Itt vannak a HTC új Windows Phone 7-es telefonjai

A HTC nincs ott a Berlinben zajló IFA kiállításon (ahol a Samsung telefonokat és táblagépet jelentett be), de pont erre az időpontra tették a saját, külön bejáratú rendezvényüket, amelynek Londonban kapott helyet. Így aztán a világ minden pontjáról meghívott újságírók közül azok jöttek el, akik nincsenek Berlinben. Miután a német fővárosban a mobilkommunikáció csak mérsékelten van jelen, ezért a Mobilarena a HTC-vel tartott Londonba, hogy élőben nézhessük végig az új modellek bemutatóját - eleinte csak a sajtó képviselőivel, később azonban már bárkivel, hiszen komoly zenés hajcihőt csapott a taiwani cég, ahová a Facebook segítségével hívtak meg rajongóikat. Akik bizony el is jöttek és megtöltötték a termet.

Érdekes volt egyébként a szervezés, kettő percig tartott a sajtótájékoztató, aztán máris ellepték a HTC emberei a helyszínt, mindenkinél volt két telefon. Az egyik a HTC Radar, a másik pedig a TITAN nevet viselte. Két Windows Phone 7 Mango rendszerű kütyüről van szó. Természetesen nem mulasztottam el megnyomkodni mindkettőt, de a személyes benyomások előtt jöjjenek a tények.

A durvább gép a TITAN, amely 1,5 GHz-es, egymagos Qualcomm processzorral jön piacra, 1600 mAh teljesítményű akkumulátorral, amely a HTC reményei szerint még komoly használat mellett is egy napig elegendő szuflát szolgáltat. A készülékben van GPS, WLAN, a hátlapon 8 megapixeles kamera ücsörög dupla LED vakuval, amely 720p videók felvételére képes. Elvileg reszeltek a szenzoron, hogy sötét fényviszonyok között is jó képek készülhessenek, a látószög 28 mm-es optikának felel meg. Az SLCD kijelző hatalmas, 4,7 inches, felbontása 480x800 pixel. Az egész kütyü egy 9,9 mm-es alumínium házban ücsörög. Nem hiányzik a Bluetooth, a DLNA, a RAM mérete fél giga, a felhasználói tárhely verziótól függően 16 gigás is lehet.

A könnyedebb, kompaktabb masina neve Radar (itt nem kell a caps lock), ez fehér és szürke színben kerül a boltok polcaira. Itt "csak" 3,7 inches a kijelző, de a unibody alumínium ház itt is megvan. Egy milliméterrel vastagabb, mint a TITAN. A képernyő felbontása 480x800 pixel, a processzor 1 GHz-es, a kamera 5 megapixeles, itt is 720p videók felvételére nyílik lehetőség. A TITAN belső kamerája 1,3 megapixeles, a Radar csak VGA felbontású optikát kapott. Adatátvitel szempontjából a két gép megegyezik: lefelé 14,4 Mbit/s, felfelé 5,76 Mbit/s a tempó. DLNA a Radar eszköztárában is megtalálható. Az akkumulátor itt 1520 mAh teljesítményű.

Mindkét kütyü októbertől lesz elérhető, ennél konkrétabb információ egyelőre nem áll rendelkezésünkre. Árban arra lehet számítani, hogy a TITAN a Sensation szintjén lesz, a Radar pedig a Desire S magasságában startolhat. Mindkét kütyüben van a HTC-nek saját alkalmazása, de a Microsoft felületét továbbra sem szabhatják annyira testre, mint ahogyan az Androidnál teszik.

A rövid nyomkodás során kiderült, hogy a gördülékenységgel egyik modellnél sincs gond, de nem is tudunk olyan Windows Phone 7 telefont, ahol ez problémás lett volna. Az alumínium készülékház nagyon minőségi benyomást tett, a TITAN - függetlenül attól, hogy megpróbáltak spórolni az anyaggal - hatalmas dög, a Radar sokkal jobban illik a kézbe. Ugyanakkor annyira nem volt elájulva egyik telefontól sem senki, bár tény, hogy a TITAN egyelőre a legütősebb WP7 mobilnak tűnik - kérdés, hogy október 26-án a Nokia mivel vág vissza, s nyilván a többi céget sem kell félteni. A HTC tovább halad a prémium gyártók útján, minőségi, nagy tudású telefonokat tesznek le az asztalra, csak vigyázniuk kell, hogy az árral ne szaladjanak nagyon el.

Elnézést kérünk a képek minőségéért, a HTC úgy gondolta, hogy egy kizárólag kék fénnyel megvilágított terem lesz a termékbemutató ideális helyszíne.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

  • Ilyen lesz a HTC Omega

    A PocketNow jóvoltából már elérhető a Windows Phone Mango alapokon nyugvó HTC Omega látványterve.

  • Londonba hív a HTC

    Szeptember első napján megrendezésre kerülő találkozóra invitál a HTC hivatalos Facebook oldala.

  • HD kijelzőt kapott a HTC Vigor?

    A holland The Phone House oldalán elérhető adatok szerint 720p felbontású kijelzőt és 1,5 GHz-en futó kétmagos processzort kapott a HTC Vigor.

Hirdetés