Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BobTail

    őstag

    Akkor jöjjön OFF-ban egy rövidnek nem mondható összefoglaló! Akit csak a képek és a videó érdekel, még most menjen a bejegyzés végére! :)

    Aki lemaradt volna az előzményekről: Az egész történet majdnem 3 hete kezdődött, amikor személyes meghívást kaptam Londonba, a május 14-ei Nokia rendezvényre. Először azt hittem, hogy egy körlevélről van szó, ahova mindenkit meghívnak, aki valaha is benne volt a levelezési listájukban, de amikor pár napra rá új e-mail érkezett tőlük, hogy válaszoljak már megyek-e vagy sem, tüzetesebben megnéztem azt a meghívót! A levél végét olvasva néztem egy nagyot, ugyanis azt írták, hogy állják az utazás és a szállás költségeit... na mondom erre azért rákérdezek, hogy jól értem-e, mert önerőből én nem tudtam volna ezt finanszírozni. A válaszban megnyugtattak, hogy természetesen jól értettem, aztán elindult a szervezés, majd kíváncsiságból rákérdeztem, hogy mégis mivel érdemeltem én ezt ki, és hogyan hálálhatnám meg: a Nokia és a mobilfotózás iránti elkötelezettségem miatt kaptam a lehetőséget, és mindezért csak annyit kell csinálnom, hogy elmegyek és jól érzem magam. Hát mondanom sem kell, eleget tettem a kérésüknek! :)

    Május 13. eljött az indulás napja. Felutaztam vonattal a repülőtérre, már vasárnap becsekkoltam neten, így tudtam ablakhoz helyet foglalni. Aztán átmentem a biztonsági ellenőrzésen, stb. stb., itt még nem volt semmi új és izgalmas. Megérkeztem Londonba, bőröndöm az elsők között jött ki, úgyhogy egész gyorsan haladtam a kijárat fele, amikor is a kismillió táblás ember között megláttam egy köpcös öltönyös néger sofőrt, kezében egy táblával rajta a nevemmel! Az első WOW... aztán el is vette tőlem a bőröndöt, a luxus Mercedes-ig cipelte, ajtót nyitott, majd indultunk a hotelhez: Thistle Holborn, The Kingsley 4*. Egy órán belül ott is voltunk, majd becsekkoltam a hotelben, találkoztam Pual-al is, akinek köszönhetem többek közt a tavalyi 808 PureView / az idei Lumia 820 tesztidőszakot, és ezt a londoni utat! Aztán lepakoltam a szobámban: második WOW, hát nem egy kis motelszoba volt! Összesen 30 embert hívtak meg így (mindent finanszírozva) a világ minden tájáról: jöttek Amerikából, Olaszországból, Indiából, stb., és mikor mindenki megérkezett, elmentünk egy különjáratos busszal a Nokia UK székházába, ahol is egy kis fogadás várt minket. Egy fejes a Nokia UK-től köszöntött minket, remélte hogy jól fogjuk érezni magunkat, és már izgatottan várta az új telefon bemutatását, majd jöhetett a korlátlan étel-italfogyasztás, és az ismerkedés. Ez elég sokáig eltartott, majd este visszatértünk a szállásra, és mindenki nyugovóra tért a szobájában.

    Május 14. a várva-várt nap, büféreggeli, mindenki izgatott! Aztán 9 körül elindultunk gyalog a Victoria House-ba, a rendezvény helyszínéhez (egy köpésre volt a szállodától). A bejáratnál egyenruhás Nokiás emberek várták a nagyérdeműt, Monster fülhallgatóval a nyakukban (kb. vagy félszáz ilyen hosztesz volt). Aztán becsekkoltunk, mindenki névre szóló fémtáblás pass-t kapott a nyakába, majd elindultunk lefelé az egyre sötétebb lépcsőn. Az első üdvözlő szoba: MORE THAN YOUR EYES CAN SEE volt olvasható, ha elsötétedett a szoba, és az UV fényben kirajzolódott a szöveg. Aztán egy hosszabb folyosó vezetett a sajtótájékoztató helyszínére, ahol legalább 200 ülőhely volt, UTP-kábellel és konnektorral (természetesen nem európaival). Na ez már nekem felért egy hamradik WOW-val :) Középtájt helyet foglaltam, majd vártuk a kezdést. Kis csúszással el is kezdődött, a sajtótájékoztatón történteket a Mobilaréna cikkében olvashatjátok, nem térek ki a részletekre. Egész hamar lezavarták, majd jöhetett a móka: bal oldalt 4 kialakított kis fehér box-ban lehetett fényképezni, videózni, kérdezni a Lumia 925-től; másik oldalt beljebb gördeszkásokon demonstrálták a Nokia Smart Camera képességeit (sorozatképes részét); még beljebb egy csávó filccel rajzolt városi részletet, mellette a HERE térképet promotálták; beljebb szintén a Smart Camera további képességeit lehetett kipróbálni (legjobb arc kiválasztása, felesleges részek eltávolítása, stb.), és az itt készített fotókat a rendezvény végén megkapták az emberek bekeretezve!; beljebb / feljebb kirakott WP8-as Lumiák új szoftverrel, köztük ott volt a Lumia 928 is, illetve különböző kiegészítők: hordozható töltőegységek, hangszórók, fej / fülhallgatók, stb. Aztán jött egy érdekes részleg, a Low-Light szoba: bementünk mindenféle telefonnal, én a 808-al, sokan 920-al, és az egyik olasz egy 720-al. Megkértek minket, hogy fényképezzük le a pult mögött álló csókát, majd mikor mindenki megcsinálta a maga fényképét, a Nokiás fószer elővette a 925-öt, és alázott mindenkit :) Túlmutat még a 920 képességein is amellett, hogy maximalizálva van az ISO értéke, tehát sokkal részletesebb = világosabb képet csinált amellett, hogy kevésbé volt zajos: negyedik WOW. A sötét szobát követte egy rohadt világos, ahol először megvakultunk, majd megmutatták, hogy a 925 kijelzője erős fényben is milyen jól látható, és tényleg! Ráadásul koktélt is kaptunk, rendes alkoholosat :) szóval megérdemel ez a rész is egy ötödik WOW-ot. És akkor körbe is vezettelek titeket!

    Véleményem a 925-ről: nagyon szép, szerintem amennyire lehet, újat hoz a Lumia palettára; jól össze van rakva; nagyon könnyű; igazi prémium érzés kézben tartva. Többekkel azt beszéltük, hogy sokkal komolyabb hatása van a korábbi Lumia modellekhez képest, akár anyaghasználatát, akár a színválasztékot tekintve (fehér, szürke, fekete). Fényképet lehetett velük csinálni, viszont a fájlküldést / feltöltés lekorlátozták rajtuk, gondolom még finomítanak rajta (vagy nem tudom)... de! Szerintem a nagy felhajtás nem is igazából az új telefon tiszteletére volt, hanem a Nokia Smart Camera és a következő WP8 frissítés előzetes bemutatására. Szóval a hatodik WOW még várat magára: a 808 és 920 egyestése!

    Na de ha eddig nem volt elég izgalmas a story, majd most: terv szerint négy órakor visszatértünk a szállodába, check-out, a társaság szétszéledt (Paul is elment haza), majd vártam a sofőrt, hogy vigyen vissza a reptérre. Úgy volt, hogy negyed 6-ra jön értem, aztán majdnem fél órát vártam a szálloda előtt, majd amikor bementem, kiderült hogy nem a szálloda előtt, hanem oldalt várt engem! Na, fél órás késéssel, de elindultunk a repülőtérre. Most nem tudtam neten becsekkolni, de teljesen időben odaértem másfél órával az indulás előtt. Mentem becsekkolni, mikor mondja a repülőtéri hölgy, hogy sajnálja, de az a helyzet, hogy a British Airways eladta a helyemet, és hogy térjek vissza fél óra múlva, addigra kiderül hogy lesz-e hely (pl. nem megy egy neten becsekkolt ember). Na mondom király, ott ragadok Londonban, tök egyedül, mint Tom Hanks a Terminálban, teljesen kétségbeestem... aztán "szerencsére" nem csak én jártam így, hanem másik 8 ember is, köztük 2 magyar házaspár. Fél óra múlva kiderült, hogy 3 szabad hely van, de mivel a csekkolási kísérletek időrendi sorrendjében mehetnek fel az emberek, pont a 3 külföldi ember mehetett fel a gépre, mi öten magyarok pedig hoppon maradtunk, de! Mondták, hogy ne essünk kétségbe, most elvisznek a Sheraton Skyline hotelben, kapunk vacsorát reggelit, és a másnap reggel 9:50-kor induló járattal fogunk hazautazni + fizetnek 211 font kárpótlást! :D Tehát, ha egyből oldalra megyek a sofőrhöz, korábban odaérek, be tudok csekkolni, és nem leszek gazdagabb, csak élményekkel... de így! Hatalmas szerencsém volt, ráadásul a 2 nap alatt egy fontot nem költöttem, mindenem megvolt, úgyhogy anyagi szempontból is egy valóra vált álom volt ez az utazás! :) WOW

    Röviden ennyi, ezután minden rendben volt, és épségben hazaértem! :)

    És most jöjjenek a képek! Annyit a beállításokról, hogy tesztelgettem hogy is volna jó az útra fixen, és előre ezekre az értékekre raktam, mindent így fényképeztem: 5MP, Élénk, kontraszt +1, élesség +2! A facebook oldalamra folyamatosan töltöttem fel a legjobb képeket, de akinek nincs facebook-ja, most feltöltöttem ezeket + még többet SkyDrive-ra (kizárólag nyersen)! Összesen 80 fényképet válogattam össze, de mindet mégsem linkelhetem be ide, úgyhogy a kedvenceimet megmutatom külön is Nektek:

    Mókavonat
    Felhők felett
    London felett
    Nokia UK székház
    Sicilian Avenue
    Lumia 925 front
    Lumia 925 back
    Fehér / fekete / szürke Lumia 925 + indukciós hátlapok
    WP8-as Lumia termékcsalád
    Frissített WP8-as Lumiák
    Heathrow Airport - 3-as terminál este
    Sheraton Skyline

    A videót pedig ezen a linken nézhetitek meg! A vágáson, és a feliratokon kívül semmi hókuszpók nincs a videón ;)

    Remélem nem untátok nagyon a sok rizsát, de muszáj voltam ezt ilyen részletesen elmesélni, mert mégis csak életem legnagyobb élményéről van szó... :B

Új hozzászólás Aktív témák