Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Új hozzászólás Aktív témák
-
iMaverick
addikt
válasz kissdani #8629 üzenetére
Akármelyik Brazos alaplap jó lehet Neked. Vagy keresel olyat, ami eleve passzív hűtéses, vagy pedig egy Ötzi bordát teszel rá (+3500Ft).
Igazából az ár alapján kell eldöntened, melyik gyártó terméke lesz jó neked (+ milyen bővítőkártya hely legyen rajta: jellemzően vagy 1 PCI, vagy 1 PCI-X van az alaplapokon).
Még valami: mekkora házba akarod rakni... Az Ötzi pár kollégának már magas lett volna a PC házba.
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
iMaverick
addikt
Ezek szerint nem jártad körül különösebben a témát...
Annó egy Core2Duo-t cseréltem le a Brazos-ra... Hát az jókora orcáncsapás volt, úgy téglával... Szóval itt meg kell érteni valamit: ez egy kis fogyasztású masina, de a megfelelő helyén kell kezelni! Ezzel filmet tömöríteni, Battlefield 3-azni nem fogsz, az ziher!
Arra viszont, amire úgy általában való: nem rossz. A programok érezhetően lassabban indulnak el (pl. a C2D-hoz képest), de ennyiben ki is merül, használat közben már nem feltűnő...
Volt itt egy kolléga. Na Ő volt aranyos ahogy ostorozta a Brazos-t. Valami nyugati számtech weboldalon volt egy teszt, és állandóan arra hivatkozott, hogy a tesztben a Brazos egy maggal olyan sebességet produkált, mint egy Pentium 3-as masina. Szegénykémnek hiába magyarázta az ember, hogy ez mindenképp két magos (E350), meg amúgyis APU, szóval sok mindent a VGA gyorsít, csak kötötte az ebet a karóhoz...
(#8631) kissdani: hát az a Codegen kuckó lehet kicsi egy Brazos-nak + Ötzi hűtő. A másik linken Atom rendszerű ketyere van: hát az én elkerülném, mert még a Brazos-nál is "gyengébb", bár amit írtál, arra végülis jó lehet.
[ Szerkesztve ]
-
iMaverick
addikt
válasz canniball #8706 üzenetére
sysrq: 1000? Mármint gigabit-re gondolsz? Csak azért kérdem, mert mindkét masinán az van...
szerk: a kábel valóban sokat nyomhat! Ezért is örülök, hogy mielőtt belevágtam volna az építkezésbe nálam, ragaszkodtam a Cat6-hoz. Ami aranyos volt, hogy a Cat6-tal a táskában bementem a Reál-ba vásárolni és beriasztott a lopásgátlójuk! (sicc!) Mármint a kábelre. Direkt kipróbáltam a kábel kivételével a táskából. A biztonsági őr elég furán nézett rám.
canniball: mindkettő W7.
[ Szerkesztve ]
-
iMaverick
addikt
A Brazos alatt ez a driver mizzéria nem sámli... Amikor annó beléptem a klubba én is, itt panaszkodtam a kollégáknak, hogy mennyire nem hozta azt a számomra minimálisnak tekinthető szintet a Brazos, amit elvártam volna.. Pl. hálón keresztül másoltam a Brazos-ról és 70%-os prociterheltség jelentkezett. (Mármint az E-350-en.)
Aztán kijött egy újabb LAN driver (nálam is gigabit-tel nyomul), felraktam és... ELTŰNT! Egyszerűen beállt egy normálisnak nevezhető 20-30%-os értékre a dolog... Hát ilyet...
-
iMaverick
addikt
válasz stratova #8948 üzenetére
The experience wasn’t enjoyable at 1920x1080 on any APU. The minimum frame rate dips are just too low. Playing at 1680x1050 was a little more viable. However, I had to turn everything down to Low quality just to average more than 40 FPS on the A10-5800K. Although that’s 16% faster than A8-3850, it’s really only at 1280x720 where performance is truly fluid.
Idézet a linkelt cikkből... Asszem jól össze is foglalta a cikk írója a lényeget...
-
iMaverick
addikt
Én annó egy Core2Duo-t cseréltem le rá, főleg a fogyasztás miatt. Elsőre fura volt, hogy "erőtlen" (mármint egy C2D-hoz képest), de aztán megszoktam. A lényeg: amit futtat, azt simán viszi. (uTorrent, MPC HC)
-
iMaverick
addikt
Nézem a listát amit linkeltél... Azért a játszós asztali gépem Quad Q9300-as procija a 104-ik hellyel egész jó áll. Főleg hogy már valami 4-5 éve vettem... Az Intel elég rendesen kitolt magával ezzel a C2D-C2Q szériával! Előbb kellett alaplapot cserélnem a proci alatt, mint hogy az új procihoz vettem volna alaplapot (foglalat ugyebár). Most van egy sima (leginkább irodába való) alaplap alatta és DDR3 (nem elírás!) memó, 8GB. És vígan Battlefield 3-azok tovább! CoreI-t meg vegyen az Intel társtulajdonosa...
(Perszer nyilván nem fogom tudni a végtelenségig halogatni a dolgot... )
-
iMaverick
addikt
válasz szaszlaci #9089 üzenetére
Le fogja kezelni a ramot. Arra figyelj, hogy nehogy úgy járj mint én: utólag "jöttem rá", hogy nem kezeli dual-ba a ramokat... Én meg 2x2GB Kingston-t vettem, teljesen értelmetlenül...
Amúgy hasonszőrű felhasználásra van nálam is: netezéshez, filmnézésre, torr... izé, ne firtassuk. Fut rajta ftp kiszolgáló is, hogy gyorsan tudjak fájlokat mozgatni, ha kell. (Tudom-tudom van Dropbox és társai, de jobban szeretem a sajátot.)
Amiért mindenképp a Win7-et javasolnám: a Win7 már teljes mértékben támogatja a GPU UVD2-es X264 dekódolás támogátást. Az XP ezt még egy régebbi felülettel oldja meg és ezért nem tudja 100%-osan kihasználni a hw-es dekódolást! Gyakorlatilag ezért használok ezen a masinán én is W7-et.
Az Asrock-ot meg nyugodtan vedd meg, nálam is olyan darál... Eddig semmi bajom vele. (A Good Night Led meg hidegen hagy, mivel amúgy sem altatom a masinát sosem.)
-
iMaverick
addikt
válasz T_Stark #9150 üzenetére
Hát ha csak napi használatra kell egy masina, akkor a Brazos jó választás volt. Már próbálom fateromat fűzni, hogy majd a P4-es masináját egy ilyenre kellene lecserélni. (Elég öregecske már és hát a fogyasztás csökkentése sem utolsó szempont. Csak ugye ehhez előbb az kell, hogy valami besz@rjon a gépében és előadom az "úgysem lehet már ilyet kapni" jellegű szöveget. )
-
iMaverick
addikt
A VLC-ben a hardveres gyorsítást be kell kapcsolni. Codec-re nincs szükség.
Az MPC HC-hez sem kell codec és nem is kell bekapcsolni a hw-es dekódot.
Viszont az xvidvideo.ru-n mintha megszüntették volna az MPC HC terjesztését! Valami MPC BE van helyette... Én most ezt használom. Hasonló a HC-hez, de talán nem annyira minimalista.
A leglényegesebb: a legutolsó DX legyen felrakva a Win-re...
-
iMaverick
addikt
válasz szaszlaci #9236 üzenetére
Én szintetikus alkohol-lal átitatott vattát szoktam óvatosan használni. Eddig még sosem volt baj.
Erre a lesarkazásra: hát valóban eléggé gáz, hogy visszatértek a jó öreg P3-osos (Coppermine) időszakok. Én is dobtam egy hátast, amikor megláttam a Brazos-t... Fincsi...
Amit nem vágok, hogy Abit alaplapokon a chipsetnél láttam olyan megoldást, hogy ugyanúgy kupak nélkül volt a chip, viszont a borda "távoltartására" tettek rá körbe ilyen filc-anyag félét... Az szépen körben alátámasztotta a bordát.
-
-
iMaverick
addikt
válasz szaszlaci #9310 üzenetére
Nem szeretnék flame-t, de ezt kifejthetnéd: (Sokan elvből nem kötünk PC-t tévére, projektorra.)
??? Akkor én megint valami különleges tejbetök lehetek, mert a Brazos-t egy 40"-os Samu TV-re kötöttem rá. És működik! Ezért nem vágom, hogy mit értesz az idézet szöveg alatt...
Az eredeti vitához: nekem a médialejátszókkal csak annyi a bajom, hogy ha nem lesz rá új firmware, akkor annyi. Ideig-óráig lehet rá találni ilyen mókolt verziókat, de azoknak meg ki tudja, milyen egyéb problémáik vannak. (Ez olyasmi mint az Android-os telóknál maga az oprendszer: a telefon gyártója ki ad egy-két frissítést, majd letojja a kedves telefontulajdonost. Aztán ha szerencséd van, akkor "felkapott" lesz a készüléked és így még jó darabig mégiscsak lesz rá frissítés, bár nem hivatalos forrású. Persze előfordulnak újraindulások, FC-ok /force close/, ilyesmi, de ez adja meg a mutatvány sava-borsát .)
-
iMaverick
addikt
válasz szaszlaci #9315 üzenetére
Ez igen! Egérkurzor... Hát ha ez valakit zavar, akkor tegyen fel egy echte HTPC progit, az teljesen eltakarja a Windows-t. Ingyé is van, ha már nem akar a PC-re költeni...
A mondandód másik fele nélkülözi a tényeket, nincs mit reagálni rá.
Na ezt a kollégámnak meséld, aki az (egyébként nem kevés pénzért vett) Asus O!Play-ével szívott... Most soroljam? Pl. nem akarta az ékezeteket tartalmazó magyar feliratokat megjeleníteni... Vagy pl. az újabb verziós MKVToolnix-szel csinált (és tömörített header-t tartalmazó) MKV-kal nem tudott mit kezdeni.
Persze a lelkes amatőrök felraktak egy-egy friss firmware-t és azzal megoldódott a krízis...
Persze nem állítom, hogy PC-n ilyesmi nem fordulhat elő, félre ne érts! Csak hát baromi bonyolult leszedni egy új verziós MPC HC-t, Setup.exe, next-next, finish... Illetve tovább-tovább-befejez, mert már egy ideje beszélnek ám ezek Mágyárski is.
szerk: sysrq:
[ Szerkesztve ]
-
iMaverick
addikt
válasz zsola32 #9431 üzenetére
Szerintem félreértitek! Arra gondolhat, 2012-ben eléggé cinkes, hogy kompatibilitási listákat kell bújni...
Annó én sem tököltem: bementem az egyik közeli hardverboltba és kértem 2x2GB Kingston-t. És működött!
(Az megint más kérdés, hogy utólag rá kellett döbbennem: nincs dual chanel...)
-
iMaverick
addikt
válasz syler123 #9438 üzenetére
Én pont tegnap szívtam meg a memókat, bár nem az E350-ben
Céges gépbe vetettem 4GB ramot... Úgyis Win7 van rajta, akkor legyen már 4GB-m! (64bites Win).
Beletolom a gépbe és a POST-nál valami 5GB-t számolt le, aztán visszaugrott 4-re... ??? Win elkezd boot-olni, majd kékhalál... Ajaj!
Beizzitom a kolléganőm masinájába, ott meg el sem indul a gép. Wtf?
Elkezdek a neten utánakavarni ezeknek a Lenovo gépeknek: hát max. 4GB mehet beléjük, de slot-onként (2db) csak 2GB-t kezel... Fincsi. Még jó hogy a beszállítónkkal vagyok olyan jó viszonyban, hogy ingyen-és-bérmentve kicserélik 2db 2GB-sra...
Megj: ez egy 2008-as masina, és végülis nem a memóriák típusával van baja!
-
iMaverick
addikt
válasz zsola32 #9454 üzenetére
Szerintem meg lehet osztani. De azzal ugye képben vagy, hogy akkor mind2 TV-n ugyanaz az adás lesz?
(Lehet triviális Neked egy ilyen, de találkoztam pár ismerőssel, akik azt képzelték, hogy 1 box-szal majd 2-3 TV-t hajtanak. Aztán felvilágosítottam őket és csak néztek rám, mint borjú az új kapura)
-
iMaverick
addikt
válasz syler123 #9710 üzenetére
Az előbb nézegettem a hírt én is... Egész jópofák, csak kérdés:
1, az áruk? (Itt most a napi magyar valóságra gondolok.)
2, mikorra lesz belőlük kézzel fogható termék?Abból kiindulva, ahogy az E450-es cuccokat túlárazzák, nem tudom, mennyire lesznek ezek itt életképesek... (Főleg az elején, amíg kitart az "újdonság" varázsa.
-
iMaverick
addikt
Ha valaki írta volna, akkor bocsi, de van új BIOS az Asrock E350M1-hez...
1.80
1. Improve monitor compatibility.
2. Support UEFI PXE.
3. Support Windows 8.Note: "Ultra Fast" is only supported by below conditions.
1. OS Windows 8 is installed on GPT format.
2. Graphics supports UEFI GOP."Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
iMaverick
addikt
válasz zsola32 #9770 üzenetére
kíváncsi leszek, mennyire látványos a + "fél giga ram".
Tapasztalás? Én a sima 512MB-ra állítottam... Ad valami +-t ha 1GB-ra rakom a VGA memót?
syler123: szerintem mindig érdemes felrakni a BIOS frissítést felrakni. Ki tudja...
[ Szerkesztve ]
-
iMaverick
addikt
Ez a Fast boot, meg Ultra boot főleg olyanoknál lehet érdekes, akik ki sem kapcsolják a masinát... (Pl. én.)
De most komolyan! Annyival gyorsabban felbootol? Nem egyszerűbb akkor már inkább egy SSD-t bepattintani? (OK, nem olcsóbb, de "univerzálisabb", nemcsak ehhez a laphoz kötődik.)
-
iMaverick
addikt
válasz AirBundy1 #9794 üzenetére
Codec pakkokat fel ne tégy, csak teleszemeteli a Winfost. Lejátszónak javaslom az MPC HC-t. Ingyenes és mindenféle beállítás nélkül viszi az 1080p-t. (Nálam is csak a hangot kellett beállítani.)
Legújabb Ati driver és DX legyen felrakva.
-
iMaverick
addikt
válasz bigdady #9802 üzenetére
Én ugyan a Win alóli verziót részesítem előnyben (még egyszer nem volt belőle gond!), de ha nézed tovább a screenshot-okkal mutatott cuccost, akkor feltűnhet, hogy nem zip-et láthatunk a BIOS-os képen, hanem valami fájlnév.33-at. Namost ez kísértetiesen hasonlít a zip-en belüli E350M11.80 fájlhoz. Szóval nem hiszem, hogy a zip-et kell rárakni.
(Mellesleg ha kipróbálod, azzal még nem vesztesz semmit. Ha nem az kell neki, akkor azt úgysem fogja elkezdeni belesütni...)
-
iMaverick
addikt
Inkább kikapcsoltam a Fast Bootot, ez olcsóbb és van annyi időm, hogy kivárjam az indulást.
Ezért kérdeztem fentebb, hogy mennyivel gyorsabb az indulás? Pár hónapja a Chip Magazinban volt a Win8 gyorsabb indulásáról szó, és meg kell mondjam, a Win7 20-25 sec-je helyetti 12-15 sec. nem tudom, hogy annyira érdekes-e? Azért nem percekről beszélünk! Amióta SSD van a gépben (nem a Brazos-ban), azóta tényleg egy rossz szót nem tudok mondani a bekapcsolásnál történő várakozás kapcsán... A Brazos meg ki sincs kapcsolva, így nem hatódok meg azon a 10 másodpercen, amit lehetne nyerni a Win8 kapcsán.
-
-
iMaverick
addikt
Asrock E350M1, 4GB DDR3 1333MHz, X-Fi Titanium, 500GB Samsung HDD, 90W PicoPSU, iMon UltraBay
Én ugyan csak egy 4000Ft-os mérőt használtam, de ezt láttam:
StandBy 3,6W
Power up 38W
Idle 30,4W
Normal (FF 2-3 fül, Loffice, MPC HC 1080p film) 41W
Max (3D-s játék) 43WÉrdekességképp lehet megint lemérem, mert közben eladtam az Ultrabay-t... Rá kellett jönnöm, hogy igazából nincs használva... A távirányítóját már rég nem használtam (helyette Logitech wireless bill+egér), a kijelzőt meg mit nézegessem? Az erősítő LCD-t sem nézegetem, csak ha tényleg kíváncsi vagyok valami infóra.
[ Szerkesztve ]
-
-
iMaverick
addikt
válasz bigdady #9844 üzenetére
1.80-as BIOS: 1. Improve monitor compatibility.
Lehet ez van nálad? Mondjuk plazmán nem próbáltam, de eddig sosem volt ilyen bajom a Samsung LCD-vel.
Dugd vissza a monitorra és frissítsd le az 1.80-ra, hátha megoldja.
-
iMaverick
addikt
válasz abcdefg #9858 üzenetére
Sokunknak ilyen alaplapja van és több trükk is van, amivel le tudod cserélni azt a kis ventit egy nagyobb, de passzív bordára...
Játszani nem szoktam rajta, de a többi kritériumodnak biztosan megfelel! Házat majd ajánlanak a kollégák, nekem jó volt egy kis ház, amit használtan ajánlott az egyik kolléga a Hardveraprón (3000Ft és táp is volt benne).
-
-
iMaverick
addikt
A S.M.A.R.T.-ra gondolok.
Igen, van ilyesmi az SSD-kben is, de attól függetlenül én sem sima hdd-t, sem SSD-t nem vennék használtan. Ezekben mozgó (na jó az SSD-ben nem), idővel elhasználódó alkatrészek vannak.
Alaplapot, memóriát, procit viszont többször vettem már használtan és eddig sosem volt probléma...
-
iMaverick
addikt
Hátha érdekel valakit: új Catalyst, természetesen a Brazos-hoz is jó.
Ahogy szedtem le, eszembe jutott, hogy az echte az alaplaphoz való driver-eket is meg kellene már skubizni (ACHI driver, ugye-ugye?). Mivel egy ideje már nem frissítettem (a Win szerint a dátuma 2011.06), gondoltam ebből is le kellene szedni a frissebbet... Felraktam, most 2012.04 lett a dátum. Hogy ténylegesen mit javítottak rajt, azt nem tudom.
Más: a Brazos helyett eredetileg nagyon merengtem egy Synology NAS-on... Mármint annó. No, tegnap sikerült hazaorganizálnom az egyik ilyen NAS-unkat (céges), persze szigorúan csak tesztelésre!
Ez egy Synology DS210j, 2db 750GB-os Samuval a belsejében. Nosza, alá is gyújtottam kicsit (pár torrent fájl, természetesen Linux disztrók!) és közben figyeltem a fogyasztást... Hát a "normál" terhelés alatti 23W-tól nem voltam elolvadva... OKÉ, hogy 2 winyó, de azért mégis... Ráadásul a mérleg nyelvére azt is fel kell tenni, hogy ez önmagában "csak" fájlmegosztásra és a letöltések futtatására jó... Ha bármilyen okból hozzá akarok nyúlni, akkor abban a pillanatban kell egy PC... A filmlejátszást is a 40"-os Samsung TV-n keresztül oldhatnám meg, amiben ugye ott a MediaPlayer, csakhogy engem a hideg ráz ki ezektől a cuccoktól: a PC-n (Brazos) a szoftverek és komponenseik "szabadon" frissíthetőek, míg a TV-ről ugyanezt nem tudom elmondani.
Persze utána kavartam a legújabb, 1 lemezes Synology-nak is: a gyártó egy WD winyóval mérte meg: 12,1W... Hmmm, azért ez nem rossz, csak hát a kezelése ugyanolyan korlátolt és bruttó 42 ropi (amiben nincs benne a merevlemez), szóval inkább a Brazos! (Bocs az OFF-rt, de gondoltam leírom a tapasztalásokat.)
-
iMaverick
addikt
válasz AirBundy1 #9962 üzenetére
Osztom kovacszk kolléga véleményét! Nem hiszem, hogy leszednék a bordát és "alánéznének"... Persze kivétel lehet egy olyan eset, ha pont ott van valami megégve... Az más, akkor nyilván bukó van.
Amúgy én is letörölgettem (szintetikus alkohollal) a chip felületét, új paszta és arra az Ötzi. Biztos ami biztos.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen routert?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- PayPal
- Kés topik
- Horgász topik
- Óra topik
- New Game Blitz - 2024
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest