Hirdetés

WP blog: Négymagos Lumia érkezik?

A WMPowerUser szakportál értesülései szerint már nem kell sokat várnunk egy négymagos processzorral szerelt Lumia érkezésére. Nemrég ugyanis egy új bejegyzés bukkant fel a grafikai szintetikus teszteket aggregáló GFXBench.com oldalon, melyen egy új Nokia készülék adatait láthattuk. Az említett oldal egyébként arra szolgál, hogy a készülékek grafikus képességeit platformfüggetlenül össze lehessen hasonlítani, GLBenchmark és DXBenchmark eredményeket jelenít meg róluk.

Az újdonságról egyelőre nem sok információt lehet tudni, még a neve sem került ki a nagyérdemű elé. A négymagos processzor és az Adreno 305 grafikus gyorsító jelenléte viszont következtetni enged a lapkakészletre is, jelenleg pusztán a Qualcomm Snapdragon 400 az egyetlen SoC, melyre ez a párosítás jellemző. Egyelőre még nem sok készülék operál az említett lapkával, jelenleg mindössze a HTC First kapható; igaz, a Facebook-telefon a kétmagos processzorral ellátott verzióval került piacra.

forrás: WMPoweruser
forrás: WMPoweruser

A misztikus telefonról kiderül továbbá, hogy Windows Phone 8-at futtat, legalábbis a teszteredményeket ezzel a verzióval töltötték fel. Végül, de nem utolsósorban a kijelző felbontására is fény derült, a finnek újdonsága HD, azaz 720 x 1280 képpontos felbontást kapott, szemben a Lumia 920, 925 és 928 WXGA (768 x 1280 pixeles) paneljével.

Egyelőre ennyit lehetett megtudni a készülékről, remélhetőleg hamarosan hivatalosan is fény derül majd a részletes specifikációra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények