Xess, egy igazi társ a konyhában

Még a tavalyi IFA kiállításon esett szó először a Xess Slate névre keresztelt eszközről, ám végül az Alcatel a Slate jelzést elhagyta, a TCL (ők vásárolták fel korábban az Alcatelt) pedig az eredetileg francia székhelyű cég nevét száműzte, így végül TCL Xess néven kerül forgalomba a termék, méghozzá Amerikában, április 22-én, ára pedig 500 dollár lesz, ami járulékos költségek nélkül átszámolva 137 ezer forintot jelent.


[+]

A külön támasztóval rendelkező Xess előlapján egy 17,3 hüvelykes, Full HD felbontású kijelző található, a kiváló hangzásról pedig 3 wattos dupla sztereó JBL hangszóró gondoskodik. A burkolat alatt egy 1,5 gigahertzes, nyolcmagos processzorral ellátott MediaTek chipset dolgozik, méghozzá 3 gigabájt RAM és 32 gigabájtos tárhely társaságában, utóbbi maximum 64 gigabájtos microSD kártyával bővíthető. A hátlap alatt egy 9600 milliamperórás akkumulátor lakozik, a tápellátáshoz szükséges kábel pedig mágnes segítségével a borításra rögzíthető, így nem fogunk majd beleakadni.


[+]

A készüléket ugyanis kimondottan a konyhába tervezték, hogy segítsen a receptek megtalálásában, az internet tartalmának böngészésében, vagy éppen csak abban, hogy a hosszas előkészületek során filmnézéssel üssük el az időt. Szintén fontos szolgáltatás, hogy egy IP kamera is jár a táblagép mellé, amit bárhova helyezhetünk, így például még sütés-főzés közben is monitorozhatjuk a csemeték tevékenységét, sőt, az amerikai verzióhoz ingyen Viacom előfizetés jár, ami a Noggin vagy a Nickelodeon csatornák elérését biztosítja. Vannak egyébként érintés nélküli gesztusok is (lapozás, kilépés stb.), amik segítenek, hogy koszos kézzel ne kelljen hozzányúlni a kütyühöz. Az európai értékesítésről egyelőre nem esett szó.

Előzmények

Hirdetés