Hirdetés

WP blog: Ilyen lesz a Lumia 928?

Számos alkalommal adtunk már hírt a Lumia 928-ról, mely nagy valószínűséggel a Nokia új zászlóshajóját takarja. Egyelőre az információk nagy részét nem erősítették meg hivatalos forrásból, ám a folyamatosan érkező pletykák és szivárgások egy ráncfelvarrott Lumia 920-at ígérnek. A napokban érkezett egy sajtófotónak látszó kép, mely számos eddigi pletykát igazol; a TheVerge szakportál szerint egy hivatalos, megbízható forrásból származó anyagról van szó.

A fotó alapján a Lumia 920 formatervét kissé átalakították, a műanyag borítással rendelkező újdonság kissé talán a HTC-féle Windows Phone 8X-re hajaz. A kijelző 4,5 hüvelykes képátlóval és HD felbontással rendelkezik, a felhasznált technológiáról egyelőre nincs információ. A hátlapon látható elsődleges kamera mellett immár egy xenon vaku is helyet kapott.

A hardveres specifikációt tekintve a Lumia 928 nagyjából megegyezik elődjével, a kétmagos, magonként 1,5 GHz órajelű processzor mellé 1 GB RAM társul. Természetesen a Windows Phone 8 legújabb variánsát futtatja, a Nokia pedig számos exkluzív alkalmazással készül a Lumia készülékek vásárlói számára. Ezek mellett az LTE-támogatás is biztosnak tűnik, a WiFi, Bluetooth és GPS trió természetesen alap.

A készülékről hivatalosan valószínűleg április során rántják le a leplet, első körben kizárólag a Verizon szolgáltató kínálatában lesz kapható. Árról és pontos dátumról egyelőre nincs információnk.

Azóta történt

Előzmények