Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • scansat

    tag

    válasz Kulbi #4452 üzenetére

    Hasonló a cuccod mint nekem. Nálam a net bejön egy WRT 54 GL-be (nem cserélem nagyobbra mert a jelenlegi net sebesség elég. Pont az a lényege a NAS-on a transmissionnak, hogy be tudom állítani, hogy mely napszakban csepegtessen a torrent és maradjon sávszél a böngészésre és mikor tolja ezerrel.)
    A routerből viszont egy gigabites Switch-be megy a kábelen a net, amin a belső hálózatom lóg. 1 WiFi AP...4 PC....1 Nyomtató....1 Smart TV.....2 sat beltéri....ez mind a gigabites switch-re dugva.
    A TV nálam DLNA-n csatlakozik...ha már a NAS tudja. Tehát hiába régi a router és csak 54Mbps-os, a belső hálózatom gigabites....minden eszközöm gigabiten látja egymást. Persze figyelni kell a kábelezés és csatlakozók minőségére is, de a CAT5e jó, feltéve hogy nem olcsó ramaty falicsatlakozóid vannak.
    Én így nézek és kizárólag HD/full HD tartalmakat. 3D-t nem, mert azt én egy zsákutcának tartom jelenlegi formájában.
    Böngészés nem kér nagy sávszélességet, de ha két PC megy....márpedig 2 szinte mindig megy, és 1 sat beltéri is csipeget bár az nagyon keveset, a NAS és a TV közt akadás-mentesen megy a Full HD átvitel.
    Nálad (bár nem teljesen értem a topológiád) ott lehet a baj, hogy megfekteted a NAS-t (transmissiont) egy erején felüli sávszélességű adatforgalommal, aztán emiatt már a webes felületét sem éred el, nemhogy még tudja tolni a filmet a tv-re.
    Még egyszer mondom, a NAS-on lévő transmission lényege pont az, hogy nem kell járasd a PC-d napi pár órát és őrült nagy sávszélességgel torrentezz, hogy az arányod meglegyen. A NAS napi 24 órában megy és kis internetsebességgel is jó arányt tudsz tartani. Vannak jóval erősebb NAS-ok de jóval drágábban. Azokra rá lehet ereszteni a Digi brutál sebességét.
    A transmissionban lehet állítani, hogy mekkora sebességgel töltsön le (összesen maximum) és mekkorával le. Sőt mint említettem időpontokat is adhatsz neki. Szerintem vedd vissza a sebességet aztán nézd meg. Nálam a letöltés max. 1MB/s-ra van állítva és folyamatosan. A feltöltést meg napszaktól függően változtatja. Nappal mikor használjuk a netet, akkor 100 kB/s-ra van korlátozva, hogy ha a lányom WOT-ozik ne akadjon a játék. Éjjel meg 500kB/s. Tök felesleges több mert pl. a Deathlordon...ZTrackeren így is majd 10 az arányom. Aztán ha bezárnak és megszűnnek, mint már volt rá példa, akkor ugrik a sok bónusz. Néha még le is szoktam kapcsolni a transmissiont 1-2 hétre aztán kitakarítom a sok régi filmet.
    A merevlemez vásárlást bele meg ahogy látom te is elb...tad akárcsak én. :(

Új hozzászólás Aktív témák