Több új taggal bővül a ZTE Axon-család

Hirdetés

Egy hete mutatkozott be Amerikában a ZTE Axon, de egyre több érdekesség történik körülötte, tegnap a TENAA jóvoltából láttuk a hírt, miszerint ujjlenyomat-olvasóval is felszerelkezik a telefon kínai változata, nem kellett sokat várnunk, a gyártó bemutatta nekünk ezt a modellt is. Kiderült, hogy a Kínai Népköztársaság területén kétféle Axon is megjelenik, mindkettőben jelen van a biometrikus szenzor, ráadásul egy kis műbőr bevonat is jutott a hátlap felső és alsó részére a jobb kinézet érdekében.

Két taggal bővült a ZTE Axon-család

A specifikáció viszont közel sem lesz azonos, az utótag nélküli Axon sem rossz, 3 gigabájt RAM-mal, 5,5 hüvelykes, Full HD kijelzővel és 32 gigabájtos belső tárolóegységgel érkezik. Az Axon Lux viszont még ezen is túlmutat, hiszen 5,5 hüvelykes kijelzője QHD (2560 x 1440 pixeles) felbontást kapott, ezen felül pedig 4 gigabájt RAM és 128 gigabájtnyi (bővíthető) tárolóegység került bele. A ZTE szerint az Axon Lux az első telefon, ami háromféle biometrikus azonosítás segítségével képes feloldalni, adott az ujjlenyomat-olvasó, képes felismerni a hangunkat, továbbá a szemünket is tudja azonosítani, ugyanúgy, ahogy a Grand S3 esetén láttuk már Barcelonában. Az utótag nélküli Axon körülbelül 435 dollárba fog kerülni Kínában (átszámolva körülbelül 123 000 forint), az Axon Luxért viszont 625 dollárt kell majd letenni (ez már közelebb áll a 180 000 forinthoz) az asztalra. Mindkét eszköz Android Lollipoppal, Qualcomm Snapdragon 810-es lapkakészlettel, két darab hátlapi (13 + 2 megapixel) és egy 8 megapixeles előlapi kamerával érkezik. A ZTE bejelentette az Axon Mini-t is, ami 5,2 hüvelykes AMOLED kijelzőt kap, de túl sok mindent nem árult el róla a gyártó, valószínűleg nem nyújt majd olyan teljesítményt, mint a nagy testvérei.

Két taggal bővült a ZTE Axon-család

Az előadáson szóba került egy okosóra is, az Axon Watch nem Android Wear-alapú, hanem Tencent OS-t futtat, ez elég valószínűvé teszi, hogy Kínán kívül nem is fogják forgalmazni. 1,4 hüvelykes átmérőjű AMOLED kijelzője 400 x 400 pixeles, került bele pulzusszámmérő, GPS, Bluetooth 4.1, 512 megabájt RAM és 4 gigabájtnyi belső tárhely.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

  • Három új ZTE V3 változat mutatkozott be

    A kínai gyártó hazai földön leplezte le újdonságait, amik V3 Youth, V3 Energy és V3 Extreme névre hallgatnak, és mindegyik rendelkezik ujjlenyomat-olvasóval.

  • Globálisan elérhető a ZTE Nubia Z7

    A kínai gyártó okoskészülékét a Gearbest eddig csak Kínába szállította, ám most már a világ más részeire is eljuttatják az 5,5 hüvelykes phabletet.

  • Valami hiányzik a ZTE készülékéről

    Nem a beszélgetési hangszóró, hanem az elő- és hátlapi kamera ƒ„tűnt el” arról a mobilról, amelyik minősítési viziten járt a kínai hírközlési hatóságnál.

  • Óriástablettel készül a ZTE is?

    Az Axon sorozatban debütálhat egy olyan táblagép, mely 13,7 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, és Snapdragon 810 chipset található benne.

Előzmények

Hirdetés