Tartozékblog: Vezeték nélküli távirányító iPodhoz

Blogunk állandó partnere, a Speedshop juttatta el hozzánk a Brando iPodokhoz készült vezeték nélküli távirányítóját, melyhez hasonló kiegészítőt eddig még nem volt alkalmunk tesztelni. A kicsomagolás után rögtön konstatáltuk, hogy a cucc nem egy bonyolult szerkezet, két fő részből áll: a vevőegységből és a távirányítóból. Ez persze abszolút nem baj, hiszen így az installálás egyszerű, csak be kell dugni az iPod adatcsatlakozójába a vevőegységet, majd megnyomni a rajta található egyetlen gombot. Miután a visszajelző led kékre kapcsolt, létrejött a kapcsolat és működik a távirányítás.

A vevőegység.A vevőegység

Maga a távirányító elemes, talán valamilyen gombelem lehet benne. Ha az idő elteltével lemerül és cserére kényszerülnénk, akkor sem kell megijedni, a csomagban található apró csavarhúzóval pillanatok alatt szét lehet kapni. A Mobilarena olvasói erre a műveletre valószínűleg képesek, a rózsaszín tokba bújtatott iPodokkal rohangáló plázalátogató hölgyek mondjuk nem biztos, de megijedni nem szabad, az elem egészen biztos, hogy hosszú ideig kibírja.

A szintén fekete színű távvezérlőn öt darab gombbal dolgozhatunk, ezek segítségével léptethetünk számok között, megállíthatjuk és elindíthatjuk a lejátszást, illetve a hangerőt is szabályozhatjuk. Gyakorlatilag azokat a funkciókat tudja, amiket a gyári, mikrofonos fülhallgatóval is el lehet érni, csak kényelmeseben, mert itt a funkcióknak saját gombjaik vannak, nem azzal kell trükközni, hogy kétszer vagy háromszor nyomjuk meg az egyetlen egy gombot (a gyári Apple headsetről van szó).

A távirányító.
A távirányító

A dobozban a fentieken kívül találunk még egy szilikontokot a távirányító védelmére, bár ennek túl sok értelmét nem látom. A cuccnak eléggé műanyagos beütése van, amivel mondjuk nincs baj, a célnak megfelel, de emiatt fölöslegesnek érzem a szilikontok használatát. Fontos kihangsúlyozni, hogy a kiegészítő iPhone-nal nem kompatibilis, csak és kizárólag iPod termékekkel hajlandó együttműködni, azokkal viszont tökéletesen, döccenésmentesen operál, erről túl sokat nem is lehet írni. Ha az iPhone-okkal is képes lenne együttműködni, valószínűleg sokan vennének egyet; aki nem a gyári, távirányítós fülest használja, annak egyértelműen hasznos ez a kiegészítő. Az árcetlijén bruttó 5 990 forint szerepel, ami a funkcionalitásért és a plasztik felépítésért kicsit erősnek tűnik, de Apple-mércével mérsékeltnek hat.

magyarizs

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés