Hirdetés

WP7 blog: Új Xbox Live játékok a horizonton

Nemrég frissült a Microsoft hivatalos oldala, amely a Windows Phone 7 platformra elérhető Xbox LIVE játékokat listázza. A felsorolás hét új címmel gyarapodott, némelyikük már el is érhető a redmondi szoftveróriás saját alkalmazásboltjában, a MarketPlace-ben. A megjelenési dátumok még nem tisztázottak minden esetben, de természetesen ki is próbáljuk majd mindet, amint elérhetővé válnak.

A sort az Age of Zombies névre hallgató játékkal kezdjük, amely a Fruit Ninjával már bizonyított HalfBrick Studios keze munkáját dícséri. Egy akció-kaland hibriddel van doglunk, amely a mostanában divatos zombiapokalipszis témát lovagolja meg. Az iOS és Android platformon már elérhető játék hamarosan Windows Phone 7-es készülékeken is játszható lesz.

A Bullet Asylum személyében egy őrült akciójátékot tisztelhetünk, amely az UberGeekGames fejlesztőcsapat boszorkánykonyhájából kerül ki. A srácok  már rengeteg munkát beleöltek a kimondottan látványos grafikájú játékba, melyet 2010 végén jelentettek be. A program Windows Phone 7 mellett számítógépen és Xbox 360 konzolon is elérhető lesz.

A GeoDefense Swarm a GeoDefense névre hallgató towerdefense játék folytatása, a szoftvert a Critical Thought fejlesztőcsapat készíti. Az előd elsősorban a látványos grafikájával hívta fel magára a figyelmet, de szerencsére a játékmenet is rendben volt; róla mi is értekeztünk lapunk hasábjain. A program a Windows Phone 7 platform mellett iOS alatt is elérhető lesz.

A GhostScape című játék eredetileg egy Flash-alapú alkalmazás volt, ám a fejlesztők gondoltak egy nagyot és elkészítették WP7 alá is. Egy logikai-kaland hibridről van szó, amelyben a célunk mindenféle rejtélyek megoldása. A pályák feladványokkal és kihívásokkal vannak tele, néhol pedig titkos szobákra is bukkanhatunk. A program jellemzően kétdimenziós grafikával operál, melyet néhol három dimenziós objektumokkal törnek meg.

A Microsoft Studios által összerakott Jet Car Stunts cím egy különleges autóversenyt takar. A programban nem az ellenfeleket kell legyőznünk, hanem a nyakatekert és akadályokkal telezsúfolt pályákat kell telejsítenünk, miközben változatos trükköket hajtunk végre. A jópofagrafikával rendelkező játék 70 pályán át tart, valamint három eltérő játékmód közül választhatunk.

A Mush egy elvont és aranyos grafikával megáldott programot jelöl, amely kategóriáját tekintve az akció és logikai közé sorolható. A játék során egy kis kövér figurát kell végigvezetnünk a pályákon, az irányítást a telefon döntögetésével, azaz a beépített szenzorok kihasználásával oldhatjuk meg. A leírás alapján a lényünk érzelmeit is vezérelhetjük, a különféle állapotokban pedig eltérő képességeket kapunk.

Végül, de nem utolsósorban egy elektronikus kisállat-szimulátort is kapunka  Tamagochi személyében. A program az anno Japánból indult őrületet lovagolja meg, amely a kilencvenes évek derekán hódított. Az iOS alatt már elérhető alkalmazást a Namco fejleszti, a program hamarosan Windows Phone 7 alatt is debütálni fog.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények