Tartozékteszt: Monster iCarCharger 1000

Előre leszögezem, hogy ez a termékbemutató egészen biztos, hogy nem lesz túl hosszú. Viszont azt is rögtön hozzátenném, hogy mindenképp érdemes lehet végigolvasni, nem csak azért, mert az ember gyorsan végez vele, hanem azért is, mert egy olyan termékről szól, mely amellett, hogy olcsó, rendkívül hasznos lehet azoknak a felhasználóknak, akik az autójukban szeretnék hallgatni iPodjukon vagy iPhone-jukon tárolt zenéiket. Isten hozott, Monster iCarCharger 1000!

Ha már egy Monster termék érkezett szerkesztőségünkbe, kezdjük egy kis fejtágítással, hátha akad olyan, aki még nem hallott az 1979-ben alapított vállalatról, melyet a világ legnagyobb "kábelgyárosai" között tartanak számon. A vállalatot egy bizonyos Noel Lee alapította, aki munkáját nézve lézer fúziós mérnök volt, ugyanakkor játszott dobon és magát audiofilnek vallotta. A cégalapítás ötletét egy felismerés adta, Noel ugyanis rájött, hogy a különböző konstrukciójú kábelek használatával egészen más hangokat tud kicsikarni ugyanabból a hangládából. Innentől már minden egyértelmű: főhősünk megalkotta a Monster Cable nevű, kiváló minőségű audiokábelt, mely teljesen felforgatta az audiopiacot. A Monster névre egyébként saját bevallása szerint azért esett a választása, mert nagyon erőteljesnek hangzik. Jogos, ráadásul a jelek szerint ez is bejött neki, a céget ugyanis napjainkban a világ legjobb kábelgyártói között jegyzik.

A tesztpéldányt ezúttal is az iStyle biztosította, az apropó az volt, hogy most jelentős árkedvezménnyel árulják a cuccot. Hogy pontosan mit is? Egy olyan autós töltőt, mely a készülékről jövő hangokat egy 3,5 milliméteres jack csatlakozón keresztül tudja továbbítani az autóba épített fejegységnek (feltéve, hogy az rendelkezik ilyen bemenettel), miközben lehetővé teszi a zenelejátszó könnyű kezelhetőségét is. A fenti képen szerintem látszik, hogy miről van szó: adott egy szivargyújtós csatlakozóban kezdődő, gombokban végződő cucc, melyből két kábel megy ki: egy Apple csatlakozós (ez megy az iPodba/iPhone-ba) és egy 3,5 milliméteres (ez meg a fejegységbe). Előbbi kábel hossza fix, utóbbi állítható, magát a kütyüt ugyanis szét lehet húzni, belül pedig részben feltekerve láthatjuk a kábelt, melynek köszönhetően a hosszúságot magunk határozhatjuk meg. A technikai résznél maradva kevésbé fontos, de talán azért említésre méltó, hogy a csatlakozók elvileg aranyozottak. Ez azért mégis egy Apple kiegészítő...

Mielőtt bárkiben felmerülne a gyanú: ez az eszköz nem alkalmas autós kihangosításra. Viszont tölti a készülékünket, a végére rakott gomboknak köszönhetően könnyedén, az állítható állású fejnek köszönhetően pedig kényelmesen használható a zenék/lejátszási listák kezelésére. Az iStyle üzleteiben jelenleg 9 900 forintért lehet hozzájutni, a további jó hír pedig az, hogy létezik belőle FM-Transmitteres változat is, melyről a következő bemutatónkban fogunk szót ejteni.

Bocha

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés