Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Márton111 #8741 üzenetére

    "Akkor tulajdonképen minden rossz rajta"

    Ez azért túlzás. A Güde sosem volt híres a kidolgozottságáról. Ám kellemes meglepetés volt számomra, hogy Árban az Einhell vonallal van versenyben, minőségben viszont rendre veri azt.
    Már amikor megvettem akkor is tudtam, hogy ez csak kényszer szülte ugródeszka lesz, de amire szántam, azt az eszközölt módosítások árán ugyan, de korrektül teljesíti. Az összes módosítás belefér egy napba, csak rá kell szánni. Már amikor vettem, akkor is tudtam, hogy ez nem egy precíziós fűrész, de jó volt konstatálni hosszú használat után, hogy + - fél mm-en belül marad a tűrés, ha figyelve kezelem. Van egy kisebb(!) Einhell is a háznál. Arra látod elmondható, hogy semmi se jó rajta. A lap nagyon üt, de nem felszabályozható a rendszer. A stellert lehetetlen a lappal párhuzamosan rögzíteni, tehát pazarló, tré, és még balesetveszélyes is. Az elszívás annyi, mint ha nem is lenne. A motor gyengus (de legalább halk). A korongot dönteni lehet, de minek, ha a stellert nem lehet használni - anélkül ki vág szögben? :F Nem lehet viszont süllyeszteni. És annak ellenére, hogy egyszer feltettem a műtőasztalra, hogy megnézzem, hogyan lehetne a kórságait orvosolni - alapos mustra és diagnózis után a javallot terápia a következő: Eutanázia!
    Nos, a Güde alapban korrektebb volt, módosítások után pedig semmi bajom vele ennyi pénzért.
    Ismét megjegyzem: 45 vagy 55 ezer forintért vettem (nem emlékszem pontosan), s nem 98 ezerért. Láttam én ezt nemrégiben 65-ért is. Ám ismét mondom, van metebó (ha bízol ebben a márkában) tesvérje általad lelt árnál jóval olcsóbban.
    Úgy emlékszem magam is, hogy nem ékszíjhajtású, hanem közvetlen.

    Nekem néha nagyon hiányozna rá egy jó kaloda, de látod, azt nem tudom ezen a lemezasztalon korrektül megoldani. Ennek híján hosszvágásokhoz használom csupán, arra nagyon jó. Ha 2m, vagy rövidebb anyagot tolok rajta, akkor még a görgős bakot sem kell használnom, mert jó hosszú az elszedő oldal, s nem pottyan le a léc, míg odaslattyogok érte.
    Azt nem írtam a múltkor, hogy oldalra is tákoltam rá egy asztalhosszabbítót. Így a rétegelt táblákat (1525x1525 talán) is tudom tolni rajta. Amikor vásároltam, nekem is komoly szempont volt, hogy mobilis legyen. Persze, hogy százezer pénz körül már frankó masszív és sokat tudó öntvényasztalok vannak a használt géppiacon, amikre sóvárog is a szívem igencsak. Nem az árát, hanem a súlyát és a méreteit nem engedhettem meg magamnak.

    Azonban félre ne érts, nem ezt akarom tukmálni, nem azért írtam. Inkább azért, mert van belőle négy év tapasztalatom.
    Dolgoztam egyébként a metibó legkisebb asztali gépjével is. Azon a steller nagyon tetszett, az állítási lehetőségek és azok pontossága (árához képest persze, mert ez még mindig nem a precíziós kategória) szintén nagyon tetszett. Egyszerű, pontos, gyors beállítások, viszonylag nagy asztallap. Azonban azon a vékony szirszar alumínium borítás semennyire nem imponált. Ez volt a kezeim alatt az első olyan gép, amivel merészeltem kétszer áttolni az anyagot egyszer lejjebb, egyszer feljebb a fűrészlappal. Mostani áránál olcsóbban került a házhoz (valami 150 ezer pénz körül), de árához képest nem tetszik. Idegenkedek a sok felhasznált műanyagtól. Mikor először láttam, ölbe akartam kapni. Hát jó nehéz, és nincs fogás rajta, hogy ne sérülékeny pontokat ragadj meg. Úgy viszont a maga 30 kilója 60-nak hat. Persze, asztal és kerekek kerültek alá.
    Erről azért nem írtam, mert 50 körül limitáltad az árat - s én a Güdénél akkoriban ugyanezt tettem. (És sikerült is annyiért beszerezni.)

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák