Vállalati fronton erősít a Nokia

Hirdetés

A BlackBerry hosszú éveken át piacvezető megoldásokat szállított a vállalati szektor számára, a vállalati infrastruktúrát jelentő szerveres megoldásoktól egészen a távfelügyelet és biztonság terén is jeleskedő okostelefonokig. Az új generációs kezelőfelületektől és műszaki paraméterektől is egyre inkább leszakadó kanadai készülékek népszerűsége az elmúlt másfél-két év során azonban jelentősen visszaesett, ám az igazi tőrdöfést a számos nagyvállalat által bevezetett BYOD (Bring Your Own Device – hozd a saját készüléked) program jelentette, mely az alkalmazottak számára a céges BlackBerry mobilok helyett saját Android, iOS vagy Windows Phone készülékre telepíthető biztonságos kliensszoftverek segítségével is lehetővé tették a vállalati infrastruktúra elérést.

A Times of India beszámolója szerint a BlackBerry hanyatlásának legnagyobb nyertese a Microsoft és a Nokia lehet, hiszen a két cég több mint 400 vállalati ügyfelet tudott elhappolni a kanadai riválisa elől, mely nagyrészt a Lumia termékvonal pozitív fogadtatásának és a fejlett vállalati és távmenedzsment szoftveres megoldásainak köszönhető. Raghuvesh Sarup, a Nokia indiai részlegének vezetője szerint a komoly siker egyértelműen a BYOD programnak köszönhető, mely várhatóan a jövőben is segíteni fogja a platform terjeszkedését.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények

  • Kína még vizsgálja a Nokia akvizícióját

    A távközlési licencdíjak emelkedésétől való aggály miatt nem hagyta még jóvá a kínai versenyhivatal a Nokia telefonos részlegének felvásárlását.

  • Nokia Lumia 1520 - ablak-zsiráf

    Az eddigi legnagyobb és legerősebb Windows alapú telefont dobta a patinás gyártó, minden benne van, amit jelenleg tudnak. Ezen még rajta van a Nokia felirat.

  • Nokia Lumia 1020 - fényképesztő

    Nincs mese, ez most a legjobb kamerás okostelefon. A 41 megapixeles szenzor és a hat lencséből álló optika együttese verhetetlen a mobilos képalkotás kapcsán.

Hirdetés