Koszi az datokat! Mivel merted a fogyasztast?
IntelBurnTest-et [link] probald ki, jobban kihajtja a vasbol a maxot (en High-on futtattam ...)
Az erdekes, hogy uresjaratban nem sok kulonbseg van ...
[ Szerkesztve ]

Koszi az datokat! Mivel merted a fogyasztast?
IntelBurnTest-et [link] probald ki, jobban kihajtja a vasbol a maxot (en High-on futtattam ...)
Az erdekes, hogy uresjaratban nem sok kulonbseg van ...
[ Szerkesztve ]

Orulok, hogy sikerult! (Es hogy volt ertelme beirnom ...
)
Nekem az 1600 rpm meg zavaro (a 810 utan
), ezert probaltam lejjebb menni ...
Itt [link] meg tudod nezni, hogy mennyi a procid max homerseklete (ugy latom neked 73 fokot ir, az X4 620-nak 71 fok), ezert allitottam a speedfan-t olyan ertekekre ...

Hanok:Sajnos régi a lapom, nem ismeri fel rendesen a procit.
Blaze71: Azthiszem Propus magos akkor alapfeszen hajtom ezekszerint
Így legalább nem melegszik.
chros: Freezerem van egyáltalán nem zavaró az 1600-as fordulat. 1,45 V-on sem melegedett annyira, mint a régi 6000+-om 1,3V-al.

Érdekes az Én lapom felismeri és 1,472-őt ad neki auto bállításokkal. Akkor ezekszerint ez a tulfeszelősdi más fajta lapoknál is előfordul...És akkor egyre biztosabb az is hogy BIOS gond. Bár a gigabyte nagyon tagadja hogy BIOS hiba...

A proci feszültségét rakd Normálra / ha van olyan/
Az élet jó a világ nem!!!

Nekem is Freezer-em van ... .)

Gyárilag normálon van nem kell azt arra rakni de akkor is 1,472 az alapfesz szerinte.
Ha a system voltage controllt átrakom manuálra akkor beáll 1,392-re viszont akkor meg a ramoknak ad kevés feszkót és ennek tetejébe ugye ha EC-t húzok akkor elkezd villogni a piros felirat hogy nincs optimizálva a rendszerfeszültség...Sz@r az egész úgy ahogy van. 

Na azt akartam írni ,csak fejből nem ment.
System voltage manuál,cpu fesz normál,a többit meg úgy ahogy akarod.

Na de ez vicc hogy csak így működik...Nyilván nincs jelentősége hogy villog a piros felirat, de tudat alatt zavar..
Ezek szerint a Te giga lapod is ezt csinálja?

Aha akkor nálam lehet, hogy elnyomja a freezer hangját a 4850-es hangja (100%-on megy a ventilátora
)

Ha emelem az "fsb-t" és én lövöm be a feszültségeket igen akkor nekem is villog pirosan. Ez teljesen normális Giga lapban.
De őszintén ezért szar a lap,hogy biosban villog pirosan. 
Na neeeeee.....

Félreérthető volt most már látom. Azért szar mert ha minden auton van akkor nem képes rendes feszt adni a lap, ha nem nézi az ember akkor szépen ketyeg majd 1,5V-on amíg meg nem döglik. De a kérdésem arra vonatkozott hogy neked is csak akkor ad normális feszt ha a system voltage-t manual-ra rakod.. A piros feliratot csak megjegyeztem hogy engem tudat alatt idegesít, mert ha csak ec-t húzok akkor nem villogna de nem tudom megtenni az orbitális alapfesz miatt.

Igen nálam ugyanez a helyzet,ha autón van akkor 1,47V 
De nálam most 1 napja a proci feszültsége -0,250V azaz 1,12V-ot kap. Elsem hiszem hogy megy ennyin 
Chros : Egy ilyenem van,nagyon hasznosnak találom : [link]
[ Szerkesztve ]

Nem baj marad fixen, már beletörődtem...
Mondjuk azt Én is érdekesnek találom hogy 1,4V a VID és nálam is 1,2V-on prime stabil...Szerintem 1,3V-os VID is bőven elég eltt volna...Viszont így meg elég jó alapfeszes eredményeket lehet produkálni.
[ Szerkesztve ]

Koszonom a linket! Teljesen jo, lehet, hogy beruhazok egy ilyenre en is ... 

A Speedfan vagy valami mas nem tudja allitani a videokari ventijet? (kiprobaltad?)
Ezen felbuzdulva levettem a passziv hutesu Gigabyte Geforce 9600GT feszet is a GamerHUD-dal:
alapbol 1.1V-n megy (gyarilag huzott kartya), 0.95-re raktam igy mar nem szemetel (0.9-en igen)... Igy itt az 1.0V-hoz kepest nyertem meg kb 6 fokot (ezen 66 fok, 1-en 72.)

Most itt is az a kérdés, hogy Deneb, vagy Propus magos a 620-as procid? Mert amit az előbb is írtam, Propus-nál 1,2 V az alapfesz. Lehet, hogy ezért bírja a tuningot "alulfeszelt" állapotban ilyen jól, mert az az alapfesz. 
Caleb! Én is köszönöm a linket, ilyent kérek szülinapomra. ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D Kiadó lakást keresek Budapesten a 14. kerületben Herminamező környékén.

Ezt honnan tudjuk? Valami hivatalos info? PDF az amd-tol esetleg??? Kerestem, de nem talaltam ...
Koszi
CCC-ben tudod szabályozni a ventit de a 4850-automata.
Eladó Intel Core I5 650-es gép: http://hardverapro.hu/apro/elado_2honapos_jatekra_epitett_gep_intel_core_i5_6/hsz_1-50.html KATT!

Sajnos semmivel nem tudom állítani se CCC-vel se rivatunerrel se speedfannal. 2 vezetékes csak a venti. Nem valami halk de roppant hangos 
Nekem van egy HD4670 1Gb-verzióm az AC hűtős és azon is csak 2pines a vezeték de automata a venti, és szabályozni is lehet ccc-ből.
Eladó Intel Core I5 650-es gép: http://hardverapro.hu/apro/elado_2honapos_jatekra_epitett_gep_intel_core_i5_6/hsz_1-50.html KATT!

Értem én és tudom is, de sajnos némelyiken lehet változtatni a venti fordulatán némelyiken nem. Nekem nem lehet hidd el, mindent kipróbáltam már.

Helotok
Nem tudja valaki h hol lehet elerni ezt a funkciot ennel az alaplapnal / asus m4a78-em/ a biosban?/bios :AMI 1006/
[link]Nekem is propus van mint a videoban,itt a video amiben van ez a advance clock calibraton ....bekapcsolta az L3 gyorsitast ....csak nekem mas a biosom ezert nem tudodom h hol van ez ebben a biosban?
[ Szerkesztve ]

mikor frissitettel BIOSt? a gyari alap biosban nem valoszinu hogy benn van ez. Frissitsd meg, es utana megtalalod.
Ha szeretnél pókerrel egy kis mellékest keresni, regisztrálj, és kapsz 50$ kezdőtőkét! Én is azzal indultam el. http://www.pokerstrategy.com/uK54DB Látom többen beregisztráltatok, de elakadtatok. privátban segítek!

Még soha nem frissitettem. De ha ez az ára akkor inkabb hagyom igy.....valkinek amugy sikerult mar bakapcsolni,valtozas eszereveheto?

Ha Propus magos a 620-od akkor felejtsd el az L3 bekapcsolását, lásd : [link]

en is olvastam
de nezd meg a videot amit belinkeltem /vissza a 3.ik aszem hsz/ ott propusnal kapcsoltak be
te probaltad bekapcsolni mar?
[ Szerkesztve ]
Kizárt dolognak tartom, hogy egy Propus magos 620-sal csinálták a fenti videót, ugyanis a Propus magnál - ha jól tudom - fizikailag hiányzik az L3 cache, nem létező dolgokat meg ugye nehéz aktiválni!
Játékra notebook-ot venni olyan, mint országúti versenyre BMX-et!
Akkor cseréld le a hűtőt ha nagyon zavar.

Csak azt tudom mondani mint Zanik
Igen próbáltam,de nem történt semmi.

YzuKe (18 min)
BIOS. If you mean overclock as in enabling ACC
YzuKe ( 7 h)
@artinyyyy
your motherboard is based on sb700 so advanced clock calibration feature is not available.
ezt irta vissza YzuKe
az sb700 ez a chipset?es ez miatt nem lehet.....?/es persze azert se mert propus
Hany fokosak neketek a procik idle,max ban?
MIen hutot hasznaltok amit kaptatok hozza? Az a paszta jo ami volt rajta mert van nekem egy cooler master pasztam jobb lenne az?
[ Szerkesztve ]

Szerintem a paszta gyártójánál többet számít, hogy milyen ügyesen pasztázol. Ahogy mindenkinek, neked is Bakosgábor cikkét javaslom elolvasni a proci és hűtő polírozásról. Abban le van írva a tuti pasztázás, nekem is sokat javított.
Hasonló procink van, (nekem négymagosított 550BE) ezért beírom idle: 28-29C°, 3,1GHz 1,225V 100% prime 42C°, 3,4GHz 1,325V 100% prime 46-47C°, 3,8GHz 1,5V 100% prime 56C°. Hűtő: CM TX3
Ha szeretnél pókerrel egy kis mellékest keresni, regisztrálj, és kapsz 50$ kezdőtőkét! Én is azzal indultam el. http://www.pokerstrategy.com/uK54DB Látom többen beregisztráltatok, de elakadtatok. privátban segítek!

Igen az sb700 az a chipset déli hídja és azzal nem lehet se magokat se L3 cache-t feloldani. Ha a tiéd propus akkor abban fizikailag sincs benne az L3. Tehát nincs mit feloldani.
kofola forever

oke koszi.
Valmit latam a bioszban olyat h
ECC CONFIG es ha manualra allitom akkor van olyan lehetoseg a tobb kozul h
L2 Chache BG SCRUB
L3 Cahce BG SCRub itt lehet valasztani 40ns,80ns,...tol 655,4us ig
NEM TUDOD MICSODA EZ?mire valo?
egyebkent latam tobb forumban h tobben is propusnal sikerult bekapcsolni[link][link]
egyebkent megneznek egy tesztet h mennyivel lenne jobb l3al
[ Szerkesztve ]

Az hogy a cpu-z Propust ír,az nem jelent semmit. / Egyébként mindig Propust fog kiírni,a Deneb magot nem,mégnem tudja megkülönböztetni/ A proci kupakon lévő azonosító a lényeg.
Ha kicsit vennéd a fáradságot és visszaolvasnál akkor tudnád 
Hello én is csatlakoztam a klubhoz
. Sajna én neten rendeltem, így nem volt lehetőség válogatni, így csak Deneb mentes X3 435 jutott, de a negyedik mag gond nélkül megy így annyira nem szomorkodom. Ja és a Gigabyte alaplap nekem is 1.425V-ot ad alapból a procinak legújabb bios-al.
Laci

Szervusztok!
Némi segítségetkeresnék, hogy hol lehet megtalálni:
-mitis kell nézniegy dobozos procin, hogy el tudjam dönteni, az L3/alvómag(ok) bekapcsolható(ak)-e,
-hogyan kell ezt véghezvinni,
-mik az esélyek?
alapvtően egy athlon II 620-ban gondolkodok, de ez elbizonytalanít...
mrt ugye ott a kisördög, hogy miért fizessek többet...
köszi
Ha valaha vásároltál online autopályamatricát, vagy töltötted a telefonegyenleged online - vagyis használtad a PPO - Investech szolgáltatásait - , akkor kattints ide: http://prohardver.hu/tema/vigyazat_lerabol_a_ppo/friss.html
Don't feed the troll! -> http://href.hu/x/84bc ł Sose nyomjál full kretént! ł

Valami időzítésnek tűnik de hogy pontosan mire jó azt meg nem mondom.
kofola forever
Ha CACYC van ráírva, nagy valószínűséggel be lehet majd kapcsolni az L3-at, mert akkor Deneb magos. SB710-es déli hídas deszka sem ár hozzá, amiben van ACC menü.
Pl. ezek:
ASROCK M3A770DE AMD770 SAM3 140W TDP, 2év gar: 16 700 Ft
AM3 Gigabyte GA-MA770T- UD3P 3év gar: 20 751 Ft
/"Én benned bízom Uram, ne szégyenüljek meg, ellenségeim ne győzedelmeskedjenek!"/

"mrt ugye ott a kisördög, hogy miért fizessek többet..."
Azért ez a proci L3 nélkül is megéri az árát simán.

az igazat megvallva eddig is megvoltam nélküle:
5 évig hajtottam egy athlon 3000+ -at amin csak 512kb L2 volt.
ez 1800 MHz-en ketyegett.
a 4x2600 MHz talán egy kicsit érezteti a minőségi váltás fogalmát...
egyébként is vissza akarom butítani, hogy kevesebbet egyen, de ha kell, legyen mivel villantani...
a 620->600e lefogás mennyire járható?
Az ASROCK M3A785GMH/128M támogatja az ACC-t???
[ Szerkesztve ]
Ha valaha vásároltál online autopályamatricát, vagy töltötted a telefonegyenleged online - vagyis használtad a PPO - Investech szolgáltatásait - , akkor kattints ide: http://prohardver.hu/tema/vigyazat_lerabol_a_ppo/friss.html

Re! Megvettem ma a 620 asom! CADAC os.
Ezt sikerült belőle kicsikarnom: 
![]()
250 es FSB nél a 2. primbe work hibával leállt 2. vagy 3. tesztnél, vagy szimplán újraindult a gép...
Próbáltam ráadni CPU ra + a NB re +50mv -t, akkor 1.42V körül ment a CPU de ugyan ez volt a helyzet... Képen látszik a többi. 245 ös FSB nél stabilnak tűnik.
Ez nálam ennyit bír? Vagy miacsoda?
Valaki írta hogy folyamat fagy a gépe, arra van egy feltételezésem.. ellenőrizze a memória feszültséget, nálam a Kingston 1066 hyperx 1.8V körül ment alapjába 800 mhz ig ez ok is volt de 1066 nál belassult a memória írás és másolás 4000MB/s körülire és folyamat fagyott a gép, fel kellett rakni 2.2 voltra.

azt ne mond,hogy egy bruttó 21e forintos négymagos procitól ez kevés 
új alkatrészek 2-3 napos szállítással,garanciával,érdeklődj!

60 fok az sok, Vegyel egy jo coolert eloszor.
Athlon 620 x4 (Deneb 6Mb cache) + GA-MA790X-UD3P + Radeon HD 4850
abból az asrockból a full atx-est vedd az jó lap(m3a785ghx/128), de ha kell a méret a kicsi is elmegy -ACC-t tud minden 785-ös lap
620-->600e felesleges, mert utóbbi drágább
ha olcsósítani akarsz akkor 425/435/545 a járható út inkább 600 csak alulfeszelt és alulórajelelt 620, a többibe mag/cache is le van tiltva és ott vadászni kell, de ott tudsz spórolni, szerencsével
adorjant: végülis egy X2 5000 is tudhatja ezt a szintet
és csak 11-12k
---Lasali---: a procid baromi meleg, illetve ramot inkább vedd vissza 667-re, mert lehet az fogy el, NB-nek adj egy kis feszt vagy oszd vissza
[ Szerkesztve ]

Szerintem az NB-t is próbáld visszavenni, talán úgy...

Nem találtam a biosba olyan beállítást amivel az NB -t tudnám csökkenteni de majd megnézem még jobban hátha így éjszaka én voltam a hülye.
HERR-Z
667 el próbálkoztam... meg igazából 1066 ig bőven nem sikerült már elmennem annyit pedig a ramnak tudnia kell, pedig időzítések stb rendben volt...

a 620->600e alatt azt értettem, hogya 600e értékeit lőnia 620nak.
legyen az akár szorzó, akár feszkó.
ha meg kell a lóerő, dulaklikk ott, ahol kell, és megy minden.
az mATX az mérvadó.
HTPC-be kerül, amit néha befogok keményen, de csak szezonálisan
a kiszemelt ház: Sharkoon Temptation

bár egyenlőre csak alaplap memória procicsere van betervezve...
megéri az 1600-as memóriákra tenni a voksot? mutatnak annyival többet, mint az 1333?
bár találtam egy helyet, ott a samsung DDR3-1600 1GB bruttó 5020 HUF volt.
Be is rendeltem kettőt 
[ Szerkesztve ]
-ha matx akkor az karaj lap
-a 620-t sztem alapórajelen le tudod vinni 45w körülire, bár majd most foglalkozok jobban propussal, de egy fix, annyira nem kell visszavenni az órajelet
ha szempont a fogyi akkor keress vagy moddolható 3 magost propus maggal vagy tényleg propus 620-t, mert denebet 65w alá is elég nehéz vinni, nemhogy 45 alá
memória....ha meg is akpod akkor jó az 1600, amúgy felesleges, főleg hogy a procc 1333-ig kezeli csak ddr3-mat, a további ram órajelekhez tuningolni kell