Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdk01
addikt
válasz Márton111 #12547 üzenetére
Korpuszfehér forgácslap nem jó hangszórónak? Sokkal könnyebb átszórni,festeni , mint a kopasz forgácslapot.
Tényként állítod kijelentő módban, hogy a korpuszfehér lamináltat könnyen átlehet festeni.
A felvetés már fél ajánlás és mindegy minek hívjuk a fenti állításod abban a formában hülyeség.
Ráadásul közel sem a legjobb választás a felvetett témában. -
mdk01
addikt
válasz szaszlaci #12549 üzenetére
Ha olcsó, de esztétikus felületkezelést szeretnél akkor sztem első körben a hengerlés a legjobb választás, de nem magasfényű lakkal hanem selyemfényűvel.
Azért lenne jobb választás sztem a selyemfényű, mert ugye a hengerlést követően kicsit hepe-hupás lesz a felület és selyemfényű lakknál ez elviselhető, viszont a fényes lakknál ez lehet nem jó választás, mert az emberek tudatában az van benne, hogy a fényes lakk sima, tükröződő felület és ellentmondásos lenne a felületed.
Ha fényeset szeretnél mindenáron, de szépet én azért csak azt ajánlom menj el egy autófényezőhöz és kérdezd meg tőle mennyiért fújná meg neked a fedőréteget úgy, hogy összevárja vmi munkájával, hogy olcsóbb legyen. Azért mondom ezt mert a te esetedben ha csak a tiednek áll neki akkor kb. ugyan annyiba kerül a lakk ára, mint a vele járó procedúra.
Persze polír nélkül kérd(költséghatékonyság céljával) mert neked már anélkül is szép lesz. -
mdk01
addikt
válasz Speciali #12563 üzenetére
Én még sosem próbáltam, ahogy egyik Milesi terméket sem ecseteltem, hengereltem.
Én próbáltam egy 60x20as fűszertartó hátlapját. Akár milyen vastagon borítottam és gyorsan kentem az ecsettel nem lett jó a 1026-tal. Másom meg nem volt mert én 90%-ban fújom a cuccokat.
Azért mielőtt nagyon rábeszéled szaszlaci-t a Milesi-re érdemes lenne megemlíteni a hangfalhoz szükséges mennyiséget, ezek árait, és a minimálisan kérhető mennyiséget(a közelben lévő boltban).
Ha nem 2db hangfalat kellene így lefesteni én is azt mondanám hogy Milesi, de ez esetben nem vagyok benne biztos hogy megéri.
Ezért mondom hogy szinte biztos, hogy olcsóbban jön ki ha elviszi a hangfalakat egy autófényezőhöz mert ott jó is lesz, nem szárad be a maradék festék, nem ő pacsmagol vele otthon. Esetleg az alapozást és becsiszolást meglehet csinálni otthon egy olyan 1komponensű alapozó festékkel amit a fényező fedőlakkja nem kap fel és akkor tényleg olcsón és jól meglehet úszni.Én úgy gondolom ezeket mind számításba kellene venni és összevetni melyikkel hogyan jön ki az ember.
-
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #12565 üzenetére
Nem úgy szárad mint egy 1026, de olcsóbb és mosogatáshoz sem mindegy melyiket borítod ki.
-
mdk01
addikt
válasz Speciali #12572 üzenetére
Nem kötekedek, nem azért írom amit írok, csak aki már használt Milesi-t az tudja hogy nem annyira egyszerű történet ez, mint hogy van, ez meg ez a festék, ebből ennyi abból annyi és már kész is. Ne értsd félre teljesen jó amit leírtál csak a két hangfalért nem érdemes sztem Milesi-zni.
Majd ha beindul a gyártás akkor érdemesebb elgondolkodni rajta.Nem mellesleg amiket írtál alapozókat azokat lehet hengerelni?
szaszlaci: Járd körbe a Milesi-s témát, meg a fényezős témát és döntsd el hosszú távon melyik éri meg neked. Milesi-vel biztos szép lenne de ahhoz olyan felszerelések is kellenek, mert hiába jó a festék ha nem jó szerszámmal van felvíve a felületre.
-
mdk01
addikt
Nem egyszerű történet ez a hangfal, mert annyira összefügg minden mindennel.
Értem ez alatt hogy hiába van az embernek egy méregdrága hangfala ha nem a szobájához van méretezve ráadásul azon belül sincs jól elhelyezve. Ezen túl nagyban függ az erősítőtől és annak beállítása a zenéhez ami persze nem egy 10k-s DVD lejátszóval van meghajtva és ami az egyik legfontosabb, hogy gyári cd-t kell hallgatni nem pedig egy letömörített mp3-at.
A fentiek közül az emberek 99%-nál vmi hibádzik ami általában az mp3 vagy az írt CD.
Nekem is van egy Yamaha házimozim amihez szeretnék egy mély ládát, attól független hogy most hogy elköltöztünk az új szobába sokkal szebben szól mint ahol eddig volt.Annak idején én is gondolkodtam hogy magam építem meg a hangfalaimat mert ugye doboz-doboz az megy nekem is a hangszórókat meg meglehet venni a boltban.
Aztán van nekem egy zenész ismerősöm aki lebeszélt hogy inkább gyári mert, ő már próbált építeni nem egyet, nem kettőt ráadásul úgy hogy gyári tervrajzok alapján, de nem szólt úgy mégsem ahogy a gyári, pedig teljesen le lett koppintva. Így megvettem a gyárit ami szép és én úgy gondolom az adottságokhoz képest szépen szól, legalábbis nekem szépen szól és ez a lényeg.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
Hát ezekhez fiatal vagyok nem nagyon tudok mit hozzászólni.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincs jelentősége, csak egy hasonlattal élve, egy jó énekest egy hálószobában is lehet élvezettel hallgatni, meg a hangversenyteremben is.
Hát ebben részben igazad van bár azért a hangversenyterem rárak még jó pár lapáttal a hangzásra és más egy énekes hangja, mint egy tucat hangszer.
Márton: Sztem a CD szidás inkább vmiféle forradalmi újításnak az fújjolása akart lenni, mert a CD-vel nem lett rosszabb a minőség sőt jobb(bár a bakelites sercegésnek azért van egy fajta fílingje) de az mp3 ront a minőségen és legyen az bármekkora kb/sec az mégis csak tömörítés legfeljebb 200-250kb/sec felett 100-ból 99 ember nem hallja a különbséget.
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz szaszlaci #12624 üzenetére
Én sok éven keresztül fújtam egy 10k pisztollyal. Neked teljesen jó lesz egy darabig(pár év).
A kompresszorhoz még kellene egy olajszűrő is ami nem éppen olcsóság.Milyen felsőmarót vettél mert van most egy a METRO-s katalógusba. BD 19k ért, vmi akciós kofferral. Nem bántásóbl írom de törvényszerű ha veszel vmit akkor másnap jobbat tudtál volna venni olcsóbban.
Na rohanok....bocs a xar írásért.
-
mdk01
addikt
Hát én nem irigyellek megmondom őszintén.
Jönnek az ötletek és ki erre ki arra terelget, nem hülyeséget írva csak én úgy látom magamból kiindulva senki sem tudja igazán pontosan milyen minőséget szeretnél, mennyi pénzből és mik a terveid az elkövetkező 10évben.
A drága és az olcsó pisztolyt leginkább az különbözteti meg egymástól mennyire szépen porlasztanak és ezt hány báron teszik. Van még pár dolog mint pl. alkatrész beszerzés annak minősége és az állíthatóság(szóráskép/anyagmennyiség/levegőmennyiség), de az egyik legfontosabb a porlasztás minősége.
Említetted az alacsony légnyomáson való fújást. Ezt egy 10k-s pisztollyal el kell felejtened mert az úgynevezett HVLP pisztolyok 50k-nál kezdődnek amik erre igazán alkalmasak. Kapható 20k-ért is HVLP pisztoly amikre rá is van írva szép nagy betűkkel, de az nem az csak annak árulják.
A 10k-s pisztolynak pont ez az ára hogy kell neki a 2-3bar hogy normálisan porlasszon és ezáltal több anyag megy el a levegőbe, meg ráadásul nem is koncentráltan teszik ezt. Nincs olyan hogy melyik anyaghoz milyen felületkezelő anyag "dukál" ez hülyeség sztem, mert annyira nem drága a Milesi, bár az tény hogy nem mindegy mennyi pénz megy el a levegőbe.
Előre gondolva a dolgokat, az lesz majd a gondod ha a fújás mellett döntesz és nem egy gyorsan párolgó észter hígítót választasz, hogy mivel egyszerre kell dobozodat körbe fújni(6oldal) meg fog folyni. Észterrel sem lesz egyszerű de azt lehet jól szétporlasztva vékonyan felvinni egy nap többször is. Egy lakkbenzines lakkal nem is tudom hogyan lehetne szépen meglakkozni legyen az henger, vagy pisztoly.Szóval összefoglalva én úgy gondolom lassan száradó lakkok kilőve tehát kilőve a henger is mert a gyors száradót nem tudod sztem hengerelni.
Marad a pisztoly, tehát a fentebb írt költségekkel ha csak kompresszorod van akkor 50k alatt lehet nem áll meg.
Itt jön az rész hogy mennyi pénzt raknál bele és mit szeretnél az elkövetkezendő 10évben míg ezek ára megtérül és hasznot hoz.Amiket eddig leírtál azok alapján én még mindig a fényező felé húzok ahol nem kell pacsmagolnod az anyagokkal, pisztolyt mosogatni, megvenni a felszereléseket stb. stb. de cserébe lesz egy biztosan szép hangfalad.
Így is úgy is fizetsz csak az egyik rövid távú a másik hosszú befektetés.
Az alapozást attól független megcsinálhatod hengerrel, mert azt úgy is meg kell csiszolni, csak egyeztetni kell a festővel hogy milyen alapot vigyél neki oda hogy a ráfújt fedőréteg ami a fő probléma, ne menjen pocsékba.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz thyeby #12641 üzenetére
Na várjunk csak.
Kicsit lehet félre vezető voltam a gyakorlatlan Metro-ba járosokkal, bár sztem jól fogalmaztam. Azt a Metro-s katalógust ma kaptuk meg a cégnél és mindig pár nappal korábban kapjuk meg mint ahogy az akció elkezdődik.
Most nincs előttem a katalógus, de sztem ez most sincs másképp.
Senki nem mondta neked a Metro-s eladók/kincstárnokok közül hogy "Tibi gyere vissza 3nap múlva és akkor .......
.....na most elbizonytalanodtam nem e néztem félre a nt .és br. árat de szerencsére fent van a neten a katalógus....tessék.
Jan.19 - Febr.1 jobb felő katalógus 9.old.Szóval aki úgy gondolja 19.-én mehet sorba állni.
Szerk.: Míg ezt beírtam megelőztek.
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz szaszlaci #12649 üzenetére
Úgy gondolom nem egészen ment át az éteren a mondanivalóm de ez már csak ilyen nem a te hibád.
Megemlítetted ismét a zongoralakkot ami azért nem egy rossz ötlet, de nem egyszerű.
Kezdjük ott hogy a Milesi alapból úgy tudom bútoripari felületkezelésre van beálllva tehát bútorlakk. Van keményebb és van "puhább" lakk. Puha lakk alatt az általános bútoripari lakkot értettem mondjuk egy LGA21-23 fajtát ami nem alkalmas arra hogy pakoljanak rá pl. tányért, tehát étkezőasztalnak és egyéb hasonló funkciójú bútorok felületkezelésére nem igazán alkalmas. Ezeket a lakkokat egy rosszul megválasztott törlőronggyal is meglehet finoman karistolni(ez leginkább a zárt pórusú felületekre igaz), de nem mennék bele ennyire, az előbbi is inkább csak felvezetés volt.
Na most egy fényes felület igen kényes ráadásul fekete amin állandóan látszik a por, tehát nem árt törölgetni.
Itt jön a gond, hogy Milesnek nincsen fényes, kemény lakkja.
A másik gond hogy nálunk a cégnél éppen tegnap fújtak fényes felületet egy 20millás kabinba beöltözve ruhába és még így is kell kicsit polírozni.
Tehát ha fényeset akarsz fújni akkor polírozás nélkül nem fogod megúszni, és vehetsz egy polírozó gépet amiből Speciali szerint megint csak nem érdemes az olcsót megvenni és ezen túl még jöhetnek a löttyök amiket a polírozáshoz kell használni.Esküszöm nem akarlak a fényezőre rábeszélni, de a fényes lakknál megint csak arra billen a mérleg, mert ők is kabinba fújnak és az autólakk nem kicsit kemény és fényes.
Ez volt a fényes lakk részemről.Selyemfényt fújhatsz ha gondolod, és úgy néz ki nem igazán lehet tőle eltántorítani, tehát vegyél pisztoly, slagot. vízleválasztót meg olajszűrőt mert sztem az is kell a kompresszor után. Vegyél Milesi(majd ha odaáig jutsz megbeszéljük melyiket) lakkot és fújjál. Annál a felületnél jobb(legalábbis simább) lesz mint amit linkeltél, mert az inkább a struktúr festékre hasonlít.
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz runner 125 #12703 üzenetére
Én biztosan nem kenném le semmiféle lazúrral, pláne nem sadolinnal.
Olajozd be vastagon aztán ue. tedd meg minden tavasszal 1x. Sok éven keresztül sokkal szebb lesz mint hogy 3évente csiszolgatod a lepergő/kopott/befölledt(penészes lazúrt meg lehet újból átkenni a drága sadolin lazúrral.
Olajtól foltos sem lesz, a vizet meg ugyan úgy lepergeti és lélegzik rendesen a fa is.
Nekem már tele a hócipőm az összes lazúrral.
Fával kültéren hosszú távon csak a baj van, mert ha nem foglalkozol vele és nem raksz bele egy csomó időt meg pénzt a felületének a kezelésére akkor évek alatt leamortizálódik és csak ronda lesz.
Sztem... -
mdk01
addikt
A Milesi még szóba jöhet, de akkor úgy kell csinálni mindent ahogy ők azt leírják és ha így teszünk akkor sokkal drágább mint egy sadolin.
Nem akarok az olajozással hülyeséget írni, még nem próbáltam csak hallottam, de utána fogok járni milyen olaj kell kültérre ami nem büdös mint egy fáradt olaj. -
mdk01
addikt
válasz Madmax81 #12761 üzenetére
El is kopott sajna a Ferm egy " rúdon csúszik " az Einhell meg egy csúszótalpas megoldással oldotta meg a dolgot , sajna az olcsó gépek már ilyenek .
Hát mikor fém a fémen csúszik legyen az bármilyen megoldás azért idővel elkopik.
Az időt meg a fém keménysége és a kialakítás pontossága illetve a kenőanyag is befolyásolja. Az olcsó gépeknél azért a fém keménysége és a megmunkálás pontossága igencsak kérdőjeles, úgy hogy szerintem nem a megoldással van a gond az olcsó gépeknél.Azért is mert....
Én mikor vettem a Lamello lamollózomat a másik kiszemelt a Makita volt. A Makita rúdon csúszik a Lamelló pedig sínen/csúszótalpon.(a linkelt képeden is látszik hogy azóta is azt alkalmazzák) A két gép között 1-2 ezer forint eltérés volt és mindegyik minőségi így 4év suli után mikor még nagyon lamellozó sem volt még a kezembe mert a tiplizést tanították nem tudtam dönteni. Apukám is ott volt a vásárnál és lakatos szemmel azt mondta ha a Makita véletelen leesne a gyalupadról és pont az ütközőre tuti elgörbül a rúd és akkor lehet kuka az egész. Ez alapján(meg azért a név is sugall vmit) lett a Lamello és teljesen jól bevált.
Itt a cégnél Makitákat használnak és a rudas megoldásnak annyi hátránya van hogy évente kell WD40-nel tisztítani a rúdon csúszó hüvelyt mert belerakódik a por és szinte nem is csúszik a rúdon annyira megtapad.
Szóval a Bosch, Dewalt, Makita sorba nyugodtan beszúrhatod a Lamello-t is.
Ja és én 10éve használom, bár nem ipari szinten, de jó pár bútort/konyhát összeraktam már vele.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz Márton111 #12771 üzenetére
Saját definíció, a hivatalos nyilván más.
Na ezt már most elbuktad ezzel a mondattal, mert nem a te definíciódra voltam kíváncsi és nem arra ahogy mondani szokták.
Ha a 300mm-es körfűrészlap 4mm vastag volna az sem libbenne be az asztalimarón tehát a belibbenés nem feltétlen az átmérő és a fordulatszám miatt van. Továbbá nem attól lesz vmi maró- , mert nagy fordulatszámon forog.
Amúgy marókést írtál és ha már annyira ragaszkodsz a maróhoz akkor marótárcsa.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
Hát nem találom semmilyen szó alatt. Majd este még megpróbálkozom.
Amúgy a Berner árul még ilyen dobozokat és szinte biztos hogy kompatibilisek a Festool-éval. Otthon van kettő ha gondoljátok megtudom mérni, mert attól független hogy Berner biztos nem olcsó, de sztem olcsóbb, mint a Festool címkés.
-
mdk01
addikt
válasz Speciali #12779 üzenetére
Itt azért látszik, hogy mit képvisel a Festool márka és miért kerül annyiba amennyibe.
Most azon gondolkodom, hogy volt ott egy porszívó is és lehet arra voltak felrakva a ládák?
Sztem nem ezért még nyomozok.: -
mdk01
addikt
válasz bbchris #12806 üzenetére
Én valahogy úgy tudnám definiálni a maró és a fűrész közötti különbséget hogy a fűrésszel ugye a fát elvágod a maróval pedig megmunkálod azaz nútolsz , falcolsz mintára marsz stb .
Bennem is kb. ez fogalmazódott meg, csak kíváncsi voltam az okostojásunk mit válaszol.
Köszi a kiegészítést
-
mdk01
addikt
válasz Madmax81 #12831 üzenetére
Nem teljesen, de a topikban sztem nincs olyan akivel ne lett volna kisebb nagyobb nézeteltérése, és én egy darabig nyelem a hülyeséget aztán úgy kikívánkozik, de a többiek meg nagyrészt csak legyintenek rá, ráadásul lehet ők teszik jól.
Nehezen viselem a hülyeséget na....[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz szaszlaci #12838 üzenetére
A tapéta jó ötlet csak az igazán szépekből több 10k egy tekercs és nem lehet méterre venni.
Amúgy próbáld ki hogy ráragasztasz egy lapra tapétát és lelakkozod. Ahogy telnek a hónapok, évek egyre okosabb leszel.
Ha biztosra akarsz menni akkor most csak a festést erőltesd.Javítani szinte biztosan kell csak most nem látod. Kend le alapozóval és előjönnek a hibák.
Annyi gondod lehet a mostani festésből, hogy ha a fedőd egy erősebb higítós festék lesz akkor felcsipi az alapozódat.
Növekvő erősségbe:
szintetikus/lakkbenzin--->észter--->nitro--->aceton
Vhogy így van a sorrend, de ha nem akkor mindjárt kijavítanak, a neten meg most nincs időm megkeresni.
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #12845 üzenetére
Igen, így működik de fordítva már tudtommal nem.
Ezért is lehet a észter(PU) alapu lakkokat is nitróval hígítani és mosogatásnál is olcsóbb a feleannyiba kerülő nitrót kiborítani. -
mdk01
addikt
válasz Madmax81 #12841 üzenetére
Melyik része kevés küldő munkánál és mivel tud többet a kiszemelt változat?
Szerk:
Jah látom falcmélység. ez tényleg igen kevés.
Nekem az egyel régebbi(2003 környéki) Bosch 36-82(??)-es van. Ez is teljesen jól eltalált széria.
24mm falcmélység, 82mm szélesség.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #12855 üzenetére
26-27k-ért vettem félokosba ue. lámpával, 12V-os 1.3Ah aksival, meg "ajándék bitfúróizével ami xarra sem jó, de még lehet életmentő.
A véleményemet már régebben leírtam erről a szériáról fél-egy éve. Én nem ugrálok érte mert azóta is ennek az aksiját használom a régi gépembe.Szerk: Sztem ezt + ajándék
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz Madmax81 #12863 üzenetére
Ezt ismered?
Nem olcsó, de nagyon jó és nem kell gyalulgatni.
A múltkor csináltunk egy olyan lépcsőt ahol a lépésmagasság 20-28cm(nem vicc) között minden volt. Egy lépcsőn belül meg nem volt ritka az 1-1,5cm-es szintkülönbség. Nem is mondom mennyire jól jött a kollégáimnak. -
mdk01
addikt
Kell lenni egy perselyednek a gépben amibe alapból a 8-as tengelyű kések passzolnak és ezen kívül kellene lenni két darab szűkítő gyűrűnek amit az alap perselybe kell belerakni majd ebbe mennek a 6-6.35-ös tengelyű kések.
Szerk:
Itt a képen látszik a zacskó mellett a korong alatt az a kis henger.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
-
mdk01
addikt
válasz Speciali #12911 üzenetére
Az SCH is forgalmazza a BLUM termékeit csak ők átfordították a BLUM cikkszámokat a sajátjukra.
Ha mondasz nekem egy cikkszámot/kat akkor megnézem az SCH-s kódját neked és akkor csak egy SCH-s bolt kell, vagy elugrasz érte Biatorbágyra ha közel vagy.
Nem tudom mekkora üzlet az ahova jársz de itt fehérváron 1db olyan üzlet(fehérváron a legnagyobb) van akinek közvetlen szállít a BLUM. Van egy üzlete is itt a cégnek ahol dolgozom és nekünk sem szállít a BLUM de az SCH akár egy pántot is elhoz másnap.
Ha a központi BLUM-tól rendel az üzlet ahova jársz ott biztos nem mondanak ilyet mert nekünk már nemegyszer hozott be az SCH Németországból cuccot 1hét alatt úgy hogy még neki be kell szerezni a BLUM-tól.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz szaszlaci #12912 üzenetére
Sokat problémázok?
Egyáltalán nem csak magad sem tudod mit szeretnél és kavarog minden a fejedben.Esetleg ha nagyon figyelemfelkeltő hangfalat szeretnél összehozni és nem szeretnél szűk hátárok közt mozogni akkor talán érdemes lenne a dekoros szakma felé is érdeklődni, mert ott grafikába nincs felső határ csak azért egy hozzáértő grafikus sem árt.
Fatapaszból pedig teljesen jók ezek a mestertapasz típusúak csak lassan száradnak. A lényeg hogy a réseket ne azzal töltsd ki mert a fa mozgásából eredően kifog potyogni idővel.
A nagyobb réseket fűrészporos ragasztóval érdemes talán kitölteni(de írtad hogy ránézésre nincs hiba ezért gondolom nagy rés sincs) mert az hozzáköt a fához és nem potyog ki. A tapasz meg a felületi hibák javítására kell csak. -
mdk01
addikt
válasz szaszlaci #12916 üzenetére
Ezek jól néznek ki, de ezekhez kell egy olyan helyisége ahova passzolnak és sztem az egésznek ilyen stílusúnak kell lenni nem csak úgy vhova ráhelyezni egy ilyen szalvétát a hangfalra.
A fekete illetve sötét homogén felület(nagyon csíkos furnér) azért jó választás(illetve azért csinálják a tömeg gyártott hangfalakat is ilyenre) mert ezek és hasonló felületek nagyon sok helyiséggel kompatibilisek(ha már informatikai fórumon vagyunk )Azt tudom még elképzelni, hogy csinálsz egy ránézésre homogén felületet és a linkelt szalvéták mintáinak egy részletét kell vhova igényesen elhelyezni.(oldalra az alsó sarokba hátra mondjuk). Nem egyszerű ilyen szinten szép hangfalat csinálni mert már a művészesség határát súrolja.
Azt azért tisztázzuk hogy a festékeknél és a lakkoknál mást jelent az alapozó.
Festéknél ugye a fedőfesték kevés pigmentet tartalmaz az a réteg a védelmet és fényesség erősségét(gloss) adja.Az alapozó itt csak az alap színt adja sok pigmenttel(trinátnál ez nem annyira igaz) hogy takarjon a festék.
Lakknál pedig a felület feltöltését a réteg vastagságát, hogy jól meglehessen csiszolni.
pl. vastag alapozó Milesi-nél LBA 18161
Nagyjából ez a lényeg a részletekbe most kár belemenni.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz thyeby #12942 üzenetére
Sajnos azonban trendi lett a gyorstöltő.
Amit vettem behajtógépet aksistól mindenestől ahhoz már én is ilyen nagy csili-vili töltőt kaptam és ~40perc alatt tölti fel az aksikat. Ennek ellenére én még mindig a régi géphez(2001) kapott töltőt használom mert igaz hogy ~1óra alatt tölti fel de úgy gondolom ez által kíméletesebben, meg amit észre vettem hogy tovább bírja így a munkát.
Valószínűleg arra hajaznak, hogy annak a rétegnek is imponáló dolog fél óra alatt letudni a töltést.
Nem.
Kiszolgálták az igényeket. Az egész qrva világ felgyorsult ezt is felkellett gyorsítani.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz gabi9107 #12964 üzenetére
Optimik
...csak itt a nyomtatási képen és a nyomtatott papíron is át van húzva a tábla annyira hoyg szinte ki sem vehetőek az alkatrészek.Amúgy ne hogy azt hidd, hogy ingyen találsz ilyen programot. Ezekkel vki dolgozott és ezért kér ellenértéket úgy ahogy te a bútorért.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest