Hirdetés

WayteQ blog: megérkezett az xTAB 8X Quad

Egy ideje csönd volt a WayteQ háza táján, legalábbis újdonságok terén. Na persze ez is csak úgy igaz, ha a saját márkanévvel megjelent eszközöket nézzük, hiszen a tavalyi év nagy dobása volt a OnePlus és Xiaomi telefonok itthoni megjelenése. Ez azóta már kibővült a THL-el is, most viszont újra a márkától megszokott tablet vonal került a középpontba. Megérkezett ugyanis az xTAB 8X Quad, mely egy multifunkciós tablet, a mostanság legkedveltebb méretben. 8 hüvelykes IPS kijelzője 1280 x 800 pixeles felbontással operál. Az Android 4.4 KitKat rendszert a MediaTek MT8382 négymagos, 1,3 GHz-es processzora üzemelteti. Ehhez 1 GB RAM és 8 GB ROM tartozik, utóbbi microSDHC kártyával bővíthető.

WayteQ xTAB 8X Quad
WayteQ xTAB 8X Quad

A 4.0-s Bluetooth, b/g/n szabványú WiFi, GPS vevő és az OTG microUSB mellett mindenképp jó pont, hogy 3G mobilinternetet is használhatunk vele, ugyanis SIM foglalattal rendelkezik. Előlapján egy 0,3 megapixeles kamera áll rendelkezésre, míg hátul egy 2 megapixeles egységet találunk. A tablet ezen felül teljesértékű telefonos funkciókat is kapott, továbbá a rezgő hívásjelzés, illetve az igen ritka FM rádió sem maradt ki belőle. 9,5 mm-es vastagságához 360 grammos súly tartozik, beépített lítium-ion akkumulátora 4500 mAh-s kapacitással bír. Ez a gyártó szerint kb. 4,5 óra videónézésre vagy 5 óra böngészésre is elegendő. A WayteQ xTAB 8X Quad táblagép kétféle kivitelben már megvásárolható. Gyártói garanciával 39 900 forintért lehet a miénk, de a Sygic 3D navigációs szoftver teljes Európa térképes csomagjával (élettartam frissítéssel) is csupán 44 900 forintot kell fizetnünk érte. A készülékhez gyári tok és autós készlet is elérhető.

Rusi

Előzmények

  • WayteQ xTAB 7Q és 8Q GPS bemutató

    Kell-e egy tabletbe SIM-foglalat, vagy nem? Nagy kérdés, mindenesetre a WayteQ most két jó ár/érték arányú tablettel az azt ellenzők táborának is kedveskedett.

  • WayteQ xTAB-7x Quad - újult erővel

    Néhány hónap után megújult a WayteQ kompakt tabletje, ráadásul az immár négymagos processzor csak sebességnövekedést, drágulást nem hozott magával.

  • WayteQ xTAB 9 - másfelől fúj a szél

    Tesztalanyunk belekóstol a kilenc hüvelykes táblagépek világába, és ezt rögtön Full HD kijelzővel és négymagos processzorral felvértezve teszi meg.

  • WayteQ xTAB 7x - a hét szerencseszáma

    Mai tesztalanyunk alacsony áron kínál számos extra szolgáltatást, két SIM-et kezel, található benne GPS modem, IPS kijelzővel rendelkezik, és mindezt úgy, hogy tablet.