Új köntöst kapott a Play Áruház

Noha a következő androidos főverzió csak valamikor ősszel érkezik (legalábbis azokra a szerencsés készülékekre, amelyek még a falevélhullatós évszakban megkapják a frissítést), azonban ahogy közeleg az Android L startja, annak egyre több eleme bukkan fel hivatalosan és nem hivatalosan internet szerte. Pár napja került fel a Play áruházba az Android L billentyűzet  bár gyorsan le is került onnan , és több applikáció is megkapta az úgynevezett Material Design formanyelvet, amely a manapság divatos lapos, flat stílusúvá varázsolja az alkalmazások és a menük felületét.

Megváltozott a Play áruházas tartalmak elrendezése

A Material Design stílust eddig többek között olyan appok vették át, mint mondjuk a Nova Launcher, de a napokban a Google áruháza, a Play Store is megkapja az új köntöst. Az áruház szoftverfrissítését, ahogy az megszokott, először csak a felhasználók néhány százaléka kapja meg, majd a következő napokban egyre többen juthatnak hozzá az új verzióhoz. Ennek a frissítési stratégiának az oka az, hogy ha a tüzetes tesztelések ellenére mégis maradt a szoftververzióban valamiféle bug, az csak kevés embert érintsen, akik maguk fogják jelezni a hibákat a Google-nak.

A Material Design elegáns és átlátható

Aki semmiképpen sem bírja ki, amíg az áruház frissítése a készülékére megérkezik, már most letöltheti az apk fájt Android Police oldaláról. A frissítést mi is kipróbáltuk, és a Material Design felületű Play Store nekünk is elnyerte a tetszésünket. Az új elrendezés szerint az applikáció vagy egyéb tartalom főképe vagy fővideója maga az egész oldal háttere, és a hozzá tartozó szöveges rész és további vizuális tartalmak kártyaszerűen mozgathatók előtte, ami tetszetős és könnyen átlátható megoldás.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés