ZTE Open – 80 dollártól

Hirdetés

A februári Mobile World Congress során jelentette be a Mozilla az elsősorban olcsó okostelefonokra szánt Firefox OS operációs rendszerét, mely a beharangozó szerint sokkal magasabb szintű felhasználói élményt biztosít, mint a hasonló árfekvésű Android mobilok. Hogy ebből mennyi igaz, az majd a tesztekből és a felhasználói visszajelzésekből biztosan kiderül, már csak azért is, mert a mindössze 80 dollárért piacra dobott ZTE Open biztosan kelendő lesz az Egyesült Államokban.

A 3,5 hüvelykes, 320 x 480 képpontos kijelzővel, 3 megapixeles kamerával, 1 GHz-es processzorral, 256 MB operatív tárral, 512 MB belső memóriával, microSDHC kártyafoglalattal és 1200 mAh kapacitású akkumulátorral felvértezett készülék nem nevezhető túlságosan előremutatónak, ám a HTML5 alkalmazások futtatására optimizált operációs rendszer számára ez bőségesen elegendő lehet. A ZTE Open egyelőre kizárólag az eBay dedikált online áruházából érhető el, de később európai szolgáltatók kínálatában is felbukkanhat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

  • Firefox OS bemutató

    Kipróbáltuk a Mozilla új mobil operációs rendszerének legújabb, ám még nem végleges verzióját, mellyel az alsó kategóriát szeretné támadni a szoftveróriás.

  • ZTE Open az FCC oldalán

    Az amerikai FCC is jóváhagyta a Firefox OS alapokon nyugvó ZTE Open piaci premierjét.

  • MWC2013: ZTE Open

    Az MWC hétfői napján került leleplezésre a ZTE Open névre keresztelt mobiltelefon, melynek fedélzetén már az új Firefox OS teljesít szolgálatot.

Hirdetés