T-Mobile vs. Vodafone

Hirdetés

A német Vodafone felülvizsgálati eljárást kezdeményezett a T-Mobile Apple iPhone eladásaival kapcsolatban, mely az iPhone eladások teljes leállítását is jelentheti az ügy lezárásáig. A Dow Jones értesülései szerint november 19-én, hétfőn Hamburgban a helyi bíróságon nyújtotta be felülvizsgálati kérelmét a Vodafone a városi bíróságon. Mint ismeretes Németországban kizárólag a T-Mobile forgalmazza a kérdéses készüléket.
A Vodafone felülvizsgálatának célja a készülék végleges hálózati korlátozásúnak vizsgálata, hiszen az előfizetői szerződés felbontásával a készülék hálózati korlátozásának feloldását is elérhetővé kell tenni a vásárlók számára. Másodsorban a Vodafone aggályát fejezte ki azzal kapcsolatban is, hogy az Apple iPhone kizárólag meghatározott csomagokban használható, mely szintén ellentétes a piaci gyakorlattal és akár árukapcsolásnak is tekinthető.
A Vodafone szóvivője kiemelte, hogy nem a T-Mobile – Apple exkluzív megállapodást kívánják megtámadni – hiszen a Vodafone is gyakran él bizonyos készülékek kizárólagos forgalmazásának lehetőségével –, valamint nem célja az Apple iPhone németországi értékesítésének korlátozása sem, de a fent említett, az előfizetők jogait sértő korlátozásokkal kapcsolatban szeretne hivatalos bírói állásfoglaláshoz jutni.
A T-Mobile szóvivője szerint a cég megkezdte a kérdéses aggályok felülvizsgálatát, de egyelőre túl korai lenne bármit is mondani. A hamburgi bíróság egyelőre nem rendelte el az Apple iPhone modellek értékesítésének korlátozását, valamint egyelőre nem nyilatkoztak az esetleges lépéseikkel kapcsolatban sem.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés