Vodafone: teljes a budapesti metróvonalak 4G-lefedettsége

Hirdetés

„A Vodafone budapesti 4G hálózatának 99%-ra fejlesztése után mától teljes a budapesti metróvonalak 4G lefedettsége is” – jelentette be Diego Massidda, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója hétfőn az M4 Szent Gellért téri állomásán Bolla Tiborral, a BKV elnök-vezérigazgatójával és Nyul Zoltánnal, a BKK stratégiai és innovációs igazgatójával közös sajtótájékoztatón. Diego Massidda egyben elmondta, hogy a Vodafone újra elnyerte a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV), a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKK Közút Zrt. tenderét, így a három vállalat – több mint 7 ezer SIM-kártyával – a következő 3 évben is a Vodafone ügyfele lesz.

„A most befejezett fejlesztéssel Budapest bekerült azon nagyon kevés nagyvárosok sorába, ahol a metróvonalak teljes egészében – 38,6 km hosszan, 52 állomáson –, valamennyi utazó számára elérhetőek a legkorszerűbb 4G-s mobilinternet szolgáltatások” – mondta Diego Massidda.

„A metróvonalak mobilinternetes lefedése világszerte összetett és bonyolult folyamat, részben a föld alatti építés, részben a különleges elvárások, részben pedig a korlátozott hozzáférés miatt, hiszen a hálózat kiépítésével nem lehet zavarni a metró forgalmát, az utasok millióinak a közlekedését” - emelte ki Amrita Gangotra, a Vodafone Magyarország műszaki vezérigazgató-helyettese. Hozzátette, hogy a Vodafone munkatársai éjszakánként közel 50 helyszínen dolgoztak a négy metróvonalon és így mindössze néhány nappal a teljes budapesti 4G lefedettség megteremtését követően megvalósulhatott a budapesti metróhálózat lefedése a legkorszerűbb technológiával.

Előzmények

Hirdetés