Újabb 3 vidéki városban a T-Mobile 3G

A kereskedelmi HSDPA szolgáltatást elsőként elindító T-Mobile új HSDPA készülékeket mutatott be, valamint Pécsen, Balatonalmádiban és Siófokon elindította videotelefonálásra alkalmas 3G hálózatát. A T-Mobile emellett bejelentette, hogy a jelenleg Budapesten elérhető HSDPA hálózata a 3 Mbps sebességre is készen áll.

Hirdetés

A közeljövőben várható új HSDPA telefonokat és eszközöket mutatott be a T-Mobile, jelezve, hogy a mobil szélessávú HSDPA a jövőben forradalmasíthatja a mobilinternetezést. A HSDPA ugyanis már most 1,5 Mbps sebességet kínál adatátvitel esetén és számítógépes internetezésre, nagyobb méretű videofájlok letöltésére, folyamatos jó minőségű videoátvitelre egyaránt kiválóan használható. A mobilcég sajtótájékoztatóján emellett bejelentette, hogy a már kiépült HSDPA hálózata készen áll a 3 Mbps sebességre is, és a később megjelenő erre alkalmas eszközök (kártyatelefon, mobiltelefon) forgalomba kerülése esetén az előfizetők a mostaninál is kétszerte gyorsabban internetezhetnek majd.

A T-Mobile egyedül a hazai szolgáltatók közül a legújabb compact HSDPA kártyatelefont kínálja ügyfeleinek (Net csomag előfizetése esetén akár 0 forintért), emellett a tájékoztatón több új HSDPA mobiltelefont és eszközt mutatott be. A szolgáltatónál a közeljövőben forgalomba kerülő Samsung Z560, a T-Mobile MDA Vario II, továbbá az asztali számítógépekhez USB portra csatlakoztatható kisméretű HSDPA modem egyaránt kipróbálható volt.

A HSDPA kiépítéséhez 3G hálózat szükséges, így a T-Mobile Budapest és Debrecen mellett újabb 3 településen, Pécsen, Balatonalmádiban és Siófokon is elindította videotelefonálásra alkalmas harmadik generációs hálózatát.

„A T-Mobile a hazai 3G és HSDPA bevezetésében, a valódi mobil szélessávú internetelérés elterjesztésében egyértelműen vezető szerepet játszik, és az új technológiák gyors meghonosításával az egész hazai mobilpiac fejlődését ösztönzi. A T-Mobile az idén megduplázza 3G bázisállomásainak számát, és a HSDPA kiterjesztésére is jelentős erőforrásokat mozgósít, ez biztosíthatja ugyanis a leggyorsabb mobil adatátvitelt ügyfeleinknek” - hangsúlyozta Winkler János vezérigazgató-helyettes, a T-Mobile vezetője. „Hiszünk a HSDPA sikerében, azok a felhasználók, akik már kipróbálták leggyorsabb mobilinternetünket, azok körében a vártnál is kedvezőbb fogadtatásra talált” – szögezte le Winkler János.

Wolfgang Engler üzletágvezető-helyettes elmondta, a T-Mobile a következő 2 évben a hálózaton elérhető adatátviteli sebességet többszörösére, a tervek szerint 10 Mbps-ra növeli, a HSUPA-val pedig a feltöltési sebesség is elérheti a 2 Mbps-ot.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés