Zune Windows Mobile gépekhez

Már korábban is sejteni lehetett, hogy a Microsoft megpróbálkozik a Zune lejátszó portolásával egyéb platformokra is, úgyhogy igazából senkit sem ért váratlanul, hogy Steve Ballmer hivatalosan is megerősítette a hírt: Windows Mobile rendszerel is elérhető lesz a Zune médialejátszó.

Ez kiválthatja a jelenlegi Windows Mobile platform egyik leggyengébb elemét, a gyárilag telepített Media Playert, amely helyett már most egész sereg 3rd party lejátszó tölthető le az internetről. Eredetileg olyan pletykák is repkedtek, hogy egy komplett Zune telefon lát majd napvilágot (s megy harcba az iPhone ellen), de egyelőre a Microsoft gyártóként nem száll még be a mobil bizniszbe, marad a szoftverek szintjén, így a Zune csupán egy összetevője lehet a Windows Mobile alapú készülékeknek.
A redmondi óriásnak most kapaszkodnia kell, mert a Windows Mobile 7 csúszása miatt a konkurens rendszerek elhúzhatnak, az Android mellett a Symbian S60 is komoly vetélytárs lehet a tegnap bemutatt 5800-ból kiindulva, hiszen már a Nokia által favorizált platform is képessé válik az érintésvezérelt kijelzők kezelésére.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés