Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- LG V30 - vezércsel
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsuri89
őstag
válasz Mauzes #84052 üzenetére
1 hétig használtam, egyébként nagyon rendben van a cucc minden tekintetben, a hangzása számomra nem felelt meg, mert kevéske a basszus benne, ezért is adtam el. Talán annyit tudok felhozni, ami nálam azért számít, hogy maga a fülhallgató kinézete ilyen ócó kínai gagyi, nem egy Sennheiser Momentum, Airpods Pro vagy Sony WF-1000XM3, stb... de ez az én hülyeségem. Telefonálni nagyon jól lehetett vele, stabilan benne maradt a fülben. Aksi tényleg brutál, az nem kamu.
-
törölt tag
Sziasztok. Vezeték nélküli fülhallgatót keresek. A cél,a tv-t nézném-hallgatnám vele. 3-4 óra bőven elég,lényeg,hogy jó minőségű legyen.(hangilag) Sony androidos tv-vel használnám,bluetooth van benne.Vagy bármilyen más ötlet jól jönne. Árat nem tudok írni,mert ha megtalálom ami tetszik,nem az ár fogja eldönteni. Köszönöm
-
tomp
félisten
válasz SH4D0W2011 #84153 üzenetére
Köszi!
Nagyon úgy fest, hogy beszerzem mellé a Comply 400-ast. Este kipróbáltam a Sony gumi harangjaival és azzal már jobb! Fülembe marad csak nehéz fixálni.
Más:
Telefonon az LDAC bitsebességet nem tudom maxra azaz 990kbps-re állítani! Mármint nem érzékelek változást. Alapból "optimális hangminőség" opciót állít be. Vagy ennél is a maximális bitsebességen megy mivel FLAC-et és MQA-t hallgatok?
[kép] -
AXisBOLD
addikt
hát meg vagyok lőve
köszi az előző ajánlásokat a Lypertek TEVI-vel kapcsolatban.
de félek, hogy egyik típus se tudja azt a hangzást, amit szeretnék vagy túl drága (sony):
- Tronsmart Spunky Beat --> nagyon olcsó, nem akarok egy kompromisszumos megoldást, ha valakinek lesz tapasztalata ossza meg
- AIKELA --> ez se egy drága eszköz, pont ezért lehet zsákbamacska, illetve nincs tapasztalat
- Lypertek TEVI --> nagyon tetszik, de a tesztek alapján inkább a kiegyensúlyozott hangzás jellemzi, nem túl erős mélyekkel, ami nekem valószínűleg hiányozna, így viszont a 40k-s ár sok lenne
- Jabra Elite 65T --> ez még mindig szimpatikus, de korábban itt írták, hogy még a Tevi-nek is jobb a hangzása ugyan azért az árért.
- Sony WF-1000XM3 --> hangzásban ez biztos nyerő lenne, de a jelenlegi ára miatt kiesikszóval egyelőre kivárok, hogy vagy az árak menjenek lejjebb vagy legyen több tapasztalat...
Aurea mediocritas
-
mateus
senior tag
válasz AXisBOLD #84236 üzenetére
Hát én haveromnál hallgattam a Sony-t, nem voltam jobban elájulva tőle mint a Tevi-től vagy Jabra-tól, haverom is csak az aktív zajszűrő funkció miatt tartja, nekem annyit nem érne.
Bőven van basszus a Tevi-ben is, bár ha a mindent elnyomó basszust keresed akkor nem ez az ideális. Viszont az illesztékekkel lehet játszani és másabb lesz a hangzás. De a Jabra is nagyon jól szól, arra se volt panaszom, ellenben van még egy Tronsmart Spunky Buds-om is (nem a Beat, de hasonló lehet), hát az ezekkel sehol nem említhető egy lapon, gyengusz a hangminőség, plusz merül használat nélkül is rendesen, minimum hetente újra kell tölteni ha csak áll a fiókban is.
[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
válasz AXisBOLD #84236 üzenetére
Ha tudsz, szerezz be egy Jaybird Vistat. Hangzásban veri a Sonyt (ami kialakítása miatt sem alkalmas futásra, ugyanis inog a fülben), edzésre van kialakítva eleve, IPX7. A Tevi szintjét azért valszeg nem éri el, alapból nagyon mélykiemelt, de jól lehet EQ-zni, elég jól be lehet vele lőni a hangzást állítólag. [nem személyes tapasztalat] Nem tudom, hogy a többiek, hogy vannak vele, de nekem a Tevi nem ül annyira biztosan a fülemben, hogy edzésre és futásra használjam, mondjuk ez lehet, hogy egyéni dolog. Sony melett maximum az aktív zajszűrés szólhat, de az elvileg elég gagyi benne.
[ Szerkesztve ]
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
hajbel
addikt
válasz kemcso #84240 üzenetére
Oda van írva, hogy nem személyes tapasztalat a Vistaval, valószínűleg ugyanannyira félrevezető, mint a Tevi, amit ugyanezen források alapján vettem. Próbáltam a zajszűrést Sonyn, mateus is alátmaszthatja a véleményemet.
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
mcs
veterán
Kíváncsiságból vettem egy brútuszos Sony WI-XB400at: [link]
Akinek szüksége van a masszív, és főként alsó basszusokra, annak bátran merem ajánlani.
Igaz, hogy emiatt a többi tartomány valamennyire csorbát szenved, de egy vezetékes XB50hez viszonyítva jócskán színesebb az összkép. A kábelét mindenféleképpen nyak mögé vezetve célszerű hordani, mert úgy a legkényelmesebb. Hangerőből se szenved hiányt, és szerencsére nem is tartalmaz olyan DSP-t, mint a Sony BT hangszórók többsége, hogy magasabb hangerőn visszaszabályozza a basszust. -
Humbucker
senior tag
Sztem kipróbálom most a Sony mdr fülhallgatót.
-
Fall-N
veterán
válasz kemcso #84302 üzenetére
Ennek is megvan (most már volt) az oka. Mivel nincs vezeték nélküli topik, így kénytelenek (szerk.: voktak) ide írni. Mivel a TWS mint kategória egyre népszerűbb így most már igazán érdemes tényleg kettéválasztani a topikot. Egyébként sem releváns az ajánlott fülesek listája a BT-s cuccokhoz. Oda is érdemes lesz írni egyet. Én is amikor vettem nemrég egy BT-s nyak mögötti vezetékes BT-s cuccot akkor "bajban voltam" hogy tapasztalat híján nem találtam ajánlott füleseket. A boltok ajánlatai nyilván nem relevánsak.
Azt tudtam, hogy 'semmi extra' kategóriában az Awei, Xiaomi, 1more, Baseus vonalon nem lehet mellényúlni, de a 10ezer + vagy a 20ezer + kategóriában már nem mindegy. Ott van a Sony, JVC, Panasonic, Sennheiser stb. ahol már nem mindegy melyik a jobb. Mondjuk kapásból a Sonyt mondanám talán. Ekkora összegnél meg már ott van az is, hogy lehet már érdemesebb TWS-t venni.
A vezeték vs. ne legyen vitában mindenkinek igaza van. Nyilván majdnem mindenből jobb ha két pont között vezeték a kapcsolat, viszont nélküle kényelmesebb. Vagy utcára elég a BT, nem kell audiofilnek lenni, otthonra meg maradhat a vezetékes. Utcán legalább nem akad be semmibe a vezeték meg nem kell félni, hogy megsérül vagy törik. BT-nél meg ott a töltési macera meg az akku élettartama. Ha elhasználódik akkor kuka.
[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
Szerintem ez a legjobb ár érték arányú füles : [BlitzWolf® BW-ES2] Sajnos sikerült bringázás közben beleakadjak vele egy ágba és kiszakadt mindkét kábel.
Az érdekelne, hogy van-e olyan fülhallgató, ami nem gumiharangos, hanem csak sima fülbeakasztós pl mint a Sennheiser MX 365 , viszont Dual Dynamic Driver-es, tehát azért legyen valami basszus.
Még egyszer nem venném a fentebb említett blitzwolfot, mert nehezen állt meg a fülemben olyan pozícióban, hogy jól szóljon, ha de szépen beraktam, akkor nagyon jó hangzása volt, csak bringázás közben viszonylag hamar kimozdult.
De a lényeg hogy kényelmes volt.Azóta próbáltam már a Xiaomi Mi Dual Driver, fülest, ami szerintem valami kamu név, mert nagyon kicsi az egység ahhoz hogy dual driveres legyen, vagy ha mégis az akkor nagyon nem ok, mert 0 basszus volt benne. Cserébe rendkívül kényelmes és jól ül a fülben.
Jelenleg egy Sony Sport MDRXB510ASL, EXTRA BASS, használok, de ez meg rendkívül kényelmetlen, nem is értem ki bírja ezt a fülében tartani hosszabb ideig, 10 féle gumiharangom van, de egyik sem ok, a gumi fülkitámasztó miatt vettem, ami tényleg belefeszíti a fülembe, és sosem esik ki, viszont ez azt is jelenti hogy kényelmetlen viselni már az első perctől kezdve. Viszont tény hogy jól szól, és valóban van basszus.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Fall-N
veterán
válasz trialboj #84380 üzenetére
Pedig a legtöbb füles in-ear és nem earbud. Nem tudom hogy nem tud a füledben maradni. Régen én is ragaszkodtam az earbud fülesekhez, de utána vettem egy "agybadugós" Sonyt, ami nekem is ki akart esni elsőre. A legkisebb méretű illesztékkel utána már jó volt. Most is mindig a legkisebb a jó. Sokkal jobbak az in-ear fülesek. Izoláció, basszus is sokkal jobb. Nem hallatszik ki a zene sem a külvilág számára, ami nekem fontos az esti használat miatt.
