Hirdetés

2014. szeptember 1., hétfő

Hozzászólások

(#251) kerak83 válasza Kloss (#250) üzenetére


kerak83
(újonc)

Jah..... az van.....
Szóval kapcsolat az van gép és a Router között, de semmi Információt nem kap meg a Modemtől. Ezt teszteltem is, hogy ''IP Intervallumnak más értéket adtam meg'' a DHCP beállításoknál aztán Apply , majd IPCONFIG és egyből frissítette.......

Már felraktam neki a 2.04 és 2.05 veziófrissítést is de semmi változás.......

Már ezerszer próbáltam felrakni a GYP telepítővel is, de még azzal is lerobban azzal ,hogy a WAN beállításoknál gond van.... Márpedig ADSL esetében ezt elég nehézkes elrontani mert ugye ha jól tudom akkor csak felhasználónév + jelszó..... Vagy nem?

Egyébként THX a gyors reagálásért (válaszért)

(#252) Kloss válasza kerak83 (#251) üzenetére


Kloss
(őstag)

A WAN beállításoknál mi gond lehet? Ezt a router állítgatásakor kapod?
Nekem így néz ki a beállítás, nekem is DSL van. [link]

Szerk: esetleg egy teljes reset-et még megpróbálhatsz, ha nem akar menni

[Szerkesztve]

PI 166MMX(!) - S3 Virge DX/GX

(#253) kerak83 válasza Kloss (#252) üzenetére


kerak83
(újonc)

Nah.... hát nekem dettó ugyan ez csak annyi különbségel, hogy a Maximum Idle Time az nálam nem 360 hanem 5. Tehát amit adtak hozzá telepítő CD-t azon volt egy Quick Install és minden esetben amikor az internet kapcsolatot kellett volna ellenőriznie dobott egy hibát, hgy WAN -nál probléma van és viszadobott oda ahol a szolgáltatás tipusát választhatom(PPPoE)

Szal foggalmam sincs... szerintem egyáltalán nem kap semmi infót a modemtől..... Ami gyalázat az az, hogy ha a küldött és fogadott csomagokat nézem akkor komunikál minden irányban (küld, fogad) ez a dög. De ha a Modem-től fogad csomagokat akkor nem értem ,hogy az IP-t mondjuk miért nem kapja meg........ ? :F

(#254) Kloss válasza kerak83 (#253) üzenetére


Kloss
(őstag)

Az idle time mindegy.
De ha a quick install-t hagyod és kézzel állítasz be mindent? Mondjuk egy reset után?
Az szerencsésebb lenne. Szerintem.
Kábelek rendben vannak? Patch v crosslink, ilyesmire gondoltam.

PI 166MMX(!) - S3 Virge DX/GX

(#255) kerak83 válasza Kloss (#254) üzenetére


kerak83
(újonc)

Jah..... úgy kezdtem...... :(
Csak miután hiába minden nem ment kicsit kiakadtam...... és a égén már gondoltam kipróbálom azt is.....

Egyébként CrossLink kábelek vannak.....

(#256) Kloss válasza kerak83 (#255) üzenetére


Kloss
(őstag)

Cross? Oks, akkor cseréld őket patch kábelre, egyenes kell mindenhova, 2 gép összekötésére kell cross.

PI 166MMX(!) - S3 Virge DX/GX

(#257) Sickboy25 válasza dogf4t3r (#246) üzenetére


Sickboy25
(PH! addikt)

Nah lépésről lépésre végigzongoráztam ,de semmi!!!

Hogy tudnám letesztelni vmi programmal ,hogy mi lehet a hiba a routernél??

Én szerintem kinyúlt vagy nem tudom
néha jó néha nem

‎"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun

(#258) Agostino válasza Sickboy25 (#242) üzenetére


Agostino
(Arcképgyáros)
LOGOUT blog

Üdv.

Köszönöm szépen a tanácsot, pöpecül megy a megosztás. : ))

Így lehet játszani is együtt, vagy mint ahogy feljebb írták, nem fog menni?

                  ...cigi nélkül nem is jó a buli, ezt üzeni neked lázárjani...

(#259) discovery_


discovery_
(újonc)

Üdv!

Tegnap vettem egy DI-524 et, de sehogy sem tudom beüzemelni, a cd-s instal sem müködik és a 192.168.0.1 -et sem tudom érni.

jól jönne egy kis segítség, amúgy chello-s netem van.

előre is köszi

(#260) Diego2002 válasza discovery_ (#259) üzenetére


Diego2002
(tag)

Hát lekopiztad amit írni akartam.

Itt T-Online-os Kábelnet Light csomagról van szó. Tehát kábelmodemes (Thomson).

Quick Install-t próbáltam:

1. érdekesség: mikor először tesztelni akar valamit, kér egy jelszót. Ha üresen hagyom, kiírja, hogy reseteljem a routert. De van, hogy azt írja ki, hogy nem jó a kábel, amivel összekötöttem a routert + a szgépet.

2. érdekesség: ha éppen továbbjutok az előző pontról, akkor miután beállítom a WEP-es részt, és jön a beállítások mentése, akkor is a kábellel van baja. A mentés csak 1x sikerült, de utána sem működött.

Nagyon érdekes, hogy mind a modem, mind a router villog mint az Istennyila...

Routert elvileg minden net-hez lehet használni, nem?

..::Diego::..

(#261) nesa válasza kerak83 (#251) üzenetére


nesa
(PH! kedvence)

Nekem csak ez a frim jo a tobbi ledobal.
20051104_524_V202b04.bin

(#262) TomiBone


TomiBone
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Bocs, hogy ide írok, de nem akartam emiatt új témát indítani, hátha van itt 1-2 kvalifikált emberke tippel együtt.
Legegyszerűbb, ha bemásolom az e-mailt, amit D-Linkéknek küldtem:

Tisztelt Ügyfélszolgálat!

Nemrég vettem egy DWA 142 USB-s wlan kártyát és szintén egy D-Link
Rangebooster routert.
Az a probléma, hogy a DWA 142-es USB kártya - valószínű,
kiforratlan drivere miatt - zavarja a gép hangkártyáját, mivel kb. 15-20
mp-enként a hang lejátszása elkezd szakadozni, akadozni, és olyan,
mintha elektrosztatikus zaj lenne a háttérben. Bármilyen hang
lejátszásánál ezt csinálja (mp3/media player/játékok), és ilyenkor az
egész rendszer mintha akadna 1-2 mp-re, aztán folytatódik a normális
működés (jó hanggal). De ez - ahogy fent is írtam - 15-20 mp-enként újra és újra
ismétlődik, ami elég idegesítő jelenség.

Abban a pillanatban, ahogy kihúzom a DWA 142-t, azonnal megszűnik ez a
hibajelenség.
Más wlan kártyával más wlan hálózatokon nincs ilyen hibajelenség.

Win XP pro-t használok SP2-vel, minden hardware a legújabb driverekkel
üzemel (2.0-ás USB).

Próbáltam elég sok mindent, hogy ne Önöket kelljen ezzel a problémával
zaklatnom, de elfogytak az ötleteim. Már csak azért is, mert a ''másik
oldalon'' lévő router nem hajlandó más wlannal kommunikálni, csak és
kizárólag a DWA 142-vel. A DWA 142 pedig csak a saját driverével
kapcsolódik (ill. kapcsolódik a Windows saját megoldásával is, de úgy
10-15 percen belül megszűnik az adatfolyam - ekkor ki kell húznom a
DWA 142 USB csatlakozóját, majd visszadugni, de ez sem normális
megoldás).
Tehát a két D-Link eszköz nem hagyott túl nagy mozgásteret a
problémakeresés közben a különböző kombinációk kipróbálására.

(#263) Kloss válasza TomiBone (#262) üzenetére


Kloss
(őstag)

Hali!

Erre milyen választ kaptál?

PI 166MMX(!) - S3 Virge DX/GX

(#264) Fekó


Fekó
(újonc)

Hello!

Át tudnád küldeni mailben nekem a d-link DI-524 router ''B'' firmware-t mert nekem is német és nem tudok németül. A címem: kisferi@.hu
Egyébként jó volt a routerem kb 4 hónapig, utána gondolt egyet és megállt. Visszavittem a boltba ők visszavitték gariba. A D-linknél aztmondták, hogy rossz helyre írtam az username-t. A tököm nagyön kezd kilenni velük, egyik nap megy másiknap nem és rossz helyre írom a felhasználónevet. :D Nem vicces de ezen csak röhödni tudok. A másik dolog, hogy visszaküldték és rávágtak valami jelszót. Az egyik gépemen a jelszót kéri, a másikon meg ''ellenőrizzem hogy be van-e kapcsolva a router, meg hogy be van-e dugva az utp kábel''. Nagy nehezen sikerült beállítanom webes felületen (németül), mert a cd-vel már nem működik. Szóval azt mondják, hogy én vagyok a bamba közben meg ment én nem állítgattam rajta semmit és egyik napról a másikra csak megállt. Ha újra routert kellene vennem tuti nem venném meg. :F

[Szerkesztve]

Én értem hogy non-stop, de mikor zár?

(#265) Fekó válasza Fekó (#264) üzenetére


Fekó
(újonc)

Na megoldottam. Frissítettem a firmware-t. 2007. januárira, remélem ezzel nem lesz már gond. Hazamegyek nemsokára és kipróbálom egyébként magyar oldalon találtam és mostmár angolul beszél a router nem németül. Akinek firmware problémája van ajánlom ezt az oldalt: [link] :R

[Szerkesztve]

Én értem hogy non-stop, de mikor zár?

(#266) Sickboy25 válasza Fekó (#265) üzenetére


Sickboy25
(PH! addikt)

Szia!

Nekem is ez a problémám,ment és egyszercsak megállt!!
Azóta meg képtelen vok elindítani, ja da egyszer azóta még sikerült!!!!,de azóta semmi!!


Nekem is végem van már tőle!!

Tehát,hogy oldottad meg a hibát?

Ja érdekes havernál meg egyből ment, de itthonm már minden hardveres és vezetékes dugdolászós megoldást végigpróbáltam!!!Mi lehet a gond??

Ötleteket kérek

‎"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun

(#267) Sickboy25 válasza Fekó (#265) üzenetére


Sickboy25
(PH! addikt)

jah még vmi a laptopra kapcsolodik az írja van vezeték nélküli hálózat csatlakoztatva blablabla szokásos és az internetes oldalt meg nem nyitja meg

köszi

‎"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun

(#268) Fekó válasza Sickboy25 (#267) üzenetére


Fekó
(újonc)

Mégsem jó. Frissítettem a firmware-t de megint nem megy. :W Majd reggel próbálkozok még és jelentkezem, de már kész vagyok tőle. Bármit csinálok mégsem megy. Wá! Na azért aludj nyugodtan! ;)

Én értem hogy non-stop, de mikor zár?

(#269) TomiBone válasza Kloss (#263) üzenetére


TomiBone
(kvázi-tag)

Kloss, semmilyen választ nem írtak még.
Erős a gyanúm, hogy valami hablaty szöveggel elküldenek anyámba. :Y

(#270) Fekó válasza Fekó (#268) üzenetére


Fekó
(újonc)

Na jó reggelem van, elindult a router! :DDD Keress meg msn-en, és ott elmondom részletesen, hogy mit csináltam! Üdv!

Én értem hogy non-stop, de mikor zár?

(#271) Sickboy25 válasza Fekó (#270) üzenetére


Sickboy25
(PH! addikt)

Szia !


Inkább itt írd le légyszi mert nem nagyon szoktam msnezni!!
Most melózok 2kor érek haza és nekiállnék javítani!!
Ha itt vagy akkor írd le ide addigra!

Köszi

‎"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun

(#272) Kloss válasza TomiBone (#269) üzenetére


Kloss
(őstag)

Gondolom ez nekik is fogós kérdés. Vagy úgy fogalmazzák a választ, hogy semmiképpen ne az ő termékük legyen a hibás, hanem a te géped inkompatibilitása a hiba fő forrása :)
Én a helyedben megpróbálkoznék egy másik hangkártyával, hogy azzal jelentkezik-e a hiba?
Egyébként alaplapi hangkártyát használsz?

PI 166MMX(!) - S3 Virge DX/GX

(#273) TomiBone válasza Kloss (#272) üzenetére


TomiBone
(kvázi-tag)

SB Audigy 2-m van. :U

(#274) Sickboy25 válasza Fekó (#270) üzenetére


Sickboy25
(PH! addikt)

nah frissites megvolt ,de nem vältozott a helyzetem!!

Router külön jo,modem külön jo, a kettö együtt nem akar menni!!most modemet cserelünk es majd kiderül mi a helyzet, de ha ugy sem jo akkor mär nem tudom mi lehet a gond!!

‎"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun

(#275) Kloss válasza TomiBone (#273) üzenetére


Kloss
(őstag)

Másik hangkártyát nem próbáltál még?

PI 166MMX(!) - S3 Virge DX/GX

(#276) nesa válasza Sickboy25 (#274) üzenetére


nesa
(PH! kedvence)

Ezt a frimet probaltad mar??20051104_524_V202b04.bin nekem csak ezzel megy!

(#277) gex75


gex75
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

ftp://ftp.dlink.pl/di/di-524/driver_software/DI-524_fw_revB_2-06b02_all_en_20070702.zip

Ezzel próbálja mindenki.
A régebbi firmware-ekkel néhány helyen az adsl csatlakozásnál probléma volt.

Mostanában ritkán vagyok itt a Fórumon....

(#278) Sickboy25 válasza nesa (#276) üzenetére


Sickboy25
(PH! addikt)

Szia!

nem tudom melyiket próbáltam,de most a legfrissebb van rajta!!azt nem tudom mi a verziószáma

‎"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun

(#279) nesa válasza Sickboy25 (#278) üzenetére


nesa
(PH! kedvence)

A legujabb magyarorszagon nem mindenhol jo mert a beka segge alatt van a fejlesztes...nekem a Dlink ajanlotta azt a frimet ,es lass csodat hibattlan.

Mint latom ez eleg uj lehet ez is mukodhet 06b02_all_en_20070702.zip

[Szerkesztve]

(#280) Fekó válasza nesa (#279) üzenetére


Fekó
(újonc)

Adjatok egy baltát!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szétvágom mostmár komolyan! :W :O

Én értem hogy non-stop, de mikor zár?

(#281) Fekó válasza Fekó (#280) üzenetére


Fekó
(újonc)

Slickyboy nekünk 2007 januári volt fent, de az is problémás volt. Amit most adtak linket (gex75) az 2007 májusi (ftp://ftp.dlink.pl/di/di-524/driver_software/DI-524_fw_revB_2-06b02_all_en_20070702.zip) ezzel nekem most tökéletes. Próbáld ezt feltenni, ha nem megy msn-en megtalálsz! :DDD

[Szerkesztve]

Én értem hogy non-stop, de mikor zár?

(#282) Sickboy25 válasza Fekó (#281) üzenetére


Sickboy25
(PH! addikt)

Sziasztok!

Feltettük,de semmi mär havernäl sem!!

Vissza a szervizbe !!!

Mocskos dlink 4 honapjäval!!!!!

‎"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun

(#283) gjess válasza Sickboy25 (#282) üzenetére


gjess
(lelkes újonc)

Szia,

Biztosan a router HW verziójának megfelelő fw-t raktad fel?



[Szerkesztve]

(#284) .Bukta..


.Bukta..
(újonc)

Sziasztok
Én is vettem 1 ilyen ''csodát''. Minden firmware-t megpróbálgattam ma és kb 15 percenkét ledobál a netről. Hulladék 1 darab ez.
Most a javaslatotokra felraktam a régi fw-t: 20051104_524_V202b04.bin
Remélem ezzel megszűnnek a bajok. Kábelnetet próbálok használni, de borzalmas így!
Majd írok ha stabil :C

(#285) Sickboy25 válasza gjess (#283) üzenetére


Sickboy25
(PH! addikt)

:DDD

Na jo ennyire nem vok pancser!!

PERSZE

‎"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun

(#286) gex75 válasza Sickboy25 (#282) üzenetére


gex75
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ha leirnád hogy mi nem megy azzal valószinüleg sokat segitenél, mert a ''havernál megy, nálam meg nem'', ''már a havernál sem megy'', ''mocskos dlink'' hozzászólásokból kurvára nem derül ki semmi.
Mondjuk elsőre, milyen kapcsolatod van, hogy van beállítva a router wan része, mit ir a router log-ja miért nem kapcsolódik ?

Egyébként nálam megy, a havernál is megy, nem dobálja az internet kapcsolatot 15 percenként egyikünkmél sem.



[Szerkesztve]

Mostanában ritkán vagyok itt a Fórumon....

(#287) Sickboy25 válasza gex75 (#286) üzenetére


Sickboy25
(PH! addikt)

Bocs ,de leírtam lentebb és utána kezdtem egy kollegával tárgyalni akivel utána msn-en folytattuk majd ismét ide jöttünk!

Nos a router már szervízben van mert nem jó!

amúgy externetem van eddig semmi baj nem volt, majd valszeg az áramszünet miatt történt vmi gebasz és onnantól nem jó!

A logját fejből nem tudnám megmondani :D ez azthiszem érthető! Wan -t lehetetlen volt beállítani mivel disconnecting volt sem ip sem mac semmi!!!

Bocs ha leszóltam volna a dlinket ,de én akkor biztos egy rosszat fogtam ki, vagy a hirtelen áramszünet nyírta ki!!

‎"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun

(#288) gex75 válasza Sickboy25 (#287) üzenetére


gex75
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Semmi gond.
Csak szeretnék tisztázi egy-két dolgot :

1.) Sajnos az áramszünetek(áramingadozások) elég gyakran kinyírják az ilyen eszközöket (amióta nekem kiment egy videómagnóm és egy tv-m, azóta minden eszközöm UPS-re kötöm, vagy legalább olyan elosztóra ami kiszűri a ''tüskéket'')

2.) Mindenki felejtse el a CD-n levő ''Telepítő varázsló'' programot, sajnos a gépek 20 %-án nem fut rendesen. Inkább javasolt a webes konfig - gyorsabb, egyszerűbb.
Megmondom őszintén nem tudom miért nem megy, nálam 4 gépen lefut rendesen, de láttam olyan gépet ahol nem futott le, hanem hibával megáll. Ez van.

3.) Fontos dolog a LOG rész, ugyanis abból derül ki hogy mi a faszért nem csatlakozik a router ( ha ilyeneket látsz : ''PPPoE....blabla'' akkor lehet tudni hogy a router próbál csatlakozni és azt is lehet tudni hogy miért nem sikerült neki)

4.) Igazán csodálkozom hogy a routered szervizben van, márcsak azért is mert a D-Linknek nincs szervize Mo.-on. Csere-garanciás az összes router - ergo : ahol vetted ott két évig ki KELL hogy cseréljék neked SZÓ NÉLKÜL. Egy esetben lehet gebasz, ha a bolt ahol vetted külföldről csempészi be az cuccait - akkor ugrik a csere-gari és a két év garanciális idő is (ilyenekben nagy kedvenc az edig*tal)

Mostanában ritkán vagyok itt a Fórumon....

(#289) Sharrrrk


Sharrrrk
(újonc)

Sziasztok!

A következő lenne a problémám:

Adott egy Dlink DI-524-es router és egy laptop valamint két féle internet szolgáltató.

Első verzió:
Invitel-es ADSL internet. A laptop van amikor max jelet fog, van amikor semmit, egyik pillanatról a másikra és a kettő között nincs átmenet. Ha sikerült csatlakoznia, akkor pedig folyamatosan megszakad a kapcsolat, annak ellenére, hogy jel van folyamatosan.

Második verzió:
UPC-s kábelnet. Minden működik normálisan.

Mi lehet az oka annak, hogy az első verzióban nem akar működni a másodikban pedig 100%-osan jó.

Előre is köszi minden segítséget!

Üdv. Gyuri

Nagyon vigyáznom kell magamra, mert belõlem csak egy van! Mások többen vannak, õket könnyebb pótolni :-)

(#290) Sickboy25 válasza gex75 (#288) üzenetére


Sickboy25
(PH! addikt)

Jo ha legközelebb ilyen problemam lesz a logot feltetlenül bemäsolom ide!

csak a webes router beällitäst hasznälom a varazslo nagy kula!

a tcomnäl vettem meg marciusi akciojukban es a profi szervizközpont adott rä garanciat.Na hozzäm közel györben van szervizük,de nekik meg el kell vinni pestre!
gondolom akkor ott cserelik ki!

nem?

köszi addig is a segitseget

‎"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun

(#291) gex75 válasza Sickboy25 (#290) üzenetére


gex75
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Igen, a Tcom sosem volt ''egyszerű'' - nekik vissza kell vinni ahhoz a céghez aki hozzájuk beszállít és ők adnak nekik egy újat - ezek után kerül vissza hozzád.
Ha kiskerben vetted volna akkor viszont ott azonnal csere van.

Mostanában ritkán vagyok itt a Fórumon....

(#292) gex75 válasza Sharrrrk (#289) üzenetére


gex75
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ez ugyanaz a router és ugyanaz a laptop ?

Mostanában ritkán vagyok itt a Fórumon....

(#293) Sharrrrk válasza gex75 (#292) üzenetére


Sharrrrk
(újonc)

Igen, ugyanaz.

Nagyon vigyáznom kell magamra, mert belõlem csak egy van! Mások többen vannak, õket könnyebb pótolni :-)

(#294) invis


invis
(újonc)

És ezt még lehet cifrázni:
Invitel terület, axeleros ADSL -akkor még így hívták.
* Siemens modem, D-Link router.
* Net, wifi -OK 1 gépen és egy Laptopon.
* Nagyon ritkán probléma, viszont olyankor lassú az ügyintézés, mert 2 szolgáltató érintett->

Szerződés módosítása 1,5 év után: Invitel terültet, Inviteles ADSL:
* Modem, router, gépek u.a.
* Először rosszalkodik a wifi: állandóan szétkapcsol ->
mindent kipróbálok a roterrel, de wifi továbbra is szakad ->
-> adsl át a másik szobába, mert ott van a pc, router kiiktatva, mert a modem usb-n is kapcsolódhat.

A modem lekapcsolódgat a netről, és ki kell húzni, hogy újra elinduljon.->
Inviteles topic: másik user, neki már volt modemcsere is u.a. ->
Routert visszaállítva, így kapcsolódik a modem, kihúzgálás nélkül is.

Inviteles szerelő azt mondja, hogy rossz a modem és a router is, mert u.a. a portban vagyok, mint régen, és eddig is az Invitelen keresztül jött a net.
De valaminek mégis különböznie kell. Valami apróságnak.

[Szerkesztve]

(#295) Diego2002


Diego2002
(tag)

Üdv!

Van egy ilyen routerem, működik is rendesen...

A helyzet a következő:

Be lehet-e állítani vhogy azt, hogy mondjuk egy kliens, aki csatlakozik a routerhez, csak a belső hálózatot használhassa? A szűrésnél már megtaláltam azt, hogy ez a kliens ne tudjon kifelé kommunikálni (vagyis a netet használni). De én azt szeretném inkább, hogy a routertől a szgépig, a netről már egyáltalán ne jöjjön adat, kommunikáció.

Ezen a gépen van ugyanis egy másik net, és azt szeretném használni (meg azt is fogom), de az pppoe tárcsázós, vagyis addin nincs net, amíg nem tárcsázok, én meg ezt biztonságosabbnak találom, mint a másikat (a routereset), mert ott meg ugye betöltődik a rendszer, és már van is net.

Lehet, hogy alaptalan az aggodalmam, mert ugyebár van tűzfal a routerben, de ezzel kapcsolatban a kérdés az, hogy az alapból mindent kiszűr, vagyis semmit nem enged be?

Mert ha igen, akkor nem aggódok...

Tényleg, ilyen netnél, ahol a beállítások automatikusra vannak állítva (IP), ott a tűzfal betöltődése előtt is van már net? Mert ha igen, akkor abban a kis időszakban védtelen a gép (tehát amíg a tűzfal el nem indul)

..::Diego::..

(#296) Kloss válasza Diego2002 (#295) üzenetére


Kloss
(őstag)

Hali!

A legegyszerűbb, ha a klinsednek adsz egy fix ip-t. A windows ip beállításoknál nem adsz meg ''Alapértelmezett átjáró''-t és így a kliensed csak a belső hálót fogja látni. Természetesen kívülről sem látszik.
A routeres net amúgy sokkal biztonságosabb, mint ha a géped csatlakozik közvetlenül a hálóra. Ebben az esetben csak szoftveres tűzfalat használhatsz, ami nem olyan biztonságos mint a router tűzfala.
Nekem állandó kapcsolatra van állítva a router, nem lehet betörni a gépeimre (legalábbis egyszerű eszközökkel, mert mindent meg lehet oldani...), az internet felől nem is ''látszik'', minden port zárva van, nem válaszol, illetve a pingelést is letiltottam.
Egy másik netről próbáltam betörni a saját gépemre, de nem sikerült, pedig tudtam a saját ip-m :)
Fontos még, hogy állíts be valami jelszót a router konfigjához.

PI 166MMX(!) - S3 Virge DX/GX

(#297) Diego2002 válasza Kloss (#296) üzenetére


Diego2002
(tag)

Nagyon szépen köszi! :R

Erre a ''kihagyom az átjárót'' dologra nem gondoltam. Tulajdonképpen ez az amit akartam.

Amúgy ezen a gépen marad egyelőre ez a közvetlen kapcsolat a netre, valószínűleg addíg, amíg nem tör be egyszer a krach. Igaz már jó pár éve van itthon net, ugyanazt a fajta tűzfalat használom és nem volt még gond. Le is kopogom. :W

..::Diego::..

(#298) Diego2002


Diego2002
(tag)

Van itt még valami, most nézegetem:

A routerhez egy asztali csatlakozik kábellal, meg egy laptop wifin. Ha a laptoppal pingelem az asztalit, akkor tökéletes értékeket kapok. Viszont mikor az asztaliról a laptopot, van, hogy 200 fölé is megy, de ált. 100-200 között van. De volt 1 ms is. Ez mitől lehet? A router + laptop 3 m-re volt egymástól...

..::Diego::..

(#299) Ck.


Ck.
(őstag)

8 megabites nettel rendelkezem, ami átszámítva 1024 kbyte/s letöltést eredményez. Router nélkül, közvetlen a modemmel összekapcsolva nincs is semmi gond, viszont ha közbeiktatom a routert, akkor a letöltési sebesség 800-900 kbyte/s között maximálódik. Mi lehet a gond és hogyan lehet orvosolni anélkül, hogy kiiktatnám a routert?

(#300) Kloss válasza Diego2002 (#298) üzenetére


Kloss
(őstag)

Erre nincs magyarázat :)

PI 166MMX(!) - S3 Virge DX/GX

Copyright © 2000-2014 PROHARDVER Informatikai Kft.