Video Bitrate........: 685
Codec URL............: http://www.XviD.org
Resolution...........: 484 x 264
Display Aspect Ratio.: 1.833 (11:6)
Frame Quality........: 0.224 bits/pixel
FPS..................: 23.976

The Ringer

Resolution.....: 608x256
Encoding type..: MP3 ABR
Bitrate........: 952kbps
Bitrate........: 128kbit/sec

Emelt fővel

Video Codec Típus (pl. DIV3): XVID
Video Codec Név (pl. DivX 3, Low-Motion): XviD
Képméret (pixelben): 720 × 480
Bitsebesség (kbps): 902
Audio Codec (pl. AC3): 0x0055(MP3, ISO) MPEG-1 Layer 3
Mintavételezési Frekvencia (Hz): 44100
Audio Bitsebesség (kbps): 128
Audio Bitsebesség Típus (CBR vagy VBR): CBR
Audio Csatornák Száma (pl. stereonál 2): 2


Nemjól szóltak:

Pirates

Video Bitrate...: 1307 kb/s
Audio Bitrate...: 122 kb/s (61/ch, stereo) VBR LAME3.97
Resolution......: 4:3
FPS.............: 25 FPS

Túl a sövényen

Video Codec.: XViD
Audio Codec.: VBR MP3

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#14) Met


Met
(PH! addikt)
LOGOUT blog

up :F

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#15) John_Shaft


John_Shaft
(kvázi-tag)

Szasztok

lenne egy olyan problémám, hogy van egy Asus A7N8X-X-es lapom, amin integrált 6 csatornás hang van, erre kötöttem rá egy 5.1-es hangrendszert. Az nForce driverben van ugye driver ill. egy nvmixer nevü progi. Utóbbiban el is indítom a hangszóró varázslót, minden rendben lemegy, minden hangszóró szól együtt ill. külön külön is. Majd jön a kérdés, hogy a hátsó hangszórókra milyen kódolást szeretnék.Lehetőségek: nincs, klón, késleltetés. Klónt vagy késleltetést választva lefuttatok utána egy másik surround tesztelő kis videot a media playerben azt veszem észre, hogy pl a centert ugy hozza ki, hogy szól mind2 front hangszóró, nem pedig maga a center. Amikor a hátsóknak kéne egyesével szólniuk azt hallom, hogy ugyanannak az oldalnak szól a front hangszórója is. Próbáltam már a Realtek drivert is, de annál a hangszóró tesztben a centert és a sub-ot nem sikerült megszólaltatni, a többi jó volt. Próbáltam cserélni is, de úgy sem akarta az igazságot...

valami 5let, hasonló jelenség, megoldás?

(#16) kolnay


kolnay
(senior tag)

hello!
ha rádugom a headsetem mikrofon dugóját akkor a gép kijelzi hogy rádugtam valamit (ASUS progi) de nem müxik vele a mikrofon.nem a miki a hibás mert többet is kipróbáltam.
valaki tudna segíteni?

Tyűű, de meleg van!

(#17) Raymond válasza John_Shaft (#15) üzenetére


Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

''valami 5let, hasonló jelenség, megoldás?''

Nincs. Mert minden ugy mukodik ahogy kell a leirtak alapjan.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#18) Raymond válasza kolnay (#16) üzenetére


Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Vezerlopult-on az audiobeallitasoknal mi a felveteli forras? Mert ha nem mikrofon akkor nem fog mukodni hiaba dugod ra.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#19) kolnay válasza Raymond (#18) üzenetére


kolnay
(senior tag)

2 lehetőség van:
1.:Nincs
2.:realtek....mittudomén (ez van kiválasztva.)
a mikim egyébként genius márkályú.

Tyűű, de meleg van!

(#20) Raymond válasza kolnay (#19) üzenetére


Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem erre gondoltam. Arra hogy a kartyan magan mi van mint bemeneti forras beallitva. Ott ahol az elobb nezted meg kattints a Hangero gomra es kinyilik egy masik ablak. Ott lathatod mi van kivalasztva.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#21) kolnay válasza Raymond (#20) üzenetére


kolnay
(senior tag)

áááááááááááá! jeeeeeeeeeeeeeee!
megy!!
köszi!!!!!

Tyűű, de meleg van!

(#22) Gulliver


Gulliver
(tag)

Új használtgépemnek alaplapi hangkártyájáról próbáltam felvenni. Eredmény recsegős felvétel. Vettem ezért tegnap egy külső hangkártyát - mondva, hogy biztos mert alaplapi (az sb meg nem fér bele mert lapos a ház). De az USB hangkártyával továbbra is szépen recseg... ahogy a hangkari körül matattam rátettem a kezem a fémházra és a zaj szinte az eredeti 10%-ra csökkent. Eszerint meg akkor földelés hibája van a háznak és nincs baj a hangkarival. Most ezt hogy földeljem? Mindig nem tarthatom ott a kezem ... mit hagytak ki a gépből??? Ha valaki tud valami okosat az jelentkezzen.

Big and small in one time...

(#23) _seth_


_seth_
(PH! kedvence)

Tünetek:

Alaplapi alc850-el és pci-os sblive 5.1-el is azonosak.
Szól a zene majd Error: svchost, utána azt írja, hogy nincs hangkártya a gépben de a zene még szól azzal a programmal amelyikkel szólt addig de ha pl más programmal akarok filmet nézni vagy zenét hallgatni már nincs hang. Bekapcs után kb 15-30 perccel jelentkezik de van, hogy hamarabb. Új win, új driverek, új bioson már túl vagyok.

Valaki találkozott már ezzel a jelenséggel?

♦ Opel Vectra B tulajdonosok baráti köre - OpelVectraB.gportal.hu ♦

(#24) _seth_ válasza _seth_ (#23) üzenetére


_seth_
(PH! kedvence)

:F

IRQ nem akad, ha a 3D-s hang ''gyorsítást'' minimumra veszem akkor is elszáll a hang :(

♦ Opel Vectra B tulajdonosok baráti köre - OpelVectraB.gportal.hu ♦

(#25) Gabesz87


Gabesz87
(senior tag)

Sziasztok!
Lécci valaki segítsen, de gyorsan! Van egy Asus P5GDI Pro alaplapom egy integrált Realtec hangkarival, és ennek előlapi csatlakozóit az istennek sem tudom jól bekötni!
Azokat a kis tűs csatikat kellene bedugdosni, de nem tudom hogy melyiket hová!
A biztonság kedvéért leírom mik vannak: van 2 EAR L (fekete és fehér), 2 EAR R (piros és fekete), GND (vastag - ebbe biztos vagyok hová m1), MIC VCC (fekete - nm tom mi ez) és MIC DATA! Az alaplap könyve szerint a csatlakozók: GND, Presence#, Sense1_Retur, Sense2_Retur, Port1 L, Port1 R, Port2 R, Port2 L, Sense_Send!
Szóval valaki tudja, melyiket hová?
Előre is köszi!
Gameboy

(#26) Winzsolt


Winzsolt
(tag)

Hali! Itt is megprobálkozok:

Vettem a napokban egy trust sc-5250 hangkártyát
terveim szerint optikai kimenetét(s/pdif) szeretném használni, de azon egyátalán nem jön ki hang.
már xp sp1 és sp2vel is probáltam
a legujabb driverrel is és a cd-n lévö driverrel is.
mikor átállitom s/pdif-re ugyanugy szol az analóg és s/pdif-en semmi(de megjelenik a fény a kábelben)
Analógban megy rendesen de nem tul szép a hangja, szeretném optikain használni. ötlet?

(#27) (Bundás) válasza Gabesz87 (#25) üzenetére


(Bundás)
(PH! kedvence)

Háát.
2 EAR L gondolom Left, azaz bal hangszóró, tehát Port1 L, Port2 L.
2 EAR R gondolom Right, azaz jobb hangszóró, tehát Port1 R, Port2 R.
A MIC-et nem tudom hova kösd, de ez a mikrofon bemenet.

Valami ilyesmi. :F

(#28) Raymond válasza Winzsolt (#26) üzenetére


Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Probald meg a Coax kapcsolatot is.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#29) Winzsolt válasza Raymond (#28) üzenetére


Winzsolt
(tag)

azt is probáltam ugyan ez a helyzet(bár ott nincs fény a kábelben :) )

(#30) (Bundás) válasza Winzsolt (#29) üzenetére


(Bundás)
(PH! kedvence)

Vegyél egy normális hangkártyát. :)

(#31) Winzsolt válasza (Bundás) (#30) üzenetére


Winzsolt
(tag)

hát végülis azért vettem mert az optikai kimenetet használnám és akkor ugye nem sok köze van a hangkártyának a hangminöséghez mert csak átengedi a hangot az erösitönek.
De amugy ilyenkor mi a teendö? elvileg nem hibás a dolog, boltba menjek vissza? mikor mondtam mit kérek nem is tudták hogy hangkártya. vag yvigyem szervizbe?:))

(#32) (Bundás) válasza Winzsolt (#31) üzenetére


(Bundás)
(PH! kedvence)

Ha másik gépben sem működik, akkor visszaadod mondván, hogy nem megy benne az optikai, neked meg az kell. Ha eltelt már 3 nap, akkor nincs csere, legfeljebb adnak egy másikat, de kicseréltethetnéd egy jobbra is, szerintem.

(#33) Winzsolt válasza (Bundás) (#32) üzenetére


Winzsolt
(tag)

tegnap előtt vettem.
dobozát megöltem :U
azért felhivom öket.

(#34) Winzsolt válasza Winzsolt (#33) üzenetére


Winzsolt
(tag)

azt mondál vigyem be megnézik és ha tényleg nemj oakkor visszaküldik a nagykerbe és kicserélik egy masik tipusra, de kell nekem masik tipus ha ez a legjobb kártyája a trustnak? :C

(#35) lzzoli


lzzoli
(újonc)

Vettem egy új alaplapot -> ASUS M2N-E. SoundMax integrált hangártya van rajta. Semmi extrát nem használok úgy gondoltam meg fog felelni. Felraktam drivert, megyek teamspeakre, beleszólok a mikibe erre mindenki felordit hogy mi ez a hang. Beállitom h halljam amit mondok a mikibe, de semmi extra tök normálisan szól vissza. Akármit állitottam mások ugyanolyan rosszul hallottak. A hang beállitásoknál (vezérlőpult -> hang -> hardver tesztelése) lefuttattam a tesztet (amikor beállitja a bemeneti hangerőt stb) és amikor eljött a 2es fázis amikor visszahallom magam, olyan volt mintha szaggatna, recsegne, nem lehetett érteni mit beszélek... Mintha késne amit mondok, de iszonyatosan torz hangok jönnek ki a fülesből. Próbáltam hangfallal is akkor is ugyanaz. Frissitettem drivert akkor is csinálja.

Köszi előre is a helpet.

(#36) picikrisz


picikrisz
(újonc)

Sziasztok!

Az alábbi bosszantó dologgal szivat az utóbbi időben drága gépecském:

Bekapcsolom, megy minden, ahogy kell, pl munka után játszom vagy filmet nézek, hang szuper. Egészen addig, míg az adott programból kilépek, és egy másikba lépek be, pl winamp, aminél szintén a hang számít. Ekkor az történik, hogy mindenféle ok nélkül a hang mint olyan megszűnik.

Pl. winamp esetében kiírja a következő hibaüzenetet:

DirectSound output v.2.2.10 error
Bad DirectSound driver. Please install proper drivers or select another device in configuration.
Error code: 88780078

Filmnézés esetén simán megy a dolog, természetesen minden hang nélkül, viszont hibaüzenetet nem ad ki...

Ez azért is roppant vicces, mert pl. a gép kikapcsolásakor, ill. msn-be egy ismerős belépésekor a szokásos rendszerhangok ugyanúgy működnek, mintha nem lenne semmi probléma. Ha meg akarom nézni a hangeszközöket a vezérlőpultnál, akkor meg mintha nem is létezne hangkártyám...

Az alábbi dolgokkal próbálkoztam, sajnos eredménytelenül:

XP ÚJRATELEPÍTÉSE!! Majd mikor ez sem hozott eredményt: 2 különböző hangkártya kipróbálása, az alaplapon több különböző slotba rakva, majd az alaplapi hangkártya aktiválása, driverek ellenőrzése, ha nem volt, akkor felinstallálása, directx 9.0c felrakása (bár az elég furcsa, nem értek sajnos hozzá, hogy lehet leszedni és újra felrakni...).

Kérlek benneteket, ha van bármi ötletetek, akkor osszátok meg velem, mert már fogom a fejem a tanácstalanságtól... :(

üdv,
Kriszti

(#37) (Bundás) válasza picikrisz (#36) üzenetére


(Bundás)
(PH! kedvence)

Teljes konfiguráció jellemzést tennél? :U Tuningolva van a gép?

(#38) krack


krack
(lelkes újonc)

Sziasztok!


Egy Compaq NX9020-as laptopon nem akar megszólalni a hang.
Intel honlapjáról letöltött driverek 90%nál megakadnak, máshonnan töltöttel sem jó, pár napja ezzel szenvedek, semmit nem találok hozzá:(

Alaplapi lapkakészlet: Intel Montara-GML i852GM, hangkari: Intel 82801DB(M) ICH4(-M) AC'97 Audio Controller B1

Valaki esetleg tudna segíteni?

(#39) krack


krack
(lelkes újonc)

A másik kérdésem az lenne, hogy letöltöttem pár AC97DriverforIntelr82801Controller.zip szerű drivert, amikben általában van egy v. több .sys és egy .inf fájl.

Na most ez egy driver? Mit kell ezekkel csinálni?

(#40) picikrisz válasza (Bundás) (#37) üzenetére


picikrisz
(újonc)

huhh összeszedve a gondolataimat: :DDD

Abit NF7 alaplap, AMD Athlon XP 2200+ 1,8 GHz, 512 MB (2 db 256 MB, 233 MHz) DDR RAM, ATI RADEON 9550 128 MB videokártya... Mit kellene tudnom még? :F Mi fontos infó? A hangkártyák full nónémek, az egyikre ez van ráírva, ami alapján a driver-t is leszedtem (és felismerte... :) ) CMI 8738SX. Az alaplapi hangkártya NVIDIA nForce. Remélem segítettem némileg... :U

(#41) bencesoldier


bencesoldier
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Van egy problémám a hangkártyámmal..
Már másodszorra raktam ujra a windowst miatta.
Állandóan.. ha valamit hallgatok. vagy épp semmit sem csinálok a gépen egy hibaüzenetet ir ki egy idö mulva: A Genereic Host Process hibát észlelt és leállt.. Na és innentöl fogva a zenéket nem nyitja meg, és nincs hangja semelik játéknak.. nem hiszem h drverhiba, mivel már a 3. drivert rakom fel és még mindig.. szerintetek? De az a érdekes, hogy a windows alaphangjai mennek.. csak a többi nem.. KÖszönöm elöre is!

(#42) bencesoldier válasza picikrisz (#36) üzenetére


bencesoldier
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Most olvastam egy kicsit visszább.. Kriszti, nekem is ugyan ez a bajom.. :( Kérem, ha valaki tudna segiteni irjon!

(#43) ShonoSF


ShonoSF
(újonc)

Üdv!

Problémám a következő:
Van nekem egy Terratec Aureon 7.1 PCI hangártyám, amit a real time AC3 kódolás miatt vettem és ezzel a részével nincs is baj. Ellenben van nagyobb:
EAX 2.0 support van a hangkártyán, ám ez elég érdekesen alakul nálam:
- vagy minden ok, és örülök (COD 2)
- vagy kékhalál és restart (Vietcong)
- vagy borzasztó hangokat ad magából (Battlefield 2)
- vagy egyszerűen megfagy (Sniper Elite)

Valakinek esetleg tapasztalat? Ötlet?

Próbáltam a gyári és a legfrissebb drivert is hozzá, és átraktam másik PCI slot-ba is... semmi...

Ha lehúzom a direct sound acceleration-t, akkor minden ok, de ugye akkor elég bután működiki az eszköz (no eax, no D3D sound, 8bit)

(#44) (Bundás) válasza picikrisz (#40) üzenetére


(Bundás)
(PH! kedvence)

Alaplapi hangkártyával is ugyanezt csinálja? Legfrissebb nForce driver fennt van? SP2-es a Windows XP?

(#45) (Bundás) válasza krack (#39) üzenetére


(Bundás)
(PH! kedvence)

1, Vezérlőpult -> Rendszer -> Hardver -> Eszközkezelő -> Hang és játékvezérlőknél gondolom sárga kiáltós ikon, hogy hiba és ott illesztőprogram frissítése, vagy hasonló, majd megadod neki azt a könyvtárat amibe kicsomagoltad a zip tartalmát, valószínűt inf fájlt fog keresni előszőr.

2, Vezérlőpult -> Hardver hozzáadása -> Igen csatlakoztattam -> Új hardver -> Listából választom ki -> ugyanazon könyvtár, mint az előző esetben.

(#46) picikrisz válasza (Bundás) (#44) üzenetére


picikrisz
(újonc)

SP2-es a Windows XP-m, az alaplapi hangkártyával is ugyanezt csinálja bizony. Azt viszont nem tudom, hogy a legfrissebb nForce driver van-e fenn, ugyanis arról a CDről telepítettem, amit az alaplaphoz adtak... Tehát gondolom nem... :( Rákeresek neten most, és beszámolok a fejleményekről! :P

(#47) (Bundás) válasza krack (#39) üzenetére


(Bundás)
(PH! kedvence)

Találtam egy fórum-témát és egy segítséget a problémáddal kapcsolatban. Ezt rakták fel a srácok és már ment is a hang: [link], állítólag.

picikrisz: ok! :)

[Szerkesztve]

(#48) picikrisz válasza (Bundás) (#47) üzenetére


picikrisz
(újonc)

Furcsa dolog, már jóideje tesztelem az új driver leszedése és feltelepítése óta, már a 10. olyan progit indítom el, aminél előfordul a hang, és működik... :Y
Ez így túl egyszerű, de komolyan :DD Valaki árulja már el, hogy egy ilyen szimpla megoldás hogy lehetséges? :DDD És miért okozott ez ekkora problémát...? :F :))

Bundás: mindenesetre hálás köszönet a segítségért :) :B :R

(#49) picikrisz


picikrisz
(újonc)

Tévedés :( Ismét előjött ugyanaz a probléma :O :W Ha akadna egyéb megoldás javaslat, kérlek szépen titeket, ne tartsátok magatokban...

:W :W :W :W :W :W :W :W :W :W :W :W :W :W :W

(#50) (Bundás) válasza picikrisz (#49) üzenetére


(Bundás)
(PH! kedvence)

Ne csinálj sormintát kérlek. :U

Tehát felraktad az új nForce2 driver-t a külső hangkártyákat kikapcsoltad és ugyanúgy rossz? Csak idő után jön elő vagy, hogy van ez?

Plusz PCI eszközök nincsennek a gépben, mint hálókártya, tv-tuner, stb.
Történt alkatrész csere, esetleg rövidzárlat, biztosíték lecsapás, hurcolászás stb. amióta fennáll a probléma?

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Hangkártya probléma (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2014 PROHARDVER Informatikai Kft.