ZUK Z2 Rio Edition az Olimpia tiszteletére

Hirdetés

A Lenovo tulajdonában lévő, de önállóan brandelt cég igen komoly specifikációval dobta piacra a Z2 Prót, majd nem sokkal utána a Z2-t. A Kínában óriási érdeklődéssel övezett eszközök továbbra is a legolcsóbb, Snapdragon 820-szal szerelt ajánlatnak minősülnek. Míg a Z2 Pro elérhető 6/128 gigabájtos verzióban is, a Z2 4/64 gigabájtot nyújt a Snapdragon 820-as rendszerchip mellé, viszont összességében kompaktabb lett. Noha a vastagsága a 3500 mAh-ra hízó akkumulátor okán nőtt egy kicsit, de ebben a tekintetben ésszerű kompromisszumnak tűnik néhány milliméter plusz, pláne egy.

A ZUK Z2 Rio Edition a kisebbik változat speciális kiadása. A 141,6 x 68,8  x 8,45 milliméteres házba szintén 5 hüvelykes, 2.5D, Full HD LCD kijelző került, megtartva a méretes telepet, viszont a memória 3 GB-ra csökkent, tárhelyből pedig 32 GB jut. Az olimpiai tematikát követő háttérképeken és témákon kívül látszólag semmiben nem tér el a hagyományos kiadástól, mindössze a hardvert butították le kissé, ellentétben például a Samsung Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal közösen megalkotott, limitált példányszámban elérhető variánsával, ahol a dizájnt gondolták újra az ötkarikás játékok szellemében.


[+]

A képességek csökkenése szerencsére az árban is megmutatkozik. Mindamellett a Qualcomm csúcslapkája mellé rendelt 3 GB RAM és 32 GB tárhely továbbra sem nevezhető gyenge kombinációnak, amit alapvetően 240 dollárért lehet előrendelni Kínában, de a jelenleg futó akció keretében 100 jüan kedvezménnyel, 225 dollárért biztosíthatnak magunknak egy példányt a vásárlók. Megfontolandó ugyanakkor, hogy a tegnap bemutatott Xiaomi Redmi Pro belépő készülékéért szintén ennyit kell fizetni, cserébe dupla hátlapi kamerát kapunk a sportos háttérképek helyett.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZUK

Azóta történt

  • Aranyérem lehet a mobiltelefonból

    A 2020-as nyári olimpiai és paralimpiai játékok szervezője bejelentette: a tokiói ötkarikás esemény érmei elektronikai eszközökből készülnek.

Előzmények

  • 6 millió regisztráció érkezett a ZUK Z2-re

    A kínaiak modellje méltán lehet sikeres, hiszen a kiváló specifikáció mellé igencsak baráti árazást kapott. Kínában nagyon akarják.

  • Snapdragon 820-at kapott a Zuk Z2 is

    Ahogy az idei év legtöbb androidos csúcsmodellje, és a Zuk Z2 Pro, úgy a kisebb fivér is Qualcomm Snapdragon 820-at kapott. Nem lesz gond a Full HD-s kijelző meghajtása.

  • 6 GB RAM-ot kapott a ZUK Z2 Pro

    Snapdragon 820, 128 gigabájtos tárhely, AMOLED kijelző, ISOCELL szenzor, optikai képstabilizátor és egészségfigyelő szenzorok a számos érdekesség között.

Hirdetés