Ahogy írtad ha eltalálod a pozíciót akkor jobban szól és nem akar kiesni. Próbálgasd a Sonyt hátha sikerül eltalálni a megfelelő helyzetet és a szilikon illeszték méretét is. Nekem a műanyag fülhurkos fülesek annyira nem jönnek be, mert egy idő után nyomják a fület. Van ilyen nyak mögötti zsinóros BT sport fülesem (Thomson WEAR 7208), bár már annyira nem nyom, mert megszoktam.
[ Szerkesztve ]
-
szakibá...
senior tag
válasz f4lcon #84385 üzenetére
Kíváncsiságból vettem egy Monk Plus-t, nekem nem jött be, a régi Sony és AKG earbud füleseimhez képest nagyon harmatos. Mélye ugyan tényleg van, de magas nincs, helyette erős kiemelés a felső közép sávban, ami különösen zavar. Lehet, hogy az a baj, hogy a CCA10 után próbáltam ki. Hihetetlen, hogy ennyi pénzért lehet ilyet kapni. A sávszélek erősen kiemeltek, nem V, inkább U jellegűen, de elviselhető. Az összképen viszont nagyon meglepődtem, a kivitelen és a hangon is.
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
siege5
aktív tag
Sziasztok! Irodai használatra lenne szükségem egy agybadugós vezetékes fülesre. Eddig egy Sony mdr 110et használtam, így minőségben ő a kiindulópont (átmenetileg megvettem a kistesóját, de csalódás).
Használata főleg zenehallgatás (pop, dance, rap leginkább, de úgy általában bármi) némi film és játék mellett.
Sokszor használom csak egyik oldalon a fülest, így jó volna ha a másik oldal nem lógna ilyenkor, teszem azt a mikrofon miatt nem húzható össze a kábel.
KB 10e Ft körülig érdekelne.Köszike a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz milkabrams #84553 üzenetére
Duna Plaza környékén munkanapokon a P1-et meg tudom mutatni. Ha már Ali, akkor a TinHifi Global Store 150$ alatt adja, a Linsoul.com-ról meg 170$-ért már rögtön egy TripoWin C8 MMCX 2.5mm balanced kábellel együtt, ami kelleni is fog, mert extrémen teljesítményigényes.
Az EarStudio ES100 balanced kimenetén már kezd valahogy szólni, de mankóként nem árt alá 32Hz-en +7dB emelés EQ-ból, meg egy kisebb 60Hz körül.
Asztalra egy 60$-os E1DA PowerDAC V2 2x~500mW körül dinamikusabb mélytartományt tud alátenni, emelés azért itt is ráfér, csak kisebb.
Az ES100-on jobb a térhatás, szellősebb, az E1DA-n meg testesebb, értékelném, ha a kettő előnyeit keverni lehetne.
Kábelből még egy Linsoul HC-08 -am van még hozzá, mivel nem tudom fülben hagyott fülessel cserélni, így teljesen pillanatnyi hangulaton múlik, hogy melyiket kedvelem jobban. Tulajdonságra, szálvastagságra és mennyiségre ugyanaz, az ezüsttartalomban különböznek. Az esztétikai különbség nagyobb, mint a hangzásbeli.
Ennél jobb erősítőm nincs kéznél. Sógor egy Sony NW-WM1A-ról használja az övét elégedetten, az 2x250mW, és nem akar belegondolni, hogy még jobban szólna 1W-os cuccal. A FiiO BTR5 kb szintén 2x250mW-ot ad le, azon néha elgondolkozom az ES100 helyére, de kivárok. Hasonló teljesítményű DAP vagy asztali erősítő esetén EQ, vagy Gain/Bass tekerő mindenképpen kell alá, hogy természtes szintre felhúzhasd az alját. Egyébként imádom, csodás, de rászoktat, hogy nézegesd az újabb nagyteljesítményű erősítő review oldalakat folyamatosan -
-NoVa-
addikt
válasz kemcso #84587 üzenetére
Minden IS természetesen, ha minden kifogás elfogyott, akkor a gyerekekkel vagyok . Visszamenőleg a legtöbb találkozónál a kontinensről is lemenekültem családostól, hogy ne szakadjon meg az antiszociális combo.
Szlovéniában kevesebbet áll a postán a csomag, ismerőstől EA3 kibontás után:
"Elsore durva a baszzusa, szerintem tobb, mint a Sony WH-1000XM3.
De szeretheto hangja van igy 5 perc utan. Viszont neha betorzit a basszus."[ Szerkesztve ]
-
CoroStar86
aktív tag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem! Vezetékes fülhallgatót szeretnék venni a következők alapján:- egy mobil + AudioQuest Dragonfly Cobalt kombóval lenne hajtva
- 70-80 eFt-ot szánnék rá (indokolt esetben kicsit többet is akár)
- az izoláció elég, ha átlagos - cserébe a szellősebb hangtérért
- külföldről rendelhető darabok is megfelelnek
- zeneileg mindenevő vagyok, de kb 60-70%-ban metál lesz rajta hallgatva, aztán techhouse, némi rap és időnként ráfeledkezem a YT-os audiofil klippekre
- IEM-et szeretnék, lehetőleg moduláris és gubancolódás-mentes kábellel
- fontos a megfelelő stabilitás és kényelem, egy kocogást vagy kerékpározást bírjon ki
- nem szeretem a karcos magasakat, érvényesüljön a közép és ne legyen fárasztó a mély
- mikrofonos kábel előny, de nem feltételPár korábbi tapasztalatot megosztanék korábbi FEJhallgatóimról, csak hogy kb milyen hangzást keresek:
Beyerdynamic DT 990 Pro: kicsit fárasztó magasak, brutál minőségű mély, kiváló hangtér Sony WH-1000XM3: ez van most, egyelőre etalon, bár zárt révén kevéske tér, mély picit lehetne több
Oppo PM3: túl sok mély, ettől hosszú távon fárasztó hangzás, kevés térTettem egy próbát egy Sony WF-1000XM3-assal is. Iszonyat csalódás, többé nem bízom a tesztekben… 10 harang van hozzá, de egyikkel sem stabil a fülben, alapzaj, nulla basszus, cicergő magasak, körülményes és túl appfüggő kezelés… Mindegy. Most egy FiiO EX1-et használok, jó volt, de ideje tovább lépni (meg a Cobalt többet érdemel). Meghallgattam egy boltban egy FiiO E9-et, igencsak bejött a hangzása. Jelenleg egy FiiO FH5-tel szemezek, de szeretném kikérni a Ti véleményeteket. Egy jó pár évre hűséges audiofil társat szeretnék az új füles személyében, ami nagyjából kihasználja a Cobaltot és élmény hallgatni. Előre is köszönöm a tanácsokat és javaslatokat!
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz -NoVa- #84686 üzenetére
Idővel a zsír biztos szigetel.
Amúgy nem vagy egyedül. Az olcsóbb szivacsok sokkal keményebbek, mint a Comply és egy idő nyomják nyomják a fület. Same here...
Szivacs helyett én továbbra is a Sony Triple Comfort-ot tudom ajánlani, ha épp illik a füleshez. Gumi de szivacs, nem megy szét és kellően puha.Amúgy az Isolation azért az mert hosszabb és elvileg jóval tovább bemegy a füledbe, így nagyobb területen tud izolálni, a Comfort meg jóval kisebb, így kényelmesebb kellene legyen, de ezeket már a füles elég erősen befolyásolja.
-
félisten
Sziasztok!
Kölcsönkaptam haverom szinte új Hifiman RE400 fülesét.
Neki nem kellettek az illesztékek, így azokat nekem is adta.
Az RE400-at hamar vissza is adtam neki, mivel 100 óra bejáratás után sem hozta azt, amit évekkel ezelött nyújtott. Valószínűleg nőttek az igényeim. Akkor ilyen 6-8e Ft-os füleselhez képest éreztem nagyon jónak, most meg a Sunrise, Brainwavz felhozatal után már nem tűnik olyan jónak.Viszont a régi Brainwavz M1-em a Hifiman áttetsző gumiktól új életre kelt. A széles és rövid belső átmérő sokkal nyíltabbá és világosabbá tette a korábbi Sony gumikhoz képest.
Most megint ezt hallgatom, amíg ki nem találom, hogy ma mi okozna olyan élményt, mint anno az RE400...[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
FőDudu
veterán
válasz leon11 #84754 üzenetére
Szia!
Nekem van Tin Hifi P1, T4, JadeAudio EA3, Sony WH1000XM3, Shure Se215, Klipsch X10i, Fiio BTR3 meghajtasnak.
Mivel en eleg basszus feju vagyok es azt igazabol csak a Sony es az EA3 tudja kielegiteni komolyabb EQ nelkul, igy a T4 es a P1 nem bejovos telefonnal hurcolaszasra.
A T4 es a P1 is jol szol, de telefonrol (Note9) nem sikerult azt az altalam preferalt hangkepet kihozni amit en elvarok.Valamiert a telefonos 'ekvalizerek' nem mukodnek megfeloen - vagy en vagyok full suket.
Allitok 1 savot (mondjuk 63hz, +4 dBi) es az osszes tobbit elhuzza. Pedig minden egyeb hang modosito ki van kapcsolva (Dolby Atmos, stb.).Igaz a napokban talaltam ra a Neutralizer nevu appra ami kb kepes kihozni amit en elvarok - mert pont forditva mukodik mint az EQ. Szepen lemereti veled a fuled es az adott fules karakterisztikajat minden frekvencian es ahhoz megfelelo gorbet allit be.
Azaz a Neutralizer kepes kikapni a Sony tulzott melyet, kepes eleg melyet adni a P1-re is.Szoval meg kell par teszt amire velemenyt tudok mondani, lehet a T4 is jo lesz a vegen.
A P1-et nehez meghajtani (hordozhato megoldasban) - szep, reszletezo a hangja - a BTR3 is keves lehet ha valaki a hangosabb zene hive. Marpedig a Dolby es egyeb hangprocesszalas az a hangerore is rarak rendesen, nelkule csak normal hangerore kepes a BTR3+P1 kombo.
Nagy, bumszli erositot nem akarok hurcolaszni.FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz leon11 #84968 üzenetére
En peldaul annyira basszusfeju vagyok, hogy az EA3-ra is raemelek 100Hz alatt
P1-nel egyszeruen nem talaltam olyan hordozhato BT erositot ami tudna amit en szeretnek.
(ES100 az eleg erdekes tema, de 2 honap utan ugy nez ki mintha a kutya szajabol huznad ki - kolleganak van).Asztalinal ki lehet hozni ami nekem fekszik a P1-en is - olyan 12dB emeles a teljes basszus tartomanyban mar kozelit ahhoz amit en szeretnek. Chord Mojo-val pl mar egesz kozel jutottunk...
Ami basszus szempontjabol nekem eleg az a Sony WH1000MX3. Na abban meg talan tul sok is van. Azt igazan nem akartam, de husegpontokra marha olcson jott.
Igy a P1 itt van az asztalomon, de ha valamit hallgatni akarok akkor EA3 vagy Sony.
Mobilon eleve 1 appot talaltam csak ami nem bassza el az egesz frekvencia menetet ha 1 savon modositok: Neutralizer.
A tobbi valahogy ugy nyul bele, hogy 1 sav allitasa az osszes tobbire hatassal van.
Neutralizerrel egesz jol ki lehet korrigalni a fulem es az adott fules hianyossagait - az eredmeny egeszen jo lesz. Meg akkor is ha nem kifejezetten equalizer az adott progi.Amugy nem vagyok igazi zene rajongo - legtobb esetben eleg az asztalomon levo Harman kardon Soundsticks a hatterzenehez.
Amugy 14kHz folott mar alig hallok, szoval lehet a problema az en fulemben van.
FőDudu
-
-NoVa-
addikt
válasz gelbelex #84974 üzenetére
Ha pusztán az eltérést nézem a P1-hez, akkor 2kHz-nél 5dB, 5-nél kicsit több is, a többi részen kb hasonló. Annyira nem avatkoztam bele a hangjába, csak 2dB-vel vettem visszább fent, úgy már nem volt sok. A P1-nek meg pont a mélyét kell hozzáhúzni 5-7dB-vel 100Hz alatt hogy linearis legyen, szóval ott sem egyszerűbb a képlet.
Erősítőből nincs tuti recept, jó kábellel van pár forrás, amire nincs panasz netszerte. ES100, E1DA 9038s, PowerDAC V2. Sógor erősen drága Sony DAP-ról használja az övét, és ott is ég és föld balanced oldalról vastag kábellel, Fericske meg a TMP Ant-ra esküszik, csak ahhoz egy dízelgenerátort kell magaddal húznod hogy mobil legyen.
Az biztos, hogy az asztali DAC-om meg az itthon használt Roland cucc hiába jók 300 Ohmos fejhallgatóhoz, a P1 karakterisztikájával nem tudnak mit kezdeni, csak halkan nem torzítanak.Hogy melyik éri meg jobban, az teljesen relatív. Ha van ES100-ad, akkor már csak egy jó kábel kell, hogy jól szóljon a P1 róla. Ha veszel jó balanced kábelt, akkor szívni fogsz az egyenes 2.5mm-es jackkel, letörik a fenébe hamar. Utána csatlakozót forrasztasz L változatra, biztonságosabban használható lesz, de másba meg nem tudod beledugni.
A T4-et meg bedugod egy bármibe is 3.5mm-en, és barmiröl szól valahogy. -
laleeee
őstag
válasz -NoVa- #85177 üzenetére
Hát sokminden vehető én is elkövettem azt a hibát hogy tegnap vettem egyet, de alig vártam hogy kinyisson az exdigital hogy vissza tudjam vinni. Nagyon hitványan szól szerintem, a basszust egyáltalán nem ismeri , hangereje is fele egy t160-nak , tiszának és részletesnek sem nevezném a hangját , a csomagolása viszont frankó
Becseréltem 1 sony MDR-XB50AP-ra, ezen legalább van basszus ,meg elég masszív darab , jól néz ki. Eddig ez a legjobb elektronikus zenékhez Megtartom amíg nem lesz jobb. Nagyon szeretek biciklin zenét hallgatni és vágyom mostanában valami jó audio élményre, de eddig még nem jött össze sajna 🤔[ Szerkesztve ]
-
@tco@
aktív tag
Sziasztok! Sony MDR ex50-et váltanék mikrofonos fülesre, Soundmagic E10 és E50 jött szóba. 5% telco, 70% zene (vegyes, de kevés electro), és 25% gaming, szóval mindenes lenne. Megéri a pár ezer felárat az E50? Úgy látom az középen erősebb, E10 meg inkább V-profilú kicsit. Telefonról/USB hangkártyáról lenne hajtva, a mostani ex50-el amúgy elégedett vagyok.
-
@tco@
aktív tag
Röpke 2 órával később meg is vettem, a Sony MDR EX50-hez képest először rosszabbnak éreztem (telefonról, és külső hangkártyás laptopról is), aztán mivel ismertem már ezt a dolgot, váltottam vissza a Sony-ra. Hát igen, a downgrade mindig jobban hallható Az E11C-ben több a részlet, a mélye nekem simán elég, nem basshead, de bőven jó...kap egy 20 órás bejáratást, aztán kezdem újra a tesztelést, addig nem hallgatok bele. Amúgy az egész egész tutinak tűnik, a kábel kicsit merev, de pl az hogy aluból van mindene, egész premium érzést nyújt.
Ami kicsit meglepett, hogy már nincs a csomagolásban audio splitter (az E10-hez még elvileg járt, ezért nem is aggódtam miatta.), így a külön line in/out-os hangkártyámhoz be kell szereznem egyet. -
meri
aktív tag
Üdv mindenkinek. Ismeri-e testközelből az Onkyo E900M IEM-et valaki? 2 BA + 6mm DD - hasonló, mint a Sony XBA-H3. Van egy eladó, alig használt példány, lehet, hogy egy próbát megér.
uff
-
laleeee
őstag
válasz fericske #85280 üzenetére
Ja értem, tehát nem jobb ,nem is rosszabb ,hanem más .A Sony mdr-xb50ap fülhallgatóm volt olyan hogy bár rengeteg basszus volt rajta, de az is ilyen szar kásás élvezhetetlen, ami elnyom mindent ,közepet ,magasat...de azt sem értem mikor egy fülhallgató egyik hangtartománya , történetesen a basszus teljesen hiányzik és aszongyák rá hogy jó (soundmagic e10c)
[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
válasz laleeee #85281 üzenetére
Nem hiányzik annak, de IEM fülhallgatóknál nagyon fontos a jó szigetelés, különben a mélyek durván szöknek.
Nagy valószínűséggel az E10 egyik ilesztéke sem szigetelt rendesen a füledben.
Nekem van sokféle ilesztékem, mert előfordul, hogy egy új fülhallgató illesztékei nem jók nekem. Nem marad meg a fülemben, meg nem szigetel.
Tanács: Az illesztékeket őrizd meg ha tudod. Jó vagy még jobb is lehet egy másik füleshez, mint annak a sajátja.
A Vsonic fülesek jó hangminőségűek. Meglepődtem, hogy MO-n is lehet venni szaküzletben.
Azt a Sony fülest nem ismerem, viszont amit írtál a hangjáról azt igen.
A Vsonic-ok, de a Soundmagic-ok is tisztán szólnak, függetlenül, hogy több vagy kevesebb mély hangolásúak. -
fericske
addikt
válasz laleeee #85283 üzenetére
Ne vegyél semmilyen illesztéket.
1. Ameddig nem próbálod ki, nem tudod, hogy neked jó egyáltalán. Lehet drága Comply, vagy akármi.
2. Nem biztos, hogy jó lesz a fülesedhez hangzásra, még ha fizikailag jó is a fülesedhez meg a füledhez is.Megveszed a következő fülesed, és ha gondod van az illesztékeivel, akkor elmondod és találunk hozzá valamit.
Itt van pl. az a Vsd2 füles. Annak más formájú az illesztéke mint az E10-é, lehet, hogy az pont jó neked, tehát felesleges további illeszték hozzá. Ha mégis kell, nekem frankón bevált hozzá a Sony hibrid illesztéke [link]
Ez csak egy példa volt.
Ultimate illeszték nincs, ami minden fülessel jó szinergiában van hangzásilag. -
laleeee
őstag
válasz monti0222w #85286 üzenetére
majdnem sírtam amikor megjött a qkz és egyik tip-el sem volt basszusa, majd szerencsére lenyúltam a Sony -ról -mielőtt visszavittem- a legnagyobb szilikont és most használható a cucc. Rendeltem ilyet pár méretben, biztos nekem is lesz néhány fölösleges darab, ha valakinek fog kelleni.[link]
Nézd már meg légy szíves hogy neked van e olyan ami legalább 13 mm széles és nem használod.
Kábelből amúgy ezt vettem az Alin ezeröté' [link][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok! Fülhallgató vásárlás előtt állok és max 10k-t szánnák rá. Rock/punk zenét hallgatok. Ezt a kettőt néztem ki eddig. Blitzwolf bw es2 és a Sony mdr ex450ap. Ezek közül melyik lenne a jobb? Vagy van hasonló árban jobb vétel? Külföldi rendelés most nem játszik.
[ Szerkesztve ]
-
Caustic
csendes tag
Köszi a választ A D2 magas hangerőn már hajlamos néha átmenni visítósba, de olyan hangosan úgyis csak nagyon ritkán hallgatom. (Eddigi tapasztalataim javarészt FiiO FH1 fülessel, balanced kábelen értendőek)
Tudom, komfortról kérdezni hülyeség, de fontos tudnom, mert ha nem marad meg a fülemben, mert kicsi - mint a T20 - akkor fölösleges pénzkidobás. Ezért is írtam hozzá méretre összehasonlítási alapnak a T20-at meg az FH1-et. A saját illesztéke nekem érdektelen, mert kb minden in-ear fülesemet színkódolt Sony illesztékekkel használom, az meg nekem eddig jó volt mindenhez.
-
darvinya
titán
válasz korpicschess #85374 üzenetére
2.5-3.5 adapter, jó lenne, ha 2.5 és 3.5 ugyanazt a lábkiosztást használná.
2.5 R−R+L+L−
3.5 L+R+L−R− / Sony L+R+R−L−Tehát a sima lábkiosztás másolással nem működne.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
laleeee
őstag
válasz korpicschess #85384 üzenetére
Hát nem tudom, erre a Sony eartipre pont az ellenkezője igaz, ez megHOZzA a basszust , nagy különbség. Mérete ugyanakkora mint a Symbio-é , lehet hogy a Sony azért olyan jó mert kicsi a kimeneti nyílása ?
[ Szerkesztve ]
-
korpicschess
veterán
válasz laleeee #85387 üzenetére
Mindegyik gyártó tipje más és más, hiába "L-es"... Nyugodtan próbálj ki többfélét (mibe fáj az a 3 perc?). Itt ráadásul a hab a szilikon alatt jelentősen befolyásolja, hogy mennyire megy össze, szóval kisebbel próbálkoznék, valamint nekem attól is függeni szokott, hogy mekkora a cső átmérője.
Ha jól látom, ez az olcsóbb féle Sony tip, van egy bontatlan EX15 a szekrényben, azon is ilyen van. Eggyel jobb még ennél a színes csövű, fekete. Azt viszont hamisítják, szóval eredetit sztem kb csak fülessel lehet venni. Sőt, van a Sonynak is ilyen habos megoldása, XBA-2-höz adtak legalábbis.
Spinfit és Final Audio ami nagyon jó, ezek közül is a Spinfit elérhetőbb árú és könnyebben beszerezhető.[ Szerkesztve ]
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
korpicschess
veterán
válasz fericske #85390 üzenetére
Hogy érted, hogy csillapítás van a végén? Minek a végén, a frekitartománynak?
Én is a Campfire-el próbáltam ki először, és ahhoz nagyon patent. Shure-omon nem tudom, mert annak vékony csöve van, de azon meg a Spinfit az, amivel hihetetlen pozitívat változott (számomra). Azóta kevés illesztés kényelmes ennyire sajnos, a Final viszont legalább olyan jól zár. Sony is jó volt, de már sajnos rég nincs meg az XBA.Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
addikt
válasz -NoVa- #85458 üzenetére
szivacsom van, kínai is, meg Comply is, de nem szeretem őket
mióta vettem Sennheiser szilikont, azóta megtértem. szép wide-bore, nem zavarja a hangot, és puha mint állat. kenterbe veri a hibrid szivacsos Sony-t, a Spinfitet meg úgy minden mást is, amit eddig megvettem“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Remus389
veterán
válasz -Skylake- #85512 üzenetére
Nagyon valószínűtlennek tartom hogy egy jóféle planár vagy dinamikus otthoni fejhallgatónál jobban szólna egy állati drága fülhallgató. Ennyi pénzért kapsz egy Hifiman HE-1000-est, nézz utána. Focal Utopia-t is. Sőt még elektrosztatikust is Stax L700.
Valóban nem hallottam, de talán jobb is. A fülhallgató előnye hogy zsebrevágaható és mobil.
Olyan mint a laptop, sokkal gyengébb teljesítményű mint egy azonos árú asztali, cserébe könnyedén magaddal viszed.
Egyébként valóban kedvelem a Sennheiser márkát, ha gondosan választod meg a terméküket, mert nem mindegyik feltétlenül jó, akkor nem csalódsz. De nem vetem meg a más gyártók termékeit, van/volt jvc-m, koss-om, akg-m, sony-m egy yuin pk2-esem is van most. Maxell is Biztos volt más is ami most nem jut az eszembe.
Szerintem befejezhetjük, tegnap trollkodtam egy kicsit, mert lepadlóztam az 1,2 millás ártól. Hajaj ha erre még rájön az ÁFA+VÁM még az unokáim is nyögni fogják a tia Fourté-t
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
meri
aktív tag
Szia! Jelenlegi ilyeneket hallgatok: UE TripleFi 10, Sony XBA-H3 és egy Onkyo E900m, tehát van "csupa BA-s" és hybrid is. Ezeket mind szeretem valamiért (UE: univerzális; Sony: a basszusa néha jól jön; Onkyo: a felső tartomány tisztasága). Ez ugye 4 BA, a review-k alapján érdemes lenne megallgatni ezt is (előbb-utóbb némelyiknek mennie kell majd, nincs szükség ilyen sokra, de jó, hogy ki tudtam próbálni őket).
uff
-
zack
nagyúr
Sikerült beszereznem egy Sony WI-1000X-et -50% akcióban. Már elkezdődött a bejáratás, de eddig minden forintját megérte. WI-H700-at váltott, ami szintén ár/érték arányban véleményem szerint egy remek ajánlat. Az 1000X teli ára 100k környéke, tehát ha a teli árakat hasonlítom össze ár/érték arányban (40-45k vs 100k), nem ér 2x annyit az 1000X, de az ugrás nagy. Amúgy ezek vezeték nélkül is olyan dinamikát, részletességet, és mélyeket tudnak, hogy az valami egészen hihetetlen. Teljesen véletlenül "nyúltam bele" a WI-H700-ba, -60% akcióban, és nagyon kellemes csalódás volt, mert eddig az a markáns véleményem alakult ki a BT fülesekről, hogy a BT átvitel nem alkalmas minőségi zenehallgatásra. Ez a 2 füles cáfolat erre. Tidal Hi-Fi stúdió minőségre állítva minden fülesből kihozza azt, amit tud, tehát a forrás ez esetben nem szűk keresztmetszet. A gyengébb minőségű forrásokból is "csodát" varázsol a Sony elektronika...De hogy a HRA 1400kbit/s felvételekkel mit fog kezdeni az 1000X egy A35 lejátszóval az még csak most jön. Úgy szeretem ezeket a pillanatokat.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
onkelz
aktív tag
Urak, szükségem lenne egy kis kiokosításra:
- ha off azonnal törlöm, elnézést -
Fülhallgatókábel vásárlásnál mire kell figyelnem, az árcédulán kivűl?Van egy számomra nagyon kedves kombó (Sony WM1A, CA Vega), de a Campfire kábel sajnos megmihálylani látszik, így ha veszek, akkor már nem gyárit.
Elnézve a hazai kínálatot, valószinű, hogy kintről rendelős lesz, ha tudtok ajánlani pár megbizható és jó minőségű márkát, amihez nem kell eladnom a családi étkészletet, azt megköszönném. -
laleeee
őstag
Hát egy kicsit sajnálom ,de nekem ez a blon élmény teljesen kimaradt. Itt van ,néha előveszem ,de semmi. Hatalmas, eltúlzott vadparaszt basszus, semmi magas, semmi részletesség. Nagyjából úgy szól mint van egy Sony DJ fejhallgatóm ; hangosan, és kábé ennyi. Dögunalom. A Qkz Vk4 hangja százszor szórakoztatóbb. Lehet hogy kifogtam egy hibás hangolású darabot vagy nem tudom
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Túra és kirándulás topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- PlayStation 5
- xDefiant
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- SSD kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- DIGI kábel TV
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest