Hirdetés

WP blog: Lumia 620 a láthatáron

A Nokia nemrég lerántotta a leplet a Lumia 610 utódjáról, amely az olcsóbb okostelefonok piacán próbál majd szerencsét. A Lumia 620 a gyártó Windows Phone palettáját gazdagítja, a napokban bemutatott Lumia 505-tel ellentétben a legújabb verzióval, azaz Windows Phone 8-cal lesz szerelve. A minap egy rakás hivatalos kép és egy videó is érkezett, így úgy gondoltuk, bővebben is beszámolunk a finnek újdonságáról.

A 115,4 x 61,1 x 11,02 milliméteres méretekkel és 127 grammos tömeggel rendelkező telefon formaterve egy kissé eltér az eddigi Lumiáktól, ám a finnek stílusjegyeit fel lehet fedezni a külsőn. A Lumia 620 szintén polikarbonát borítással rendelkezik, a csavart az adja, hogy a készüléknél az úgynevezett dual shot technológiát alkalmazta a gyártó, mely két eltérő színárnyalatú réteg egymásra helyezését jelöli. Így a fix alapréteg felett egy eltérő színű áttetsző kabát terül el, melyet akár le is cserélhet a vásárló. A készülék a szokásos fekete és fehér mellett rózsaszín, zöld, sárga és kék kivitelben is piacra kerül.

Az előlapon egy 3,8 hüvelykes, ClearBlack TFT-LCD technológiájú kijelző feszít, melynek felbontása 480 x 800 képpontos, a pixelsűrűség így 245,5 ppi. A panel felett egy VGA felbontású másodlagos kamera csücsül, alul a már jól ismert három kapacitív vezérlőbillentyű (vissza, főképernyő és keresés) foglal helyet. A hátlapon egy 5 megapixeles autofókuszos kamera található, mely LED villanóval, valamint SmartShoot és Cinemagraph lencsealkalmazásokkal támad.

A borítás alatt egy negyedik generációs Snapdragon lapka duruzsol, mely egy kétmagos, magonként 1 GHz órajelű processzort tartalmaz, mely mellett 512 MB RAM és 8 GB belső tárhely található; utóbbit egy maximum 64 GB kapacitású microSD-kártyával lehet bővíteni. Adatkommunikációs fronton WiFi (802.11b/g/n), Bluetooth (3.0), a-GPS, GLONASS és NFC áll a felhasználó rendelkezésére. A WP8 mellé a szokásos szoftveres extrákat mellékeli a gyártó, így például a Nokia City Lens, a Nokia Music, a Nokia Maps és a Nokia Transport is előre telepítve elérhető lesz a mobilon. A hátlap alatt egy 1300 mAh kapacitású akkumulátor található, mellyel 330 órányi készenléti idő érhető el, a beszélgetési idő 2G hálózaton 14,6 óra, 3G-n pedig 9,9 óra.

A készülék az Egyesült Államokban 249 dollárba kerül majd, ami majdnem 54 ezer forintot jelent, a magyarországi forgalmazásról és árról egyelőre nincs információnk. Előreláthatólag 2013. első negyedévében kerül majd piacra a Lumia 620.

Azóta történt

Előzmények