Új kéziszámítógépek a Fujitsu Siemenstől

Új felsőkategóriás gépekkel gazdagodik a Fujitsu Siemens Computers kéziszámítógép-kínálata. A Pocket LOOX 700-as széria bevezetésekor a gyártó két modellt dob piacra.

A kisebb teljesítményű Pocket LOOX 710 egy 416 MHz-en üzemelő Intel PXA272 processzorra épül. Az adattárolást 64 MB rendszermemória és 64 MB flash memória biztosítja, ez utóbbiból 28 MB használható a LOOXstore funkció igénybevételére, amely arról gondoskodik, hogy a személyes adatok egy hidegreset esetén is megmaradjanak. A 3,5 hüvelykes transzflektív kijelző QVGA (320x240 pixeles) felbontást nyújt. A készülék tömege 180 gramm.

A Pocket LOOX 720 processzora 520 MHz-es órajelen fut, memóriaelosztása hasonló a másik típuséhoz, ám nagyobb, 128 MB-os rendszermemóriával rendelkezik. Kijelzője VGA (640x480 képpont) felbontású, és 90 fokkal elfordítva is használható, jelentősen megkönnyítve például az interneten való böngészést. Ezt a modellt egy 1,3 megapixeles beépített kamerával is ellátták, amelyet vaku egészít ki. A gazdagabb felszereltség ellenére a Pocket LOOX 720 csak 170 grammot nyom.

Mindkét kéziszámítógép rendelkezik SDIO és CF (Type II) bővítőhellyel, a vezeték nélküli adatátvitelben pedig a Texas Instruments IEEE 802.11b szerinti WiFi-vezérlője, egy Bluetooth és egy infravörös port segédkezik. A Sync-kábelen keresztül soros (RS232) és USB 1.1 kapcsolat hozható létre. A készülékek számos kiegészítővel bővíthetők, így lehetőség van GPS-alapú helymeghatározó rendszerek vagy például a Connect2Air kártya révén GSM/GPRS hang- és adatátviteli hálózatok használatára. A megfelelő szoftver és fejhallgató segítségével VoIP-telefonként is üzemeltethetők a gépek, de MP3-lejátszóként is beválnak.

Az 1640 mAh-s Li-ion akkumulátor 12 órányi munkavégzést tesz lehetővé, ezután pedig kicserélhető egy frissen töltött egységgel. A beépített puffer-akkumulátor akár 30 percen keresztül képes megakadályozni az adatvesztést. A dokkolóállomás a csereakku egyidejű töltésére is alkalmas. Az üzemidő meghosszabbításában egyébként a Windows Mobile 2003 for PocketPC Second Edition operációs rendszer is közreműködik: négy beállítás közül lehet választani a csúcsteljesítmény és a maximális üzemidő közötti skáláról.

A Pocket LOOX 710 450, a Pocket LOOX 720 pedig 500 euró feletti áron kapható. Mindkét modellhez jár egy 70 eurós bón is, amelynek értékében további szoftverek tölthetők le a www.pocketloox-choice.com weboldalról.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés