Hirdetés

Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a

Ésszerű és kifejezetten jó felszereltségű, kompakt modellként mutatkozott be a Pixel 4a, ami sokat fejlődött az elődmodellhez képest.

Egy ideje elengedtük, hogy akkor most mikor is mutatkozik be a Pixel 4a, már, ha egyáltalán, aztán egyszer csak mégis bejöttek a számítások, a Pixel 4a pedig valószínűleg sokaknak bejön majd. Van például 3,5 milliméteres jack csatlakozó, HDR OLED kijelző, sztereó hangszórók, korrekt hardver és könnyű polikarbonát ház (143 gramm). Az egyetlen hátlapi kamera szegényesnek tűnhet, de a Pixel 4-ből és 4 XL-ből ismert, 12,2 megapixeles, f/1,7 rekesszel dolgozó, Dual Pixel autofókusszal támogatott egység a Google szoftveres hozzáértésével azért nem tűnik rossz ajánlatnak.

Igaz, a Snapdragon 730-as szett szerényebb képfeldolgozó képességekkel rendelkezik, de az optikai képstabilizálást azért a 4a-ból sem spórolták ki. Ahogy a 3,5 milliméteres jack csatlakozó is elfért a 144 x 69,4 x 8,2 milliméteres műanyag kasztniban. Méreteit tekintve egészen kompaktnak nevezhető és a kávák mérete is jelentősen csökkent, így a 8 megapixeles szelfikamera az 5,81 hüvelykes, FHD+ felbontású, HDR kijelzőbe került. Az ujjlenyomat-olvasó pedig a hátlapra.


[+]

Nem hiányzik a szeteró hangszórópár, a Bluetooth 5.1-es verziószámú AptX, AptX HD, LDAC, AAC kodektámogatással, van NFC, 802.11ac Wifi, a tájékozódást pedig a GPS, a GLONASS és a Galileo rendszerén kívül a QZSS is segíti. A Type-C csatlakozó 3.1-es szabványú, ugyanitt a 3140 mAhs-s akkumulátor 18 wattos gyorstöltésére is van lehetőség USB-PD 2.0-s szabvány szerint.

Az Android 10-zel futó Google Pixel 4a egyetlen memóriakiosztásban (6/128 GB) és kizárólag Just Black színben érhető el, egyes piacokon eSIM támogatással, egyébként pedig egy darab nanoSIM-mel. Európában és az Egyesült Királyságban valószínűleg ősszel kerül forgalomba 389 eurós, illetve 349 fontos áron (134 ezer forint), ami egy kicsit kevesebb, mint az elődmodell nyitóára volt anno.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés