Hirdetés

TDK blog: Kőkemény basszus alacsony áron

Bár a legtöbb napjainkban megvásárolható okostelefon mellé a gyártók általában csomagolnak headsetet, azok minősége nem minden esetben elégíti ki még a zeneileg kevésbé igényes felhasználókat sem, arról nem is beszélve, hogy a táblagépekhez általában nem jár semmilyen kiegészítő a töltőn kívül. Ebből adódóan az igazán olcsón elérhető fülhallgatók is valós piaci igényeket elégítenek ki, az EB120 épp ezért akár sikeresen is indulhat saját mezőnyében.

A csomagolás követi a gyártó új trendjét, a megnevezésen kívül feltüntették rajta a termék nevét, az áttetsző kialakításnak köszönhetően pedig már a vásárlás előtt is alaposan szemügyre vehetjük a fülhallgatót. Ezen az árszinten nem meglepő, hogy a borítás kizárólag műanyagból van összerakva, de ettől függetlenül nincs okunk panaszra, egyáltalán nem gagyi az összeszerelés minősége. Fontos szempont a kábel hosszúsága, jelen esetben ez 1,2 méter, ami átlagos ebben a szegmensben, igazából bőven elég ahhoz, hogy a zsebben hordott eszközünkhöz elérjen a madzag, még akár magasabb testalkattal rendelkező emberkéknél is. A dobozon megtekinthetők a kiegészítő technikai paraméterei, az érzékenység 1 kHz-en 94 dB +/- 3 dB, a névleges ellenállás 16 Ohm, a membrán átmérője 10 milliméter, a frekvenciaátvitel pedig 20 Hz és 20 kHz között mozog. A hallójáratba igazodó kialakítás egészen kényelmes, a headset nem esik ki fülünkből még erőteljesebb kocogás közben sem. A TDK LoR természetesen gondolt a különböző fülméretekre, az EB120 melléhárom pár különböző méretű gumiharangot csomagoltak.

Az EB120 hangminősége egész jó ahhoz képest, hogy mennyibe kerül, de nagyon függ a zenei stílusunktól az, hogy el tudjuk-e viselni a fülünkben, hiszen a mélyek elképesztő mértékben túl vannak húzva. Még az a szerencse, hogy úgy 80 százalékos hangerőig nem torzít a kiegészítő, azaz tényleg dübörögni fog, aminek sokak szerint dübörögnie kell, ami mellett érezhető a magasabb tartományok elvesztése, de a középtartomány legalább aránylag kiegyensúlyozott. Hangsúlyos, hogy nem egy headsetről beszélünk, nincs a kábelen vezérlésre lehetőség, vagyis a fülhallgatóról sem hívásokat nem lehet lebonyolítani, sem a számokat nem lehet léptetni. Ettől függetlenül a 2410 forintos árát bőven megéri ez a modell azoknak, akik a dübörgő basszusokra pörögnek, mindenképpen jobb annál, mint amit általában a mobilokhoz és a tabletekhez kapunk (leszámítva a prémium, ebből a szempontból igényes modelleket). Aki viszont finomabb zenét hallgatna, az más modellek felé kacsintgasson!

A TDK LoR hazai képviselete az anyag megjelenése előtt jelezte nekünk, hogy a muzix.hu webáruházban 2014. március 31-ig bármilyen TDK Life on Record vásárlása esetén a 2 hónap ajándék Deezer kupont kapnak a felhasználók. Az akció nyilvánvalóan az EB120-ra is vonatkozik.

Legendd

Azóta történt

Előzmények