Változás a HTC élén, Cher Wang az új CEO

A HTC-nél komoly változás történt, hiszen a hosszú idő óta vezérigazgatói széket elfoglaló Peter Chou átadta a vezetést az eddigi elnöki pozíciót betöltő Cher Wangnek. A hölgyemény már az első hivatalos közleményben utalt arra, hogy a vállalat kiemelt figyelmet fordít majd a legújabb generációs csatlakoztatott eszközökre és szolgáltatásokra. Wang szerint a Vibe VR kitűnő példa az ilyen típusú technológiai újítások felé való elkötelezettségnek.

Peter Chou és Chen Wang

Cher Wang egyébként Chou-hoz hasonlóan a HTC egyik társalapítója (1997), aki eddig gazdasági ügyekkel foglalkozott, plusz számos tárgyalást is ő bonyolított le, hogy a leköszönő CEO kizárólag a termékekkel tudjon foglalkozni. Chou az elmúlt tíz évben a kisebb-nagyobb hullámvölgyek ellenére többnyire sikeresen vezette a céget, az ő nevéhez köthető az első One által megalapozott fémes kialakítás, híres a gyors döntési és felismerési képességéről, valamint a megfelelő stratégiai döntéshozásról. Wanget 2011-ben a Forbes "a vezeték nélküli világ legerősebb nőjének" nevezte. A szerepek lényegében egyébként nem nagyon változnak, hiszen Chou az innovációért és a jövőben megjelenő modellekért lesz felelős.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Előzmények

  • O-ó, elejtettem a HTC One M9-et!

    Sebaj, a HTC kicseréli, legalábbis az USA-ban. A One M9 Plus nem, az Uh-oh névre keresztelt szolgáltatás viszont bemutatkozott az Egyesült Államokban.

  • HTC Desire Eye - szemmel ver

    A HTC gondolt egyet, és piacra dobott egy 13 megapixeles szelfikamerával megtámogatott mobilt, aminek hardveresen sem kell szégyenkeznie.

  • HTC One M8 - One, aki duplán szereti

    A tajvaniak legújabb zászlóshajója még fémesebb külsőt kapott, ráadásul már duál kamerával rendelkezik, és a szteró hangszóró is fejlődött.

  • HTC One - One új a nap alatt

    Ismét egy minőségi készülékkel jelentkezett a HTC, az új zászlóshajó prémium anyaghasználattal, Full HD kijelzővel és Ultrapixel kameratechnológiával támad.

Hirdetés