Tervezőasztalon az új Doogee Valencia2

Hirdetés

A Doogee egy viszonylag friss kínai gyártó, de már több érdekes koncepcióval előálltak pályafutásuk során, volt például krokodilbőr hatású hátlappal megáldott strapabíró készülékük Titans 2 néven, az első generációs Valencia (DG800) hátlapján pedig egy érintőpanelt helyeztek el, ami leginkább a laptopokon jól ismert megoldáshoz hasonlítható. Ez utóbbival már a Motorola is próbálkozott körülbelül 5 évvel ezelőtt, a Backflip nevű készülékükben látott napvilágot ez a technológia, ők azonban látszólag leálltak ennek a fejlesztésével, pedig maga az ötlet szerintünk nem elvetendő. A kínai gyártó kitartóbb ebben a dologban, még csak tervezőasztalon létezik ugyan a következő Valencia, de az már biztos, hogy a hátlapi érintőpanelt megörökli elődjétől. Az utód azonban nem csak ebből a szempontból lesz érdekes, a Doogee ezúttal az értesítési ledek kialakításánál próbálkozik némi újítással.


[+]

A fenti képen ugyanis nem gombok, hanem ledek láthatók, a legfelső az elmulasztott hívások, a középső a beérkezett e-mail üzenetek, az alsó pedig az SMS-ek jelzésére szolgál. A gyártó nem köti meg a felhasználók kezét a visszajelzések típusa felől, azok ugyanis teljesen testreszabhatók, szoftveresen pedig szeretnék megoldani, hogy bármelyik alkalmazás hozzáférhessen az indikátorokhoz. A rendszer ezeken kívül képes lesz az akkumulátor töltöttségi szintjének megmutatására is, három világító led jelenti majd a teljes töltöttséget, kettő jut az 50-95%-ig terjedő tartománynak, 50% alatt pedig egy szem led fog folyamatosan világítani.


[+]

A Doogee szerint ezzel a megoldással lényegesen kevesebbszer kell majd a felhasználóknak felébreszteniük a kijelzőt, ami jelentősen megnövelheti az üzemidőt. A készülék ezen extráin kívül egy átlagos, középkategóriás darab lesz, Sony kameraszenzorral, nagyon frissnek számító MediaTek MT6735 lapkakészlettel, LTE támogatással és a gyártó közeljövőben debütáló, új kezelőfelületével.

A visszajelző rendszer kapcsán felmerül a kérdés, hogy vajon mennyivel fog többet nyújtani, mint az androidos készülékek esetén jól ismert szimpla RGB ledes megoldás, ami a villogás színével szintén tudja jelezni az értesítés típusát. Ha valakinek van bármilyen ötlete ezzel kapcsolatban, ne habozzon megírni a Doogee-nak, a meng-li@doogee.cc e-mail címre ugyanis folyamatosan várják a leveleket, a legjobb gondolatot egy Valencia2 készülékkel fogják megjutalmazni, amint az elnyeri végleges formáját.

Azóta történt

  • Doogee Turbo Mini F1 - kis versenyautó

    A második Doogee mobil, ami nálunk járt, sokkal kisebb és karakteresebb az elsőnél, ráadásul a nagy fényerejű qHD-s megjelenítő alatt 64 bites rendszerchip lapul.

Előzmények

Hirdetés