Újabb, Firefox OS-szel megáldott LG várható a közeljövőben

A Firefox OS-szel a 2013-as Mobile World Congress alkalmával találkoztunk először, azóta pedig jellemzően Alcatel és ZTE telefonok kapcsán számoltunk be ilyen operációs rendszert futtató készülékekről. Az LG és a Firefox OS kapcsolata nem teljesen új, Brazíliában és Urugay-ban a mai napig megvásárolható az Fireweb nevű készülék, ami viszonylag gyenge hardverrel futtatja a rókával fémjelzett operációs rendszert, egyetlen érdekessége a gyártó egyik volt csúcstermékére, a Nexus 4-re hajazó hátlapja volt.

(forrás: Upleaks)

Most az upleaks névre hallgató Twitter-csatorna szivárogtatott ki egy tervezőprogrammal megrajzolt ábrát és két képernyőképet az LG új Firefox OS-szel megáldott készülékéről, amit L25 kódnévvel várhatunk majd a piacon. Az L25-öt minden valószínűség szerint nem a globális piacra, hanem kizárólag Japánba szánja a gyártó, és ott is csak a KDDI nevű szolgáltató kínálatában lesz megtalálható. A készülék végleges specifikációiról és hardveréről semmit nem tudunk, de az ábra alapján valószínűleg nem várható nagy áttörés, a rókás operációs rendszer továbbra sem indul el a csúcskategória felé.

A Firefox OS piaci részesedése annak ellenére kvázi marginális, hogy alapvetően az olcsóbb okostelefonok rendszerének szánja a Mozilla. Bár a bejelentéskor meglehetősen széleskörű szakmai és szolgáltatói lelkesedés volt tapasztalható, az azóta eltelt idő nem igazolta a várakozásokat. Az LG is alapvetően az Android platformot részesíti előnyben, de belefér nekik, hogy bizonyos piacokon alternatív megoldásokkal is kísérletezzenek. Mivel az L25 valószínűleg csak akkor léphet piacra globális szinten, ha a KDDI-nél sikeres lesz, ezért mi nagy valószínűséggel nem fogunk találkozni ezzel a termékkel, de talán egy esetleg utódmodell már áttöri azt a szintet, ami a világpiacra történő belépést jelentheti.

Előzmények

  • Alcatel OneTouch Fire E - tűz, jöjj velem!

    Második generációs Firefox OS rendszert futtató Alcatel OneTouch készülék járt nálunk, amely az alsó-középkategóriában kíván a rivális platformokkal szemben alternatívát nyújtani.

  • Firefox OS bemutató

    Kipróbáltuk a Mozilla új mobil operációs rendszerének legújabb, ám még nem végleges verzióját, mellyel az alsó kategóriát szeretné támadni a szoftveróriás.

Hirdetés