Zuhanórepülésben a windowsos mobilok mutatói

Hirdetés

A Kantar közölte friss felméréseit, amely a február végéig tartó, három hónapos eladásokat vizsgálja mobil operációs rendszer szerint, régiókra lebontva. Általánosan megfigyelhető tendencia, miszerint az Android némileg erősödött, az iOS pedig valamennyit visszaesett mutatóiban, ám a legnagyobb változás a Windows Phone-t és Windows 10 Mobile-t érintette az egy évvel korábbi időszakkal összehasonlítva. Az Egyesült Államokban 4,8%-ról 2,6%-ra csökkent az eladási részesedés, ami 46%-os visszaesést jelent. A Kínai Népköztársaságban a windowsos mobilok maradtak 0,9%-on, Ausztáliában viszont 9,1%-ról 5,8%-ra, az öt nagy európai piacon pedig 10,1%-ról 5,9%-ra estek vissza az értékesítési mutatók, ez utóbbi 42%-os csökkenést jelent 2015-höz képest. Japánban a rendszer 0,3%-ról 0,5%-ra erősített.

Nem dobta meg a windowsos mobilok eladási mutatóit a Lumia 950 XL
Nem dobta meg a windowsos mobilok eladási mutatóit a Lumia 950 XL [+]

Ami az iOS-t illeti, az ilyen rendszerű mobilok részesedése az eladásokból az USA-ban 0,5%-ot, Kínában 3,2%-ot, Európában pedig 1,8%-ot csökkent, míg Ausztráliában és Japánban 0,3%-ot erősödött. Az Android mindenhol belehúzott a Kantar szerint: az USA-ban az eladások 58,9%-át (+3,3%), Kínában a 76,4%-át (+3,4%), Ausztráliában az 55,1%-át (+3,8%), Japánban a 48,2%-át (+0,3%), az öt nagy európai piacon pedig a 74,3%-át (6,7%) tették ki a zöld robotos telefonok minden eladásnak. Az Androidot egyedül Japánban előzte meg az iOS, ott 50,2%-os eredményt tud felmutatni az Apple a vizsgált három hónapból.

Előzmények

  • Microsoft Lumia 650 - amikor egy ablak bezárul

    Elképzelhető, hogy tesztalanyunk a Lumia család utolsó tagja, ám emlékezetes készülék helyett a 650 még mindig a Windows 10 Mobile helyét keresi az okostelefonpiacon.

  • Microsoft Lumia 950 XL - ablakcsere a tizediken

    Megérkezett a legütősebb Windows 10-es referenciakészülék, amely nem kevesebbet ígér, mint kiegészítővel zsebszámítógéppé alakítást. Ám készen áll-e a dolog a nagyközönségnek?

  • Apple iPhone 6s Plus - extra felszereltség

    A nagyobbik almás készülék szélvészgyors az A9 chipsetnek köszönhetően, a testvérmodellhez képest nagyobb felbontású kijelző, jobb üzemidő és OIS-es kamera jellemzi.

  • Apple iPhone 6s - Nyomás utána!

    A cupertinóiak újdonsága külsőleg nem sokat változott elődjéhez képest, ám nyomásérzékeny kijelzőt, nagyobb felbontású kamerát és rendkívül erős hardvert kapott.

Hirdetés