- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibe1
addikt
Láttam,hogy van C8 az Ultrafire és a Convoy termékei között is.
Melyiket érdemesebb megvenni?" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
csibe1
addikt
válasz gepeszgyerek #12895 üzenetére
Köszi!
Árban nincs túl nagy különbség köztük , azért kérdeztem rá.
Viszont ha nem annyira mnőségi akkor miért ajánlottad best of vételnek?
Találtam az oldalon egy Ultrafire WF-502B CREE XM-L T6 1000 lumens lámpát töltővel,akksival 15,58$-ért.Akkor azt sem éri meg megvenni,mert nem túl jó a minősége?
Láttam NITECORE I4 töltőt is 23$-ért.Megérné ennyiért megvenni?" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
csibe1
addikt
válasz pigsty #13925 üzenetére
Akkor közös az udvar, tehát a tied is.
Július 1-től megváltozott a Btk, nem kell finomkodni a saját portádra hívatlanul bemászkálókkal.
A szomszédod érdekes csávó, ahogy említették inkább örült volna, hogy valaki vette a fáradtságot és ránézett ki mászkál ott hajnalban." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
csibe1
addikt
válasz pigsty #13930 üzenetére
Ügyes csávó, ha neked ugrik simogasd meg egy kicsit, hátha elnyugszik.
Utána talán lenne valami fény az agyhelyében.
Amúgy meg tényleg felnyomnám a cigifüst miatt, ha tényleg olyan mértékű; mert nem vagy köteles eltűrni az egészséged károsítását.
Azt a marhát rúgnám meg aki anno kitalálta a társas és többudvaros házakat.
Öröm és bódottság ha olyan szomszédokat fogsz ki.
Nálunk is előfordult a lakótelepen, hogy délelőtt tusolt a jóember az emeleten, közben meg kipakolták a földszintet.Egy barátom onnan nem messze lakik, tőlük kétszer lopták el a harapós kutya táblát.
Megunta, nemsokára szerzi be a másik kutyát a mostani corso mellé.
Aki bemegy a bereteszelt kapun hajnali kettőkor az így járt, majd a kutya játszik vele." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
-
csibe1
addikt
válasz Avicularia #14744 üzenetére
"amibe én rakok akksikat és tudom mennyi lesz a kapacitása, nem a ráhazudott szám lesz rajta."
Akkor már csak az akksikon feltüntetett kapacitásnak kell valósnak lennie.
" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
csibe1
addikt
válasz atesss #15239 üzenetére
Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
A vámolással kapcsolatos dolgok inkább abba a topikba valók." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
csibe1
addikt
-
csibe1
addikt
Üdv!
Szeretnék egy legalább 100-150m hatótávú, erős fényű lámpát, ami azért valamennyire bírja a hidegebb, nedvesebb időjárást is.Telepi járőrőzéshez kellene.A terep részben meg van világítva, de hajnalban már előfordul köd is.
A topikot olvasgatva több jelölt is felmerült.- Convoy C8 AK47 7135*8 8 Modes
Ez miben más, mint a sima C8?- Convoy L2 Cree XM-L U2-1B 2-Group 3/5-Mode
Erről a topikban említették, hogy minőségi, megbízható lámpa, amit az értékelés is alátámaszt.
Elég masszívnak tűnik,vízálló (tényleg az?, mert csak a véleményben említik a leírásban nem), és 2db akksival is üzemelhet.- SMALL SUN ZY-T13 CREE XM-L T6 LED 1200LM 5 Modes
Szintén a topikot olvasgatva találtam rá, de említették, hogy nem árt pár dolgot módosítani rajta.- Convoy L4
Most találtam, egy akksis linket nézegetve.A leírás és a vélemények szerint korrekt cucc, és megjegyzi a legutoljára használt módot (ha jól vettem ki).
Ez tetszik leginkább a lámpa feje mögött lévő kapcsoló miatt.Várnám a véleményeket, melyiket miért vegyem vagy ne vegyem, illetve mit honnan érdemes rendelni.
Úgyszintén akksi és töltő témában is.
NITECORE I4 ez megfelelne?" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
csibe1
addikt
A 18650-es akksiknál mit takar az A,B,AB,F jelölés?
-
csibe1
addikt
válasz redhunter #18078 üzenetére
Köszi!
A linken amit adtál azon azt írják, hogy "Memory White LED".
Ez azt jelenti, hogy megjegyzi a driver az utolsó fényerőt amin használtam, és a következő bekapcsolásnál is azzal indul?
Említik, hogy vízálló a lámpa.Ezzel mi a tapasztalat, kipróbáltátok?
Milyen jelölésű akksit rendeltetek? A,AB,B,F?[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
(#18080) redhunter
Köszönöm szépen a segítséget!
Még töprengek rajta, hogy ez vagy az L4-es legyen.Töltőből a NITECORE Intellicharger I4 NEW Version-t néztem.
Akkukból ezeket találtam amik szerintem jók lehetnek:
2pcs Sanyo 18650 Protected 3.7v 2600mAh
KeepPower 18650 2600mAh 3.7v Protected
KeepPower 18650 3000mAh 3.7v Protected
KeepPower 18650 3100mAh 3.7v Protected
Sanyo UR18650ZT 18650 2800mAh Protected
Panasonic Protected NCR18650A Rechargeable 3100mAh 3.7V
Vélemények?Melyiket vegyem vagy ne vegyem meg?
Ez mire való?
Round Super Strong Rare-Earth Neodymium NIB Magnets (10-Pack)" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
csibe1
addikt
Üdv!
Lenne egy kis gondom.
Vettem kb. másfél éve egy Trustfire TR-3T6 lámpát.Jött hozzá 4db Ultrafire BRC 18650 4000 mAh akksi.
Most hétvégén vettem észre, hogy miután lemerültek nem tudom normálisan feltölteni az akksikat.
A töltő egy Intelllicharger i4-es.Az akksik kb. nyolc órát voltak a töltőben, de a lámpába visszatéve fél perc múlva lekapcsolt.
A töltőn az összes led villog, a sárgák és a kék is, másik 4 akksival is ugyanez a helyzet.
Van valakinek tippje, hogy mi lehet a gond? Az akksik vagy a töltő?[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
Itthonról érdemes rendelni 18650-es akksikat?
Tud valaki olyan webáruházat ahol nem aranyárban mérik,
és péntekre meg is kapom ha ma megrendelem?Átmenetileg jó lenne, aztán majd rendelek normális akksikat.
Jöhetnek ajánlatok a normális akksikra is 3-4000mAh-es verziókra vagy amit jónak tartotok ehhez a lámpához.
Addig meg kihúzom a tartalék lámpával ha nem lesz más." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
csibe1
addikt
Üdv!
Akadt egy kis gondom a töltővel, szerintem legalábbis az a ludas a dologban.
Van egy Nitecore i4-es töltő.Pár hónapja vettem 18650 Samsung akksikat Ádykától, 310-kor az Ultrafire helyett.
Nem sokat használtam a lámpát, most kezdtek merülni az akksik. Gondoltam felteszem őket töltőre, hogy ne merüljenek le teljesen.
Betettem a 3 akksit, de a töltőn a foglalat feletti 3 led folyamatosan egyszerre villog mindegyik foglalatnál.
Ez normális? Esetleg én csinálom rosszul, a töltő adta meg magát vagy nem tud 3 akksit tölteni, mert négy kellene bele?
Ha a töltő rossz mit vegyek helyette?
Xtar MC4-est néztem, az jó lenne?[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
válasz SchumiBácsi #37985 üzenetére
Sajnos nincs mivel megmérni, de még nem merültek le, csak csökkent a fényerő. Másfél óra töltés után viszont nem vettem észre változást, a lámpa ugyanúgy lejjebb vette a fényerőt, mint előtte. Ezért gyanakodok a töltőre.
Az Xtar MC4-es az jó lenne a Nitecore helyett?" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
csibe1
addikt
Az Xtar vaperól postával 7000, ugyanannyi a másik töltő is kintről. Az LCD kijelző nem igazán érdekel.
Nem tudom merre nézted az Xtar töltőt, ha csak drágábban találtál.
Egyébként azt hittem azért van topik, mert itt meg lehet kérdezni amit nem tudunk, és nem az internetről kell kismillió helyről kibogarászni.
Ezekszerint tévedtem, van ilyen.[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
Nézegettem én is az említett Astrolux C8-at, nekem a több mód és a vízállóság miatt jobban tetszik, mint a Convoy
féle, pedig eddig az volt a befutó; meg most a Sofirn is bejön.
A kérdésem a következő lenne: mit jelent az oldalon a Deign résznél az 1A, 3A, 3B jelölés?
Mi a különbség köztük? Az oldalon a postázási idő változik csak ahogy rákattintok a verziókra.Más: rendelt már valaki ilyen Liitokala 3400mAh akksikat? Beváltak?
Vagy legyen inkább a Panasonic?" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
csibe1
addikt
válasz Masooo #44848 üzenetére
Az szerintem valami noname csoda, nekem ilyesmit adtak a "Police 100W"-os lámpámhoz.
(#44849) Pumma
Köszi!A Varicore fajtára páran panaszkodtak a visszajelzéseknél, maradt a Liitokala; remélem jó lesz.
A töltőjükkel elégedett vagyok.[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
2016 augusztusában rendeltem egy TrustFire TR3T6 lámpát egy itteni topiktárs ajánlására, és hozzá UltraFire 4000mAh akkukat, 4db-ot.
Amint később kiderült az akkuk maximum 860mAh kapacitásúak. (Lii-500 töltővel tesztelve)
Az akksik pár hónapja le lettek cserélve 2600mAh Samsung akkukra.
A lámpával kb. egy hónappal ezelőttig nem is volt gond. Akkor kezdte, hogy nem mindig akart bekapcsolni.
Amikor megráztam akkor utána általában jó lett. Elvittem egy ismerőshöz, ő tett ónbucit az akkukra, mert szerinte érintkezési gond volt. Működött is két héttel ezelőttig; amikor szétcsavartam, kivettem az akksit aztán visszatettem, de akkor már nem kapcsolt be. Nekem a kapcsoló volt a tippem, azt kb 7$-ért találtam gyárit.
Ma nézte meg egy másik ismerős, azt mondta az egyik LED ment ki a fejben, mert túl nagy feszt kapott, és ezért nem világít. Szerinte egy 300Ft-os feszültségszabályzó kütyü kellett volna bele, és akkor nincs gond.A gyári driver 11$.
Megnéztem a blf fórumot, ott egy dx-es linken 5$, egy másik topikba a fastttechnél 6-7$ a driver amit ajánlanak bele.
Az ára most is épp annyi, mint amikor vettem.
Közben nézelődtem, és láttam, hogy a Sofirn lámpái között is van kiköpött ugyanilyen lámpa, bár a Sofirn márkajelzés nélkül: Sofirn C15, még a módok is ugyanazok benne, mint a TrustFire lámpánál. Igaz a Sofirnból van 12LED-es, és akkus verzió.Lehet ezzel valamit kezdeni, driver cserével vagy valami mással?
(Közben már úton van egy Astrolux C8 és egy sima Convoy S2 biztos ami tuti alapon )" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
csibe1
addikt
válasz ZozzV6 #45198 üzenetére
Értem, köszi. Láttam a C8F-et, de plusz csövet nem találtam hozzá.
Amúgy érdekes, mert 14 és 35$-os verzióban is aliexpressen.
Az akksikat nem ajánlották, ha jól emlékszem akkor akciós volt.
A lámpát a topikban ajánlotta valaki, hogy náluk bevált.A lényeg: lehet ezzel kezdeni valamit?
(#45199) Gargouille
Igen, így utólag már én is rájöttem, hogy vacak az akku,
fél éve 3db Samsung 2600mAh akksi volt a lámpában.(#45201) Masooo
A C8 meg az S2 még nem tudom mikor ér ide, a C8F-hez nem találtam hosszabbító csőt.
Tartaléknak meg jó lenne ha meg lehetne csinálni, ha már megvan, és méretre is bejön.[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
Ez nem semmi!
Kaptam már pár dolgot kintről, volt kicsit horpadt dobozú is; de ez nagyon csufi.
Úgy néz ki mintha végigflexelték volna.
Kiváncsi lennék mi történt vele, mert általában elég alaposan be szokták csomagolni a cuccokat." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
csibe1
addikt
Megjött a Convoy S2, dobtam is bele egy Sanyo akksit, tényleg szuper.
Be tudtam állítani a csoportokat is, este ki is próbáltam.
Nekem fel se tűnt, egy ismerősöm szólt hogy búg a lámpa.
Meghallgattam, és tényleg. Közepes fokozaton hallani egy halk, magas frekvenciájú búgást, de csak egészen közelről.
Alacsony és magas fokozaton nincs semmi hangja.
Ez így normális vagy gond van a lámpával?Az viszont érdekes, hogy csak simán elküldték, a 1,5$-os mágnesek meg ajánlottan jöttek, alá kellett írnom.
[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
válasz KawaBazsy #45619 üzenetére
Köszi, amíg működik nem piszkálom.
Amúgy nekem fel sem tűnt amíg nem szóltak miatta.(#45621) Ra3
(#45624) beginnerguy
Köszi nektek is!
Most már csak az Astrolux C8-nak kellene valamikor ideérnie.
Közben kiderült mi volt a gondja a régi TrustFire lámpának. Ottmaradt ismerősnél, ő meg ráérős idejében ránézett mégegyszer. Kiderítette, hogy mindegyik led jó benne, de az egyik vezeték szigetelése megadta magát. Kicserélte, tett be egy fesszabályzót, és gond nélkül megy.
Szerencsére múlt héten elkészült, hétvégén már tudtam használni, nem kellett a "100W-os" csodával mászkálni.[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
válasz MittuDomain_ #45676 üzenetére
Egyetértek, 26650-es akku és két kapcsoló, ha már lehet szavazni.
-
csibe1
addikt
válasz WestBam #58579 üzenetére
Úgyszintén +1 az Astrolux C8 -ra. Azután vettem meg miután elolvastam a [cikkedet].
Nekem főleg azért tetszett meg, mert sokkal több fokozatban állítható a fényerő.
(Egyedül a csuklópánt lehetett volna kicsit minőségibb, mint az Astrolux S1-esnél.)
Ezért jönnek be a Sofirn féle C8-asok is.
Most közepes 2-esen használom, de bőven megfelelő a fényereje.
Egy kicsit fura volt amikor olvastam a kezelési útmutatót, hogy 15-ször kell nyomni a gombot mire a menübe jutunk, szerintem kicsit túlbiztosították.
Végülis nem gond, mert egyszer kell beállítani.Az XP70 és 70.2 ledek között mi különbség? Nézegettem a Convoy L6-osokat, és ott volt ilyen opció.
-
csibe1
addikt
válasz blueye #63487 üzenetére
Legalább érzed, hogy még megvan.
Ahogy néztem itt az elem adja a súly nagy részét, ezzel nem tudsz mit kezdeni.
Nekem Nitecore Tube van, mindig teszem vissza a kulcskarikára kis karabinerrel, mert pillekönnyű, simán elhagynám valahol." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
csibe1
addikt
válasz MittuDomain_ #63537 üzenetére
A Trustfire névről nem éppen a minőség az ami először eszembe jut.
Az ára meg egy vicc.
Akkor már inkább egy Skilhunt vagy Sofirn, majdnem kettő Skilhunt kijönne az árából.[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
válasz xcsabo #63539 üzenetére
Azt írtam: majdnem kettő a Trustfire (69$) +11$
(#63540) bwoay
Akksim volt tőlük, meg Ultrafire is (egyszer, azóta se vettem egyikből se), ment mindegyik a kukába, mert megadták magukat; de kb a ráírt kapacitás felét tudták.
Akkor elég sok a hamisítvány, mert ezeket a fire-s cuccokat nem igazán láttam ajánlgatni sehol." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle
- Kés topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Interactive Brokers társalgó
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
- Yose Power 350w (hátsó kerék) Feat Imotor2 240w (Első kerék) 26" + 36v24ah , 36v10ah
- Csúcsminőségű biztonsági kültéri okoskamera félár alatt// ingyen foxpost
- OPTIDESK - Állítható Magasságú Elektromos Asztal (Garanciális)
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Gaming asztal Rapture Gaming Desk AURORA 300 fekete
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest