Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornel
veterán
válasz
Graphics
üzenetére
A telo maga jo, csak a gyarin (es a sphinx-en) kivul nincs meg ra rom, amugy stabil, de ugye b20 is felejtos.
Cserebe 8-10 ora SOT, elso osztalyu minoseg mindenhol, kamera szerintem nagyon jo, akadas sehol, oriasi lepes egy 6592 2 GB-hoz kepest HW-ben, mind fogyasztasban. -
tpeter77
addikt
segitséget kérnék.
Elallitottam véletlenül a Mobileuncle Tools egyik menüjében a mic beallitast és halkan hallanak.
( külső hangszórö hangerejét szerettem volna csökkenteni de véletlen mic-re allitottam nem sph-ra)irjátok le kérlek a MIC paramétereit Level0-Level14-ig.
Mobileuncle Tools / Engineer mode / Engineer mode MTK / Hardware tesing / Audio /
Normal mode / type: Mic
Loudspeaker mode / type: Mic
Headset Loudspeaker mode / type: Micezek egyikébe csesztem el

köszönöm! -
törölt tag
Udv!
Telefonban halkan hallani, javitaskent ezt találtam hozza
I did the following from MobileUncle Tools:
1. engineer mode --> engineer mode (mtk) --> Hardware Testing tab --> Audio --> Normal Mode
2. select [sph]
3. changed:
lvl 6 = 155 (was 136)
lvl 5 = 140 (was 124)
lvl 4 = 125 (was 112)
lvl 3 = 110 (was 100)
lvl 2 = 100 (was 88)
lvl 1 = 86 (was 76)
lvl 0 = 75 (was 64)
Aki hasznalta mar ez igy helyes csinalhatom?
Mielott meg valaki raugrana es valaszolna hogy probald ki, tavnavigalassal kellene megoldanom es nagyon szajbaragosan a kisasszonynak es hanyagolnam azt a kozel 45 perces magyarazkodast.
Koszonom -
RBJ
addikt
válasz
hungobungo
üzenetére
az oké csak azzal nem vagyok tisztába, hogy mi a type ban a sip sph mic sph2 stb.
Hangos környezetbe dolgozok és kevés a hangerő. sph nak és a sip nak is oda toltam.
Szerintem valamelyik csak jó lesz.
-
stmiklosi
tag
válasz
Botigta
üzenetére
Szevasz!
Bonyolult a hangerő növelés, de itt próbáltad? (még leírni sem egyszerű)(
Engeneer Mode>Hardware>Audio>NormalMode>itt SIP vagy SPH (nem emlékszem, én a MIC -t állítottam),
és akkor sorban: FR0 állítsd majdnem maximumra, írja:255, aztán lejjebb Level0 majdnem maximum és SET.
Nekem megjegyezte.
Aztán tovább: FR1, 2, 3, Level1, 2,3 stb. egészen 6-ig.
Nekem hatásosan felnyomta a MIC hangerőt, halkan hallottak, ráfért....
A touch panel a technológiából adódóan a szélein mindig "hibás", ott gyengül a "térerő".
Aztán persze vannak kükülönbségek, azaz valahol nem is veszed észre (pedig van, csak nagyon "finoman"),
aztán van durvább is. Picit beljebb nyomva, mint ahol kéne, azért működésre bírható. Kalibráció úgy tudom nincs rá.
Üdv: StMiklos -
tolvaj!
őstag
válasz
balazs1022
üzenetére
MUT-ban engineering->audio.
Az "sph" a (GSM) telefonálás közbeni hangerő,
a "sip" ha VOIP-en keresztül telefonálsz,
a "sid" egyéb internet alapú kommunikáció esetén,
a "mic" a mikrofon érzékenység,
az "FMR" pedig az FM rádió..."De a w100 topikban is írtam már

-
JeffDebr
tag
válasz
kisszoli0707
üzenetére
helló.
hogy is van ez a hangosítás? progi leszedve, bemegyek az audio menüpontba,
de ott van Normal/Headset/Loudspeaker/headsetloudspeaker
és még vagy 5almenüpont!
mondjuk belépek a headset-be és újabb opciók vannak!
Type: Sip, Mic, FMR, Sph,Sph2, Sid, Media, Matv (Sip)
Level: 0-6 értékig (nulla)
Value: 0-255 (112)
Max vol 0-160 (148)
a zárójelesek az aktuális értékek. sok lehetőség! melyik, mire jó???? -
tolvaj!
őstag
-
Castell
aktív tag
Szia!
Engem is foglalkoztat a kérdés, nálam MTK6577-es telónál a Viber egy kicsit halk, ezért muszáj megbabrálnom. Nem olyan egyszerű, de nem is annyira vészes (szerintem), találtam leírást is:
"1.) Play Store: Mobileuncle Tools app letöltése és telepítése
2.) - Mobileuncle Tools-ban nyisd meg az Engineer Mode-ot
- Engineer Mode (MTK)
- Audio
- Normal modeFIR állítható 0-1-2-3-4-5; Mindegyik beállítást az alábbiak szerint paraméterezd:
(Tehát a FIR 0, FIR 1, FIR 2 .... FIR 5 beállításoknál csináld végig ugyanazt.)Type: Sph - ez a hangszóró beállítása normál gsm használat esetén
Type: Sip - ez a hangszóró beállítása szabványos Voip használat esetén.
Type: Sid - ez a hangszóró beállítása egyéb internet alapú kommunikáció esetén.Tehát a beállítási lehetőségek közül (Sip, / Mic,-(mikrofon) / Sph, / Sid, / Media - (második hangszóró) azt válaszd amelyiket tuningolni szeretnéd! Internetes hang alapú kommunikáció esetén érdemes a Sip-et és a Sid-et is tuningolni.
Általános érvényű javaslat:
Level: 0-1-2-3-4-5-6; azaz hét lépésben tudod fokozni a hangszóró hangerejét. (Ez típustól függően lehet több és kevesebb is.)
• A Level 0 értékét érdemes 0-ra állítani, azért, hogy szükség esetén tudd elnémítani a hangszórót.
• A Level 6 értékét pedig a maximumra kell állítani. (Hogy mennyi a maximum azt a készüléked kijelzi a Value-nél)
• A köztes értékek (Level 1,2,3,4,5) tetszésed szerint fokozatosan állítható." -
Jazz
veterán
Engineer mode-ban sikeresen felhúztam a mic hangerőt. (noha a FIR-t még mindig nem tudom hogy mi)
De a fő problémám az elülső hangszóró hangereje normál telefonálás közben.
Normal mode, type: sph, lvl6, Value=156. Ez az érték eleve majdnem maxon van (160). Max Vol érték nem állítható.Utána néztem a neten (nem kevés idő ráment, ezt sikerült kihámozni:
Úgy néz ki hogy ezen felül az elülső hangszórót boost-olni a Speech Enhancement \ Normal Mode-on belül lehet:
Itt van választható Parameter 0-tól 31-ig.
Ezen belül az értékek teljesen változóak 0-65535-ig, össze-vissza.Állítólag ezeket kéne állítani, de senki nem tudja pontosan, hogy ezen értékek mit jelentenek.
(írnak össze-vissza, hogy a Parameter 6-ot 400-ról 0-ra kell levenni, máshol tök mást...)Továbbá úgy néz ki, hogy minden egyes telefonhoz más, speciális....De hát esélytelen róla bármit találni. Eleve magáróla az MTK engineer mode-ról nem találsz normális leírást. Nem hogy a V1277 azon belül Eng.Mode-ról.
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok!
mobileuncletools ban az audio settings ----> normal modenál mit jelent a sip,sph,sph2,sid?
Nem lehet h ezek közül valamelyik felelős azért hogy a hangok nem egy hangerőn szólnak hanem erősödnek?Köszönöm
-
mikrofon
veterán
Többször volt már téma, hogy a Mobileuncle MTK Tools szoftverrel be lehet állítani a telefon hangerejét, erősíteni lehet a mikrofonját.
Most akadtam egy leírásra A Lenovo A789 telefon orosz fórumán (# 4063 " zk9663 "November 16, 2012, 23:00)
Audio settings in the system menu
Uncle Mobile Tools => engeneer mode => engeneer mode (MTK) => audio
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Ringer - LoudSpeaker => Ring
Media volume - LoudSpeaker Mode => Media
Volume (handsfree) - LoudSpeaker Mode => Sph
speaker volume - Normal Mode => Sph
microphone volume - Normal Mode => Mic
Call volume in the headphones - Headset Mode => Sph
volume of the music in the headphones - Headset Mode => Media
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
In the right section, select the row (Level) and below the line (Value is 0 ~ XXX ........) to expose the significance given the maximum-XXX. And so one by one with each Level.
Max Vol. it is advisable not to touch (not required). He is responsible for the overall volume of the selected section.Many settings (on my phone) is initially not suit me. In particular - During the call, the speaker's ear ripped its power. It was not very familiar rocker put the most minimal volume.
The result: revised speaker volume - Normal Mode => Sph and put:
Level 0-40
Level 1-55
Level 2-70
Level 3-85
Level 4-100
Level 5-115
Level 6-130
(originally Level-6 was maximum-160. decided for myself that it is powerful enough lishnee.Dinamik here.)More ...
revised volume of the music in the headphones - Headset Mode => Media . She was so very understated: something about 190 of the 255 maximum. , and put:
Level 0-90
Level 1-125
Level 2-150
Level 3-170
Level 4-190
Level 5-210
Level 6-230 (out of 255 much as possible)Now on to the microphone: Microphone Volume - Normal Mode => Mic default
Level:
0-64
1-255
2-255
3-156
4-255
5-255
6-160
To me it is something not clear. Especially the transition from 3 to Level 4. I understand adjustable microphone sensitivity levels of this skill is in sync with the earpiece is loud Level (typical call). That is if I'm on the mark - 4 that have sound and microphone 100 255 (maximum) and is on the mark to fall below 3 the microphone immediately drops to 156. Any failure, dead zone. And when you consider that the original volume of the earpiece off scale and I always kept it somewhere on level 3 it is not surprising that some have complained about difficulty hearing. put them in the likeness of Jiayu G2 (in the cap)
Level 0 - 255
Level 1 - 250
Level 2 - 245
Level 3 - 240
Level 4 - 235
Level 5 - 230
Level 6 - 225 ----. Audibility GREAT! "!!PS And also, according to the principle described above adjusted
Ringer - loudspeaker => Ring (Slightly increased sound) -
Echoo
senior tag
Hogyan kell ezt megcsinálni? Hol lehet ez a technological menu? A távolságérzékelőt megoldottam, újra kellett kalibrálnom.
The frequencies do not even know what to say.
's technological menu item is Audio.
They go to Normal Mode and the option to expose Max Vol 160.
Next poke field Type.
There are a few items, each of which will correspond to the value in the Value.
0 - this is the maximum. 255 - this is completely off.
I set up so at:
Sip 0
Mic 20
Sph 1
0 Sid
Media 132
now would have to call someone to check))))
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 17 Pro Max / 256GB / Több színben / Gyári kártyafüggetlen
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 128GB (fekete) csomag eladó 2026.10.02-ig garanciás
- iPhone 13 Pro Max / 128GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (105A)
- BESZÁMÍTÁS! Asus X370 R5 2600 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman T7 Chieftec 400W
- Apple iPhone 15 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / 98% akku
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 2024 M4 Max 48GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- CORSAIR K100 AIR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3375, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest