Továbbra is dominál a KitKat

Hirdetés

A Google minden hónapban riportot készít az androidos fejlesztői oldalára, melyben a telefonokon futó szoftververziók hányadát elemzi. Ez az elemzés megmutatja, hogy a Google Play Áruház adatai szerint mely készülékeken mely operációs rendszer fut. A kördiagram szerint a KitKat jelenleg 39,1 százalékon áll, ám ennél is meggyőzőbb a Jelly Bean 46 százalékos teljesítménye, melynek viszont nagy előnye, hogy 4.1-ről 4.3-ig végig így hívták a zöld robotos rendszer változatait.

Android eloszlás

Hogyha azonban – logikus módon részekre bontjuk a zselés cukorkát, méghozzá verziók szerint, akkor már a KitKat kerül fölénybe. A táblázatban előkelő helyet foglal el még a Gingerbread (2.3) a maga 7,8 százalékos szeletével, de az Ice Cream Sandwich (4.0) is jól áll, hiszen még mindig 6,7 százalékon mozog. Ami viszont már a feledés homályába kezd veszni, az a Froyo (2.2), hiszen a 0,4 százalékos részesedése elenyészőnek mondható. Ennél is rosszabb a Lollipop szereplése, mely még értékelhető eredményt sem ért el, ami azt is jelentheti, hogy sem a Nexus 6, sem pedig a Nexus 9 nem fogy olyan ütemben, mint ahogy azt a Google esetleg előzetesen várta, bár azért érdemes megvárni a következő hónapok adatait. Plusz még a gyártók sem sok frissítést adtak ki, szóval fordulhat még a kocka a jövőben.

Előzmények

  • Google Nexus 9 - ötödik fokozat

    A Google és a HTC 64 bites referencia-táblagépe komoly előrelépés hardveresen és szoftveresen egyaránt, ám a verziószám mellett az árképzés is felfele változott. Enyhítő körülmények azért vannak.

  • Lollipop rendszerbemutató

    A napokban debütált az Android 5.0 végleges verziója, a Lollipop, melyet az Android történelmének legnagyobb frisstéseként emlegetnek.

  • Új Android még nincs, okosóra és olcsó okostelefon van

    Az idei Google I/O-n láthattunk már valamennyit az Android L-ből, de az okosórákra, az autós felhasználásra és a tévékre is nagy hangsúly került.

  • Android 4.4 bemutató

    Megérkezett a Google legújabb édessége, mely a KitKat névre hallgat. Egy Nexus 5 fedélzetén próbáltuk ki, mit tud az Android operációs rendszer legújabb, 4.4-es változata.

Hirdetés