Windows Phone 8.1 Update – hivatalosan is

Miközben a Windows Phone 8 készülékek tulajdonosai tűkön ülve várják a 8.1-es rendszerfrissítés érkezését, a Microsoft Pekingben máris bejelentette annak első frissítését is, mely számos izgalmas újdonságot tartogat. Az amerikai szoftveróriás számára kiemelten fontos a világ legnagyobb piacának megszerzése, éppen ezért nem meglepő, hogy az angol nyelvterületek után rövidesen Kínában is elérhető lesz Cortana, ahol mandarin dialektusban Xiao Na néven fog debütálni. Az óceánt átszelő Cortana az Egyesült Királyságba érve már brit angolsággal fog társalogni, melyet követően Ausztráliában, Kanadában is Indiában is elérhető lesz, igaz egyelőre csak alfa változatban.

Az „önök kérték” szellemében a Windows Phone 8.1 Udpate 1 végre csempék egymásra dobásával mappák létrehozására is lehetőséget teremt, ráadásul az „élő mappák” a bennük lévő élő csempék frissítéseit is megjelenítik, ezzel is biztosítva a fontos információk folyamatos követésének lehetőségét. A platform részeként érkező Xbox Music és Store alkalmazások szintén ráncfelvarrásra kerültek. A zenelejátszó mostantól háttérben is tudja szinkronizálni a zenei kollekciókat, illetve az élő csempe is átalakításra került. Az alkalmazásbolt csempéje szintén átdolgozásra került, így a hatóránkénti ellenőrzések után már nem csak a frissített alkalmazások számát jeleníti meg, hanem élő csempeként további részletek megjelenítésére is képessé vált. A csoportos üzenettörlés és több kiválasztott üzenet összefűzés utáni továbbítási lehetősége mellett az adatbiztonság érdekében VPN támogatással bővült a platform, valamint az App Corner segítségével a képernyőfeloldást nem igénylő alkalmazások köre is tetszőlegesen összeválogatható.

A jelenleg piacon lébő készülékeket ugyan nem érinti, de a Windows Phone 8.1 Update 1 már 800 × 1280, illetve 540 × 960 képpontos megjelenítők támogatására is lehetőséget teremt, mely utóbbi akár 6 hüvelyk méretű, mérsékelt árfekvésű készülékekbe is beépítésre kerülhet. További fontos újdonság a Bluetooth PAN (Personal Area Network – személyi hálózat), illetve a kiemelkedő hangminőséget biztosító aptX A2DP tömörítés is a támogatott formátumok közé került.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés