Hirdetés

Végre: kétkártyás mobil szolgáltatónál

Tudom, hogy a Tesco kínálatában már egy ideje van két SIM-et fogadni képes telefon, de egyrészt a Tesco marginális a hazai mobilszolgáltatók között (jó, jó, a legkisebb is számít), másrészt igazából csak egy MVNO (virtuális operátor), úgyhogy a Telenor mindenképpen első abban a tekintetben, hogy náluk jelent meg először dual SIM okostelefon a kínálatban.

Kábé öt éve várunk erre?

Merthogy fogalmam sincs, hogy eddig miért nem lépte meg egyetlen cég sem ezt, hiszen röhögve fel lehet sorolni kapásból tíz értékesítési érvet a kétkártyás mobilok mellett, arról nem is beszélve, hogy milyen frankó akciókat lehet köréépíteni. Mondjuk előfizetéssel vegyél dual SIM okostelefont, kapsz mellé ajándékba egy prepaid SIM-et. Vagy az üzleti ügyfeleknek azt mondhatjuk, hogy itt a céges-flottás kártyád, amin a vállalati ügyeket intézed, de ugyanebben a telefonban lehet a privát számod is, hogy ne kelljen két kütyüt magaddal hordanod. De miért nem jutott eddig ez senkinek eszébe?

Samsung Galaxy Ace DuoS
[+]

Ha viszont már így alakult, akkor megkérdeztem a Telenort, hogy mi vitte őket rá erre a történetre, de sejtettem, hogy a rövid, lényegretörő kérdéseimre beindul a céges bullshit-generator, mert annyi konkrétumot kaptam, hogy azt egy egészen pici papírfecnire is rá tudnám firkálni, jelesül azt, hogy a telenoros Ace DuoS nem független, azaz kettő darab telenoros SIM-et fogad el.

Hogy ezt az első fecskét követi-e több is, arra majd a vásárlói fogadtatás ad majd választ. Hogy miért pont ez a modell került be a portfólióba, az nyilván a Samsung lobbitevékenységének köszönhető. Látni kell, hogy az Ace DuoS azért nem egy csúcskategóriás valami, ehhez mérten az 57 ezer forintos feltöltőkártyás ár kissé erős, mivel a független piacon 10 ropival olcsóbb a masina. Ez viszont nem biztos, hogy jót tesz az értékesítésnek és még azelőtt tökönlövi magát a történet, mielőtt kiderülne, hogy tényleg van-e igény a szolgáltatói kétkártyás okostelefonokra. Csak remélni tudom, hogy nem szegi a kedvét a Telenornak a dolog, és vagy náluk, vagy másik nagy operátornál ennél jobb ajánlatok is felbukkannak. Nem akarok tippeket adni, de az Alcatelnek is vannak értlemes modelljei...

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés