Több Sony telefonban lehet MediaTek SoC

Hirdetés

Tajvani források szerint a Sony a jövőben sokkal több termékét látja majd el MediaTek chipsettel, ami legfőképpen a belépőszintű és a középkategóriás eszközöket érinti. A MediaTek leginkább az olcsó lapkáiról ismert, ami igen fontos szempont ahhoz, hogy kedvezményes áron lehessen telefonokat piacra dobni. Jó példa erre a frissen leleplezett Xperia E4, melynek belsejében egy négymagos, 1,3 GHz-es processzorral szerelt MT6582 chipset lakozik. A 3G képes készüléket az Arima szereli össze, és egyelőre 3 millió darabot rendelt belőle a Sony.

A 4G-s modellek már a Foxconn és a Compal gyártósorairól érkeznek, szintén az alsó kategóriás mobilokba szánt chipseteket fabrikálják majd, ám ezek az SoC-k már a MediaTek MT6752-esek lesznek, ami már 64 bites architektúrájú. A MediaTek felé történő erősebb nyitás nem jelenti természetesen a teljes áttérést, hiszen az Xperia Z4-ben más vállalatok termékéhez hasonlóan egy Snapdragon 810 SoC dübörög majd. A legújabb zászlóshajó viszont nem az MWC-n, hanem minden bizonnyal később mutatkozik majd be, mivel a Sony valószínűleg visszatér az egy éves modellfrissítési ciklusra.

Azóta történt

Előzmények

  • Bemutatkozott a Sony Xperia E4

    A középkategóriába pozicionált okostelefon 5 hüvelykes qHD megjelenítővel startolt el, és megvásárolható lesz egy, illetve két SIM-kártyás változatban.

  • Sony Xperia Z3 - finomhangolás

    A generációváltás elmaradt, viszont apróbb de annál fontosabb korrekciók jelzik a Sony őszi csúcsragadozójának érkezését.

  • Sony Xperia M2 - egyről a kettőre

    A japán gyártó egy aktuális középkategóriás eszközt is bemutatott, mely szép kijelzővel, kellemes formatervvel és gyors rendszerrel büszkélkedhet.

  • Sony Xperia Z1 Compact - kis test, nagy lélek

    A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.

Hirdetés